#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Τρυφερό εσταντανέ, από την χθεσινή συνεδρίαση της βουλής...


Σαμαράς: Παροξυσμός πανικού…

Όταν ένας Πρωθυπουργός καταφεύγει στα ποινικά δικαστήρια, αυτό και μόνο αποτελεί παράκρουση πολιτικού εξευτελισμού και παροξυσμό πανικού: Αλάθευτα σημάδια της παταγώδους πτώσης του…
Η μήνυση που κατέθεσε ο Σαμαράς (ο Πρωθυπουργός) εναντίον του βουλευτή Χαϊκάλη είναι ταυτόχρονα και αστεία:
Μηνύεται ο Χαϊκάλης επειδή ο μεσάζων είπε ότι ενεργεί για λογαριασμό του Σαμαρά!!!

Αυτό το ιλαροτραγικό το αφήνουμε στους σατιρικούς συγγραφείς και σκιτσογράφους…

Καθώς επίσης και τα άλλα αστεία:

Σ/φοι και σ/φσες, της κοινοβουλευτικής αριστεράς, μήπως ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε από το Τσίρκο αυτό, που λέγεται βουλή;

Της Αλέκας Ζορμπαλά
Οταν η πολιτική ζωή του τόπου χορεύει γύρω από

* το παλτό της Ραχήλ Μακρή, το οποίο περιφέρεται από έδρανο σε έδρανο της βουλής, προκειμένου να το μυρίζουν οι άθλιοι των Αθηνών
και τις γόβες στιλέτο Louboutin της κ.Τζάκρη

* τη δωροδόκηση του Παύλου Χαϊκάλη με 3.000.000 για να ψηφίσει τον θλιβερό υποψήψιο κ.Δήμα, και την δημόσια κατάπληξη, όχι για την δωροδοκία, αλλά γιατί τα αρνήθηκε

Τσούζουν και πονάνε οι αποκαλύψεις τα γαλάζια γίδια

 Γράφει ο mitsos175.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ακόμα και αυτά τα αίσχη που αποκαλύφθηκαν, αυτές οι αθλιότητες των δοσίλογων να κρατηθούν οπωσδήποτε στην εξουσία, είναι ένα μικρό μέρος της πραγματικής σαπίλας, της διαφθοράς της ΝΔ, που μπροστά της ο Κόπρος του Αυγεία μοιάζει με πεντακάθαρο αποστειρωμένο χειρουργείο. 

Από όλα έχει μπαξές: Μίζες από εταιρείες, κουκουλώματα, απάτες, καταχραστές δημοσίων χρημάτων, εκβιασμούς, ψέματα, βία, ως και σεξουαλικά σκάνδαλα... Είναι τόσο πολύ διεφθαρμένοι, που η ακόμα κι η πιο σκληρός μαφιόζος αισθάνεται ερασιτέχνης μπροστά τους.

Η απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη


Γ. Κοντογιώργης – Το διακύβευμα της προεδρικής εκλογής

Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 18.12.2014 στην ΝΕΡΙΤ.


Το διακύβευμα της προεδρικής εκλογής είναι προσχηματικό όπως προσχηματική είναι και η αναφορά της κομματοκρατίας στην εθνική συναίνεση. Αποβλέπει στον εγκιβωτισμό των πολιτών σε διλήμματα που τους εκτρέπουν από τη δυνατότητά τους να σκεφθούν ελεύθερα. Εθνική συνεννόηση σημαίνει τη συνάντηση του κομματικού συστήματος με την κοινωνία των πολιτών, δηλαδή σε πολιτικές που προάγουν το συμφέρον της χώρας.

Ποιο είναι το πραγματικό ερώτημα;

Δημήτρης Καζάκης
Πολύ αναρωτιούνται τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Θα τα βάλει με τους δανειστές, θα δώσει έστω μια ανάσα στο λαό, ή όχι; Ο καθένας απαντά στα ερωτήματα αυτά κάνοντας την ανάγκη – την προσωπική του ανάγκη – φιλότιμο. Πολλοί αρκούνται στο γνωστό: να φύγουν αυτοί και βλέπουμε.
Το αληθινό ερώτημα είναι τι εμποδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να τα δώσει όλα στους επικυρίαρχους; Εσείς; Εμείς; Αυτοί που τον ψηφίζουν, ή θα τον ψηφίσουν; Οι θέσεις του και η αμφισημία τους που μπορεί ο καθένας να ερμηνεύσει όπως θέλει; Ποιος θα εμποδίσει τον κομματικό μηχανισμό να μην ενδώσει στις πιέσεις; Η εσωκομματική αντιπολίτευση που δεν τολμά να αθρώσει στοιχειώδη πολιτικό λόγο; Ιδίως τώρα που βρίσκεται προ της νομής της εξουσίας; 

Στο βάθος του (υπό)νομου

Του Κώστα Βαξεβάνη
Όταν δεν σου βρωμάει ο βόθρος, αναρωτήσου αν ο βόθρος είσαι εσύ. Το έχω γράψει την περίοδο που τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης αδίστακτα και κυνικά, δημιουργούσαν την εικόνα μιας  Ελλάδας στην οποία όλα ήταν καλά και ο Βενιζέλος ήταν ένα είδος ευτραφούς πλην όμως οσιομάρτυρος.
Τώρα ο βόθρος ξεχείλισε. Τα σκατά, τα σκατά τους τρέχουν από παντού. Βρώμισε ο τόπος αλλά αυτοί συνεχίζουν να μη μυρίζουν τίποτα άλλο από τη μυρωδιά του χρήματος.
Ο Παύλος Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο οπτικό υλικό διάρκειας 2,5 ωρών, στο οποίο άτομο του κάνει προτάσεις χρηματισμού προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, δηλαδή να δώσει ζωή στην υπάρχουσα κυβέρνηση.

Λευτεριά από χρέος-χρέη, Ευρώ, Ε.Ε. Κοινό κείμενο μελών: ΣΧΕΔΙΟΥ Β-ΕΠΑΜ-ΔΡΑΧΜΗΣ

 Ενωτικές πολιτικές πρωτοβουλίες- για την δημιουργία ενός δημοκρατικού, πατριωτικού πόλου, προς την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση

Κατσούλης Σταύρος – μέλος πολιτικής γραμματείας ΕΠΑΜ
Παπουλής Κώστας -μέλος γραμματείας ΣΧΕΔΙΟΥ Β
Στάλιας Σπύρος     -μέλος γραμματείας Δραχμής

Η διαδικασία της Ευρωπαϊκής «ενοποίησης», στην πραγματικότητα της «υπερπαγκοσμοιοποίησης», που λαμβάνει χώρα στην Ε.Ε., με σκληρό της πυρήνα την ζώνη του ευρώ, έχει αποδείξει μέχρι στιγμής, τα εξής :
Πρώτον: Η Ε.Ε. σε πολιτικό επίπεδο, αναδεικνύεται σε κατεξοχήν ολοκληρωτικό μόρφωμα. Μέσω της επερχόμενης ομοσπονδιοποίησης καταργείται κάθε έννοια δημοκρατίας, λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φυγαδεύουν τα 11 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ για να μην τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Βασίλη Σιούτη
Εδώ και λίγο καιρό το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη και τρομοκρατεί την Γερμανία. Οι δανειστές μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο ξεκίνησαν ήδη να ναρκοθετούν το πεδίο για την περίπτωση που δε θα αποτραπούν οι εκλογές, οι οποίες – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή δεν είναι άλλο από το περιβόητο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης».

Νοιάζονται, στ’ αλήθεια, για την πατρίδα;

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Σύμφωνα με τη ρητορική Σαμαρά, αν γίνουν εκλογές και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η χώρα κινδυνεύει ακόμη και με έξοδο από το ευρώ. Ωστόσο, ακόμη και ο κυβερνητικός του εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, απαντάει ότι «τα σενάρια περί Grexit είναι εκτός εποχής». Επιπλέον οι παράγοντες της εγχώριας αγοράς δεν εκδηλώνουν δημοσίως ανησυχία για το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης. Άρση της πολιτικής αβεβαιότητας ζητούν όλοι.
Ενδεικτική είναι η εβδομαδιαία έκθεση της Alpha Bank, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και αναφέρει:

Κώστας Βεργόπουλος: Όλο και περισσότεροι μιλούν για δικτατορική διαχείριση


«Βόμβα» Λαζόπουλου: Έχω δει προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή


Χούντα ή γιουσουφάκια; Ή μήπως χούντα με γιουσουφάκια;

σημειώσεις-Παντιέρα
‘’Η Βουλή ψήφισε σήμερα (18/12/14) με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της τεχνικής παράτασης του ελληνικού προγράμματος και κατ” αρχάς υπέρ της πιστωτικής γραμμής’’.
Και πως δεν το είδαμε από το MEGA θα ρωτήσετε;
Μην μπερδεύεστε. Η έγκριση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου για την Ελλάδα δεν έγινε από την ελληνική Βουλή, αλλά από την Γερμανική. Όπως θα γίνει και από τα άλλα κοινοβούλια χωρών μελών της ΕΕ, δηλαδή αυτών που αποτελούν τους δανειστές....