#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Για όλα τα πεταμένα «ν» του κόσμου

(Κρείττον το λαλείν του σιγάν- διαβάστε καλά πριν σπεύσετε να διορθώσετε- άλλωστε πήγα να σκάσω ένα μήνα τώρα).

ΚΙΜΠΙ
Παραμελημένο γράμμα το Ν, κανείς δεν το ’βαλε σε κύκλο όπως το Α, δεν έχει το αμετάκλητο κύρος ενός Ωμέγα, κανείς δεν το βάζει πια ούτε στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, κι ας είναι ατζαμής πρωτάρης οδηγός. Το καημένο το Ν δεν έχει το μυστήριο και το υπονοούμενο του Χ, δεν έχει την ιστορία του Ζ, ακόμη και η χρήση του στα μαθηματικά είναι ως υποκατάστατου, «ν= αόριστος φυσικός αριθμός», η νιοστή δύναμη ή η νιοστή ρίζα μπορεί να είναι οποιαδήποτε, κι όταν βρεθεί σε μιαν εξίσωση η μοίρα της είναι να εξαφανιστεί με τη λύση της, το «ν» δεν έχει θέση στο αποτέλεσμα.

Η «διαβολοβδομάδα», τα «παίγνια» και η Ιστορία

Γιώργος Σαχίνης
Ζούμε στιγμές μοναδικές και συνάμα καταιγιστικές σε ρυθμό και πληροφορίες. Για πρώτη φορά αυτός ο υπερπληθωρισμός των ειδήσεων γύρω από την Ελλάδα και το μέλλον των ανθρώπων της τείνει να μετατραπεί από μόνος του σε «ασφυξία υπερπληροφόρησης», σε βαθμό που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, όλοι εμείς δηλαδή, να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, τη διαρροή και τη σκοπιμότητα.

Ο λογαριασμός, στους Γερμανούς!

Του Δημήτρη Τσαγκάρη*
Τα διλήμματα και ερωτήματα που ανέκυψαν στη σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύσαμε, είναι αυτό που ονομάζουμε στα οικονομικά «ασταθής ισορροπία» εφόσον σύμφωνα με τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα, εφόσον σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Ήδη οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται θεωρώντας ότι έχουν την πολυτέλεια να συζητούν χωρίς το κόστος «μετάδοσης της μόλυνσης», αγνοώντας την πρόσφατη (δυσάρεστη για τους Γερμανούς) αλλαγή της ισοτιμίας του ευρώ, ύστερα από την απόφαση της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας.

Νέα περίοδος ενδοτισμού στα εθνικά θέματα της Ελλάδας

Δημήτρης Καζάκης
Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Στο σύνολό τους δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε περισσότερο από μια αναπαραγωγή υποσχέσεων σαν αυτές που διατυπώθηκαν από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Δεν χρειάζεται παρά να θυμηθεί τι έλεγε η Πολιτική Συμφωνία των τριών (23/6/2012), αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις του Σαμαρά (6/7/2012) που ακολούθησαν, θα διαπιστώσει ότι οι ίδιες υποσχέσεις για διαπραγμάτευση του χρέους και για βελτίωση δίνονταν και τότε.

Εκδίκηση είναι να αποκαλύπτεις τελικώς τον κλόουν που οι άλλοι βλέπουν θηριοδαμαστή

Κώστας Βαξεβάνης
Μια δημοσιογραφική αποκάλυψη συγκλονίζει τον κόσμο. Είναι η διαρροή των λογαριασμών της HSBC, η οποία αποδεικνύει πως χιλιάδες επώνυμοι, πλούσιοι, γνωστοί και ενδεχομένως και «σωτήρες» φοροδιαφεύγουν χρησιμοποιώντας το τραπεζικό σύστημα.
Με πρωτοβουλία της Le Monde και με έρευνα 150 δημοσιογράφων τα στοιχεία βγαίνουν σιγά στην επιφάνεια. Τα εγχώρια ΝΕΑ καυχώνται πως συμμετέχουν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων. Το διαβάζω και μου έρχεται να χειροκροτήσω, να φωνάξω «ζήτω και μπράβο», να ανάψω πυροτεχνήματα.

Στο Σύνταγμα ήταν το αδιαχώρητο !

ΚΚΕ: Το «υπεραριστερό» άλλοθι των αποικιοκρατών…Η ηγεσία του ΚΚΕ στα λόγια ωρύεται εναντίον της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των εγχώριων πολιτικών της υπαλλήλων, αλλά στην ΠΡΑΞΗ στηρίζει την ιμπεριαλιστική κακουργία του 4ου Ράιχ, καθώς και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα εγχώρια ανδρείκελά της…
Πάντα ο υστερικός σεχταρισμός αποτελούσε το δεκανίκι και το άλλοθι της καθεστωτικής βαρβαρότητας…

Ο μύθος του γερμανού φορολογούμενου που πληρώνει για την Ελλάδα

Eπειδή νεοφιλελέδες και κρυπτονεοφιλελέδες έχουν πάθει μία εμμονή με τον Ευρωπαίο (και ειδικά τον γερμανό φορολογούμενο) που πληρώνει εμάς τους αναίσχυντους κι εμείς οι μπαταχτσήδες θέλουμε να του φορέσουμε φέσι, να τους θυμίσουμε τα εξής:

Rojava, η "αναρχική Γη": Οι Κούρδοι μας παραδίδουν μαθήματα άμεσης δημοκρατίας

Μετά από 134 ημέρες αντίστασης, οι κουρδικές δυνάμεις των YPG/YPJ έδιωξαν το ΙSIS από το Κομπάνι. 
Και στήνουν μια ελεύθερη, υπέροχη κοινωνία που μας παραδειγματίζει


Χρήστος Δεμέτης Φεβρουάριος 10 2015 09:07
Αύγουστος του 2014, οι Κούρδοι ξεκινούσαν έναν άνισο και τίμιο αγώνα για την ανεξαρτησία τους. Τη δική τους αλλά και των λαών που ζουν στη γη τους.
"Εμείς, η Προεδρία των τριών καντονιών του Δυτικού Κουρδιστάν -Cizire, Kobane και Efrin, υποσχόμαστε ότι θα υπερασπιστούμε το λαό μας, ανεξάρτητα από το εθνικό ή θρησκευτικό του υπόβαθρο, καθώς και τη δημοκρατική μας Αυτοδιοίκηση, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας".
Στα όρια της Συρίας, ανάμεσα σε Τουρκία και Βόρειο Ιράκ, εκτείνεται μια περιοχή που αριθμεί 4,5 εκατομμύρια Κούρδους χωρίς επίσημο κράτος, αλλά με την πατρίδα στην καρδιά τους.

Έλληνες και Βάρβαροι... έρχονται οι μεραρχίες μας

Ελπίζουμε για το καλύτερο / Επαγρυπνούμε για το χειρότερο
 
Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με 9 μονάδες, σχεδόν, μπροστά από το μόνο μνημονιακό κόμμα που δεν εξαφανίστηκε πολιτικά (όλα τα άλλα -ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ- καταποντίστηκαν) και ο σχηματισμός της πρώτης αντιμνημονιακής κυβέρνησης, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, είναι σίγουρα ένα βήμα απελευθέρωσης από τα δεσμά της χρεοκρατίας.