#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν τα χειρότερα

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει και ξαναλέει ο κ. Κουτσούμπας. Την ίδια ώρα προδικάζει ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν πρόκειται παρά να είναι μια από τα ίδια.
Γιατί η ψήφος ανοχής είναι πρόβλημα για το ΚΚΕ; Γιατί "ανοχή ζητά ο ένοχος" μας είπε ο Κουτσούμπας και μας άφησε άφωνους. Η περίπτωση να διαπραγματευθεί το ΚΚΕ μια πιθανή ψήφο ανοχής σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση έναντι συγκεκριμένων δεσμεύσεων; Γιατί είναι κακό να διεκδικήσει κανείς άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως διαγραφή του χρέους προς την εφορία, ρύθμιση των τραπεζικών δανείων υπέρ των λαικών στρωμάτων, την κατάργηση των ποινικών εναντίον των οφειλετών, κοκ., είτε περισσότερες ελευθερίες, όπως απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, κοκ, για να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Βερολίνο: Συγκέντρωση με θέμα "Η Ελλάδα έχει εκλογές, η Ευρώπη μία ευκαιρία" - Στους ομιλητές ο Μανώλης Γλέζος

Η Ευρώπη κοιτάζει την Ελλάδα.
Περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών, περιμένει την νίκη της Αριστεράς, την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την νίκη του λαού.
Στα κεντρικά γραφεία του die linke απέναντι απο τη Rosa-Luxemburg-Platz

ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ στα λαμόγια που μας έκλεψαν τη Ζωή-Μην τους δίνεις βουλευτική ασυλία!


Εκλογικοί Αντιπρόσωποι όπου μπορείτε όλοι, καθένας με το κόμμα που υποστηρίζει! Το νου σας να μη γίνουν νοθείες! Να φανεί η γνήσια άποψη & όλη η οργή & η αγανάκτηση του λαού για όλους αυτούς που μας εξαπάτησαν & συνεχίζουν να μας κοροιδεύουν!
 

ΣΥΡΙΖΑ, το στήριγμα της ιταλικής Αριστεράς: «Να σταματήσει η βιομηχανία του φόβου». Kόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης: «Δε πρόκειται για την αλλαγή ενός προέδρου, αλλά για την αλλαγή της Ευρώπης»…

Στην Ευρώπη, όσοι θέλουν να καταπολεμηθεί η πολιτική  της τρόικα με αριστερούς όρους προσβλέπουν και ελπίζουν στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του κόμματος Αλέξη Τσίπρας παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Η επιτυχία της αριστεράς στην Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση σε όλους εκείνους που δεν κάνουν κάτι περισσότερο από το να στηρίζουν  πολιτικές λιτότητας συζευγμένες με τον φιλελευθερισμό και την ελαστικοποιήση των θεσμών . Έτσι, θα μπορούσε το θαύμα να γίνει πραγματικότητα, ακόμα και στην Ιταλία που η κατάσταση είναι πρώιμη, παρ’ όλα αυτά  έχει αρχίσει να υπάρχει ένα ρεύμα αισιοδοξίας χάρη στον Αλέξη Τσίπρα.

Όταν ο Τράγκας κοπρίζει

Αρης Σκιαδόπουλος
Υπάρχει μια θεμελιώδης αρχή στη δημοσιογραφία που λέει: Οι ειδήσεις ιερές, τα σχόλια ελεύθερα. Μόνο που οι ειδήσεις πρέπει να είναι ειδήσεις και τα σχόλια να είναι σχόλια. Και προ πάντων: Ο δημοσιογράφος να έχει σα πυξίδα την προστασία της κοινωνίας, διατηρώντας πάντα την απαιτούμενη νηφαλιότητα. Όσο σκληρό, ή αυστηρό, είναι ένα άρθρο, ή κάποιος σχολιασμός, πρέπει πάνω απ´ όλα να αναπτύσσεται σ΄ ένα πλαίσιο ευπρέπειας.

Η Ε.Ε. κατέστρεψε τη χώρα …..

Σήμερα είναι ολοφάνερο πως η ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ε. υπήρξε καταστροφική σε πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο.

Η Ε.Ε. κατάφερε σταδιακά να από-βιομηχανοποιήσει την Ελλάδα και να αποσαθρώσει τον αγροτικό τομέα. Κατάφερε με την πολιτική της ένα καίριο πλήγμα στον παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Θυμηθείτε, πόσα εργοστάσια είχε η χώρα μας. Θυμηθείτε, πως πωλούσε τα αγροτικά προϊόντα της, και όλα αυτά ενώ είχαμε βγει πάμφτωχοι από έναν πόλεμο και από ένα δεύτερο εμφύλιο και οδυνηρότερο πόλεμο.

"ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ"

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ", ΣΤΗΝ "KONTRA NEWS" KAI ΣΤΟΝ "ΤΥΠΟ", ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/01

Ολόκληρη η συνέντευξη στο "Βήμα" και στον Αγγ. Κωβαίο έχει ως εξής:
*Κύριε Λαφαζάνη, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, η αυτοδυναμία αποτελεί τον βασικό σας στόχο. Παρά ταύτα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η επίτευξή της συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Ποιες είναι οι συμμαχίες που θα επιδιώξετε;

Να ανοίξει η ΕΡΤ, αλλά ποια ΕΡΤ;

Ματίνα Παπαχριστούδη – Hot Doc 
Το σοκ του αιφνιδιαστικού και πραξικοπηματικού λουκέτου, τον Ιούνιο του 2013, δεν ξεχνιέται εύκολα. Κυρίως, όμως, διότι επί 18 συνεχόμενους μήνες, σημαντική μερίδα των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά για την ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι, έχει βάλει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην πρώτη παράγραφο του κυβερνητικού προγράμματος του. Μετά τον τίτλο, όμως, αρχίζουν οι διαφορετικές προσεγγίσεις. Πώς ακριβώς θα ανοίξει η ΕΡΤ; Και κυρίως, με ποιους θα ανοίξει;

Ο ιδεότυπος της δεξιάς

Χρήστος Μιάμης
Ο ιδεότυπος της δεξιάς είναι λιγότερο ή περισσότερο παρόμοιος, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Σκοταδισμός, πολιτική και πολιτισμική καθυστέρηση, ανικανότητα στην κατανόηση των αιτιών, έφεση στην παραχάραξη των αποτελεσμάτων, αυτιστικός ατομικισμός στα όρια του κοινωνικού αυνανισμού, απέχθεια προς κάθε έννοια διασάλευσης της "αρχέγονης" κανονικότητας.

Η πολιτική και κοινωνική παρακμή της Ευρώπης

του Ζήση Παπαδημητρίου*
Ως γνωστόν, ήταν οι ΗΠΑ εκείνες που αναγόρευσαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 τον κόσμο του Ισλάμ σε αντίπαλο δέος της Δύσης, μετά την κατάρρευση της πάλαι ποτέ Σοβιετικής ΄Ενωσης. Η απάντηση των φουνταμενταλιστών του Ισλάμ δεν άργησε να έρθει: πρώτα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 με την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη και το θάνατο κοντά τριών χιλιάδων ανθρώπων και πριν λίγες μέρες με την εγκληματική επίθεση των δύο μουσουλμάνων αδερφών στο σατυρικό περιοδικό „Charlie Hebdo" στη Γαλλία, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς δημοσιογράφους για να ακολουθήσει η δολοφονία αστυνομικών, επίσης από μέλη της Αλ Κάϊντα στους δρόμους των Παρισίων.

ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΓΙΕΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!


Μαύρο στην κινδυνολογική κακοήθεια και τις εφεδρείες της…

Τέτοια κακοήθεια κινδυνολογίας και τρομοκρατικών απειλών δεν έχουμε ξαναζήσει. Μια κυβερνητική συμμορία που έχει σπείρει την καταστροφή, τον όλεθρο και τη φρίκη κινδυνολογεί για καταστροφές και συμφορές, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Έχουν εκτελέσει τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ και μάλιστα με την ηδονή του στυγνού και πωρωμένου δολοφόνου και έχουν το δωσίλογο θράσος και τη φρενοβλαβή προκλητικότητα και αλαζονεία να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για ολετήρα!!!

Η Ελλάδα βάφεται κόκκινη… από την ανεργία

Η πορεία της ανεργίας των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
τα τελευταία 25 χρόνια από το OneEurope

Γιατί θα ψηφίσω ΚΜΕ

Πέτρος Αργυρίου
Πάρτε ένα τύπο ο οποίος ψηφίζεται με το λεφτά υπάρχουν και επέλεξε να κάνει ανακοίνωση βουλιάγματος της χώρας από το Καστελόριζο «για να αναδείξει ένα ελληνικό νησί».
Πάρτε τώρα ένα τύπο ο οποίος ψηφίζεται με τα Ζάππεια και δεσμεύσεις για εξεταστικές κατά του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο, μιλάει «και με τον Θεό ακόμα» και συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ υπογράφοντας ότι μνημόνιο βρεθεί μπροστά του, έναν τύπο που απολύει τη δασκάλα του γιού γιατί τον έπιασε να κλέβει.
Προσθέστε αυτούς τους δύο και τι παίρνετε;
Δύο επαγγελματίες ψεύτες και ραδιούργους, ότι υποτίθεται ότι εσείς μισείτε και απεχθάνεστε. Και φυσικά δύο κολλητούς και συγκατοίκους όχι μόνο στα θρανία αλλά και στην εξουσία. Τι σας παραξενεύει λοιπόν που ο Σαμαράς δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τον Παπανδρέου; Μήπως δεν
συνεργάζονταν άτυπα τόσα χρόνια;

Guardian: Η μεγαλύτερη «φυγή μυαλών» στον κόσμο σημειώνεται στην Ελλάδα

«Νέοι, ταλαντούχοι και Έλληνες: Generation G – η μεγαλύτερη φυγή μυαλών στον κόσμο». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Guardian, με θέμα τη τη νέα ελληνική μετανάστευση και τη μεγάλη φυγή «μυαλών» από τη χώρα μας.
Περισσότεροι από 200.000 Έλληνες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα προσθέτοντας: «Χαρακτηρίστε τους Generation G (από το Greece): νέοι, ταλαντούχοι, Έλληνες – και τμήμα μιας από τις μεγαλύτερες ‘φυγές εγκεφάλων’ σε ανεπτυγμένη δυτική οικονομία στη σύγχρονη εποχή.

ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΕΙ Ο «ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Παρέδωσε τα όπλα το δεξιό αγγλικό περιοδικό «Εκόνομιστ», το οικονομικό περιοδικό με το μεγαλύτερο κύρος στην Ευρώπη. «Η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ» έχει βάλει τίτλο στη σελίδα γραμμής για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις. «Μια λαϊκίστικη νίκη στις εκλογές δεν χρειάζεται να σημάνει καταστροφή για την Ελλάδα ή για την Ευρωζώνη» υπογραμμίζει στον υπότιτλο. Θεωρώντας δεδομένη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το βαθύτατα συντηρητικό περιοδικό γράφει μεταξύ άλλων:

Ναι στην ελπίδα, όχι στην αυταπάτη!

Ο κύβος ερρίφθη. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις, είναι και η εμφανής αλλαγή της διάθεσης του εξωτερικού παράγοντα, είναι και η μεταστροφή των εγχώριων κυρίαρχων κύκλων, όπως εκφράζεται από τα μεγάλα συγκροτήματα του τύπου, είναι κυρίως η δυναμική του εκλογικού σώματος, που μαρτυρούν ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα δημιουργήσουν συνθήκες και προϋποθέσεις κυβερνητικής αλλαγής.

«Αδειάζει» από ανέργους ο ΟΑΕΔ, παρά τη μαζική ανεργία

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Άλλο… όνομα θα πρέπει να αναζητήσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) από εδώ και στο εξής.
Και αυτό γιατί, παρά την επίμονη μαζική ανεργία (25,5% στο γ’ τρίμηνο του 2015), κάτω από τους… μισούς από όσους είχαν κάποιο λόγο κατά την προηγούμενη επταετία να πηγαίνουν…

Η Ευρώπη των παρακρατικών

Μπερδευτήκαμε με τις προεκλογικές δηλώσεις των υποψηφίων. Δεν ξέρουμε πια αν Ενωμένη Ευρώπη είναι η νίκη των κουμπουροφόρων της παρακρατικής Ελλάδας σύμφωνα με τον ευρωπαϊστή «εθνικιστή» βουλευτή Βορίδη για να τον ψηφίσουμε ή είναι βασισμένη στην συνθήκη διακήρυξής της που διαλαλεί ο ευρωπαϊστής Τσίπρας για να ψηφίσουμε αυτόν. Τι είναι λοιπόν, η «πατρίδα» μας Ευρώπη; Είναι η ερωμένη των παρακρατικών της Δεξιάς ή είναι η ερωμένη των κωλοτουμπιστών της Αριστεράς;

ΓΑΠ-ειρο θράσσος: Ο εθνοσωτήρας Παπανδρέου κιθαρίστας στη Μακρόνησο

Πέτρος Αργυρίου
Σε προηγούμενο άρθρο μας αναδείξαμε τις ομοιότητες ανάμεσα στην πολιτική συμπεριφορά Παπανδρέου και την κολπίτιδα: και τα δύο επανέρχονται όποτε τους καυλώσει και τα κάνουν όλα μουνί.
Αληθεύει ότι ήμασταν άδικοι: αδικήσαμε την κολπίτιδα. Γιατί παρά τις εμφανείς ομοιότητες στη δράση τους, η κολπίτιδα δεν παρουσιάζει τα νευροεκφυλιστικά φαινόμενα που παρουσιάζουν και προκαλούν οι Παπανδρέου: Αυτό το κάνει η σύφιλης σε προχωρημένο στάδιο.
Οπότε μιλάμε για μια κολπίτιδα περιπλεγμένη με προχωρημένη σύφιλη.
Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος την πρόσφατη δήλωση Παπανδρέου ότι έκανε την ανακοίνωση του βουλιάγματος της χώρας από το Καστελόριζο για να αναδείξει το … νησί;
Ή την πιο πρόσφατη παραχάραξη της πρόσφατης μάλιστα ιστορίας όπου ο Παπανδρέου δήλωσε ότι ο Καραμανλής έφερε τα μνημόνια, ότι αυτός απλά τα υπέγραψε και πως ήταν θύμα της στατιστικής απάτης που έστησε ο Καραμανλής με τον Προβόπουλο;

Τέτοιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ έχει ανάγκη ο τόπος!


ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ Μ΄ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
Ντoνέτσκ: Βομβάρδισαν νοσοκομείο οι νεοφασίστες

Ενώ ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ παρέχουν αμέριστη βοήθεια προς τη νεοφασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, με την ευρωπαϊκή Αριστερά να εξακολουθεί να αδιαφορεί για τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη διεθνιστική αλληλεγγύη, προκειμένου να μη διαταράξει τις πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη, οι νεοφασίστες προχώρησαν σήμερα σε ένα ακόμη έγκλημα πολέμου.

COUNTDOWN: Με καλεσμένο τον Γιάννη Βαρουφάκη

Η ελληνική Τζιχάντ


του Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου 
Ο εθνικός κορμός, το Charlie Hebdo και η «δική μας» 11η Σεπτέμβρη
Με την προτίμηση των παγκόσμιων ΜΜΕ να στρέφεται με αξιοσημείωτο ζήλο στην πολυκοσμία των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στο γαλλικο σατιρικό περιοδικό και τα θύματά του, ένα σκοτεινότερο απότοκο του τραγικού συμβάντος τείνει να περάσει σχεδόν απαρατήρητο, ενώ απλώνεται ασταμάτητο, χωρίς κάποια τάση περιορισμού. Μια έγκυος μουσουλμάνα γυναίκα ξυλοκοπείται και αποβάλλει στο Παρίσι, από το πρώτο κιόλας 24ωρο. Το τζαμί της Λε Μαν δέχεται επίθεση με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ενώ ανάλογες επιθέσεις θα σημειωθούν σε πολλούς λατρευτικούς χώρους της Γαλλίας. Στη Γερμανία, η εφημερίδα Morgenpost που αναδημοσίευσε την «προσβλητική» γελοιογραφία του Charlie Hebdo, υπέστη εμπρηστική επίθεση από αγνώστους και στέλεχος του ισλαμοφοβικού ακροδεξιού κινήματος Pegida θα αδράξει την ευκαιρία να υποστηρίξει ότι τα πρόσφατα συμβάντα τους δικαιώνουν. Διαδηλώσεις, άλλες υπέρ κι άλλες κατά της ισλαμοφοβίας, θα κατακλύσουν τη χώρα.

Μιλάει και ο νοσταλγός του Παπαδόπουλου, ο λάτρης των SS, το πολιτικό "μπάσταρδο" του Χίτλερ

Γράφει ο mitsos175.
Ο πολιτικός μπαμπάς του σαμαρά, ο Αβέρωφ, είχε γράψει ένα λίβελλο κατά της Αριστεράς δανειζόμενος μια φράση του Θ. Κολοκοτρώνη, που είχε πει εναντίον των προσκυνημένων.
Το έργο "Φωτιά και τσεκούρι" σε σενάριο Αβέρωφ και σκηνοθεσία Μέρκελ παίζεται σήμερα στην πολύπαθη Ελλάδα. Η ΝΔ έβαλε πραγματικά φωτιά σε μισθούς - συντάξεις - επιδόματα - επιδοτήσεις. Απόλυσε, διέφθειρε, κατάστρεψε, λεηλάτησε και ξεπούλησε.
Αφήνει πίσω της αποκαΐδια. Κι ένα τσεκούρι έτοιμο να κόψει ξανά λαιμούς Αριστερών, Δημοκρατικών ή απλά να αποκεφαλίσει ως άλλος φανατικός ισλαμιστής τους "απίστους" στο ανίερο Μνημόνιο.

ΜΜΕ: Το σύγχρονο «παρακράτος»…

Όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές οι βιομηχανίες του Τύπου και των καναλιών αποτελούν τους πλέον θηριώδεις και μοχθηρούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου…
Και όλα αυτά τα ηχηρά περί «ελευθερίας έκφρασης» και «πλουραλισμού» είναι παραμύθια για μωρά παιδιά: δόλια άλλοθι του δημοσιογραφικού κατεστημένου και των «αριστερών» άλλοθι…

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελούσε τον εξωθεσμικό και «παρακρατικό» μηχανισμό των «νταβάδων», του νεοταξικού καθεστώτος και των υπηρεσιών του.

Και αν φεύγαμε από την ευρωζώνη;

Του Παναγιώτη Μαυροειδή
«Μας οδηγούν (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ» (…)  Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας (…) Το λένε οι δικοί τους, πως δεν μπορείς να ζητάς τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην ακολουθείς τους κανόνες της» (Αντώνης Σαμαράς, ομιλία στο Αγρίνιο)
«Θα πρέπει να είμαστε παρανοϊκοί για να θέλουμε να βγούμε από την ευρωζώνη. Δεν έχουμε ούτε κρυφή ατζέντα, ούτε plan B (…)