#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Τι αγοράζαμε με ένα χιλιάρικο. Σύγκριση με το ευρώ...

Τι αγοράζαμε με ένα χιλιάρικο το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;

Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.

Τυρόπιτα: 100 δραχμές.

Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές.

Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.


χα χα χα !


ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ Μ΄ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Η ευρωζώνη οδηγείται τάχιστα σε αποπληθωρισμό και κατάρρευση

 Δημήτρης Καζάκης
Οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν στην ευρωζώνη κατά 0,1% το Δεκέμβριο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη έρευνας του Bloomberg News. Αυτή θα είναι η πρώτη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009, όταν η οικονομία αγωνιζόταν να ανακάμψει από την ύφεση μετά την οικονομική κρίση.
Τα στοιχεία για τον αρνητικό πληθωρισμό στις 7 Ιανουαρίου είναι πιθανόν να ανατρέψουν την πλάστιγγα υπέρ της μεγάλης κλίμακας αγοράς ομολόγων του δημοσίου από την ΕΚΤ. Το μέτρο αυτό που εντάσσεται σ’ αυτό που οι αμερικανοί ονόμασαν «ποσοτική χαλάρωση», είναι στην ουσία μέτρο απελπισίας.

Κύριε Σαμαρά με τον Ξηρό απέτυχε. Μήπως να δοκιμάσετε με Βενιζέλο;

Του Κώστα Βαξεβάνη
Η σύλληψη Ξηρού, δεν στάθηκε δυνατόν να ανοίξει μια ατζέντα  με θέματα Ασφάλειας, στα οποία ο Σαμαράς θα εμφανιζόταν ο έχων το εργολαβικό δικαίωμα να τα αντιμετωπίσει. Κανένας δεν πιστεύει πως τόσο η αναχώρηση (γιατί δεν επρόκειτο για απόδραση), όσο και η σύλληψη Ξηρού, ήταν αποκλειστικά ένα αστυνομικό θέμα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, συνελήφθη λίγο πριν τις εκλογές. Στο παρελθόν, όταν ήμουν φοιτητής ακόμη, θυμάμαι πως αυτό συνέβαινε με τον Ρωχάμη. Οι κυβερνήσεις, αφού  δημιουργούσαν για τον Βαγγέλη Ρωχάμη την εικόνα του δράκου μόλις κατάφερνε ή του επέτρεπαν να αποδράσει, στη συνέχεια  σκότωναν επιτυχώς τον δράκο για να φανούν καλές κυβερνήσεις.

Να μην πετάμε στα σύννεφα, αλλά και να μην είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων

 Στέλιος Ελληνιάδης
Μας λείπει το όραμα. Ο υψηλός στόχος. Τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι πάνω από την κοινοτοπία. Κι αυτό μας δυσκολεύει πολύ. Σήμερα, κορύφωση της πάλης μας είναι η κατάργηση του Μνημονίου. Φτάνει, όμως, αυτό για μια πραγματική αλλαγή; Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά και τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, λείπει το όραμα. Ο αγώνας κατά της λιτότητας κι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κεκτημένων είναι αγώνες αναγκαίοι, αλλά αμυντικοί ή κοντοπρόθεσμοι. Κατά βάση μεταρρυθμιστικοί και όχι ανατρεπτικοί, γιατί σε αυτό το επίπεδο βρίσκεται η αντιπαράθεση συμφερόντων στο δυτικό κόσμο.

Χρηματιστήριο: Ελλάδα: -29%, Αργεντινή: +59%!

Η κατρακύλα των τραπεζικών μετοχών διαψεύδει την πλαστή εικόνα των τεστ αντοχής
«Κρίμα που δεν γίναμε Αργεντινή» είναι το πρώτο και σημαντικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από τον χρηματιστηριακό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και μια διεθνή σύγκριση των αποδόσεων των χρηματιστηρίων, καθώς η αγορά κεφαλαίων με τις μεγαλύτερες ζημιές το 2014 ήταν η ελληνική (29%), ενώ στο άλλο άκρο η αγορά κεφαλαίων με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν της Αργεντινής (59%)!

Επτά σε παίρνει Αριστερά, μην το ζορίζεις

Φίλε Πιτσιρίκο, δεν υπάρχουν λόγια πια για να περιγράψει κανείς το μαύρο (κυριολεκτικά) χάλι της χώρας μας. Πριν από λίγο, ο κύριος Χατζηπαπάρας πρώτος μετέδωσε την είδηση πως συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Μια σύλληψη που, όλως τυχαίως, έγινε 3 βδομάδες πριν τις εκλογές. Από το «αληθινό» πρακτορείο ειδήσεων έρχονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες της επιχείρησης σύλληψης του αρχιτρομοκράτη. Η ομοιότητα με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς συμπτωματική.

Γιατί βρίσκεται στην κυβέρνηση ακόμη ο Σαμαράς και η συμμορία του;

 
Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αναρτήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα αριθμ. 173 με βάση το οποίο η Βουλή διαλύθηκε με παράλληλη προκήρυξη βουλευτικών εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου 2015. Το ΠΔ αυτό δημοσιοποιήθηκε την επομένη της συνάντησης του φερόμενου ως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον φερόμενο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όπου ο πρώτος του ανακοίνωσε το αδιέξοδο της πρόωρης προεδρικής εκλογής.

Τι κρύβεται πίσω από την «επίθεση φιλίας» των ΗΠΑ στην Κούβα

Ήταν 9 Ιανουαρίου του 1959 όταν οι επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ουάσινγκτον έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα «λάθη» στην ιστορία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: αναγνώρισαν την επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας. Ο Φιντέλ Κάστρο περιφερόταν στα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια σαν ρομαντικός επαναστάτης ενώ τα επίκαιρα της εποχής τον παρουσίαζαν σχεδόν σαν ροκ σταρ.
Λίγα χρόνια αργότερα, με τον Τζον Φιτζέραλντ Κέναντι, να προωθεί τα συμφέροντα της μαφίας στο Λευκό Οίκο και με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κλιμακώνει την πολιτική της «ανάσχεσης» απέναντι στην πρώην ΕΣΣΔ, ο Κάστρο μετατρεπόταν στον απόλυτο εχθρό της αμερικανικής αυτοκρατορίας.

Γιώργος Δεκαστίκ: Η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού είναι επιβεβλημένη

Φυλακές υψίστης αλητείας

  Μαρία Παρέντη
Μπορεί να μην το πληροφορήθηκες από το Μέγκα, αλλά η Ελλάδα διαθέτει πλέον κι επισήμως Φυλακές Τύπου Γ. Όχι δεν τις είδες να χτίζονται, διότι πολύ απλά ενσωματώθηκαν σε ήδη υπάρχον κατάστημα. Τουλάχιστον προς το παρόν. Οι πρώτες μεταγωγές ξεκίνησαν.

Φυλακή, ειρκτή, σωφρονιστήριο, τόπος κράτησης, “ψειρού”, όπως και να την πεις δεν αλλάζει. Κανένα σημαίνον δεν είναι ικανό να αλλάξει τη φρίκη του εν λόγω σημαινόμενου.

...θα αλλάξουν τα πράγματα. Μόνο με τον ΛΑΟ στο δρόμο !!!

απο το facebook

Πως ο Σαμαράς έπιασε τον Ξηρό