#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Δάνεια με το στανιό, με ρήτρα… υποτέλειας!


Του Δάνη Παπαβασιλείου
Στις 19 Ιανουαρίου του 1928 η Ελλάδα υποχρεώνεται, ύστερα από συμφωνία, να αναγνωρίσει ότι όφειλε στις ΗΠΑ 18.127.000 δολάρια από τις πιστώσεις που είχαν παραχωρηθεί από αυτές και τους τόκους τους.

Ηταν μια ακόμη ληστρική συμφωνία, μια λεόντειος συμφωνία, που έδενε χειροπόδαρα τη χώρα και την παρέδιδε στους πιστωτές της. Το μέγεθος της ληστείας αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι το δάνειο που είχε πάρει από τις ΗΠΑ ήταν 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων και το τελικό ποσό που θα πλήρωνε ήταν κατά 330% μεγαλύτερο!

Κομμουνιστές… έκτακτης ανάγκης!

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το θαύμα; Ήρθανε τα πάνω κάτω; Πως κι έγινε έτσι, στα καλά του καθουμένου, να κοκκινίσει η Ελλάς απ άκρου σ άκρον και να πάθει ντελίριο μαλακίας ο Βορίδης;

Μπας και όλα αυτά τα μύρια των νεοελλήνων ξεφύλλισαν τους μεγάλους διανοητές του Υπαρκτού Σοσιαλισμού; Μπας και ξημεροβραδιάστηκαν με το «Κεφάλαιο», κι αποστήθισαν απ´ όξω κι ανακατωτά τα νοήματά του;

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας και κατά της Ε.Ε στην Ευρώπη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες εναντίον της πολιτικής της Ε.Ε απέναντι στην Ελλάδα αλλά και των ωμών παρεμβάσεων ξένων οικονομικών κέντρων στην εκλογική διαδικασία πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα σε ευρωπαϊκές πόλεις.
Στην Φρανκφούρτη διαδηλωτές του κινήματος Blockupy έβαψαν κόκκινο ένα από τα αστέρια του μνημείο του ευρώ, έξω από το κτίριο της ΕΚΤ.

Ευρώ ή δραχμή;*

του Όθωνα Κουμαρέλλα
*Το σημείωμα αυτό είναι αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου, που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβρη του 2013, αλλά είναι εξ ίσου επίκαιρο όπως τότε. Πολύ περισσότερο είναι επίκαιρο σήμερα, επειδή εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής 25 Γενάρη του 2015, το περίφημο σενάριο «Grexit», επανήλθε θορυβωδώς, προκειμένου να ενσπείρει τη σύγχυση και τον φόβο στο εκλογικό σώμα. Επανήλθε περισσότερο ως απειλή, παρά ως μια πιθανή δική μας επιλογή για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Για να εξορκιστεί επίσης, από την άλλη πλευρά, με τον ίδιο δραματικό τρόπο, αφού δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία, αλλά κι επειδή κατά τους «ειδήμονες» κοστίζει ακριβά και δεν συμφέρει κανέναν.

Γιατί αυτοί που ούρλιαζαν εναντίον της Μακρή, επαινούν τώρα τον Ντράγκι;

 
Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από το σάλο που ξεσήκωσε η δήλωση της Ραχήλ Μακρή για τη δήθεν δυνατότητα της χώρας μας να τυπώσει έως και 100 δις ευρώ χρήμα μέσω ELA για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της. Και τι δεν ειπώθηκε εναντίον της Μακρή. Ακόμη κι από το κόμμα στο οποίο προσχώρησε κυνηγώντας μια κοινοβουλευτική έδρα.

Οι οικονομολογούντες παλιάτσοι της ηγεσίας του κόμματός της με ύφος 100 μπουργκράφων την κάλεσαν στην τάξη. Αυτά, της είπαν, δεν επιτρέπονται από τον Ντράγκι της ΕΚΤ και είναι γνωστό ότι οι οικονομολογούντες του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να αυτοκτονήσουν παρά να κάνουν κάτι που δεν επιτρέπει ο Ντράγκι.

Η ΕΕ αποστομώνει… τους εγχώριους αρνητές του λογιστικού ελέγχου για το χρέος!

Tου ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ*
 Και όμως η ίδια η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα να διενεργηθεί λογιστικός έλεγχος για το δημόσιο χρέος! Όπως αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Ερίκ Τουσέν  (http://www.contra-xreos.gr/arthra/738-an-o-syriza.html),  πρόεδρος του βελγικού τμήματος της Επιτροπής για την Ακύρωση  του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM),  κανονισμός της ΕΕ δίνει τη δυνατότητα ή μάλλον επιβάλει σε μία κυβέρνηση να προχωρήσει σε λογιστικό έλεγχο για το πώς και το γιατί του δημόσιου χρέους.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ “ΚΑΝΟΝΙΑ” ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Τις πρώτες απώλειες της αρχίζει να μετρά η αγορά Forex στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank – SNB) να καταργήσει την ελάχιστη ισοτιμία έναντι του ευρώ, αιφνιδιάζοντας απόλυτα τις αγορές.
Ο βρετανικός broker λιανικής Alpari Ltd. ανακοίνωσε σήμερα ότι εισήλθε σε καθεστώς αφερεγγυότητας (insolvency) υπό το βάρος των ζημιών που κατέγραψε εν μέσω των πρωτοφανών αναταράξεων στις διεθνείς αγορές μετά την απόφαση της SNB, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Το 1% πλουσιότερο από το υπόλοιπο 99%

Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων στον κόσμο και του υπόλοιπου πληθυσμού

Το 1% των πλουσιοτέρων στον κόσμο θα κατέχει μεγαλύτερη περιουσία από εκείνη που βρίσκεται στα χεριά του υπόλοιπου 99%, μέχρι το 2016, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη της βρετανικής οργάνωσης, η περιουσία που κατέχει το 1% παγκοσμίως διαμορφώθηκε στο 44% το 2009, στο 48% το 2014 και θα ξεπεράσει το 50% το 2016.

Απέλυσαν τον Γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραϊτη Γιώργο Θαλάσση επειδή στήριξε Ρωμανό και Γρηγορόπουλο

Ο Γιώργος Θαλάσσης ως γυμνασιάρχης είχε στηρίξει τόσο τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όσο και το Νίκο Ρωμανό

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει το ΠΥΣΔΕ Β' Αθήνας. Μόλις αποφασίσει το ΠΥΣΔΕ θα έχουμε άμεσα επικοινωνία για να σας ενημερώσουμε

Ο Γιώργος Θαλάσσης ως γυμνασιάρχης είχε στηρίξει τόσο τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όσο και τον Νίκο Ρωμανό και υπάρχουν αυτοί που συσχετίζουν την απόλυσή του με αυτή του την στάση. Πριν δύο χρόνια η σχολή είχε προσπαθήσει
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόπερσι που μίλησε θετικά για το Νίκο Ρωμανό η σχολή είχε ξαναπροσπαθήσει να τον απολύσει αλλά δεν μπόρεσε. Τώρα τον απέλυσε μέσα στις γιορτές , λίγο πριν αρχίσει να εκδικάζεται η δίκη Γρηγορόπουλο σε δεύτερο βαθμό για να μην "αμαυρώσει" το όνομα του σχολείου.

Χειρότερος εφιάλτης για το ΚΚΕ είναι μια κυβέρνηση… ΣΥΡΙΖΑ!

Το ΚΚΕ πλήρωσε όντως βαρύτατα το αντίτιμο της συγκυβέρνησής του με τη ΝΔ (κυβέρνηση Τζαννετάκη) και με τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση Ζολώτα)
Γιώργος Δελαστίκ
Εντυπωσιακή σε ορισμένες πτυχές της ήταν η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Τετάρτη στη Λάρισα. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παράσχει το κόμμα του ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το απέκλεισε κατηγορηματικά τονίζοντας μεταξύ άλλων:

δε θα τους αφήσουμε,ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε

Τι εννοεί άραγε ο τσεκουράτος φασίστας;


Εκλογές 2015: Έξι και… σήμερα!

Γιώργος Σαχίνης
Μέχρι να αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία την εβδομάδα που τελείωσε, η οποία ήταν η πρώτη χωρίς γιορτές, φτάνει ήδη στο τέλος της στην εβδομάδα που αρχίζει αύριο, αφού την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε! Αυτές κι αν είναι εκλογές εξπρές! Αυτό όμως καθόλου δε σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές είναι ασήμαντες. Κάθε άλλο.

Πρόκειται για τις πιο σημαντικές μέχρι τώρα βουλευτικές εκλογές στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης, οι οποίες μάλιστα θα σηματοδοτήσουν τον ενταφιασμό και σε επίπεδο κομματικών συσχετισμών του δίπολου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. που κυριάρχησε αυτή την τεσσαρακονταετία. Το ΠΑΣΟΚ σκόρπισε, έγινε σκόνη!

Μπεστσελεράκια 2014

Πέτρος Αργυρίου
Λοιπόν. Για βιβλία μιλάμε.
Τις ρίζες και τον κορμό κάθε πολιτισμού.
Μα το δέντρο έχει σαπίσει, γεμάτο κουφάλες και οι ρίζες θέλουν εξαγωγή.
Για να δούμε τι διάβασαν οι Γραικοί το 2014:
Από τα 11 πρώτα τα 8 ανήκουν στον Ψυχογιό. Ψυχοπαίδια του είναι.
Από αυτά τα εφτά ανήκουν σε γυναίκες συγγραφείς.
Νο1 και 4 η Λένα Μαντά.
Τα λέτε ρε παιδιά, χειραφετήθηκαν οι Γραικές;
Μπα. Το αντίθετο.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ

Οι γιατροί του νοσοκομείου Carlos III στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα ανθρώπου από πρόσληψη γενετικά μεταλλαγμένης τροφής. Πρόκειται για τον 31χρονο Χουάν Πέδρο Ράμος, ο οποίος πέθανε στις 7 Ιανουαρίου από αναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε πρόσφατα γενετικά τροποποιημένες ντομάτες που περιείχαν γονίδια ψαριών.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η τροφή προκάλεσε στον Ράμος μια «βίαιη και θανάσιμη αλλεργική αντίδραση». Όπως ανέφεραν, η υγεία του νεαρού είχε αρχίσει να χειροτερεύει με καλπάζοντα ρυθμό, όταν στις αρχές Ιανουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα αλλεργίας. Του χορηγήθηκαν αμέσως φάρμακα προκειμένου να σταματήσουν το αναφυλακτικό σοκ, αλλά αυτά αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.


Μας λέει και φασίστες ο Ρίχτερ που χαρακτήρισε "βρώμικη" την Μάχη της Κρήτης

Έκανε άνω κάτω την Κρήτη , με τις ιστορικές του ανακρίβειες και το βιβλίο του για την μάχην της Κρήτης. Αποκάλεσε τον αγώνα των Κρητικών κατά των συμπατριωτών του ναζί …“βρώμικο” και “κτηνώδη” και μας παρουσίασε τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές ως “νέουςγεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ», «ιππότες», που δρούσαν με «ιδεαλισμό»! Και γι΄ αυτό έκαψαν ,σκότωσαν ,εξόντωσαν αμάχους. Τώρα μας αποκαλεί και…φασίστες ο κ. Χ.Ρίχτερ σε συνέντευξή του στην Griechenland Zeitung ,μια εφημερίδα η οποία έχει αναγνώστες τους Γερμανούς που ζουν στην Ελλάδα!

Μια πρόβλεψη για τη Δεξιά μετά από την ήττα...

Του Μάκη Ανδρονόπουλου
Η παραπολιτική είδηση που δημοσίευσαν τα «Νέα» σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε διαμέρισμα του Λυκαβηττού επωνύμων ανησυχούντων με θέμα "τι θα κάνουμε αν έρθει ο Τσίπρας", όπου ετέθη και το ερώτημα "πως θα επικοινωνούμε με ασφάλεια", μπορεί να είναι γραφική, αλλά έρχεται να επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουν ότι η Δεξιά στην Ελλάδα παραμένει άθλια, φοβική και επικίνδυνη.

Τα γκαβά σας και τα μάτια σας!..

Τρεις μέρες τώρα η Ραχήλ Μακρή λοιδορείται αγρίως. Από μεγάλους Οικονομολόγους, όπως είναι, π.χ., η Μαρία Σπυράκη. Και άλλοι…
Εσείς από την πλευρά σας, αν έχετε κανένα φίλο Οικονομολόγο, ρωτήστε τον: «Στέκει αυτό που λέει η Μακρή;»
Αν ο φίλος σας σέβεται το πτυχίο του και τον ρωτήσετε, θα ξεκινήσει την απάντησή του στην ερώτησή σας με τη φράση «Ε… κοίταξε να δεις…». Και τότε αμέσως θα καταλάβετε… Πολλά και για τη Μαρία Σπυράκη και την παρέα της.
Εκτός αν ψηφίζετε δαγκωτό Ν.Δ., οπότε ούτε θέλετε, ούτε πρόκειται να καταλάβετε.

Σαμαράς – Βενιζέλος έχουν ήδη φύγει, να φύγει και η πολιτική τους

του Γιάννη Ελαφρού
Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ για να υπάρχει ανατρεπτική Αριστερά
Μια βδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το μήνυμα που έρχεται από τον κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία είναι καταλυτικό: να φύγουν! Δεν είναι λίγοι όσοι ρωτούν: «Καλή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θετική η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, αλλά μήπως τώρα το επείγον είναι να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να φύγουν Σαμαράς και Βενιζέλος;» Ας δούμε τα δεδομένα:

Ολίγον νίλα

Στάθης - Realnews
Τώρα η κυρία Λαγκάρντ μάς πληροφορεί ότι δεν φταίνε το ΔΝΤ και η Κομισιόν για τα άγρια μέτρα λιτότητας που πήραν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Το ίδιο και ο κ. Μάρτιν Σουλτς. Δηλώνει κι αυτός ότι για την «ανυπόφορη λιτότητα» ευθύνονται οι εγχώριοι μπιστικοί κι όχι οι χειριστές τους!

Αν ζούσαμε σε άλλη χώρα, σ' άλλη Γη, σε άλλα μέρη, θα γινόταν σεισμός. Θα εγείρονταν σαν γίγαντες που ξεφύτρωσαν μέσα απ' το χώμα πελώρια ερωτηματικά.

Πώς η Υπερεθνική Ελίτ δημιούργησε την Ισλαμική τρομοκρατία

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Περίληψη: Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δείξει την άκρα υποκρισία της Υπερεθνικής Ελίτ, όταν θρηνολογεί για την ισλαμική τρομοκρατία και τα αποτελέσματά της. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να δειχθεί ιστορικά ότι ήταν η ίδια ελίτ και τα πελατειακά καθεστώτα της που δημιούργησαν ουσιαστικά την ισλαμική τρομοκρατία, εξολοθρεύοντας τα κοσμικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στον Αραβικό κόσμο και καταστρέφοντας, στη διαδικασία, εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, καθώς και τις υποδομές εύρυθμα λειτουργικών κοινωνικών κρατών.

Να Μαυρίσομε τους Σταυρωτήδες!


Τα δείγματα γραφής των γκεμπελίσκων που μας κυβερνούν έχουν δοθεί παλαιόθεν. Δεν περίμενε, βέβαια,  κανείς, ότι οι άθλιοι θα άλλαζαν καθόλου τη νοοτροπία τους, ενόψει της κατάρρευσής τους –αυτό δα έλειπε. Βλέπουν καθαρά ότι θα τους στείλουμε στον αγύριστο και πανικοβάλλονται στην ιδέα ότι θα απολέσουν την κουτάλα. Τρέμουν στην ιδέα ότι θα χάσουν τη προμήθεια που εισπράττουν μηνιαίως από το λογιστήριο της Βουλής, για να πουλάνε με το κιλό τη σάρκα μας, υπέρ της εξυπηρέτησης του ειδεχθούς χρέους που οι ίδιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, δημιούργησαν.