#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφακειάδα…1.Εν αρχή ήν ο Βαρουφάκης...

2.Ο Βαρουφάκης ξέρει...

Το βρόμικο εγκληματικό παρελθόν του Wolfgang Schäuble…Ο Σόιμπλε ήταν ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης Κολ με την Ανατολική Γερμανία. Αυτός έταζε ατιμωρησίες στους σταλινικούς ηγέτες της, προκειμένου οι Δυτικοί να λεηλατήσουν την πατρίδα εκατομμυρίων Ανατολικογερμανών. Αυτός έδωσε το σύνθημα για το μεγαλύτερο «πλιάτσικο» στην ιστορία της Γερμανίας.

Ο Σόιμπλε, υπηρετώντας απόλυτα τον στόχο του, έγινε ο άνθρωπος, ο οποίος ξεπούλησε για «ψίχουλα» την περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας στους βιομηχάνους της Δυτικής Γερμανίας …σ” αυτούς, που είδαμε παραπάνω με μεγάλη ακρίβεια ποιοι ήταν.

Εφιάλτης: Κείμενο εναντίον της Ελλάδας υπέγραψε ο Σαμαράς


Κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα, υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Το άρθρο που σόκαρε τους ψηφοφόρους του Σύριζα…


Γράφει ο mykoniato
14ις λόγοι για τους οποίους πρέπει (;) να υπερασπιζόμαστε την προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης:
1.Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει τους δανειστές της Ελλάδος από το βήμα της βουλής, ότι θα είμαστε συνεπείς στις οφειλές μας και θα αποπληρώσουμε τα δάνειά μας στο σύνολό τους.
2.Η Κυβέρνηση αφαίρεσε από το λεξιλόγιό της την φράση «διαγραφή χρέους«

«Τον ραγιά δεν τον εγυμνώσαμεν και δεν τον ετυραννούσαμε ημείς αλλά οι Άρχοντες σας»

Στέφανος Μυτιληναίος
Αυτές τις ημέρες των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές επιβεβαιώθηκε κάτι, που το ακούγαμε «ψιθυριστά» όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια.
Ότι δηλαδή, πολλά από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό δεν ήταν απαιτήσεις της Τρόικας αλλά των ντόπιων μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίες μόνες τους τα αποφάσιζαν και ύστερα τα φόρτωναν στην Τρόικα.
Μέτρα και βαρύτατοι φόροι που έπεσαν στις πλάτες των Ελλήνων ήταν ντόπιες αποφάσεις, ώστε να την πληρώσει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες. Αυτό μάλιστα θα φανεί σύντομα, όταν και εάν αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείσει το «εξωτερικό» μέτωπο και ανοίξει το «εσωτερικό».

Εμείς και η Ελευθερία


Ισαάκ Σούσης
Να κι ένα παράδοξο που δεν το έθιξαν οι Ελεάτες φιλόσοφοι, πως γίνεται από χιλιάδες αναξιοπρεπείς να αθροίζεται μια συλλογική αξιοπρέπεια.
Μισό αιώνα είχε στη διάθεσή της η Αριστερά να πληροφορήσει, να διαπλάσει, να διαμορφώσει. Διαμόρφωσε τις δομές εκείνες που της επέτρεψαν να συγχωνευτεί με το σύστημα , αναλώθηκε σε ενδογενείς ρήξεις, στον αντικοινωνικό συντεχνιακό συνδικαλισμό, την πολιτισμική παρέμβαση που μάντρωνε και κατηγοριοποιούσε καλλιτέχνες σύμφωνα με την ένταξη τους, διαμόρφωσε ανθρώπους ασυνείδητους στις εξαρτησιακές σχέσεις που διαμόρφωναν και αναπαρήγαγαν στην καθημερινότητά τους με το θεωρητικό πάντα άλλοθι ενός ουτοπικού σχεδιασμού που ένα άλλο μοντέλο αλλά με τους ίδιους ανθρώπους θα οδηγούσε σε μια κοινωνική δικαιοσύνη, μια και είναι οι δομές που υποχρεώνουν τους ανθρώπους να είναι δίκαιοι και κοινωνικοποιημένοι και όχι η κρίση τους για το κάθ΄ έκαστο.

Ο (αστάθμητος) λαϊκός παράγοντας…

Δημήτρης Μηλάκας
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχασε τις εκλογές γιατί υποστήριξε, ως μόνο δρόμο και επιλογή, ένα «πρόγραμμα» το οποίο, παρ’ ότι κόστισε «αίμα» στην ελληνική κοινωνία, απέτυχε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές γιατί υποσχέθηκε στην ελληνική κοινωνία πως υπάρχει εναλλακτική, ένας άλλος δρόμος. Αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε πως θα πρωτοτυπήσει σε σχέση με τους προκατόχους του και θα τηρήσει τη «βασική» προεκλογική του δέσμευση: Το τέλος του «προγράμματος», το τέλος της λιτότητας…

Στο πλευρό της κυβέρνησης ο λαός – Ένα νέο πολιτικό τοπίο διαμορφώνεται

Σταύρος Χριστακόπουλος
Μεγάλα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης Τσίπρα από την ελληνική κοινωνία και οιωνούς μετεξέλιξης του πολιτικού συστήματος δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα topontiki.gr.Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, αλλά η πολιτική τους ανάγνωση είναι ακόμη σημαντικότερη. Η ευρύτατη αποδοχή της κυβερνητικής τακτικής στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της Ελλάδας, αλλά και η υποδοχή των προγραμματικών δηλώσεων από τους ψηφοφόρους όχι μόνο των συγκυβερνώντων, αλλά και όλων των άλλων κομμάτων, δηλώνει ότι, αναλόγως των εξελίξεων στη διαπραγμάτευση, μπορεί να βρεθούμε σύντομα μπροστά σε ένα εντελώς νέο πολιτικό σκηνικό.

Φάκελος «Αποζημιώσεις»: «Κουρέψαμε» 43 δισ. από το γερμανικό χρέος;

Γιώργος Σαχίνης
Εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής των ναζί στην Ελλάδα και 62 χρόνια από τη Διάσκεψη του Λονδίνου (27 Φεβρουαρίου 1953, συμπτωματικά σήμερα 27-28 Φεβρουαρίου εκπνέει το τελεσίγραφο των «εταίρων» μας προς την Ελλάδα για μνημονιακό πρόγραμμα), όπου η Γερμανία αναγνώρισε επίσημα τις υποχρεώσεις της προς τις ευρωπαϊκές χώρες, ως συνέπεια της ναζιστικής λαίλαπας, το αίτημα των γερμανικών επανορθώσεων και της εξόφλησης του κατοχικού αναγκαστικού δανείου έχουν μπει για τα καλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

Ο Λ. Βατικιώτης για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Tου ΘΕΜΗ ΤΖΗΜΑ*
Το Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Τις επόμενες ημέρες θα βιώσουμε το γνωστό σκηνικό των πιέσεων, της κινδυνολογίας, των εκβιασμών και των δραματικών ή «δραματικών» διαβουλεύσεων. Η κυβέρνηση και ασχέτως των όποιων επιμέρους χειρισμών κράτησε συνεπή στάση στο ζήτημα της παράτασης του μνημονίου.

Η ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ*  
Δε γνωρίζουμε ακριβώς τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειάζεται ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης  από την Ελενα Παναρίτη. Μπορούμε να φανταστούμε ότι είναι οι ίδιες οι υπηρεσίες που πρόσφερε και στην κυβέρνηση- Παπανδρέου… Αξίζει λοιπόν τον κόπο να ανατρέξουμε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν για να τη (ξανα)θυμηθούμε.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι δημοσίευμα από την εφημερίδα Ποντίκι (14/4/2011). Χωρίς άλλα σχόλια…

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΝΣΚ-2: ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΚΡΙΔΗ*  
Την ίδια ώρα που τα μάτια των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης είναι στραμμένα κυρίως στις Βρυξέλλες και στο Eurogroup, όπου η νέα ελληνική κυβέρνηση με κορμό τη Ριζοσπαστική Αριστερά δίνει τη δική της μάχη για να περάσει τις θέσεις της για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και κατάργηση των Μνημονίων, στο Μινσκ της Λευκορωσίας διεξάγεται μία διάσκεψη κορυφής που μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης και όχι μόνο αυτού του τμήματός της που είναι ενταγμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ…ΠΑΣΟΚ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ*
Πραγματική πολιτική βόμβα η δήλωση του αντιπροέδρου του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Ράλφ Στάγκνερ : «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Αριστερά στην Ευρώπη» δηλώνει ανερυθρίαστα σε συέντευξή του στην Die Zeit –την εβδομαδιαία εφημερίδα της σοσιαλδημοκρατικής διανόησης ο δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία του SPD-του κόμματος που χωρίς κανένα δισταγμό συγκυβερνά με τους δεξιούς Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ στη Γερμανία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τις προοδευτικές ιδέες και την Αριστερά στην Ευρώπη, συνάπτοντας συμμαχία με αντισημίτες και εχθρούς του …ανθρώπου …Ως αποτέλεσμα, οι δεξιοί λαϊκιστές αναβαθμίζονται σε όλη την Ευρώπη.

Ο Goethe στην διαπραγμάτευση

Αναγνωριστικές επιχειρήσεις, τροχιοδεικτικές βολές και άλλες "στρατηγικού* χαρακτήρα" επαφές ξεκινούν σήμερα στο έκτακτο Eurogroup.

Ο πολύς "Schäuble, στην ερώτηση που του είχε γίνει για τους παράγοντες διαφθοράς που εκτρέφει το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας του, προφασίστηκε αμηχανία ως παραπέτασμα απόκρυψης της οργής του, την οποία επένδυσε με φράσεις του μεγάλου ποιητή J.W. von Goethe. Προσεκτική επιλογή όμως από το έργο του ποιητή γιατί αν ο ποιητής, ήταν παρών θα του έφερνε ενδεχομένως στο κεφάλι, το σύνολο του έργου του.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η ταξική ισορροπία δεν θα διαρκέσει για πολύ…

Από την πρώτη στιγμή είχαμε διατυπώσει το ερώτημα:
«Αλήθεια από ποια αγωνιστικά, αριστερά μετερίζια, ήρθε ο Βαρουφάκης για να καπαρώσει προκαταβολικά και θορυβωδώς το υπουργείο Οικονομικών, διαλαλώντας από την πρώτη μέρα την προπαγάνδα του 4ου Ράιχ;».
Και την επισήμανση: