#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

“ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!

ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αποκαλυπτικά για την - απολύτως προβλέψιμη - χρεωκοπία της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων είναι τα στοι­χεία του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ.  
Παρά τη φορολογική καταιγίδα, τα δημόσια έσοδα εμφανίζουν υστέρηση 1 δισ. ευρώ, καθώς η συρρίκνωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων εξαερώνει και τα τελευταία σταγονίδια της φοροδοτικής τους ικανότητας. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός εμφανίζει πλα­σματικό πλεόνασμα 4,34 δισ., προς ικανοποίηση των κ.κ. Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Σία, χάρη στον ακρωτηριασμό των δαπανών κατά 3 δισ., συμπεριλαμβανομένης της μείω­σης των δημοσίων επενδύσεων κατά 734 εκατομμύρια.  
Με άλλα λόγια, αντί να κάνει στάση πληρωμών στους δανειστές, με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του επαχθούς χρέους και την αναζωογόνηση της οικονομίας, η κυ­βέρνηση κάνει “στάση πληρωμών” στους... Έλληνες πολίτες, για να ξεπληρώσει στο ακέραιο τους δανειστές! Οι δραστικές περικοπές δημοσίων δαπανών σημαίνουν περισ­σότερη ανεργία, χρεοκοπία επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, διάλυση του συστή­ματος υγείας, δραματικά κενά στην Παιδεία και όλα αυτά που διαπιστώνουν οι πολίτες στη σκληρή καθημερινότητά τους.  
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κλείσει, μέχρι τον Φλεβάρη, τρύπα εσόδων της τάξης των 8,1 δισ., σε ταμειακή βάση, αν δεν θέλει να δρομο­λογηθούν οι “ημιαυτόματες περικοπές” που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, ξεπερνώντας κατά πολύ σε σκληρότητα τα δύο προηγούμενα. Για το σκοπό αυτό, τα νοικοκυριά καλού­νται να πληρώσουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο το υπέρογκο ποσό των 7,1 δισ. σε κάθε είδους φόρους και χαράτσια - τρίτη δόση ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, δόση ρύθ­μισης ληξιπρόθεσμων οφειλών κ.α. Αντί να πάρουν 14ο μισθό, καλούνται να προσφέρουν αυτά έναν ολόκληρο μισθό στο κράτος, δηλαδή στους δανειστές.  
Σ' αυτό το φόντο, η ατμόσφαιρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά την ψήφιση χωρίς απώλειες του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, μόνο εορταστική δεν είναι. Πολύ πε­ρισσότερο, που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει “ποδαρικό” στο 2016 με δύο εξαιρετικά δυσοίωνα, για το λαό, νομοσχέδια, εκείνα για το ασφαλιστικό και για τα κόκκινα δάνεια. Ήδη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προετοίμασε για πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα των κόκκινων δανείων τους βουλευτές της πλειοψηφίας, λέγοντας: «Θα δούμε ποιους θα υποστηρίξουμε και τι θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τα δάνεια τα στεγαστικά, για τα δάνεια των μικρομεσαίων, για τα δάνεια των καταναλωτών...Μπορεί να κάνουμε και συμβιβασμούς που δεν έχουν την ταξικότητα (sic) που πρέπει, γιατί δεν είναι αυτοί οι συ­σχετισμοί»...
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου