#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ «ΝΕΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ» Η ΒΑΤΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΚΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ “ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ”

Γράφει η Άννα Μπαλλή
Για το ρευστό τοπίο στη Μέση Ανατολή, από τον πόλεμο του Μπους εναντίον του Ιράκ το 2003 ως τον πόλεμο της Συρίας και την ανάπτυξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού, έχουν γραφτεί πολλές αναλύσεις. Δεν είναι λίγοι όσοι αποδίδουν το χάος που επικρατεί στην περιοχή αυτή σε μια παράλογη και αποτυχημένη πολιτική των ΗΠΑ. Άλλοι, αντιθέτως, θεωρούν ότι το χάος είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Ουάσινγκτον, η οποία αναμοχλεύει τα υπαρκτά προβλήματα προς όφελος των δικών της συμφερόντων.

Βολιβία: Βαθαίνει η δημοκρατική πολιτιστική επανάσταση


Ανταπόκριση: Ερρίκος Φινάλης

Πλήρης συμβολισμών η ορκωμοσία του Μοράλες και του Λινέρα
Μετά την τρίτη κατά σειρά θριαμβευτική επανεκλογή τους με ποσοστό άνω του 61% στη θέση του προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, ο Έβο Μοράλες και ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα ορκίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και ανέλαβαν τη νέα θητεία τους.

Σώτη Νάνε

Πέτρος Αργυρίου
Ήταν κάποτε αριστεροί ή έτσι θέλαν να λένε στον εαυτό τους και τους άλλους, γιατί τότε ήταν τρέντυ. Κατά βάθος ήταν πασόκοι , απολαμβάνοντας τα προνόμια της αναξιοκρατίας- κάποιοι από αυτούς δε τα διαμοίραζαν κιόλας όντως κρυπτοκομισάριοι του. Όταν λοιπόν ο πάτρωνας τους άρχισε να πεθαίνει, έσπευσαν σαν ήρωες να υπερασπιστούν το ετοιμοθάνατο μα αγάπησαν το φονιά του.

Δεν είναι παράδοξο. Λατρεύουν τη δύναμη, ακόμη και όταν προσποιούνται ότι την απεχθάνονται.

Άι σιχτίρ, ρε Μπαρουφάκη!


Alexandros Raskolnick
Δεν χρειάστηκε, τελικά, να περάσει και πολύς χρόνος για να χάσω εκείνο το πλατύ χαμόγελό που μου είχε καρφωθεί στο πρόσωπο από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και μετά -και που με έκανε να μοιάζω λίγο και με ηλίθιο.

Ο λόγος είναι, ποιος άλλος,  ο φοβερός κ. Βαρουφάκης κι ο Θεός να με βοηθήσει τώρα από τις βαρουφίτσες κι από το μένος τους, αλλά σφίγγω τα δόντια και πορεύομαι χωρίς φόβο… Μόνο με πάθος…

Και αν ο Σύριζα έκανε λογιστικό έλεγχο του χρέους της Ελλάδας;

 Του Eric Toussaint Μετάφραση: Γιώργος Μητραλιάς
Ο λογιστικός έλεγχος θα καταδείξει ότι το σχέδιο της υποτιθέμενης διάσωσης της Ελλάδας, που κατέστρωσαν οι ευρωπαϊκές αρχές με τη βοήθεια του ΔΝΤ, χρησίμεψε στη πραγματικότητα για να επιτρέψει στις τράπεζες μερικών ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν αποφασιστική επιρροή στα ευρωπαϊκά όργανα να συνεχίσουν να αποπληρώνονται από την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα μεταφέρουν το ρίσκο τους στα κράτη μέσω της Τρόικας. Δεν είναι η Ελλάδα που σώθηκε αλλά μάλλον μια χούφτα μεγάλων ευρωπαϊκών ιδιωτικών τραπεζών που εδρεύουν κυρίως στις πιο ισχυρές χώρες της ΕΕ.

Η Γερμανία χρωστά σε κάθε Έλληνα 110.954 ευρώ

Γιώργος Σαχίνης
Μπορεί η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να είχε υπολογίσει το κατοχικό δάνειο που μας οφείλει η Γερμανία σε 11 δισ. ευρώ, στην απόρρητη έκθεση που παρέδωσε η συσταθείσα επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών και Εξωτερικών μέσα στην προεκλογική περίοδο, ωστόσο, οι συνολικές γερμανικές οφειλές στη χώρα μας από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο αστρονομικό ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου και 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, εάν διαιρεθεί με τους 10.815.197 Έλληνες πολίτες της απογραφής του 2011, βγάζει ότι η Γερμανία οφείλει σε κάθε Έλληνα πολίτη 110.954 ευρώ.

Ευρώπη ή θάνατος: Το ντοκιμαντέρ του Vice News για τους θανάτους προσφύγων στον Έβρο

Η ρεπόρτερ του Vice News πήγε στον Έβρο (πριν οι πλημμύρες ρίξουν τον φράχτη της ντροπής) και μίλησε με ψαράδες, κατοίκους, ιατροδικαστές, αστυνομικούς και - από μακριά - με τους κρατούμενους μετανάστες στο Φυλάκιο του Έβρου. Πήγε ακόμα σε «νεκροταφείο μεταναστών», ένα χωράφι με τάφους χωρίς καμιά ένδειξη.

Το βίντεο είναι στα αγγλικά, ενώ περιέχει και κάποιες «δυσάρεστες εικόνες», όπως προειδοποιεί και στην αρχή (graphic content), κυρίως φωτογραφίες νεκρών που βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού.

Αυτοκτονούσαν μέχρι και 64 Έλληνες το μήνα τα ζοφερά μνημονιακά χρόνια!

Πάνω από 30% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα κατά τα πρώτα ζοφερά χρόνια του μνημονίου, σύμφωνα με βρετανική έκθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2012 ο μηνιαίος αριθμός των αυτοκτονιών έφθασε στο υψηλότερο σημείο που είχε παρατηρηθεί ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια, με 62 και 64 αυτοκτονίες αντιστοίχως γι” αυτούς τους δύο μήνες! Αντίθετα τα χαμηλότερα επίπεδα στους ετήσιους απολογισμούς των αυτοκτονιών ανάγονται στις πιο ευνοϊκές οικονομικά περιόδους: Φεβρουάριος 1983 και Νοέμβριος 1999 (14 αυτοκτονίες).

ΣΥΡΙΖΑ : H ενσωματωμένη στη ΝΔΤ Αριστερά δεν μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της καταστροφής*

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ψήφος του ελληνικού λαού την περασμένη Κυριακή ήταν ένα μεγάλο χαστούκι στην Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε – οι ελίτ που εδρεύουν στις χώρες G7 που διαχειρίζεται τη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης —η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, από την «περίφημη» Τρόικα —ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), καθώς και στις ντόπιες ελίτ. Ήταν ακριβώς η ίδια η Υ/Ε και η Ευρωπαϊκή συνιστώσα της (η ελίτ της ΕΕ και κυρίως η Γερμανική που είναι κυρίαρχη μέσα σε αυτή), οι οποίες έχουν καταστρέψει τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, στην προσπάθειά τους να «σώσουν» την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.