#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Η σήψη και η παρακμή ήταν πάντα εδώ. Στις μέρες μας απλώς ξεχείλισε…

Κυβέρνηση: Αν κατάλαβα καλά η πλευρά της κυβέρνησης υποστηρίζει πως η καταγγελία Π. Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του ώστε να ψηφίσει συγκεκριμένο υποψήφιο για την ΠτΔ, είναι κατασκευασμένη. Δηλαδή ο Π. Χαϊκάλης και ο «μεσάζων» παίζουν μία παράσταση και την μαγνητοσκοπούν. Η κυβερνητική πλευρά προφανώς θέλει να πιστέψουμε πως με την, όπως υποστηρίζει, στημένη αυτή μαγνητοσκόπηση, κάποιοι θέλουν να ανακόψουν το ρεύμα συγκέντρωσης των 180 ψήφων, που υπήρχε, για την εκλογή ΠτΔ.

Απορίες

Από που συνάγεται και τι στοιχεία έχει η πλευρά της κυβέρνησης πως το υλικό που μαγνητοσκοπήθηκε είναι απλώς μια σκηνοθετημένη παράσταση;

Πώς και γιατί δημιουργήθηκε το ευρώ;

 Άρθρο-έρευνα του Πάνου Παναγιώτου*
Η μελέτη του παρελθόντος μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το παρόν. Το ευρώ χρησιμοποιείται καθημερινά από περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους, ενώ το ενδεχόμενο ή μη διάσπασης του κυριαρχεί ξανά στα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ.

Πώς, όμως, δημιουργήθηκε το ευρώ και ποιος ήταν ο αρχικός στόχος του; Ποια είναι η πραγματική ιστορία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και τι μας φανερώνει για το πόσο πιθανό είναι οι Ευρωπαίοι να το αφήσουν να διασπαστεί;

Μεγάλη δουλειά να έχεις ένα σωρό μαλάκες, να σε ψηφίζουν...


Μεγάλη δουλειά να έχεις ένα σωρό μαλάκες, να σε ψηφίζουν...


ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ "ΑΥΓΗ" (21/12) ΚΑΙ ΣΤΟ Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
*Δύο 24ωρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτιμάτε ότι η συγκυβέρνηση, μα κυρίως οι σύμμαχοι της από το εξωτερικό, έχουν εξαντλήσει τις εφεδρείες τους, έχουν αποδεχθεί την προοπτική προσφυγής στις κάλπες, και άρα πιθανής νίκης της ριζοσπαστικής Αριστεράς;

Δεν μπορώ να ξέρω πως σκέφτονται, τι εκτιμούν και τι σχεδιάζουν οι ιθύνοντες της συγκυβέρνησης και οι ευρωενωσιακοί και υπερατλαντικοί «πάτρονες» και «κηδεμόνες» τους. Αυτό που θεωρώ βέβαιον είναι ότι αυτή η Βουλή, όποιες μεθοδεύσεις και μαγειρεία και αν γίνουν, είναι απίθανο να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η χώρα οδεύει ολοταχώς σε εκλογές.

Για τη σύγκλιση μαρξιστών και ελευθεριακών, της κόκκινης και της μαύρης σημαίας

Ολιβιέ Μπεζανσενό και Μικαέλ Λοουί
Πριν από μερικούς μήνες, κυκλοφόρησε στη Γαλλία ένα μικρό βιβλίο που μοιάζει «καταδικασμένο» να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της διεθνούς αριστεράς, και ειδικότερα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Το βιβλίο αυτό έχει τον εύγλωττο τίτλο«Επαναστατικές συγγένειες-Τα κόκκινα και μαύρα άστρα μας», και για υπότιτλο «Για μια αλληλεγγύη μεταξύ μαρξιστών και ελευθεριακών». Οι συγγραφείς του δεν είναι καθόλου άγνωστοι, πρόκειται για τον ηγέτη του γαλλικού Νέου Αντικαπιταλιστικού κόμματος (ΝΡΑ) Ολιβιέ Μπεζανσενό και τον Γαλλο-Βραζιλιάνο μαρξιστή φιλόσοφο, κοινωνιολόγο και οικοσοσιαλιστή Μικαέλ Λοουί.

Ανακοινωθέν από τη γερμανική οικονομική διοίκηση της αποικίας

stenikito
http://greki-gr.blogspot.gr/

Αντών ΚορλεόνεΔεν υπάρχει πιο σκληρό αποδεικτικό στοιχείο από το βίντεο. Οι πρωταγωνιστές είναι εκεί μπροστά σου,τους ακους και τους βλέπεις να μιλάνε. Κανένας ενδιάμεσος. Εσύ απέναντι στην πραγματικότητα που έχει καταγραφεί. Η σκληρή πραγματικότητα του βίντεο αλλά και των ηχητικών ντοκουμέντων, επί μήνες εκθέτει τον Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτοντας εκτός από ομιλούσες μορφές και ένα φλύαρο παρακράτος.

Το βίντεο με τον Μπαλτάκο να αποκαλύπτει εκτός από τις σχέσεις της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, και την παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη εμφανίστηκε ως παρεκτροπή Μπαλτάκου. Δεν ήταν καμιά παρεκτροπή Μπαλτάκου αλλά της νομιμότητας και της Δημοκρατίας.

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ

Του ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ*
Το ερώτημα αν «αυτός ο νόμος αφορά κι εμένα» δεν ήταν μόνο στην Ελλάδα που ακούστηκε πιο συχνά απ’ οποιοδήποτε άλλο τη διετία 2010 – 2011. Και στην υπόλοιπη Ευρώπη τέθηκε κατ’ αναντιστοιχία το ίδιο ακριβώς ερώτημα: «Κατά πόσο ό,τι γίνεται στην Ελλάδα αφορά κι εμάς». Πολλοί λίγοι μπορούσαν να δεχτούν ότι η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο ή ο ευαίσθητος κρίκος για να ενταχθεί όλη η Ευρώπη στα Μνημόνια και να αποτελέσει το καινούργιο λαμπρό πεδίο δόξας του ΔΝΤ. Υπήρχε ακόμη περιθώριο για να πιάνουν τόπο οι αιτιάσεις της αστικής τάξης περί ελληνικής εξαίρεσης και χρόνιας ασωτίας που οδήγησε στην κρίση, ενώ η ίδια κέρδιζε χρόνο ωθώντας τον ένα λαό της Ευρώπης να στρέφεται ενάντια στον άλλο. Ειδικά το 2010.

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ο τίτλος του post δεν αναφέρεται στη Ρεπούση, αλλά στη γενικότερη κατάσταση την οποία αδυνατώ να περιγράψω διαφορετικά. Από κάπου, όμως, πρέπει να το ξεκινήσω. Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, η βουλευτής Μαρία Ρεπούση είχε εκφράσει μέσω twitter την απορία – για κάποιους παράπονο – ότι δεν έγινε κάποια πρόταση χρηματισμού στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Δεν πέρασαν 2 ημέρες και κοτζάμ πρωθυπουργός έσπευσε να διορθώσει αυτό το λάθος. Πρότεινε στην κυρία Ρεπούση, στους υπόλοιπους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, στους πέριξ της ΔΗΜΑΡ ανεξάρτητους και στους ανεξάρτητους γενικά βουλευτές να ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντάλλαγμα μία κυβερνητική θέση.

Η Όλη Εικόνα Με Δυό Λόγια

του Γιώργου Χαλιμούρδα
Ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα όπως εξελίσσονται σήμερα όσο γίνεται πιο καθαρά, πιο ολοκληρωμένα, εν τάχει, όσο παρορμητικό και παρακινδυνευμένο είναι αυτό. Ας δούμε την όλη εικόνα. Τι συντελείται στην πατρίδα μας σήμερα. Λένε ότι είμαστε πειραματόζωο. Ναι έτσι είναι, είμαστε ένα πιλοτικό πείραμα, που εφαρμόζεται με άγριές συνέπειες στην Ελλάδα, στη νότια Ευρώπη και μετά θα εφαρμοστεί το ίδιο άγρια σε όλη την Ευρώπη.