#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Για ποια δημοκρατία μιλάτε κύριοι;

Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας
Συχνά αναρωτιέμαι τι άλλο θέλουν από την ζωή μας. 40 χρόνια μεταπολίτευσης που δεν ήρθε ποτέ. Εκτός αν εννοούν μεταπολίτευση τα ελλείμματα που κατασκεύασε το σοσιαλιστικό κίνημα για να δημιουργήσει τους κομματικούς του στρατούς.

Όχι δεν είμαι άνεργος, η καταγωγή μου είναι από δεξιά οικογένεια αλλά εγώ την γλίτωσα. Τους είπα για τελευταία φορά πριν τις εκλογές του 2012 «αν ψηφίσετε κάποιο από τα 2 συστημικά κόμματα ή την χ.α. δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο». Ευτυχώς το κατάλαβαν γιατί ήμουν τόσο σκληρός.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι Θεοί του Ολύμπου

Tο παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση του κειμένου "Alexis Tsipras e gli dei dell’Olimpo", το οποίο δημοσιεύθηκε στην Umanità Nova, στις 30/12/2014. Το αρχικό κείμενο (στα ιταλικά) μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.umanitanova.org/2014/12/30/alexis-tsipras-e-gli-dei-dellolimpo/ . Η μετάφραση είναι δική μας.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αποκτήσει σώμα, φυσική υπόσταση, ουσία, ένας χώρος που διέθετε νούμερα στο μεγάλο κεφάλαιο: η Χρηματιστηριακή Αγορά.

Το Κουτί Της Πανδώρας - Κατάθλιψη: Η κοινωνία του Πρόζακ


ΣΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Μετά τη «μοναδική επιτυχία» της ΕΛ.ΑΣ., την καρφωτή σύλληψη Ξηρού που όλως τυχαίως συνέπεσε με την προεκλογική κούρσα, για να δώσει τη δυνατότητα στην καταρρέουσα ακροδεξιά κυβέρνηση να καυχιέται ότι το κράτος λειτουργεί και με αποτελεσματικό τρόπο προσφέρει ασφάλεια, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα επεισόδιο στην καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας. Αυτή τη φορά τα σενάρια τρομολαγνείας δεν αφορούν την οικονομία, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά αφορούν την εμπλοκή του ίδιου του στρατού «που έρχεται αντιμέτωπος με την τρομοκρατία». Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις της Ασφάλειας που αναμασούν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια:

Πορνό μου θυμίζει το σύστημα

Γράφει ο mitsos175.
Το ότι οι πλούσιοι είναι το πιο διεφθαρμένο κομμάτι της κοινωνίας το ξέρουμε. Πλούσιος γίνεσαι μόνο αν πατήσεις επί πτωμάτων. Είτε από ναυάγια, είτε από τοκογλυφία, μαύρη αγορά ή εκμετάλλευση εργατών ο πλούσιος θα κλέψει τον κόπο του άλλου. Στον καπιταλισμό αυτό είναι απόλυτα νόμιμο.
Φυσικά άλλο το νόμιμο άλλο το ηθικό.

Εκλογές: «Νωπή εντολή» στη νέα «κυβέρνηση Κουίσλιγκ»

 Μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία, σε καθεστώς κατοχής;
 
Στήνονται πάλι οι κάλπες για τη διεξαγωγή της ύπατης κοροϊδίας και εξαπάτησης του Λαού: Τις εκλογές!
Ναι! Είναι ύπατη κοροϊδία και εξαπάτηση, καθώς η κοινή λογική (με νυχθημερόν ομοβροντίες προπαγανδιστικού βομβαρδισμού) λοβοτομείται και δεν της επιτρέπεται να σκεφθεί, για να διατυπώσει το αυτονόητο ερώτημα:
 

Γερμανικό σχέδιο Β μετά τις εκλογές; Περίεργο άρθρο στην Ζιντόιτσε τσάιτουνγκ


Μιχάλης Ψύλος
Είναι ιστορικά διαπιστωμένο ότι οι Γερμανοί δεν είχαν ποτέ σχέδιο Β σε όλα τα μέτωπα. Κινούνται πάντα με βάση ένα προκαθορισμένο σχέδιο και αφού πέσουν πρώτα στον…τοίχο, μετά αναλύουν τις αιτίες της ήττας. Και όμως! Από αυτή τη λογική φαίνεται να ξεφεύγει ο πρόεδρος του ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου (DIW),Μάρτσελ Φράτσερ. Μόλις 43 ετών ο Φράτσερ θεωρείται εκ των πλέον σημαντικών οικονομολόγων της Γερμανίας και οι απόψεις που διατυπώνει γίνονται αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη Γερμανία. Το τελευταίο άρθρο του Φράτσερ στην σοσιαλδημοκρατική «Ζιντόιτσε τσάιτουνγκ» πραγματικά προκάλεσε έντονη συζήτηση. Μια ματιά στον τίτλο του άρθρου του Φράτσερ δίνει την εξήγηση: «Η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να είναι ευκαιρία».

Τα ΄μαθες πατέρα;

Του Άρη Σκιαδόπουλου
Θα τα ΄μαθες πατέρα. Δεν μπορεί. Ενηλικιώθηκα μέσα από τα λάθη μου. Είμαι κοντά εξήντα πέντε κι ο γιατρός μου συνέστησε να βγαίνω που και που στην αλάνα. Κι είπα να βγω, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πατέρα…
Οι αξίες μας,  με καλούν και πάλι στο στίβο του αγώνα, για να σηκώσω το μεγάλο φορτίο. Για μια μεταπελατειακή Ελλάδα, μιας και τους πελάτες μας τους ικανοποίησα- και με το παραπάνω- όσο ήμουν πρωθυπουργός.

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε "κούρεμα" καταθέσεων

  Δημητρης Καζακης
Διαβάστε την είδηση, όπως τόσο αθώα μεταδόθηκε από το euobserver στις 2/1/2015: H θέσπιση ενός πλαισίου νέων κανόνων της ΕΕ για την περάτωση αφερέγγυων τραπεζών τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη. Η οδηγία για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζών αποσκοπεί στη διασφάλιση ότι οι μέτοχοι και οι πιστωτές των τραπεζών είναι πρώτοι στη γραμμή για να αναλάβουν το κόστος της χρεοκοπίας μιας τράπεζας μέσω ενός μηχανισμού "bail-in".

Τι προβλέπει η εν λόγω οδηγία που μπήκε σε εφαρμογή;

Όλοι που τρομοκρατούν σημερα τον Ελληνικό λαό, υπήρξαν… Ανανιστές! Τυχαίο;

Επισήμανση έμπειρου πολιτικού-δημοσιογράφου: Προσέχεις ότι όλοι αυτοί απ’ το χώρο μας που αβαντάρουν τις τρομολάγνες επιχειρήσεις της κυβέρνησης, που πλασάρουν την έως και φασίζουσα θεωρία ότι οι εκλογές είναι… καταστροφή, που θέλουν να επιβάλλουν τον «φόβο πάνω απ’ την πόλη» είναι οι… ανανιστές; Αυτοί δηλαδή οι οποίοι το 2004 πλασάριζαν το σχέδιο Ανάν και απειλούσαν ότι αν δεν το δεχτεί ο λαός της Κύπρου θα τον βρουν όλα τα κακά της μοίρας του;

Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων

Το τέλος της εποχής των τεράτων;

Χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση, οποιοδήποτε «καλό» εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα είναι αρκετό

Του Παντελή Ραδίση

«Είμαι υποχρεωμένος να βγάζω το ψωμί μου ματώνοντας τα χέρια μου και με τον ιδρώτα του προσώπου μου, όπως οι περισσότεροι από εσάς και είμαι επίσης υποχρεωμένος να δέχομαι και τα καλά και τα άσχημα προκειμένου να φάω πικρό ψωμί, που το κέρδισα κάτω από τα σκυθρωπά βλέμματα εκείνων που δεν έχουν κανένα δικαίωμα –από τη φύση ή από το Θεό– να βρίσκονται πάνω από εμένα και που οφείλουν το μεγαλείο και την υπόληψή τους στο μόχθο των φτωχών»
Τόμας Χάτσινσον, 1762

Το 1676 στην πολιτεία της Βιρτζίνια, κυβερνήτης ήταν ο Γουίλιαμ Μπέρκλεϊ. Τον Γουίλιαμ Μπέρκλεϊ τον είχε διορίσει η Αγγλία ως κυβερνήτη. Η Αγγλία εκμεταλλευόταν τότε στυγνά την αποικία της, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ο ίδιος ο Γουίλιαμ Μπέρκλεϊ έχοντας επισκεφθεί την Αγγλία, διαμαρτυρόταν για τους αγγλικούς νόμους ναυσιπλοΐας, οι οποίοι έδιναν στους Άγγλους εμπόρους το μονοπώλιο των συναλλαγών στις αποικίες.

Αποκάλυψη-σοκ Σενέρ Λεβέντ: Σκηνοθετημένη η φωτογραφία της μπανιέρας με τα παιδιά

Η φωτογραφία με τα παιδιά στην μπανιέρα

Λευκωσία: Με μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται η μπανιέρα άδεια και χωρίς αίμα, η “Αφρίκα” στο σημερινό πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στην γνωστή φωτογραφία των παιδιών Τουρκοκυπρίων που βρέθηκαν σκοτωμένα στην μπανιέρα το 1963. Ηταν η αφορμή για να ξεσπάσουν επεισόδια, που υποκίνησε η Τουρκία και ο Ραούφ Ντενκτάς, και την ευθύνη των οποίων -μέσω μίας απίστευτης προπαγάνδας- επέρριψαν στους Ελληνοκύπριους.

Ο Παπανδρέου ως κολπίτιδα


Όσες από εσάς έχετε κολλήσει κολπίτιδα, ξέρετε περίπου για τι μιλάω.

Είναι κακός μπελάς, παίρνεις αντιβίωση για να φύγει. Νομίζεις ότι έφυγε –για πάντα- να σου την όμως που επανέρχεται γιατί η αντιβίωση σου χει γαμήσει την μικροβιακή χλωρίδα του κόλπου σου που ναι ο φυσιολογικός φραγμός απέναντι σε «κακόβουλα» μικρόβια.

Έτσι κι ο Παπανδρέου: Αφού Αποτελείωσε την πολιτική χλωρίδα του τόπου μετατρέποντας την από μερικώς σε πλήρως σαπροφυτική, κατέστρεψε πλήρως την μερικώς παρασιτική οικονομία της χώρας εισάγοντας τον πιο κακόβουλο των διεθνών οργανισμών παρουσιάζοντας τον μάλιστα και ως «αντιβίωση» και ολοκλήρωσε τον άθλο του να φέρει μια κρίση σε ολόκληρη ήπειρο, ο Παπανδρέου «αυτοεξορίστηκε» όντως βουλευτής και για μήνες σιδέρωνε το τσαλακωμένο προφίλ του διηπειρωτικά, διδάσκοντας σωτηριολογία, υπέρβαση των κρίσεων και ανακοικοδόμηση της Ευρώπης, τα ακριβώς αντίθετα από όσα έπραξε δηλαδή. Και τώρα επιστρέφει… Σαν κολπίτιδα.

ο τοίχος γράφει την δική του ιστορία