#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βησσαριόνοβιτς

Иосиф Виссарионович Сталин
 18 Δεκέμβρη 1878 – 5 Μάρτη 1953
 
 
 

Economist: Στις συντάξεις των βουλευτών κρίνεται η τύχη της Ελλάδας

Τι αναφέρει το περιοδικό έπειτα από τη χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

«Οι πιθανότητες του Σταύρου Δήμα φαίνονται φτωχές, ενώ εκείνες της αντιμνημονιακής αριστεράς φαίνονται καλές», γράφει ο Economist, έπειτα από τη χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το γεγονός ότι ο κ. Δήμας πήρε μόλις πέντε ψήφους από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές απογοήτευσε. «Στους διαδρόμους της Βουλής, το βράδυ της Τετάρτης, ακόμα και κάποιοι βουλευτές της κεντροδεξιάς προειδοποιούσαν για αποτυχία και έλεγαν ότι έρχονται νέες εκλογές», σημειώνει.

Τα αφεντικά του Bloomberg ανησυχούν ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο και θα διαγράψουν το χρέος


Σε σημερινό editorial το Bloomberg θεωρεί αναπόφευκτες τις εκλογές στην Ελλάδα, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Ο Σαμαράς πλέον είναι καμμένο χαρτί και χρειάζεται αλλαγή.Ο τίτλος του είναι χαρακτηρηστικός το "Ελληνικό Δράμα της ΕΕ χρειάζεται μια Τελική Πράξη".

Τα αφεντικά του Bloomberg δεν έχουν καμιά σχέση με την ενημέρωση. Έχουν όμως απόλυτη σχέση με τις αγορές, μιας και το Bloomberg αποτελεί κυρίως επενδυτικό κεφάλαιο και δευτερεύοντως πηγή ενημέρωσης. Το βασικό πρόβλημα που εντοπίζουν είναι απόλυτα πραγματικό. Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι εξυπηρετίσιμο με κανέναν τρόπο και πρέπει να διαγραφεί τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του. Από την άλλη οι ευρωπαίοι δανειστές και κυρίως η Γερμανία αρνείται ακόμη και να συζητήσει μια έστω μείωση του χρέους.

Θα γαμηθεί ο Δίας! Δείτε σήμερα στον σκάι!

Wonder Jlaw 3 

Θα μας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες για να μην τα πάρουν οι κομμουνιστές


Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – Hot Doc

Θα ανέβουν τα spreads, θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός, θα διαμαρτυρηθούν οι αγορές. Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Ούτε αυτοί που τα λένε τα καταλαβαίνουν. Δημιουργούν ένα κλίμα φόβου, αφού πρώτα όρισαν τα εικονίσματα και τους αγίους που πρέπει να φοβόμαστε. Και αυτοί είναι, ναι, οι αγορές.

Ελάχιστοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να αναλύσουν τους όρους αυτούς και πολύ περισσότερο να τους κατανοήσουν. Αλλά και η δυνατότητα να κατανοήσεις κάτι δύσκολο δεν σημαίνει και κατανόηση της αλήθειας. Η οικονομική κρίση, που ξέσπασε το 2008, ήταν αποτέλεσμα ακριβώς των αγορών, που κάποιοι θεωρούσαν ότι κατανοούν με την ίδια άνεση που ο Βενιζέλος θεωρεί ότι κατανοεί τη σπουδαιότητά του.

Ποιος δημιούργησε τους Ταλιμπάν

Το παρακάτω άρθρο, είναι του Νίκου Μπογιόπουλου, στο enikos.gr, με τίτλο "δακρυσμένοι... κροκόδειλοι".

To έγκλημα των ταλιμπάν με την εκατόμβη των μικρών παιδιών στο Πακιστάν έχει αφήσει όλους τους – πραγματικούς – ανθρώπους άφωνους.

Επειδή, λοιπόν,η φρίκη είναι πολύ μεγάλη για να αντέξει κανείς να βλέπει την υποκρισία να κρύβεται πίσω από τις οιμωγές και επειδή τα γνήσια δάκρυα πρέπει να διαχωρίζονται από εκείνα των κροκόδειλων, επαναλαμβάνουμε και υπενθυμίζουμε:

ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΟΤΙΖΕΙΣ


Σεισάχθεια και συμμετοχή…

Του Γιώργου Ν. Οικονόμου
[Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, 20 Νοεμβρίου 2014]

Με την έλευση της γενικευμένης χρεοκοπίας έγινε πολύς λόγος για την ανάγκη μίας σημερινής «σεισάχθειας», κατά τα πρότυπα των μεταρρυθμίσεων του Αθηναίου νομοθέτη Σόλωνα, όταν στις αρχές του 6ου π.Χ. διαγράφηκαν τα χρέη και απαγορεύθηκε εφεξής η υποδούλωση των ανθρώπων ένεκα χρεών. Αυτό όμως που δεν συζητήθηκε ήταν το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου έγιναν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, καθώς επίσης το σύνολο των μεταρρυθμίσεων αυτών. Χωρίς αυτό το ευρύτερο πλαίσιο η «σεισάχθεια» μένει μετέωρη, όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα, ακόμη και η ίδια η χώρα.

Στην Ελλάδα του φόβου…


 © Κουτί της Πανδώρας
Ανθρωπάκια φοβισμένα, περιχαρακωμένα στα ψίχουλα που τους έχουν πετάξει στο πάτωμα τρέμουν μην τυχόν και χάσουν αυτά που δεν έχουν. Γέμισε η χώρα άβουλες μαριονέτες που κινούνται στους ρυθμούς που τους επιβάλουν μέσω μιας αισχρής πλύσης εγκεφάλου από τα κυρίαρχα καθεστωτικά ΜΜΕ, που θα έκανε ακόμα και τον Γκέμπελς να μοιάζει με γατάκι μπροστά της , η Κυβέρνηση και τα μεγάλα σαλόνια της χώρας.
Μέσα σε μια πενταετία γύρισαν ανάποδα οι ζωές της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της δύσμοιρης χώρας.

Η…θωρακισμένη Ευρώπη φοβάται πολύ, αλλά δεν το ομολογεί

 Ο «κρίκος» επιτοκίων και προεδρικών εκλογών φοβίζει τις Βρυξέλλες

του Γ. Αγγέλη
Η πραγματική ανησυχία των διεθνών αγορών για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ξεφεύγει από τα ελληνικά όρια και διαπερνά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Κινητήρια «δύναμη» αυτής της ανησυχίας δεν είναι αυτό καθ΄ εαυτό το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα όσο το αν η δυναμική αυτής της εξέλιξης προκαλέσει μία απότομη και ραγδαία αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων (δηλαδή των εντόκων γραμματίων) σε οικονομίες όπως η Ιταλική ή η Ισπανική των οποίων ο γιγάντιος δανεισμός είναι σχεδόν ο μισός βραχυπρόθεσμος.

Αισχύνη – Αιδώς – Ντροπή

Του Ο. Δρακάκη
Είναι μια από της αρετές που έχει εκλείψει από τον τόπο μας ξεχάσαμε τη σημασία της και την σπουδαιότητά της, τη θάψαμε μαζί με άλλες σπουδαίες, όπως η αλήθεια η εντιμότητα η αξιοπρέπεια η περηφάνια… θυσία απαραίτητη για να μπορέσει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση να παραδώσει τη χώρα… με εντατικά φροντιστήρια ανέλαβαν τα γνωστά ΜΜΕ… να αλλοιώσουν αρετές και αξίες ασελγώντας στην ιστορική της γλώσσα έδωσαν στις λέξεις την καινούρια σημασία τους;


Αεροσκατολογία

ΚΙΜΠΙ
Από πολλές απόψεις χαίρομαι που υπάρχουν. Χαίρομαι που υπάρχουν ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Χαρδούβελης, ο Στουρνάρας, ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί, η Βούλτεψη. Χαίρομαι που υπάρχουν και μιλούν. Που τα λόγια βγαίνουν από το στόμα τους σαν ούρα ακράτειας, σαν ασυγκράτητες μάζες αερίων που απεγκλωβίζονται με βία από τον εντερικό σωλήνα, κατατροπώνοντας την άμυνα του σφιγκτήρος μυός, σαν διάρροιες που ακολουθούν την ίδια ακριβώς εκρηκτική διαδρομή. Χαίρομαι που υπάρχουν, μιλούν και δεν υποψιάζονται πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η δυσωδία που προκαλούν.

Η Δημοκρατία καίγεται κι ο δημοκράτης λούζεται

Δεν σάς ξεπλένει ούτε το «Παρών», ούτε το «Απών», ούτε τίποτε. Όσο σκατό κουβαλάνε στο κεφάλι τους οι ψηφίσαντες «Σταύρο Δήμα» άλλο τόσο σκατό κουβαλάνε και όλοι οι υπόλοιποι.
Πώς είναι δυνατόν να είσαι με τον λαό όταν την ημέρα της ψηφοφορίας για τον «ιερό θεσμό», η Κομισιόν απειλεί τον ίδιο λαό για το 2015 με νέα μέτρα; Αυτόν τον ίδιο λαό που δήθεν εσύ, βουλευτάκο «αντιστασιακέ» τον εκπροσωπείς. 
Πώς είναι δυνατόν να ψωνίζεις «δημοκρατία» στο υποκατάστημα της Ε.Ε που έχει το όνομα «Βουλή των Ελλήνων» μόνο και μόνο για να υπηρετήσεις συμφέροντα Τραπεζών; 
Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεσαι ότι εν μέσω των καλλιστείων για τον καλύτερο Πρόεδρο Δημοκρατίας τα υπόλοιπα κράτη-μέλη ψηφίζουν για το αν θα παραμείνεις για τουλάχιστον δύο μήνες σε παράταση προγράμματος της Τρόικα; 

Κοινωνικό μήνυμα. Χορηγός επικοινωνίας: ΑΝΤ1.


Οι 10 εταιρίες που πλούτισαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης


Επειδή το επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν γνωρίζει σύνορα και πολέμους, υπάρχουν εταιρίες η ανάπτυξη των οποίων επωφελήθηκε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. Οι περισσότερες εταιρίες εξελίχθηκαν σε οικονομικούς κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας και μέχρι και σήμερα τα κέρδη τους υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, αρκετές από αυτές έχουν παραδεχτεί ότι επωφελήθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για αυτό τον λόγο έχουν παραχωρήσει, σε ένδειξη μετάνοιας, μεγάλα χρηματικά ποσά ως αποζημίωση στους επιζώντες του ολοκαυτώματος.

"Ιστορικός Υλισμός" / Δημήτρης Πατέλης

Αγαπητοί φίλοι,
λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής στο 1ο μάθημα, σας ενημερώνουμε ότι το 2ο μάθημα με θέμα τον Ιστορικό Υλισμό (εισηγητής Δ. Πατέλης), θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί την Παρασκευή 19.12.2014 στις 18.30 στο Πολυτεχνείο Αθήνας αλλά σε μεγαλύτερη αίθουσα στο κτίριο Τοσίτσα (αίθουσα ΜΑΧ).

Ρεμούλα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Δημήτρης Καζάκης
Είκοσι χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ αεροδρόμια στην Εσθονία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία έχουν δαπανήσει αχρεωστήτως μεγάλα ποσά των χρημάτων των φορολογουμένων της ΕΕ για πάνω από μια δεκαετία.
Μια έκθεση από την Τρίτη (16 Δεκεμβρίου) από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε ότι € 255 εκατομμύρια – περισσότερο από το ήμισυ των κονδυλίων της ΕΕ που ελέγχθηκαν – πήγε σε περιττά έργα επέκτασης.
Έργα βιτρίνας σε μικρά περιφερειακά αεροδρόμια, κακής ποιότητας εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς τοπικούς ελέγχους ποιότητας, και με υπεραισιόδοξες προβλέψεις αριθμού επιβατών είναι μεταξύ των άλλων στον κατάλογο των προβλημάτων που έχουν συμβάλει στο να στεγνώσουν τα δημόσια ταμεία σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Σόι - μπλε: Ηλίθιος ή αλαζόνας;

Γράφει ο mitsos175
Ο γερμανός δεξιός ιμπεριαλιστής και θαυμαστής του Γκουαντάναμο, έχει καβαλήσει το καλάμι. Νομίζει πως η Ελλάδα είναι ένα από τα γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια, ή ακόμα χειρότερα μια αποικία, όπου ο λόγος έχει πέραση. Για τους Έλληνες εργαζόμενους όμως οι γερμανοί πολιτικοί είναι οι πλέον αντιπαθείς, τόσο που εκβιαστικά διλλήματα του τύπου "ή κάνετε ότι σας λέμε ή κόβουμε τα χρήματα της ΕΕ" γυρνάνε μπούμερανγκ για τους υπηρέτες των δανειστών.

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;


Του δημοσιογράφου Μουσταφά Τσολάκ

 Ήμουν οκτώ χρονών. Η μάνα μου, δεν μου επέτρεψε να πάω στο καφενείο της γειτονιάς μου, να δω τον ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης μου Μπεσίκτας, λέγοντας πως «έξω είναι επικίνδυνα και σπάνε τα τζάμια των μαγαζιών». Ποιοι; Οι «αγανακτισμένοι», οργανωμένοι παρακρατικοί, που με αφορμή τα γεγονότα των Ιμίων (Κάρντακ), ήθελαν να μας ξαναθυμίσουν εμάς τους μειονοτικούς ότι δεν είμαστε επιθυμητοί εδώ: «Έξω οι Τούρκοι!»
Την άλλη μέρα το πρωί, καθώς πήγαινα στο σχολείο, περνούσα μπροστά από λεηλατημένα μαγαζιά, των απλών φτωχών μειονοτικών (που αγωνιζόντουσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο για να πάνε στο σπίτι τους ένα κομμάτι ψωμί και σπουδάσουν τα παιδιά τους…) που το μοναδικό τους έγκλημα ήταν να πιστεύουν σε μια διαφορετική θρησκεία και να μιλάνε μια διαφορετική γλώσσα.

Η Ρωσία μεταξύ σφύρας και άκμονα και η κροκοδείλια ικεσία της Die Welt.

Πέτρος Αργυρίου
Είχαμε προειδοποιήσει για τον βρώμικο πόλεμο κατά της Ρωσίας που γίνεται με όλα τα μέσα πλην της ένοπλης εισβολής και τις φοβερές του συνέπειες.
Ο πόλεμος αυτός των δυτικών κατά της Ρωσίας όχι απλά δεν μετριάζεται αλλά διαρκώς επιδεινώνεται με τρομερές προκλήσεις κατά της Ρωσίας.
Έχουμε δηλώσει ξανά και ξανά πως οι Αμερικάνοι δε θέλουν μιααρμονική ευρωπαϊκή ήπειρο καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να αμφισβητήσει την ούτως ή άλλως ετοιμόρροπη παγκόσμια πρωτοκαθεδρία τους.
Είχαμε δηλώσει εξ αρχής πως ο πόλεμος κατά της Ρωσίας θα γυρίσει Μπούμερανγκ κατά της Ευρώπης.

Λ.Δ. Λουγκάνσκ: κατάληψη και επαναλειτουργία κλειστού εργοστασίου από τους εργάτες

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ οι εργάτες μεγάλου εργοστασίου μηχανικών επισκευών το κατέλαβαν και επανεκκίνησαν την παραγωγή που είχε σταματήσει όταν η διοίκηση τo έκλεισε και είχε αρχίσει να πουλάει τον εξοπλισμό για παλιοσίδερα. Έχουν ήδη γίνει οι πρώτες παραγγελίες. Το κρατικής ιδιοκτησίας εργοστάσιο «Luganskugleremont» που βρίσκεται στην πόλη Αντρατσίτ είχε σταματήσει τη λειτουργία του μετά την εκποίηση μεγάλου μέρους του εξοπλισμού του από τη διοίκηση. Οι εργάτες συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά 600 μέτρων νέου ηλεκτρικού καλώδιου, για να ξανααρχίσει η παραγωγή.

ΕΛΑ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΟΟΟΟΟΣ