#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του ΕΥΤΥΧΗ ΜΠΙΤΣΑΚΗ*
Η πολιτική, λένε, είναι η τέχνη του εφικτού. Αλλά η πολιτική δεν είναι μόνο «τέχνη», «στιγμή» της ταξικής πάλης, έχει μια γνωσιοθεωρητική και μια ηθική θεμελίωση. Αναδραστικά, εκτός από τις πρακτικές κοινωνικές συνέπειες, παράγει ιδεολογία. Εχει συνεπώς γνωσιοθεωρητικές και ηθικές επιπτώσεις.
Στις επικείμενες εκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι: ο ηθικά και πολιτικά αδίστακτος κόσμος της υποτέλειας και της χρεοκοπίας, δηλαδή ο κόσμος της κυρίαρχης τάξης, και ο κόσμος των εργαζομένων (εργατική τάξη, αγρότες, κ.λπ.), ο κόσμος που παράγει και που είναι ο κόσμος που αγωνίζεται για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.

Μπορούν οι εκλογές να οδηγήσουν στο τέλος της καταστροφής;

 ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα (η μεγάλη πλειοψηφία του λαού) έχουν εξαντλήσει πια κάθε όριο υπομονής, έχοντας πια συνειδητοποιήσει ότι ήταν ψευδαίσθηση η βολική σκέψη ότι η οικονομική και κοινωνική καταστροφή που ξετυλίγεται τα τελευταία χρόνια είναι απλώς «μπόρα και θα περάσει», έρχονται οι αυριανές εκλογές, που κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ιστορικές. Φυσικά, όλες αυτές οι ψευδαισθήσεις είχαν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους βολεμένους στα κόμματα εξουσίας (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και τα παρακλάδια τους) καθώς και τους εξίσου βολεμένους στα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, που σωστότερα θα έπρεπε να βαφτιστούν ΜΜΑ, δηλαδή Μέσα Μαζικού Αποπροσανατολισμού,) που ακόμη και σήμερα συνειδητά εξαπατούν ότι δήθεν τώρα βγαίνουμε από την καταιγίδα, αρκεί να μην ακούσουμε κάποιες φωνές (προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ) που θέλουν να μας επαναφέρουν στο «μάτι του κυκλώνα».

Αριστερή; Ή της Αριστεράς;

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ (και με Παπανδρέου και με Βενιζέλο), την ώρα που έθετε τη χώρα υπό το ΔΝΤ, αυτοπροσδιοριζόταν σαν η… «Αριστερά της ευθύνης». Αργότερα το σύνθημα πέρασε στη ΔΗΜΑΡ που (επίσης σαν «Αριστερά της ευθύνης»…) συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά… Ακόμα και ο πρόθυμος να συγκυβερνήσει με όποιον κι αν έρθει πρώτος αύριο, ο κ. Θεοδωράκης, λίγο πριν από τη συνεργασία του με τη νεοφιλελεύθερη Δράση, δήλωνε «αριστερός»…

Σώπα μη μιλάς ...


Τα αδιέξοδα του αστισμού και τα αδιέξοδα της αριστεράς: ο λαός και το έθνος σε κίνδυνο

η εργατική τάξη πρέπει να παρουσιάσει το δικό της συμφέρον ως γενικό. Ως εθνικό συμφέρον. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, πραγματικά το δικό της συμφέρον συμπίπτει με το γενικό συμφέρον:
«…κάθε τάξη που αγωνίζεται για την κυριαρχία, ακόμα κι αν η κυριαρχία της, όπως συμβαίνει με το προλεταριάτο, απαιτεί την κατάργηση της παλιάς μορφής της κοινωνίας στο σύνολο της και της ίδιας της κυριαρχίας, πρέπει πρώτα να κατακτήσει για τον εαυτό της την πολιτική εξουσία με σκοπό να παρουσιάσει με τη σειρά της τα συμφέροντα της σαν το γενικό συμφέρον, πράγμα που είναι αναγκασμένη να το κάνει τον πρώτο καιρό…….Γιατί κάθε καινούργια τάξη που μπαίνει στη θέση μιας άλλης που κυριαρχούσε πριν από αυτήν, είναι υποχρεωμένη, απλώς για να πραγματοποιήσει το σκοπό της, να παρουσιάζει το συμφέρον της σαν κοινό συμφέρον όλων των μελών της κοινωνίας, ή, για να το εκφράσουμε με ιδεατή μορφή: πρέπει να δώσει στις ιδέες της τη μορφή: πρέπει να δώσει στις ιδέες της τη μορφή της καθολικότητας, και να τις παρουσιάζει σαν τις μόνες λογικές και καθολικά έγκυρες. Η τάξη που κάνει μια επανάσταση εμφανίζεται ευθύς εξ’ αρχής, έστω και μόνο επειδή αντιτίθεται σε μια τάξη, όχι σα μια τάξη, αλλά σαν εκπρόσωπος ολόκληρης της κοινωνίας. Εμφανίζεται σαν ολόκληρη η μάζα της κοινωνίας που αντιμετωπίζει την κυρίαρχη τάξη»
Κ Μαρξ – Φρ. Ένγκελς «Η Γερμανική Ιδεολογία», εκδ. Gutenberg, ΑΘΗΝΑ 1978 ; ( μετάφραση-επιμέλεια Κ. Φιλίνη)     σελ. 79, 95-96

του Λευτέρη Ριζά
«Οι μεγάλες, κορυφαίες, στρατηγικές επιλογές του αστισμού μας, αυτές που μεγαλόστομα και γεμάτος αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση παρουσίασε σαν μεγάλες εθνικές επιτυχίες, δηλαδή η ένταξη το ΝΑΤΟ και στην ΕΟΚ, δεν φαίνεται να του έλυσαν κανένα από τα σημαντικά και καίρια προβλήματα του.

Τελειώνουν τα παραμύθια, όπως κι χρόνος της γαλάζιας συμμορίας

Γράφει ο mitsos175
Τελευταίες δημοσκοπήσεις που μετράν τη δύναμη της ΝΔ. Από Δευτέρα βαράει διάλυση. Τελευταίες δημοσκοπήσεις τελευταίες γελοιότητες. Τελειώνουν τα παραμύθια, όπως κι χρόνος της γαλάζιας συμμορίας.
Δυο τρεις δεξιοί δημοσκόποι πιστοί στο χέρι που τους ταΐζει, αφήνουν δήθεν ελπίδες, δείχνοντας μια διαφορά της τάξης των 2 ! περίπου μονάδων, ή όπως ο ίδιος Σαμαράς θέλει να πιστεύει, νομίζουν, ότι τάχα θα μειωθεί η ψαλίδα από τους αναποφάσιστους! Τέτοιες κουταμάρες λένε τους στα site ή τις φυλλάδες τους.

24 Ιανουαρίου 1944: Η εκτέλεση του Καλύβα από τους μαχητές της ΟΠΛΑ

 Στις 24 Ιανουαρίου 1944, το τιμωρό χέρι του λαού, η ηρωική Οργάνωση Προστασίας Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ), διεκπεραίωνε μια από τις σημαντικές αποστολές της, εκτελώντας ένα από τα πιο μισητά καθάρματα της κατοχικής Ελλάδας: τον υπουργό Εργασίας και γενικό γραμματέα της διορισμένης από την κυβέρνηση των δωσιλόγων Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Νίκο Καλύβα.

Φανατικός αντικομμουνιστής και ένα από τα κορυφαία στελέχη του μεσοπολεμικού εργατοπατερισμού, ο Καλύβας, αφού συνεργάστηκε με τη δικτατορία Μεταξά, προσέφερε κατόπιν -και πάντα με το αζημίωτο- τις υπηρεσίες του και στους φασίστες κατακτητές. Ήταν αυτός που οργάνωσε τη σύνταξη των καταλόγων με τα ονόματα δεκάδων χιλιάδων ελλήνων εργατών που προορίζονταν να αποσταλούν στη ναζιστική Γερμανία, για να δουλέψουν ως πολιτικά επιστρατευμένοι στα εργοστάσιά της. Την επιστράτευση ματαίωσαν οι μεγάλες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 1943, όταν ο λαός της Αθήνας εισέβαλε δύο φορές στο Υπουργείο Εργασίας και πυρπόλησε τα αρχεία του.

Η απόφαση για την εκτέλεση του προδότη Καλύβα πάρθηκε μετά τη σύλληψη από την Ειδική Ασφάλεια και την εκτέλεση από τους Γερμανούς, του ηγέτη του Εργατικού ΕΑΜ και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Κώστα Λαζαρίδη. Την αποστολή ανέλαβε η ΟΠΛΑ και την έφερε σε πέρας το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 1944, ξεβρωμίζοντας τον τόπο από το δωσιλογικό κάθαρμα και σπέρνοντας τον τρόμο στους συνεργάτες του. 


Πηγή: "Εκδοχή" 

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

(Βάρκιζες και Μπρεστ-Λιτόβσκ)
 
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές πρέπει ήδη να θεωρείται δεδομένη. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το μέγεθός της. Ελπίζει πάντως κανείς ότι τα δύο αντιμνημονιακά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Αν.Ελ., θα έχουν μια καθαρή, όσο το δυνατόν σαφέστερη εντολή και πλειοψηφία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν (και να μην έχουν καμία δικαιολογία να μην το κάνουν) την υπόσχεση που έδωσαν στον ελληνικό λαό. Τη διακοπή δηλαδή της μνημονιακής πορείας καταστροφής και υποδούλωσης της Ελλάδας.

Κάτι σε Δικαιοσύνη; Justice? Gerechtigkeit?…

 
Αλλοπρόσαλλα κινήματα με ανησυχητικά παραληρήματα, παιδόφιλοι μεσήλικες να χαϊδεύουν ανήλικα αγόρια, ρατσιστικά και φασιστικά κηρύγματα από τους κατέχοντες κάθε είδους εξουσία, Hipster εξάρσεις πολιτικής αηδίας, μετά-μοντέρνες εκδοχές του ναζισμού, υποσχέσεις γεμάτες ελπίδα, όνειρα, στάχτες, όλα αυτά μαζί στην προεκλογική περίοδο αναμείχθηκαν και εκβάλλουν τα νερά τους στην λιμνούλα που θα κολυμπάει όλη η Ελλάδα από την Κυριακή.

Aυτοί σου κατέστρεψαν τη ζωή!


Όσοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα... έχουν επιλογή

Ποτα-μίσος ΤΑΞΙΚΟ!

Θα σας πω ένα μυστικό: δεν τον άρχισα εγώ αυτόν τον πόλεμο. Αλήθεια.
Δε ξύπνησε μια μέρα ο μπολσεβίκος μέσα μου και είπα, ρε συ δεν πάω να πάρω τα σπίτια των πλουσίων και να πηδήξω τις κόρες τους;
Αλλά δε θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος όταν το υπερπλούσιο 5% του πληθυσμού κήρυξε κι επισήμως τον πόλεμο στη μέση και την κατώτερη τάξη και μέσω των ελεγχόμενων τους κυβερνήσεων άρχισαν τακτικές ληστρικές επιδρομές εναντίον τους για να συνεχίζουν ξέφρενα να συσσωρεύουν πλούτη και χλιδή, καταπατώντας κατάφορα την σχετική ταξική ειρήνη που υπήρχε στη Δύση για δεκαετίες.
Δεν είμαι Ποτάμι για να κάνω πως δεν βλέπω τι γίνεται και να το παίζω μωρός και αθώος για να επιτρέπω να συνεχίζεται το πλιάτσικο.

ΤΟ 90% ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΥΛΟΣ
 Από το 2010 λέγαμε ότι με τα Μνημόνια σώθηκαν οι γαλλο-γερμανικές τράπεζες και όχι η Ελλάδα. Τότε πολλοί, ακόμη και καλοπροαίρετα, δεν συμφωνούσαν ή διατηρούσαν έντονες επιφυλάξεις γι’ αυτήν την άποψη. Σήμερα όμως η επιβεβαίωση έρχεται πανηγυρικά ακόμα και από τους… ίδιους τους δανειστές. Ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αποκαλύπτει η βρετανική οργάνωση Jubilee Debt Campaign αποδεικνύει ότι πάνω από το 90% των χρημάτων που δανείστηκε η Ελλάδα από το ΔΝΤ, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χρησιμοποιήθηκαν για την σωτηρία των τραπεζών της Γαλλίας και της Γερμανίας και επιστράφηκαν στους δανειστές, ενώ λιγότερο από το 10% εξυπηρέτησε πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού.

Μαθήματα οικονομίας… για ηλίθιους


 Γεωργιάδης: Όταν το μεγάλο τρένο της ΕΕ συγκρουστεί με το μικρό τρένο της Ελλάδας τι λέτε να γίνει; Μπουυυυυμ το μικρό τρένο"Ποσοτική χαλάρωση" και άλλα παραμύθια....


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και μάλιστα μόλις δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 25η Ιανουαρίου 2015 -που μέλει να αποδειχτούν ιστορικής σημασίας για την ίδια την χώρα και τον ελληνικό λαό-, οι αποφάσεις του μεσιέ Ντράγκι και της ΕΚΤ να «μπουκώσει» με φρέσκο χρήμα τις «αναξιοπαθούσες» τράπεζες του ευρωσυστήματος, δεν θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν απαρατήρητες και να μην αποτελέσουν σημείο αιχμής στην αντιπαράθεση μεταξύ των διεκδικητών της εξουσίας.

Ασε το Παιδί πούστη !


Ο δείκτης χρεοκοπίας

Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, με ένα διάλειμμα, συνεχίζει να μειώνεται ανεξέλεγκτα – ενώ ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί η πτώχευση, είναι να υπάρξει μία κυβέρνηση και να ληφθούν μέτρα που θα στηρίζονται από όλους τους Έλληνες αλλά και την ΕΕ.

του Βασίλη Βιλιάρδου 
«Η πολιτεία (η κοινωνία, ο λαός), παίρνει μαζί της στην καταστροφή τον δημαγωγό, αυτόν που την κολακεύει και που της λέει ψέματα, υποσχόμενος πράγματα που αδυνατεί ή που δεν έχει καν σκοπό να τηρήσει –  αφού πρώτα έχει καταστρέψει αυτόν που της είπε την αλήθεια» (Πλούταρχος με παρεμβάσεις).

Νέα ΜΜΕ, στα αριστερά ψαρεύουν...

 Του Λεύτερη Χαραλαμπόπουλου – “Unfollow”
Σε κείνο το πολίτευμα που διδασκόμασταν ως δημοκρατία στην Αγωγή του Πολίτη, τα Μέσα Ενημέρωσης υπηρετούσαν την είδηση, οι δημοσιογράφοι έλεγχαν την εξουσία και η συνέντευξη ενός πρωθυπουργού στη δημόσια τηλεόραση επουδενί δεν θα μπορούσε να είναι η προέκταση της έννοιας του selfie σε τηλεοπτική εικόνα. Το ότι όλα τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα που βιώνουμε, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, θα ‘πρεπε να μας προβληματίζει. Όταν όμως τα πάντα λειτουργούν υπό το ζυγό του κεφαλαίου, τα ΜΜΕ δεν θα μπορούσαν να αφεθούν στην τύχη τους. Και, προφανώς, δεν αφήνονται...

ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΧΟΝΤΡΕ;


απο το facebook


...ΦΟΒΟΣ


Η αυριανή αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα ζητήσει την άρση ασυλίας του από την ευρωβουλή;

Το σόι του δεν έχει ασυλία...
Θα δημευτεί η "περιουσία" του; Για να δούμε... 
γιατί νέα Βάρκιζα δεν θα ανεχτεί ο κυρίαρχος Λαός!