#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Ξύπνησαν οι σκλάβοι αντωνάκηηηηη.....

Πολύ χαίρομαι που τις τελευταίες ημέρες η νουδούλα αλλά και το πασοκάκι γελοιοποιούνται, ξευτελίζονται, μαλλιοτραβιούνται οι συνέταιροι για το ποιος θα πάρει ένα-δυο ψηφαλάκια παραπάνω!

Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, δεν πέρασε η τρομοκρατία, ξύπνησαν οι σκλάβοι αντωνάκηηηηη και σε βλέπω Δελαπατρίδη μέχρι την Κυριακή!
Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα, ρίξε μια τρέλα, το ακαταλόγιστο βοήθησε άλλους κι άλλους!

Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ

Τούτη τη χρονική περίοδο που όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πλέει σε πελάγη ευτυχίας, διότι επί τέλους πλησιάζει τον πολυπόθητο στόχο του, τα γεγονότα στην εξωτερική πολιτική «τρέχουν». Ο ιμπεριαλισμός για μια ακόμη φορά ακονίζει τα νύχια του. Κατά την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, αποφασίστηκε ένα «Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ».

Η πρώτη τρόικα έμεινε 80 χρόνια

του Θωμά Σίδερη
Στις 21 Ιανουαρίου 1898 η Ελλάδα τέθηκε, για πρώτη φορά από συστάσεως του ελληνικού κράτους, υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Ήταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που επιβλήθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δάνεισαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1897 ενώ αυτή είχε χρεοκοπήσει τέσσερα χρόνια πριν, με στόχο την αποπληρωμή των χρεών της προς τους πιστωτές της.

Τα ζόμπι την κάνουν ανήμερα της Κυριακής…


Τέσσερις και σήμερα… Μετράνε οι μέρες έως και τις εκλογές και οι καταστροφείς εγγράφων στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα υπουργεία έχουν πάρει φωτιά!!!

Ο λόγος προφανής … όλο και ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του το ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις φανερές δημοσκοπήσεις. Στις πιο πολλές μάλιστα βρίσκεται πλέον στα όρια της αυτοδυναμίας με περίπου 149 έδρες, ενώ δεν λείπουν και οι «κρυφές» που του την δίνουν!!!

Ευρώ, η ώρα της αλήθειας

Άρης Οικονόμου
Η έξοδος της Ελβετίας από το κοινό νόμισμα δεν οφείλεται μόνο στα νέα πακέτα ρευστότητας που προετοιμάζει η ΕΚΤ – αλλά, επίσης, στους κινδύνους διάλυσης της Ευρωζώνης, οι οποίοι έχουν αυξηθεί γεωμετρικά το τελευταίο διάστημα

Η Ελβετία είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία είχε συνδέσει το νόμισμα της με το ευρώ, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις της να είναι ανταγωνιστικές με τις υπόλοιπες της Ευρωζώνης – κάτι ανάλογο δηλαδή με τη Γερμανία.

Η «Νέα Κρήτη» αποκαλύπτει το ελληνικό χρέος


Γιώργος Σαχίνης 
Αλλού βαρούν τα σήμαντρα και αλλού βροντούν καμπάνες. Γιατί μπορεί την ερχόμενη Κυριακή στην Ελλάδα να ψηφίζουμε για την επόμενη κυβέρνηση, στην ευρωζώνη όμως, τρεις μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, θα ανακοινώνουν το πλαίσιο που θα αφορά και τις κινήσεις της όποιας επόμενης κυβέρνησης, από το χρέος και τα δάνεια μέχρι τη ρευστότητα και τη νομισματική πολιτική.
Αύριο λοιπόν και λίγο πριν τις ελληνικές εκλογές ο κ. Ντράγκι και οι συνεργάτες του πρέπει να κάνουν… όπως η Fed.

Αν έρθει ο Σύριζα θα σφάζει με τενεκεδάκια από energy drink

Του Κώστα Βαξεβάνη
Υπάρχουν δύο τρόποι να χειρίζεσαι το παράδειγμα στον πολιτικό λόγο. Ο πρώτος είναι να έχεις πολιτική θέση ή να αντιμετωπίζεις μια πολιτική θέση και να χρησιμοποιείς τη δύναμη του παραδείγματος. Ο άλλος είναι να θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να σύρεις την κοινή γνώμη σε ένα σχήμα φόβου και να βρεις ένα παράδειγμα που σε βολεύει, έναν δράκο ή στην περίπτωση του κυρίου Σαμαρά ένα σοβιετικό κίνδυνο, και στη συνέχεια να κολλήσεις δίπλα στο παράδειγμα πολιτικές θέσεις που θεωρητικά τον δικαιολογούν. Με τον τρόπο αυτό ακόμη και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τις πολιτικές θέσεις μπορούν ωστόσο να φοβηθούν από το παράδειγμα.

Τι «παίζεται» με την απόφαση της ΕΚΤ, και του κ. Ντράγκι, της Πέμπτης;

του Γιάννη Βαρουφάκη
Η ΕΚΤ έχει χάσει τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης και ο κ. Ντράγκι το γνωρίζει αυτό καλά. Από καιρό θέλει να ανακοινώσει την λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση» αλλά σκοντάφτει στις αντιδράσεις της Γερμανίας. Τώρα όμως που ο πληθωρισμός έχει πέσει και επίσημα κάτω του μηδενός, ο κ. Ντράγκι νιώθει αρκετά ισχυρός να προχωρήσει. Το δυστύχημα είναι ότι η παρέμβασή του θα είναι, λόγω των πολιτικών περιορισμών, πολύ μικρής εμβέλειας, κακώς δομημένη και, συνεπώς, αναποτελεσματική.
 

Ποιός μιλάει…

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Κανονικά, θα έπρεπε να σαπίζει στη φυλακή. Καταδικασμένος πολλές φορές σε ισόβια κάθειρξη, με δημευμένη την προσωπική του περιουσία κι ενίοτε περιφερόμενος από πόλη σε πόλη εκτεθειμένος στη δημόσια αποδοκιμασία και ύβρη μόνο και μόνο για να αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς αποφυγή, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος όφειλε να λογοδοτήσει και φυσικά να τιμωρηθεί αυστηρότατα για την μεγαλύτερη χρεοκοπία των μεταπολεμικών δεκαετιών, την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς το 2008, που λειτούργησε σαν θρυαλλίδα προκαλώντας την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 χρόνων.

Έκτακτο δελτίο ακραίων κοινωνικών φαινομένων

 Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Ανεξάρτητα από τις υπαρκτές, στρατηγικού χαρακτήρα διαφορές τους, όλες οι αριστερές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) οφείλουν να δώσουν την εκλογική και κυρίως τις μετεκλογικές μάχες σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης απέναντι στους κοινούς εχθρούς- το αστικό, Μνημονιακό μπλοκ και την τροϊκανή επικηδεμονία.

91 χρόνια από το θάνατο του Λένιν


Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. 
Όσο τις χτυπάς, τόσο βαθύτερα μπαίνουν.   Βλαντιμήρ Λένιν
Συμπληρώνονται 90 χρόνια  από το θάνατο του Β. Ι. Λένιν,  ηγέτη της Ρωσικής σοσιαλιστικής Επανάστασης και του κόμματος των Μπολσεβίκων. Ο μεγάλος Ρώσος μαρξιστής Επαναστάτης σβήνει σε ηλικία 54 ετών στην Γκόρκι, κοντά στη Μόσχα στις 21 Ιανουαρίου του 1924. Η Αγία Πετρούπολη μετονομάζεται σε Λένινγκραντ προς τιμήν του. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Ιωσήφ Στάλιν.

Φάτε ποδοσφαιρικές ιδεολογίες. Η εξυπνότερη κίνηση του Καπιταλισμού

"Φάτε ποδοσφαιρικές ιδεολογίες να ξεχαρμανιάσετε μην ξυπνήσετε και δείτε τις κοινωνικές ιδεολογίες και μας πάρετε τα κεφάλια"

- Μπορείς να μας εξηγήσεις πως μπορεί να θεωρείς μια ποδοσφαιρική ομάδα ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ;

- Είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ φίλε. Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης αντιπροσωπεύουν ΙΔΕΕΣ επί χρόνια. Τα οπαδικά κινήματα έχουν γράψει χρυσές στιγμές από κοινωνικούς αγώνες. Από το οπαδικό κίνημα ξεκινάνε οι επαναστάσεις που έλεγε και ο Τσες Γκεβάρας!

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
 Μας λένε ότι πρέπει να μείνουμε στα γόνατα, να είμαστε φρόνιμοι, υπάκουοι, να εισπνέουμε αιθαλομίχλη και να τρώμε ληγμένα τρόφιμα διότι«έχουμε χρέος».
Ως προς το τελευταίο συμφωνούμε απολύτως. Πράγματι έχουμε χρέος. Μόνο που το ευγενέστερο των «χρεών» του λαού, συνώνυμο της ίδιας της ύπαρξης, είναι να οργανωθεί, να αντισταθεί και να επιβάλει μονομερώς -πως αλλιώς;- εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα διαγράψουν το χρέος. Εξηγούμαστε:

«Ανοίγουμε νέα σελίδα τη Δευτέρα, η Ελλάδα της ελπίδας θα νικήσει τον φόβο»

Σε ένα κατάμεστο Παλέ Ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας φώναξε «τα ψέματα τελείωσαν, την Κυριακή η Ελλάδα θα πάρει μια βαθιά ανάσα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και τη Δευτέρα, με την ισχυρή εντολή, θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στη συμπρωτεύουσα, έδωσε «ραντεβού» με τους πολίτες την Κυριακή στις κάλπες, «για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», όπως είπε.

Οι μοχλοί και τα μέσα της οικονομικής ανασυγκρότησης από μια Κυβέρνηση της Αριστεράς: Εργατικός Έλεγχος-Κοινωνικοποίηση-Αυτοδιαχείριση

Δημήτρης Κατσορίδας | 14.01.2015
Σε κάθε χώρο εργασίας είναι σκόπιμο να εκλεγεί Επιτροπή Εργατικού Ελέγχου ή Εποπτικό Συμβούλιο, καθώς επίσης Εσωτερικές Επιτροπές ανά τμήμα, με περιορισμένη θητεία και με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, που θα ελέγχουν τα πάντα (τα οικονομικά, τις δαπάνες, τους ρυθμούς εργασίας, το περιβάλλον εργασίας, τις ειδικότητες, τις συμβάσεις, τους μισθούς κλπ.).

ΚΚΕ: Ο κατήφορος δεν έχει τέλος…

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές και υπογραμμίσει ιδιαίτερα στο προηγούμενο κείμενό μας, ότι για το ΚΚΕ, ΠΡΩΤΟΣ και ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στόχος δεν είναι το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ των δωσίλογων κυβερνητικών ανδρεικέλων, αλλά η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Εδώ έχει αφηνιάσει η μαύρη προπαγάνδα, η φαιά κινδυνολογία και ο μοχθηρός γκεμπελισμός της κυβερνητικής συμμορίας και η ηγεσία του ΚΚΕ σιωπά σκανδαλωδώς. Αυτή στοχεύει μόνο το ΣΥΡΙΖΑ: Τον «δαιμόνιο εχθρό» της κινδυνολογικής κακοήθειας των κυβερνητικών ανδρεικέλων…

Αντώνης Σαμαράς - TO ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ SEX