#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής στις 11 Φεβρουαρίου,στις 5.30μμ - 20 μήνες αγώνας για τη Δημοκρατία!11 Φλεβάρη 2015 - 20 μήνες αγώνας για τη Δημοκρατία,
την ελευθερία της έκφρασης, του λόγου και του πολιτισμού !


Την Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015 συμπληρώνονται 20 μήνες αυτού του μοναδικού αταλάντευτου, ανυποχώρητου αγώνα, που από τις 11/6/2013 που ξεκίνησε, σήμανε την αρχή του τέλους της Κυβέρνησης Σαμαρά

Επίσημη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν

Επίσημη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικής ιστοσελίδας. Το αν θα αξιοποιηθεί η προσφορά της Μόσχας από την ελληνική κυβέρνηση εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της, έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Τι μπορεί να σηματοδοτεί η συνάντηση Καμμένου-Ισραηλινού Πρέσβη και ο ρόλος της Ρωσίας

Tου ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Συνάντηση με την Πρέσβη του Ισραήλ είχε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, ύστερα από την οποία δήλωσε ότι η συνεργασία της Ελλάδος με το Ισραήλ θα συνεχιστεί και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Η συνάντηση και η δήλωση, μαζί με την επίσκεψη του υπουργού στη θάλασσα των Ιμίων,
σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα αλλά και υπόγεια πολιτικά μηνύματα, τροφοδοτούν το ερώτημα εάν η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ πιθανά παραμένει προσανατολισμένη στην ήδη υπάρχουσα γραμμή του άξονα Αθήνας-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ.

Το έθνος των Κυπριλλίδων και η Βαβυλωνία του Κοτζιά

Πώς ο Έλληνας ΥπΕξ κάνει θρύψαλα την Κυπριακή Δημοκρατία 
και ποιος τάζει λαγούς με πετραχήλια στους «Τούρκους» της Θράκης
 
 Του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη
Ο Έλληνας ΥπΕξ απέρριψε μερικώς το σχέδιο Ανάν για να εισηγηθεί μια χειρότερη λύση, με ισότιμο καθεστώς των δυο Κοινοτήτων στο κοινό κρατίδιο της Λευκωσίας και με άλλα δυο ισότιμα συνιστώντα κράτη, εντός των οποίων άλλες οκτώ με εννέα επαρχίες θα λειτουργούν σχετικώς αυτόνομα

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ της λύσης θα στηρίζεται στην απώλεια της ελληνικής εθνικής ταυτότητας

Καν’ το όπως ο …Λάτσης

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Εθνική Τράπεζα, το Mall και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού εκ πρώτης όψης δεν έχουν τίποτε κοινό. Ξύνοντας λίγο κάτω απ’ την επιφάνεια εύκολα ξεχωρίζει η άλλοτε διακριτική (λιγότερο στην Εθνική Τράπεζα και περισσότερο στα ΕΛΠΕ) κι άλλοτε σαρωτική (Mall, Ελληνικό) παρουσία του ομίλου Λάτση. Εκείνο όμως που διαπερνάει ως κόκκινη κλωστή και τις τέσσερις περιπτώσεις είναι οι σχεδόν πανομοιότυπες μεθοδεύσεις που επιστράτευσε ο θηριώδης, πολυεθνικός όμιλος για να ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η πρόσληψη της Lazard και τι προδικάζει για την πορεία της χώρας

Του Δημήτρη Καζάκη
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Τα παπαγαλάκια της μαύρης προπαγάνδας προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πρόσληψη της Lazard από τη νέα κυβέρνηση είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Όλες οι κυβερνήσεις το κάνουν. Έτσι μας λένε. Ενώ την Lazard, που υποτίθεται ότι ανέλαβε «σύμβουλος» δημοσιονομικής διαχείρισης, την εμφανίζουν ως μια ουδέτερη εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα του χρέους.
Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πριν μας τρελάνουν. Χρειάζεται μια κυβέρνηση ιδιώτες συμβούλους και μάλιστα εταιρείες σαν την Lazard; Αν θέλουμε να έχουμε πλήρη διαφάνεια, δημοσιότητα και έλεγχο στις κυβερνητικές πράξεις, τότε μια κυβέρνηση που ορκίζεται στη δημοκρατία δεν χρειάζεται ιδιώτες συμβούλους. Μυστικοσύμβουλοι, ιδιωτικές εταιρείες με περίεργες και υπόγειες διασυνδέσεις, κοκ, δεν συνάδουν με τη δημοκρατία.

Άλλαξε ο πολιτικός κι έβαλε την φούστα αλλιώς

Γιάννης Λαζάρου
Δεν ξεκινήσαμε καλά! Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι είναι χειρότερη από τις προηγούμενες. Η ελπίδα όχι απλά δεν ήρθε αλλά πνίγηκε μέσα στους χειμάρρους νερού, λάσπης και υπόγειων διαπραγματεύσεων με συντεχνίες την ώρα που η χώρα δεν χρειάζεται ελπίδα αλλά Δικαιοσύνη.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ!

Φανούλα Αργυρού
«Θεωρείται χαρισματική όσο και αμφιλεγόμενη, από ορισμένους, προσωπικότητα»  έγραψε στις 28.1.2015 το Βήμα των Αθηνών για το νέο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Κοτζιά.  
Για το ερώτημα: Υποστήριζε ή όχι το Σχέδιο Ανάν;
Το 2003, εντοπίζουμε τον κ. Νίκο Κοτζιά μεταξύ της ομάδας που κλήθηκε και παρευρέθηκε στο σεμινάριο στην Οξφόρδη 3-4 Οκτωβρίου 2003 (τα πρακτικά εκδόθηκαν το Φεβρουάριο του 2004), όπου προβλήθηκαν τα επιχειρήματα που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν υπέρ του Σχεδίου, για να εξασφαλιζόταν το ΝΑΙ.

Ο Κυριάκος Βαρβαρέσος και η υποτίμηση της δραχμής που απογείωσε την ελληνική οικονομία

του Θεόδωρου Κατσανέβα
Ο Κυριάκος Βαρβαρέσος υπήρξε ένας κορυφαίος Έλληνας Κεϋνσιανιστής οικονομολόγος, ο οποίος υποστήριζε με παρησία και επιχειρήματα την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρόητησης της χώρας με κατάλληλη νομισματική πολιτική και με την κατά περίπτωση υποτίμηση της δραχμής. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου 1884 και καταγόταν από τα Βάτικα Λακωνίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα το 1906, με θέμα διατριβής: «Η θεωρία του πληθυσμού». Στη συνέχεια πραγματοποίησε σπουδές στα οικονομικά, με έμφαση στη Στατιστική, στα Πανεπιστήμια του Μονάχου και του Βερολίνου.

Ουκρανία: Νεκρός έπεσε Τσετσένος πολέμαρχος

Νεκρός έπεσε ο Ίσα Μουνάεφ, Τσετσένος πολέμαρχος, ο οποίος μαχόταν υπέρ των Ουκράνων, στην πολιορκημένη από τους ρωσόφιλους πόλη Ντεμπαλτσέφε. Ο Μουνάγιεφ ήταν επικεφαλής του τάγματος “Ντουμπάγιεφ”, μιας μονάδας εθελοντών που μάχονται κατά των Ρώσων.

Είναι κοντά τo τέλος της επέλασης των βαρβάρων!


Alexandros Raskolnick

Διάβαζα κάπου, ότι σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η νέα ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της, αιφνιδίασε τους εταίρους της, με την απόφασή της να ματαιώσει «σημαντικά τμήματα» του συμφωνηθέντος προγράμματος λιτότητας και «εξασθένησε» με τη στάση της το «έως τώρα κοινό μέτωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία».

Αλλά γιατί άραγε τους αιφνιδίασε τους εταίρους μας η νέα ελληνική κυβέρνηση?

Μήπως δεν είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ότι το αστείο με τους υπάλληλους της Τρόικας θα τελείωνε, αμέσως μετά τον σχηματισμό της?

Το ΜΟΝΟ χρέος που έχουμε...


Είναι Αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι γνωστό ότι δεν είσαι ό,τι δηλώνεις. «Αριστερός» δήλωνε και ο Σημίτης. «Αριστερός» δήλωνε και ο Κλίντον, αλλά και ο Μπλερ! Ο ΓΑΠ εξακολουθεί να δηλώνει «αριστερός»…
Όταν κριτικάρεις το ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως αφετηρία της ανάλυσής σου ότι είναι αριστερό κόμμα βρίσκεσαι εκτός πραγματικότητας, συνακόλουθα παράγεις και κυκλοφορείς θανάσιμες αυταπάτες και …όνειρα θερινής νυκτός…

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο Βενιζέλος για την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ (Βίντεο)

 «Ο Βενιζέλος τρέμει με το ενδεχόμενο να καταλήξει φυλακή» τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας και αυτή η διαπίστωση μας γίνεται ολοφάνερη παρακολουθώντας τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου. Ενα κράμα αμηχανίας και πανικού ήταν η παρουσία του που δύσκολα θα μπορούσε να κρυφτεί από την πολυλογία του.

Άουσβιτς – Λένινγκραντ – Καισαριανή

Δεν ξέρω αν, όταν η νέα κυβέρνηση έκανε τη συμβολική κίνηση και επισκεπτόταν το μαρτυρικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής, γνώριζε ότι η 27 του Γενάρη συνέπιπτε με δύο ιστορικές επετείους εξ ίσου συμβολικές. Τα 70χρονα της απελευθέρωσης του κολαστηρίου του Αουσβιτς και τα 71 χρόνια από το σπάσιμο του αποκλεισμού του Λενινγκράντ.