#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Οι φονταμεταλιστές του ευρώ...

«Πάση θυσία στο ευρώ» επιμένει το μνημονιακό μπλοκ και αυτό θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα το βασικό προεκλογικό σύνθημά του, το οποίο όχι μόνο το υποστηρίζει με φανατισμό ζηλωτή, αλλά απαιτεί και από την αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο.

Οι μνημονιακοί δεν ανέχονται καμία παρέκκλιση. Προτιμούν να υποστεί βασανιστήρια ένας ολόκληρος λαός, παρά να αποφασίσουμε ότι πρώτα έρχεται ο άνθρωπος και μετά το ευρώ – που αντιμετωπίζουν
ως θρησκεία.

«Στον πόλεμο δεν επιτρέπεται η απροσεξία, η μη τήρηση κανόνων, το λάθος!»*

 Αλέκα Ζορμπαλά
«Στον πόλεμο δεν επιτρέπεται η απροσεξία, η μη τήρηση κανόνων, το λάθος!»*
Αύριο ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Μυτιλήνης η δίκη Τούρκων αγωνιστών/τριών, με βαριές κατηγορίες για «τρομοκρατικές πράξεις» υπέρ της οργάνωσης DHKP/C, στη βάση του 187Α (τρομονόμος) και του πρωτοεφαρμοζόμενου στην Ελλάδα άρθρ. 187Α, παρ. 6, που αποτελεί ευθεία προσβολή και ποινικοποίηση, όχι μόνο της πολιτικής δράσης, αλλά και του πολιτικού φρονήματος.

Ιερή τρομοπορνογραφία


Δημήτρης Παπανικολάου

Τρόμος, οπίσθια, και άγιοι. Μια θεματολογική συμπλοκή που χειραγωγεί ένα πλήθος ως δύναμη κρούσης.

Κοιτάζω το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Star Press. Πρώτο θέμα τεράστια φωτογραφία του Παΐσιου και τίτλος «Άγιος ο γέροντας Παΐσιος». Από κάτω απ’ τον Παΐσιο, μεγάλη φωτογραφία με την Κιμ Καρντάσιαν πλάτη. Το θέμα: «Πώς μεγαλώνει τα οπίσθιά της». Από πάνω απ’ τον Παΐσιο φωτογραφία οπλισμένων μασκοφόρων. «Εφτά τζιχαντιστές απειλούν Ευρώπη και Ελλάδα. Μέχρι 17 Ιανουαρίου το χτύπημα».

Φτου και φεύγει…


Μιχαλού
Οι επαγγελματίες του εντυπωσιασμού, πληρώνονται αδρά τις περιόδους πριν τις εκλογές για να στήσουν την επικοινωνιακή καμπάνια των κομμάτων και να ξεπλύνουν τις αμαρτίες του παρελθόντος!!!

Στόχος τους είναι να κερδίσουν πελατάκια με κάθε τρόπο… Τώρα αν τα καταφέρνουν ή όχι,  είναι σχετικό!!!  Το ίδιο πάντως «παιχνίδι» αυτό το παίζουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και οι δημοκοπικές εταιρείες, αφού οι κατ’ εξοχήν πελάτες τους είναι τα ίδια τα κόμματα με τα οποία δουλεύουν και καθόλη την διάρκεια της θητείας τους για πλήθος θεμάτων.

Μια παράσταση προς αποφυγή...

Χθες, ανήμερα των γεννεθλίων του Κωστή Παλαμά, το έφερε η τύχη να βρεθώ σε επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο Διάνα. Ήταν μια μουσική παράσταση με τίτλο 9 και 5 με πρωταγωνιστές τους τραγουδιστές Χρήστο Θηβαίο και Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με αφηγητή τον Οδυσσέα Ιωάννου. Σκηνοθέτης της παράστασης ο Παντελής Βούλγαρης.

Προσωπικά αποφεύγω τις επίσημες πρεμιέρες, μιας και δεν μου πάει το περιβάλλον των celebrities της τέχνης, της πολιτικής και των κοσμικών στηλών, που συχνάζουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ωστόσο, βρέθηκα στη συγκεκριμένη πρεμιέρα ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα όχι μόνο σαν καλλιτέχνη, αλλά και σαν άνθρωπο. Ένας συνδυασμός εξαιρετικά σπάνιος, ειδικά στους χώρους των "επωνύμων", ή προβεβλημένων προσώπων, όπως έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι.

Γ. Βαρουφάκης: Ξέρετε κ. Λαζαρίδη, δεν έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, την κλεπτοκρατία στην Ελλάδα

Ώρα να φεύγουν! Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ! Παλεύουμε για ένα ανατρεπτικό - σοσιαλιστικό πρόγραμμα!


Ακολουθεί η κεντρική προεκλογική προκήρυξη του «Ξ» για τις εκλογές της 25ης Γενάρη - See more at: http://www.xekinima.org/#sthash.PqQB3PZ8.dpuf
 Ακολουθεί η κεντρική προεκλογική προκήρυξη του «Ξεκίνημα» για τις εκλογές της 25ης Γενάρη
Ακολουθεί η κεντρική προεκλογική προκήρυξη του «Ξ» για τις εκλογές της 25ης Γενάρη - See more at: http://www.xekinima.org/#sthash.PqQB3PZ8.dpuf
Έχουμε στην πραγματικότητα δύο επιλογές.

Η μία είναι να συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί που είναι σήμερα στην κυβέρνηση: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι εκλεκτοί της Τρόικας, των «αγορών», των Ελλήνων εφοπλιστών και τραπεζιτών.

Καλό το euro, αν το έχεις…

Περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται
 σε διπλή παγίδα φτώχειας και χρέους

Δημήτρης Μηλάκας
Έχουν ενδιαφέρον τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ πάση θυσία. Προφανώς, απαντούν αυτοί που έχουν ευρώ. Γιατί, υπάρχουν και άλλοι (πάνω από το 1/3 του πληθυσμού) που βλέπει το ευρώ με το κιάλι και υπό αυτήν την έννοια μάλλον δε δίνει …δεκάρα τσακιστή αν θα ζει στη φτώχεια με νόμισμα το ευρώ, τη δραχμή ή το…δηνάριο.

ΚΑΙ ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Του ERIC TOUSSAINT*  
Από τότε που προκηρύχτηκαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να βγει νικητής από τις κάλπες και να σχηματίσει κυβέρνηση παρουσιάζεται σαν απειλή στη κοινή γνώμη και ειδικά σε εκείνη της Ευρωζώνης. Και όμως, αυτοί που καλούν σε συναγερμό γνωρίζουν θαυμάσια πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει ότι δεν θα αναστείλει την αποπληρωμή του χρέους και δεν θα βγει από το Ευρώ όταν θα γίνει κυβέρνηση.