#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Η νάρκη είναι οπλισμένη και έτοιμη για την επόμενη κυβέρνηση

Δημήτρης Καζάκης
Θυμάστε τις διθυραμβικές δηλώσεις ότι οι συστημικές τράπεζες «πέρασαν» επιτυχώς τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ και είναι «θωρακισμένες» από άποψη κεφαλαίων; Θυμάστε που την ίδια διαβεβαίωση μας έδινε και ο φερόμενος ως επόμενος πρωθυπουργός κ. Τσίπρας από το κανάλι του Αλαφούζου την 1η Δεκέμβρη;
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις ο εντεταλμένος του Ντράγκι στην Ελλάδα, Στουρνάρας με τ΄όνομα, άλλαξε τροπάριο. Στις 15 Δεκεμβρίου ο Στουρνάρης μιλώντας για τον Ξ. Ζολώτα μας είπε:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Α.Ε

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ...ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ 
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
 

Οι μύθοι για τη Νέα Διεθνή Τάξη

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Περίληψη: Το άρθρο αυτό εξετάζει μερικούς από τους μύθους σχετικά με τη σημερινή Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, και δείχνει ότι, στην πραγματικότητα, οι διαφορές μεταξύ των μελών της Υπερεθνικής Ελίτ που τη διαχειρίζεται είναι μόνο διαφορές τακτικής, και ποτέ στρατηγικής. Δηλαδή, ποτέ δεν αφορούν στους ίδιους τους στρατηγικούς στόχους αυτών των ελίτ για την αναπαραγωγή και επέκταση της υπερεθνικής πολιτικής και οικονομικής τους δύναμης. Κατά συνέπεια, οι διαφορές αυτές είναι μη-ανταγωνιστικές και έχουν ελάχιστη σχέση με τις ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, οι οποίες αναφέρονται στη μαρξιστική βιβλιογραφία. Αυτή είναι μια βασική ποιοτική διαφορά μεταξύ της προ-παγκοσμιοποιητικής Διεθνούς Τάξης που βασιζόταν στα έθνη–κράτη, και της Νέας Διεθνούς Τάξης που αναδύθηκε την εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Βουλιάζουν στο βούρκο, ώρα για λαϊκή ανταρσία


Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και οι δυνάμεις του συστήματος οι οποίες τη στηρίζουν ρίχνουν στη μάχη για να κρατηθούν στην κυβέρνηση όλα τα όπλα, με μόνο ορατό αποτέλεσμα για την ώρα το δικό τους βούλιαγμα στο βούρκο που οι ίδιοι διαμόρφωσαν.

“Σ’ αυτό εδώ το μετόχι, σκοτώθηκαν από τους γερμανούς”

H ιστορία πίσω από τη φωτό από τη Βιάννο 
που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
 
«Σ’ αυτό εδώ το μετόχι στις 14-9-2014 σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς, αφού βασανίσθηκαν απάνθρωπα, τα παιδιά του Γεώργιου Βερβελάκη από το Κεφαλοβρύσι Βιάννου
Ευαγγελία 8 ετών
Μαρία 12 ετών
Στυλιανός 15 ετών
Γιατί αρνήθηκαν να δείξουν που είχε κρυφθεί ο πατέρας τους»
Μία φωτογραφία από την πλάκα που έχει τοποθετηθεί, εκεί που οι γερμανοί ναζί δολοφόνησαν τρία παιδιά, επειδή δεν ήθελαν να καταδώσουν τον πατέρα τους κυκλοφορεί εντονότατα στο διαδίκτυο, στις σελίδες των χρηστών του facebook που τη δημοσιοποιούν ενώ πολλοί εκφράζουν την οργή τους για την αναγόρευση του Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Αυταπάτη και η Ευθύνη


Στέλιος Μοίρας*
Ένα από τα πιο αντιφατικά στοιχεία της εργατικής τάξης, διαμορφωμένο τα τελευταία χρόνια, είναι η λεγόμενη «μαγική σκέψη». Ως τέτοια εννοούμε την τάση που παρατηρείται στους περισσότερους πολίτες να προσδίδουν σε ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις, σε ρητορείες, σε ανακοινώσεις για δραστικές αλλαγές, μία αίσθηση θαυματουργής αλλαγής, με την έννοια ότι κάτι «μαγικό» και άμεσο θα αλλάξει τα πάντα και γρήγορα, με μια ενέργεια που θα οφείλεται καθαρά στην επιθυμία τους.

Υπόθεση Χαικάλη: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη!

 «Το μόνο αληθές είναι, πως είμαι Παναθηναικός».
Ισίδωρος Ντογιάκος, Εισαγγελέας Εφετών.

askordoulakos 
Ανήμερα των Θεοφανείων του 2012 στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε με τη διαδικασία του αυτοφώρου 5 πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία με κύρια συνθήματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», «λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς» και σχημάτισε δικογραφία κατ' αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθ. 168 § 2 Π.Κ).