#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Κοντογιώργης: Η ολιγαρχική κομματοκρατία...(Ηχητικό)


 Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ.Γιώργος Κοντογιώργης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη για τις πολιτικές εξελίξεις

Απεργία πείνας: Το έσχατο μέσο αγώνα

 Αναδημοσιεύουμε το κείμενο σχετικά με την απεργίας πείνας ως μέσου πίεσης, απ΄το φύλλο #27 της εφημερίδας δρόμου Άπατρις, με αφορμή τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, του Γιάννη Μιχαηλίδη, του Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και του Δημήτρη Πολίτη, απέναντι στο Κράτος και τους μηχανισμους του.


Στις αρχές του καλοκαιριού χιλιάδες κρατούμενοι από τις φυλακές όλης της χώρας ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις ειδικές συνθήκες κράτησης. Οι κρατούμενοι, παρότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε, πραγματοποίησαν μια από της μεγαλυτερες απεργιες πείνας στο Ελλαδικό χώρο και διήρκησε 5 μέρες.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Η ευρωζώνη ετοιμάζεται για επιβολή κουρέματος στις καταθέσεις προς όφελος των τραπεζών.


Οι ελλείψεις του τραπεζικού κεφαλαίου στην ευρωζώνη συνολικού ύψους σχεδόν € 25 δισεκατομμυρίων, όπως προσδιορίστηκαν από τα τεστ αντοχής της ΕΕ, είναι «μόνο η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε την Τετάρτη o Ignazio Angeloni, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Μιλώντας στη Ρώμη, o Angeloni δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει σύντομα εκτιμήσεις για τη συνολική κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Ο ένας μετά τον άλλο παραδέχονται ότι η κατάσταση των συστημικών τραπεζών στην ευρωζώνη είναι σε άθλια χάλια. Με πρώτες βεβαίως εκείνες της Ελλάδας. Ξέρετε εκεινες που επισήμως οι Σαμαροβειζέλοι και ο Τσίπρας μας διαβεβαιώνουν ότι «πέρασαν» τα τεστ αντοχής, αλλά η αλήθεια είναι ότι απέτυχαν 3 από τις 4.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αγκαλιά» με το 35%

Σταύρος Χριστακόπουλος
Σαφή διεύρυνση της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. και ποσοστό που τον φέρνει μια ανάσα από την αυτοδυναμία καταγράφει η δημοσκόπηση της ALCO, την οποία δημοσιεύει σήμερα «Το Ποντίκι».Για την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου (και σε παρένθεση το ποσοστό στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων) με 28% (31%) έναντι 23,2% (25,7%), εκτινάσσοντας τη διαφορά του από το δεύτερο κόμμα στο 5,3% (από 4% τον Σεπτέμβριο) στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων. Δεδομένου ότι οι αναποφάσιστοι (στην αναγωγή) φτάνουν το 13%, η βάσιμη υπόθεση ότι εξ αυτών το ένα τρίτο θα καταλήξει, κατά τα ειωθότα, στο πρώτο κόμμα οδηγεί σε εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στο 35%.

Φτου Ρουβά και…βγαίνω

Όχι, ρε πούστη μου! Δεν μπορεί νάναι αυτή η πατρίδα μου! Δεν είναι δυνατόν Πολιτισμός της νάναι κάποιες «ρουβίτσες», με τρύπια τζιν κι” άναρθρες κραυγούλες. Δεν μπορεί να ορίζεται έτσι η αξία του καλλιτέχνη.
Να βραβεύεται ο Ρουβάκος με το βραβείο Κουν από μια απίθανη επιτροπή που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της κι” αφού από την Ένωση Κριτικών αναγκάστηκαν να παραιτηθούν καθηγητές όπως ο Τσατσούλης κι” ο Πατσαλίδης.
Ντροπή και σ” όσους παριστάνουν τη γλάστρα του εν λόγω αοιδού με τα…μίνι και…επίτιμου οπαδού του Συλλόγου «Ελπίς» και διασκεδαστή της κυρίας Λάτση.

Μας απομένουν μόλις 60 χρόνια καλλιέργειας…

Γιάννης Μακριδάκης  
  Αυτός είναι ο τίτλος προσφάτως δημοσιευμένου άρθρου, το οποίο στηρίζεται σε επιστημονικές έρευνες και διαπιστώσεις.
Προ ημερών, ευρισκόμενος στα Τρίκαλα συνειδητοποίησα την ερημοποίηση του θεσσαλικού κάμπου λόγω της εντατικής γεωργίας, των μονοκαλλιεργειών και της ανεξέλεγκτης υδρομάστευσης για την άρδευση αυτών, ανέφερα δε αυτή την εντύπωσή μου σε συνέντευξη ...
στην τοπική τηλεόραση και μου την επιβεβαίωσαν αμέσως τηλεθεατές οι οποίοι ζουν το πρόβλημα αυτό καθημερινά.

Ρωμανός στο δάσκαλό του: «Να επικοινωνήσουμε με τη σχολή για να μη χαθεί το εξάμηνο»

"press-gr"
Την φράση που δείχνει τον σκοπό και τη θέληση του Νίκου Ρωμανού, κατά τον ίδιο, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο facebook ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών του Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός.
«Μόλις βγήκα από το νοσοκομείο. Η πρώτη του φράση μετά τις χαρές: Κύριε Πέτρο να επικοινωνήσουμε με τη σχολή για να μη...

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους ένας πέθαινε από αηδία...Alexandros Raskolnick
 

Φρίττεις, έτσι κι αλλιώς, όποτε τον ακούς να μιλάει, αυτόν τον παράφρονα που μας έστειλε ο Θεός για να παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μας, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.
Πόσο μάλλον όταν ακούς αυτά τα κατάπτυστα!
Η Χρυσή Αυγή έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό στο οποίο το ψευδοκουτσαβάκι που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας μας ακούγεται να λέει στον συνομιλητή του: «πες στον ψηλό τον Παναθηναικάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει».
Μάλιστα, καλή μου κυρία, αγαπητέ μου κύριε, αν ανακράξουμε όλοι μαζί: Ζήτω η Νέα Νοικοκυροκρατία! Και μετά ας ανακράξουμε ξανά: ο tempora, o mores…
Ο συνομιλητής του “πρωθυπουργού”, δικαστικός λειτουργός αυτός, το μόνο που παραδέχεται είναι τα οπαδικά του αισθήματα, που είναι όντως παναθηναϊκά και τίποτ’ άλλο.