#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Καλά Προεδρούγεννα!

by To Skouliki Tom
Σαν ατομική βόμβα έπεσε στην ειρηνική πολιτική σκηνή της χώρας η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρη Προεδρική Εκλογή βάζοντας τέρμα στις κακές γλώσσες που ήθελαν τον Αντώνη Σαμαρά να ορίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον εαυτό του με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, η οποία εξομολόγηθηκε ότι της ήρθε τόσο ξαφνικό που δεν πρόλαβε να πάει ούτε κομμωτήριο, με αποτέλεσμα να ρωτάει συνεχώς τους δημοσιογράφους «Το μαλλί πώς είναι;» κι εκείνοι να της απαντούν «Σκατά!».

"Καλή Ανάσταση", χριστουγεννιάτικά?

 

Alexandros Raskolnick
«Παραμονές Χριστουγέννων θα σημάνουν οι καμπάνες της Ανάστασης», μου έστειλε τα χαιρετίσματά της, με ηλεκτρονικό μήνυμα η φιλενάδα μου, η συντρόφισσα η Αθηνά, μαζί με μια μουσική κάρτα, γιορτινή των ημερών. Την ξέρεις την Αθηνά, την έχω ανακατέψει ξανά στις κουβέντες μας. Δεν γνωριζόμαστε, όπως γνωρίζονται δυο κανονικοί άνθρωποι, ας πούμε, αλλά τα κουβεντιάζουμε συχνά oι δυο μας, στα κοινωνικά δίκτυα. 

Τι πάει να πει «Καλή Ανάσταση», βρε Αθηνά μου, τη ρώτησα. Υπάρχει και κακή Ανάσταση, βρε συντρόφισσα? Υπάρχει δηλαδή Ανάσταση που ν' απεύχεσαι να 'ναι καλή για τον συνάνθρωπό σου, για τον φίλο σου, για τον σύντροφό σου ή για μένα, στο τέλος-τέλος, κι ας μην γνωριζόμαστε ούτε εξ όψεως, ώστε να χρειάζεται να μου το τονίζεις?

Οι σημερινοί απολογητές του Γ Ράιχ

Δημήτρης Καζάκης
Η αναγόρευση του Γερμανού ιστορικού Χάινζ Ρίχτερ σε επίτημο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Κρήτης, έγινε αφορμή για να αναμοχλεύσουμε την ιστορία μας. Να θυμηθούμε επιτέλους τους αδικαίωτους αγώνες του ελληνικού λαού. Όχι μόνο το αίμα των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της ναζιστικής κατοχής, που από τότε περιμένουν ακόμη τη δικαίωσή τους, αλλά και τα παλλαϊκά αιτήματα της απελευθέρωσης για εθνική ανεξαρτησία και λαοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας, που ενέπνευσαν την αντίσταση του ελληνικού λαού και παραμένουν έως σήμερα ανεκπλήρωτα.
Σε μια εποχή όπου η ιστορία των αγώνων και της αντίστασης του ελληνικού λαού, βιάζεται με τον πιο κατάφορο τρόπο, τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα αριστερά, προκειμένου να σβήσουν οι συλλογικές μνήμες από τα ιστορικά αιτήματα της εθνικής αξιοπρέπειας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, η κοινή γνώμη επέδειξε μια αξιοθαύμαστη ευαισθησία. Βλέπετε ο λαός μας προορίζεται για δουλοπάροικος νέων καταχτητών και δεν μπορεί να ζει με «μύθους», δηλαδή με ηρωικές παραδόσεις και μνήμες αγώνων για την ελεθερία.

Απ' τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που δραπετεύει σαν "Τριανταφυλλίδης" στον Αλέξη Τσίπρα (Βίντεο)

Του Γ. Γ.
Σαν σήμερα το 1963 δραπετεύει μυστικά με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης»,στο Παρίσι ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ηταν μια αναγκαστική επιλογή του (Είχε χάσει τις εκλογές από την "Ενωση Κέντρου" και το κλιμα δεν τον σήκωνε άλλο έχοντας και τις καντρίλιες του με το παλάτι).

Στην εποχή του η Ελλάδα γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της δεξιάς με παρακρατικούς μηχανισμούς –με ποιο χαρακτηριστική περίπτωση την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη- με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βουλευτικές εκλογές βίας και νοθείας, όπως το 1961 τότε που ψήφιζαν και τα δέντρα.

Οι ακρίτες της Ρωμανίας-Μαρφινλανδίας στη χώρα του Ποτέ Ποτέ

Πέτρος Αργυρίου
Είναι καλό πράγμα κάποιος να ξανανακαλύπτει τον εαυτό του.
Αυτό που δεν είναι καλό είναι να δομεί μια καινούρια εικόνα για τον εαυτό του κατασκευασμένη από πειστικά ψέματα.
Προχθές ζούσα όπως έγραψα στη Ρωμανία. Από χθες μετακινήθηκα στα σύνορα Ρωμανίας –Μαρφινλανδίας.
Γιατί τα γράφω αυτά;
Προχθές στις επετειακές πορείες για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου που είχαν διπλό ιδεολογικό φορτίο καθώς ήταν και πορείες διαμαρτυρίας για την μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στον φίλο του Ρωμανό, επιχειρήθηκε μια νέα Marfin καθώς έγινε εμπρησμός στο κατάστημα Zara στη Θεσσαλονίκη με τους υπαλλήλους να βρίσκονται μέσα την ώρα του εμπρησμού.

Θέλουν να μας πάρουν και τα… σώβρακα!

Οι εκπρόσωποι της τρόικας των δανειστών, αφού με τα διάφορα μνημόνια εξαθλίωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, κόβοντας δραστικά μισθούς και συντάξεις, επιβάλλοντας φόρους ακόμη και στα ακατοίκητα σπίτια και τα χέρσα χωράφια και αφού έστειλαν στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους και επέβαλαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τώρα θέλουν να μας πάρουν και τα… σώβρακα!

Ο διαμελισμός της Ρωσίας

Αλέξης Ζακυνθινός
Φαίνεται πως επιδιώκεται εκ μέρους των Η.Π.Α., με τη βοήθεια της ΕΕ, η απόλυτη απομόνωση, καθώς επίσης η κατάτμηση της χώρας – γεγονός που οδηγεί νομοτελειακά σε έναν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο, με κριτήριο την ιστορία  
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, στο πρόσφατο διάγγελμα του, κατηγόρησε τη Δύση, ισχυριζόμενος πως καλυμμένη πίσω από το μανδύα της ουκρανικής κρίσης, σχεδιάζει να καταστρέψει την οικονομία της χώρας του – με τα χρηματοπιστωτικά όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτει, όπως με τη χειραγώγηση της τιμής του πετρελαίου (η Σαουδική Αραβία όχι μόνο δεν περιόρισε τις ποσότητες εξόρυξης αλλά, επί πλέον, μείωσε τις τιμές πώλησης της στην Ασία κατά 1,50 – 1,90 $ και στις Η.Π.Α. κατά 0,10 – 0,90 $ το βαρέλι), με την υποτίμηση του ρουβλίου μέσω του δολαρίου, με την εκροή κεφαλαίων κοκ.