#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

«Μπλόφα των Γερμανών το Grexit» λέει ο mr Grexit!

Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»
Κατηγορηματικός είναι ο Βίλεμ  Μπέιτερ, ο επικεφαλής των οικονομολόγων του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου Citigroup, στη συνέντευξη που έδωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Handelszeitung της Ελβετίας.
Αναφερόμενος στη συζήτηση περί δήθεν ετοιμότητας της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές σε δέκα μέρες, ο Μπέιτερ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους οικονομολόγους της Γηραιός Ηπείρου, δεν μασάει τα λόγια του: «Νομίζω ότι είναι μπλόφα. Μια προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να επηρεάσει τις εκλογές στην Ελλάδα», τονίζει ξερά.

ΤΟ… «ΠΗΔΗΜΑ» ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Αμηχανία προκάλεσε μια χιουμοριστική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη Ρόδο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αυτοδυναμία και τόνισε γελώντας: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση».

Αντώνη την πάτησες. Αν δεν με πιστεύεις #AskTsipras


Άλλο κοινωνία, άλλο επικοινωνία. Μια από τις συνηθισμένες συγχίσεις στην πολιτική, είναι η ταύτιση της κοινωνίας με την επικοινωνία. Όσο πιο αποστασιοποιημένη είναι η πολιτική από την κοινωνία, τόσο προσπαθεί να καλύψει την απόσταση με επικοινωνιακά εργαλεία. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αλλά όχι για πολύ. Για να θυμηθώ το συμπαθητικό κλισέ «μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα».

Σκουριές: Συνεχίζουμε, δεν ξεχνάμε! Όπλο μας ο δίκαιος αγώνας

Εδώ και χρόνια βρισκόμαστε στο βουνό, στο δρόμο, στα δικαστήρια, στις συνελεύσεις. Αγωνιζόμαστε να σώσουμε όλα αυτά απ΄ τα οποία εξαρτάται η ζωή. Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα: Το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στα κοινά αγαθά. Το δικαίωμα να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων. Το δικαίωμα να διαφωνούμε, να εκφραζόμαστε και να διεκδικούμε. Το δικαίωμα να διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

«Η κραυγή της Ρόζας Λούξεμπουργκ»

«“Τάξη βασιλεύει στο Βερολίνο!” Ηλίθιοι μπράβοι! Η “τάξη” σας είναι χτισμένη στην άμμο. Αύριο κιόλας η επανάσταση θα ανυψωθεί με μια βροντή και με σαλπίσματα θα ανακοινώσει στον τρόμο σας: Ήμουν, Είμαι, Θα είμαι!». Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Σαν σήμερα, στις 15 Ιανουαρίου του 1919, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, μαρξίστρια και ηγετική μορφή των «Σπαρτακιστών», δολοφονείται από τα Freikorps, τις εθνικιστικές πολιτοφυλακές για την καταστολή της επανάστασης του Γενάρη στη Γερμανία.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ...

απο  Χαρρυ Κλυνν


ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΕΥΚΟΛΑ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ…

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΟΥΛΗ*
«Όταν δηλώνεις ότι δεν θα προβείς σε μονομερείς ενέργειες, σημαίνει ότι θα προσαρμοστείς, θα συμβιβαστείς και θα σκύψεις».
Ο τίτλος του κειμένου είναι βέβαια υποθετικός. Είναι απίθανο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παίξει τα ρέστα της, δηλαδή να προβεί σε μονομερείς ενέργειες παύσης-πληρωμών, αλλά ακόμη δεν είναι και στο χέρι της να τραβήξει σε μακρύ χρόνο την διαπραγμάτευση. Το χρονόμετρο όπως και όλη η τράπουλα βρίσκεται στα χέρια του Ντράγκι.
Σύσσωμη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες. Όμως όταν δηλώνεις ότι δεν θα προβείς σε μονομερείς ενέργειες, σημαίνει ότι θα προσαρμοστείς, θα συμβιβαστείς και θα σκύψεις. Γιατί πως αλλιώς θα πιέσεις το Βερολίνο; Αν δεν καταγγείλεις την δανειακή σύμβαση, πως θα διαπραγματευτείς;

“Είσαι στην ΕΟΚ – μάθε για την ΕΟΚ”

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
   Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ένωση των καπιταλιστών, είναι η ένωση των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης. Στο εσωτερικό της βασιλεύει ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης, βασιλεύει το δίκαιο του ισχυρού. Οι άρχουσες τάξεις των κρατών – μελών που την απαρτίζουν, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες, οι πλουτοκράτες, ακόμα κι όταν τσακώνονται μεταξύ τους για την μοιρασιά, συμφωνούν και διατηρούν αδιατάρακτο το νήμα που τους ενώνει: Την εκμετάλλευση των λαών.

Σενάρια και προοπτικές

Αντώνης Κοκκορίκος
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι ώριμος, αλλά οι πολίτες είναι αρκετά οργισμένοι ώστε να μην δέχονται τίποτα λιγότερο. Αντιθέτως δυσανασχετούν πολλοί εκ των ψηφοφόρων του με τα πρώιμα σημάδια ενός συμβιβασμού με τη γερμανική ηγεμονία και τους τραπεζίτες.
Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε διάφορα σενάρια εκλογικού αποτελέσματος, όπως κάνουν όλοι οι πολίτες. Πολλοί ρωτούν: Κι αν ο Τσίπρας καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα τα καταφέρει να κυβερνήσει; Ας δούμε επομένως όλα τα σενάρια, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Οι μισθοφόροι τρέμουν τη σάτιρα

Γράφει ο mitsos175.
Οι μισθοφόροι τρέμουν τη σάτιρα. Από τους καπηλευτές του Ισλάμ, ως τους νεοδημοκράτες, οι οποίοι καπηλεύονται τα πάντα. Δεν τους αρέσει η κριτική, γιατί έχουν ένοχη συνείδηση. Κάνουν εγκλήματα αλλά δεν αντέχουν να ακούνε ούτε γι αστείο, αυτά που διαπράττουν. Ο πόλεμος που κάνουν είναι εναντίον της αλήθειας.

Για δεύτερη φορά οι φανατικοί μισθοφόροι της Νο1 τρομοκρατικής οργάνωσης Νέα Δολοπλοκία (ΝΔ), βγάζουν ανακοίνωση κατά της σάτιρας. Πανικός; Βλακεία; Και τα δύο!

Το Πεντάγωνο… σύντομα κοντά σας

 Άρης Χατζηστεφάνου
Μπορεί μια χώρα να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ή να πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος χωρίς να το γνωρίζουν οι πολίτες της; Ο Βρετανός ιστορικός Ερικ Χομπσμπάουμ υποστήριζε ότι αυτό συνέβαινε συχνά σε πολεμικές συγκρούσεις πριν από τον 20ο αιώνα, όταν οι κάτοικοι χωρών της Ευρώπης λάμβαναν ελάχιστες ή καθόλου πληροφορίες για τη δράση των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας τους. Η ιστορία όμως φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και στις ΗΠΑ, οι οποίες αυξάνουν συνεχώς τον αριθμό των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων τη στιγμή που τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται μόνο στις εξελίξεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Ποιοι είναι αυτοί και με ποιό δικαίωμα αποφασίζουν ποιοί θα χαθούν από εμάς;

Του Δημήτρη Καζάκη
Επίσκεψη του Ραχόι για ανοιχτή στήριξη των ομογάλακτών του. «Ήρθα για να υπερασπιστώ σκληρές πολιτικές, αλλά που ήταν απαραίτητες» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Οι χώρες χρειάζονται σταθερότητα, όχι τρεκλίσματα ούτε αβεβαιότητα»...

Πρόκειται για σταθερότητα νεκροταφείου. Αυτή εννοεί ο Ραχόι. Διότι όταν εφαρμόζεις βίαιες, σκληρές πολιτικές που αφαιρούν τη ζωή και την ελπίδα από ολόκληρους λαούς, τότε η μόνη σταθερότητα για την οποία μπορείς να μιλήσεις είναι εκείνη που κυριαρχεί στο κοιμητήριο, ανάμεσα στους τάφους.