#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Non Omnis Moriar – Ερχεται το ντοκιμαντέρ για τη Χαλυβουργία2015: ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ – ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ;

 Τέτοιο 2015 ας έμπαινε και… με το δεξί! 

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Παρά τις σκοτούρες και τις έγνοιες τους ο κ.Σαμαράς, ο κ.Βενιζέλος, τα ποτάμια, οι ρίζες, οι ελιές και οι λαγκαδιές τους τήρησαν το έθιμο. Eμφανίστηκαν πρωτοχρονιάτικα, μου ευχήθηκαν και μου υποσχέθηκαν ότι το 2015 θα μου το κάνουν καλύτερο. Τους ευχαριστώ πολύ.
Βέβαια μου έθεσαν μια προϋπόθεση για να μου κάνουν καλύτερο το 2015 από το 2014. Δύο, για την ακρίβεια, προϋποθέσεις: Πρώτον, ότι θα με κυβερνάνε αυτοί. Δεύτερον, ότι θα κάτσω ήσυχος…
Αν συμβούν αυτά, τότε – μου το υποσχέθηκαν – το 2015 το τούνελ της ζωής μου θα πλημμυρίσει από φως. Τι καλοί άνθρωποι. Και πόσο με σκέφτονται.

ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
5 μέρες μετά το «ατύχημα» στο «Norman Atlantic», κι ενώ κανείς δε ξέρει ακόμη πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες, πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, πόσοι είναι οι νεκροί, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν το έγκλημα, ένα έγκλημα που η αποκάλυψή του σε προεκλογική περίοδο θα σήμαινε την απόλυτη συντριβή των κυβερνητικών εταίρων.

Στον ίδιο ρόλο της συγκάλυψης, μαζί με τα ΜΜΕ, και ο ίδιος ο υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έδωσε αμέσως τη «γραμμή» ότι η τραγωδία στην Αδριατική είναι ένα «δυστύχημα», σαν να πρόκειται για τροχαίο σε επαρχιακή οδό.

Τι δεν θα ακούσετε ποτέ από τους παρακοιμώμενους των κυρίαρχων ΜΜΕ;

Ο Άγιος Ιωσήφ Στάλιν

Γράφει ο mitsos175.
Αντιγράφω απ' αυτή την ιστοσελίδα: "Το ξεκαρδιστικό λάθος ενός μαθητή στην Αγ. Πετρούπολη, στη Ρωσία, οδήγησε σε μια αξέχαστη θρησκευτική παράσταση και μια επική φωτογραφία. Ο 12χρονος Ilya Gavrichenko, γύρισε σπίτι του χαρούμενος, καθώς, όπως είπε στους γονείς του, θα έπαιζε στη σχολική παράσταση τον Στάλιν! Οι δάσκαλοί του, του είχαν πει ότι θα έχει τον ρόλο του Ιωσήφ και ο πρώτος Ιωσήφ που είχε στο μυαλό του ο μικρός ήταν ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός ότι επρόκειτο για παράσταση θρησκευτικού περιεχομένου ήταν μια μικρή λεπτομέρεια.

Χρήσιμοι μόνο για τον εαυτό τους


Σταύρος Χριστακόπουλος
Η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, χωρίς να συγκλονιστεί το πανελ­λήνιο και χωρίς κανείς να κλάψει γι’ αυτήν, εκτός από τους άμεσα ωφεληθέντες από την παρουσία της. Στην πραγματικότητα έπεσε εύκολα επειδή δεν είχε νόημα να συνεχίσει να υπάρχει.Στην Ελλάδα δεν είχε σοβαρή λαϊκή απήχηση πέ­ραν του στενά παραταξιακού κόσμου των κομμά­των που την αποτελούσαν. Η απεμπόληση όλων των υποσχέσεων για σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και η σκληρή πολιτική που ακολού­θησε, η οποία βύθισε στην ανέχεια μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, μαζί με όλη την ακροδεξιά οσμή, τους Μπαλτάκους και τα υπόλοιπα παρακμιακά και παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά της, την αποστέ­ρησαν από την όποια αξιόλογη επιρροή της εντός της χώρας.

Ο Γκαίμπελς, ο Άδωνις και ο Λαζόπουλος

Του Κώστα Βαξεβάνη
Στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων δηλαδή, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να ασκήσει το κοινοβουλευτικό του έργο, καταθέτοντας χρονιάρες μέρες Ερώτηση στη Βουλή. Ο Άδωνις γνώριζε πως αυτή η ερώτηση δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ, αλλά προφανώς και δεν την έκανε για να απαντηθεί. Άλλωστε το τελευταίο δίμηνο το Καρατζαφέρης gate, έχει αποδείξει πως οι ερωτήσεις που γίνονται στη Βουλή έχουν μια σκιώδη λειτουργία. Το ίδιο έχει δείξει και η σχέση του Γιάννη Μιχελάκη με το Κοινοβουλευτικό έργο και τις ερωτήσεις που απ ό,τι φαίνεται υπαγόρευε ο Πάλλης έναντι κάποιων ψιλών κατά τον εισαγγελέα.

Ήθελαν να μας βουλιάξουν με το Norman Atlantic !


2015: Να γίνει πυροδότης μεγάλων λαϊκών αγώνων

2014: Ένας ακόμα κατοχικός χρόνος, φρίκης και ολέθρου, έφυγε…
Έφυγε με ένα χαρμόσυνο και σημαδιακό γεγονός: Την ΠΤΩΣΗ της δωσίλογης κυβερνητικής συμμορίας.
Το τέλος αυτού του εφιαλτικού χρόνου σημαδεύτηκε με την ΠΤΩΣΗ των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ:
Των ληστών και των δημίων μας, των παραχαρακτών (των πάντων) και των κακούργων χλευαστών: Της Ιστορίας, της κοινωνίας και της νοημοσύνης του ελληνικού λαού…

Καλή Χρονιά


Η Τράπεζα της Ελλάδος - Το Κουτί της Πανδώρας