#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

«Ποιανού παιδί είναι αυτός ο άντρας;»

της Μάρθας Αυγήτα
Ακολουθώ -και σ’οποιον αρέσει- την «τακτική» ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως φυλής, παραπτώματος, χαρακτήρα, εμφάνισης ή νομικού πλαισίου που ισχύει την χρονική στιγμή που αυτά παραβιάζονται.
Επίσης ξέρω πολύ καλά πως ότι ισχύει για έναν -όποια παραβίαση επιτραπεί για έναν- θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους, αργά ή γρήγορα.
Και το λέω συχνά: ότι αφήνουμε να συμβαίνει στους άλλους θα το πάθουμε εμείς και τα παιδιά μας. Αυτό για μένα δεν παίρνει διαπραγμάτευση. Επίσης δε μου χρειάζεται να αυτο-χαρακτηριστώ ως αριστερή, αναρχικιά, ούτε καν προοδευτική.
Τα επιχειρήματα που «προβάλουν» ώστε να αποφύγουν την ουσιαστική στήριξη σε περιπτώσεις σαν του Ρωμανού, γιατί είτε φοβούνται είτε βαριούνται είτε γιατί απλώς είναι μαλάκες, είναι μόνο δικαιολογίες του κώλου.

Νέα κυβέρνηση Ουκρανίας: τρεις ξένοι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες και Ακροδεξιοί


Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι γεγονός. Λαμβάνοντας εχθές την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής η νέα πεντακομματική κυβέρνηση αρχίζει κι επισήμως να ασκεί τα καθήκοντά της. Μετά τις πρόσφατες ουκρανικές εκλογές, όπου σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην ιστορία της Ουκρανίας, αρχικά υπήρξαν δυσκολίες σχηματισμού κυβέρνησης. Μετά από ταξίδι αστραπή Αμερικανών και Γερμανών αξιωματούχων, στις 21 Νοέμβρη, τα 5 από τα 6 κόμματα της Βουλής συμφώνησαν να σχηματίσουν ενιαία κυβέρνηση με Πρόεδρο τον ολιγάρχη Πέτρο Ποροσένκο και πρωθυπουργό τον Αρσένι Γιατσένιουκ.

«Το τελευταίο κείμενο –του Νίκου Ρωμανού-είναι η διαθήκη του»


4 Δεκέμβρη 1944. ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΕ ΠΑ-ΠΑΝ-ΔΡΕ-ΟΥ

Στις 4 του Δεκέμβρη του 1944, μόλις ο λαός κήδεψε τους νεκρούς του, που είχαν δολοφονήσει οι χωροφύλακες του Εβερτ, στις 3 Δεκέμβρη, δέχεται μια ακόμα σφαγή.

Στην επιστροφή από το νεκροταφείο τα πλήθη δέχονται και νέα, ένοπλη επίθεση από τους Χίτες. Άλλοι 40 νεκροί και 70 τραυματίες βάφουν με το αίμα τους, τους αθηναϊκούς δρόμους.

Πριν παραθέσουμε το δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" της 5ης Δεκέμβρη δεν αντιστεκόμαστε στον πειρασμό και θα το γράψουμε. Ο Δολοφόνος Παπανδρέου που είναι ο κύριος τίτλος του "Ρ" είναι ο ίδιος άνθρωπος για τον οποίο πριν μερικό καιρό ο ραδιοφωνικός σταθμός του Σύριζα του έκανε την "αγιογραφία" του.

ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΕ ΠΑ-ΠΑΝ-ΔΡΕ-ΟΥ
Ο μοιραίος άνθρωπος που αιματοκύλισε προχτές τόσο φριχτά τον αθηναϊκό λαό εξακολουθεί να παραμένει πρωθυπουργός. Η «κυβέρνηση» του, πνέοντας τά λοίσθια, δέν ντρέπεται να συμπληρώνεται. Και εν ονόματι του. . . έθνους κηρύσσει μέσον του κ. Σκόμπυ το φασιστικό νόμο.

Ο Εφιάλτης Των Δανείων


Γιατί τους εξοργίζει ο Νίκος Ρωμανός

Αναδημοσίευση από το FB του Dimitri Tsirka
Αυτό που ενοχλεί περισσότερο τους επικριτές του Ρωμανού, όλους αυτούς τους σκατόψυχους δεξιούς, ακροκεντρώους και νεοφιλελεύθερους που καλούν το κράτος να τον αφήσει να σαπίσει στη φυλακή, δεν είναι τόσο η πολιτική του αλλά το παράδειγμα και η στάση του. Ο Ρωμανός ακολουθεί μία ιδεολογία στην οποία έχει αφοσιωθεί πλήρως, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Μπορεί κανείς να διαφωνεί με αυτή την ιδεολογία και πολύ περισσότερο με τα μέσα που επέλεξε να την υπηρετήσει. Να θεωρεί την πρώτη ουτοπική και τα δεύτερα αυτοκαταστροφικά. Αλλά δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει την ανιδιοτέλεια και την αφοσίωση μέχρις εσχάτων στον αγώνα που επέλεξε να δώσει.

Σκιαμαχώντας

Κακά τα ψέματα: ό,τι  κι αν λέμε, ό,τι κι αν γράφουμε, εμείς που ζούμε στον δικό μας ονειρικό κόσμο της επανάστασης του πληκτρολογίου, δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η κοινή γνώμη έχει τους δικούς της παλμούς, τους δικούς της φόβους, τις δικές της ανάγκες και, ασφαλώς, στέλνει τα δικά της μηνύματα. 

Μηνύματα μομφής κατά της κυβέρνησης και μηνύματα δυσπιστίας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.