#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Το ξεμασκάρεμα της Ε.Ε.: Η Ελλάδα εναντίον του χρηματοπιστωτικού βαμπίρ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταντήσει πλέον ένα μεγάλο «καλαμάρι βαμπίρ» τυλιγμένο γύρω από τα κράτη-μέλη της, που απομυζά κάθε ικμάδα των λαών τους.

Γκουντμπάι Ευρώ;
Ένα ενδιαφέρον άρθρο της αμερικανίδας δικηγόρου Ellen Brown η οποία είναι πρόεδρος του Public Banking Institute, και συγγραφέας του βιβλίου The Public Bank Solution, οπου αναλύει το επιτυχημένο, ιστορικά, μοντέλο των κρατικών τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έξοχο, αξίζει να το διαβάσει κανείς

Καλημέρα σας, 15 ημέρες πριν τις εκλογές...
Το δημοκρατικό συναίσθημα ξαναφουντώνει, όπως συνηθίζει ο λαός λίγο πριν τις εκλογές και αμέσως την επομένη το λησμονεί...
Τα μεγάλα μαγειρέματα άρχισαν από καιρό...Ανταλλαγές, Μεταγραφές, ο παλιός φταίει, ο καινούργιος είναι ωραίος...

Οι βρόμικοι πόλεμοι της Γαλλίας

Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Δε θα ξεκινήσω αυτό το κείμενο δηλώνοντας τον αποτροπιασμό μου για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι. Η φρίκη που όλοι νιώσαμε για την επίθεση αυτή είναι δεδομένη. Η καταδίκη των εξτρεμιστών είναι επίσης δεδομένη.

Και τώρα μπορούμε να περάσουμε σε πιο ουσιαστική κουβέντα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ !

Του ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ*
Η είδηση της απεγνωσμένης έκκλησης μιας χώρας να καλύψει το χρηματοδοτικό της κενό εσπευσμένα για να αποφύγει την χρεοκοπία, πλέον δεν προκαλεί έκπληξη. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις κρατών όπου η χρηματοοικονομική κρίση του 2008 μεταλλάχθηκε σε δημοσιονομική κρίση, ωθώντας ελλείμματα και χρέη στα ουράνια, όταν οι προϋπολογισμοί κλήθηκαν να καλύψουν τις μαύρες τρύπες του ιδιωτικού τομέα.
Σοκάρει όμως αν δούμε ότι αυτή η χώρα δεν είναι μία οποιαδήποτε, αλλά η Ουκρανία, στην οποία να θυμίσουμε η αφορμή για την ανατροπή της κυβέρνησης και τον εμφύλιο πόλεμο σχεδόν ένα χρόνο πριν δόθηκε όταν ο τότε πρόεδρος της, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προχώρησε σε συμφωνία δανεισμού με την Ρωσία ύψους 15 δισ. δολ.

Είναι αδίστακτοι, αλλά μπορούμε να τους νικήσουμε!

Του ΠΑΝΟΥ ΚΟΣΜΑ*
 «Στην πραγματικότητα, η ελληνική «ανταρσία» κατά της λιτότητας δεν είναι ούτε από τα πριν χαμένη ούτε από τα πριν κερδισμένη. Δεν υπάρχει ανατροπή της λιτότητας χωρίς σύγκρουση με το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για σύγκρουση με ένα σύστημα σε βαθιά κρίση, που επομένως δεν είναι παντοδύναμο».
«Η Ελλάδα θα είναι πολύ πιο σημαντική για τις παγκόσμιες αγορές κατά τις επόμενες εβδομάδες απ’ ό,τι η Ρωσία και η Ουκρανία σε όλο το 2014».
Τσαρλς Ρόμπερτσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Capital

Περί «μαλακίας»


Μεγάλη ενόχληση προκάλεσε σε υποκριτές σεμνότυφους (και διάφορους άλλους) ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού με την πιο γνωστή παγκοσμίως ελληνική λέξη. Θα αποφύγουμε  τον πειρασμό να μπούμε στην ουσία της συζήτησης και θα μείνουμε στην ετοιμολογία: Αντιγράφουμε από την el.wikipedia:

Η «προσφορά» των … εθνοσωτήρων

Τα κατορθώματα των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων που εξαθλίωσαν την χώρα.


"Το Ποντίκι"
Εν όψει εκλογών ακούγεται ως βασικό σύνθημα των έως τώρα κυβερνώντων ότι με εκείνους έχουμε επιτέλους την πολυπόθητη «σταθερότητα» που έφεραν ως σωτήρες σε τούτη τη χώρα.

Μιλάμε δηλαδή για το φοβερό πρωτογενές πλεόνασμα που μας προσέφεραν βγαλμένο από την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής προστασίας, καθώς και από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας. Ένα πλεόνασμα δηλαδή που βγήκε από το αίμα των Ελλήνων και τις στάχτες της Ελλάδας.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


Ευρωραγιαδισμός της πεντάρας!

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
  Η τάξη των χορτάτων αποφάσισε να ξαναπιάσει τη «βαριοπούλα» για να σφηνώσει μέσα στο κεφάλι των πεινασμένων την γνωστή απάτη: Ότι τα δικά της ιδιοτελή προνόμια ισοδυναμούν με το δήθεν «εθνικό συμφέρον»...
    Δεν υπάρχει πολιτευτής της μνημονιακής συμφοράς, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός κολαούζος, δεν υπάρχει προύχοντας, δεκανίκι ή παπαγάλος του ευρω-ραγιαδισμού, που να μην επιδίδεται στη διακίνηση του παρακάτω δόγματος:
    «Η μεγαλύτερη μεταπολεμική κατάκτηση της χώρας είναι το ευρώ»! Νατη η γνωστή μπούρδα που, όπως ακριβώς και το 2012, επιστρέφει  στο προσκήνιο. Ιδού η «μεγάλη αλήθεια» τους, που διακινείται με ένταση οργουελιανής προπαγάνδας τα τελευταία 24ωρα.   

Τελικά οι ευρωκράτες πρέπει να τρέμουν πολύ τον ελληνικό λαό

  Δημητρης Καζακης
Τελικά πρέπει να επικρατεί πανικός στα επιτελεία της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Εκεί που φοβέριζαν την Ελλάδα με σκαιό τρόπο ότι θα την πετάξουν έξω από το ευρώ, ξαφνικά άλλαξαν τροπάρι. Φόρεσαν την μάσκα του μειλίχιου εταίρου, ή της εταίρας και βάλθηκαν να μας πείσουν ότι μας θέλουν στην ευγενική τους παρέα. Εμάς τους διεφθαρμένους, τα μπάσταρδα της Ευρώπης. Θα μας κάνουν την απέραντη τιμή να μας κρατήσουν στην ευρωζώνη.

Τελικά τι συμβαίνει; Τα έχουν χάσει; Ποιον φοβούνται και άλλαξαν τροπάρι; Τον ΣΥΡΙΖΑ; Σιγά! Αυτός από τις τεμενάδες στην ευρωζώνη έχει καταντήσει γιουσουφάκι. Τι φοβούνται;

Πιστεύετε πως δεν υπάρχει εναλλακτική; Η Λατινική Αμερική έχει μερικές


Του Seumas Milne Μετάφραση: Ντίνα Τζουβάλα
Οι ηγέτες απ το Εκουαδόρ ως την Βενεζουέλα όχι μόνο επέφεραν τεράστια κοινωνικά κέρδη, αλλά συνεχίζουν να κερδίζουν τις εκλογές.
Από τότε που η κατάρρευση του 2008 αποκάλυψε τον σάπιο πυρήνα ενός αποτυχημένου οικονομικού μοντέλου, μας λένε πως δεν υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές. Καθώς η Ευρώπη βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στην λιτότητα, τα κυβερνώντα κόμματα όλων των αποχρώσεων απορρίπτονται συνήθως απ τους ψηφοφόρους, για να αντικατασταθούν από άλλα που προκαλούν περισσότερες περικοπές του κοινωνικού κράτους, ιδιωτικοποιήσεις και ανισότητα.

Λίπασμα για την Λεπέν το χτύπημα στο ΠαρίσιΑπό τον Μωάμεθ στον Παστίτσιο