#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Κοροϊδία η "νομοθετική παρέμβαση" Αθανασίου για Ρωμανό

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνέντευξη τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Ρωμανού η οποία δεν φαίνεται να δίνει διέξοδο στην μέχρι τώρα κατάσταση.
Ο υπουργός έθεσε το θέμα (και πάλι) της αδυναμίας του να παρέμβει στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και προέταξε τους τυπικούς λόγους της απόφασης (την αρνητική εισήγηση του εφέτη – ανακριτή). Ορθώς για τον υπουργό τα δύο Συμβούλια -των Φυλακών Κορυδαλλού και το Πλημμελιοδικών- δεν έδωσαν άδεια, εφ’όσον έτσι εισηγήθηκε ο ανακριτής.

Κοινοτισμός και Λαϊκή εξουσία στην Ελλάδα. Ο Κώδικας Ποσειδώνα…

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ1
Κοινοτισμός και Λαϊκή εξουσία στην Ελλάδα. Ο Κώδικας Ποσειδώνα

Γράφει ο Κώστας Λάμπος
«Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ριζοσπαστικός. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να φτάνει ώς τις ρίζες και η ρίζα είναι ο Άνθρωπος».
Έριχ Φρομ
«Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας, ακόμα κι όταν βέλαζε ‘αριστερά’».
Γκράφιτι στους δρόμους της Βάρκιζας
Στις πρωτόγονες κοινότητες ο ιδιωτικός και ο δημόσιος χώρος ήταν σχεδόν ταυτόσημες έννοιες και καταστάσεις, και συνεπώς τα μέλη τους ήταν όλα προσωπικώς παρόντα και δρώντα, αφού συμμετείχαν ισότιμα και ενεργά με τις σκέψεις, τις προτάσεις, αλλά και με τις αντιρρήσεις τους σε όλες τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και φυσικά με την προσωπική συμμετοχή τους συνέβαλλαν στην καλύτερη δυνατή υλοποίησή τους.

Νίκησε ο Ν. Ρωμανός! Ατακτη κυβερνητική υποχώρηση (Βίντεο)

Ατακτη κυβερνητική υποχώρηση μετά την παλικαρίσια επιστολή του Νίκου Ρωμανού στα εξουσιαστικά θρασίμια. 
«Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου», έγραψε μεταξύ άλλων σε κείμενο του όταν απορρίφτηκε το δίκαιο αίτημα του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Μνήμη 3ης Δεκέμβρη 1944… η πρώτη ένοπλη επέμβαση εναντίον των δυνάμεων της αντιφασιστικής αντίστασης στην Ευρώπη…

Γράφει: o Δημήτρης Κουσουρής

«Όμως ο πόλεμος δεν τελείωσε ακόμα
Γιατί κανένας πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ!».
Μ. Αναγνωστάκης
Η ουτοπία της Απελευθέρωσης στο τέλος του πολέμου, η προσδοκία ενός καινούριου κόσμου που ανατέλλει πάνω στα ερείπια της βαρβαρότητας, κράτησε λίγο στην Ελλάδα. Αιτία ήταν πως υπήρξε κάτι πολύ περισσότερο από ουτοπία, αφού είχε ήδη βρει τους τόπους της, πολύ πριν τη γερμανική υποχώρηση, στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας. Το σύντομο επεισόδιο της Απελευθέρωσης ξεκίνησε με μια μαζική σφαγή στις 15 Οκτωβρίου 1944 άοπλων διαδηλωτών από τους ένοπλους συνεργάτες των Γερμανών, που είχαν ταμπουρωθεί στα ξενοδοχεία γύρω από την Ομόνοια. Τελείωσε με τον ίδιο τρόπο, με την επίθεση της αστυνομίας στην ΕΑΜική διαδήλωση της Κυριακής 3 Δεκέμβρη 1944.

Επιστολή Νίκου Ρωμανού: Χορεύοντας με το θάνατο για 24 μέρες

Ο Νίκος Ρωμανός όταν του γνωστοποιήθηκε η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, σχετικά με το δίκαιο αίτημα του  να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες, τοποθετήθαι με επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα μέσω του συνηγόρου του  Φραγκίσκου Ραγκούση.

Το κείμενο του Νίκου Ρωμανού μέσα από τη φυλακή:

"Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας.

Η «σχιζοφρένεια» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Γιώργος Σαχίνης
Νέα τροπή λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση «δώσε αίμα, πάρε βαθμό», που ταλανίζει την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης τις τελευταίες βδομάδες. Οι αποκαλύψεις της «Νέας Κρήτης» έφεραν στο φως μία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση απόπειρας εκμαυλισμού εκατοντάδων Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης, με την προσφορά βαθμού αλλά και δώρων έναντι του αίματος και του DNA τους. Υπόθεση που με κάθε στάνταρτ φαίνεται να ξεπερνά τα όποια όρια ηθικής, κυρίως όμως ελέγχεται για τη νομιμότητά της.

Ομοσπονδιακή Ευρώπη: ένα εργαλείο για την επιβολή πολιτικών που έχουν απορρίψει οι λαοί

Schwartz Antoine , [Χρυσοβέργης Γιάννης (μτφ)]
Η οικονομική στασιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η απουσία οράματος ανεξάρτητης διπλωματίας δεν αφοπλίζουν τους Ευρωπαίους φεντεραλιστές. Αντιθέτως : όσο λιγότερη λαϊκή αποδοχή έχει το σχέδιό τους, το οποίο εκλαμβάνεται ως τεχνοκρατικό και ελιτίστικο, με τόσο περισσότερη μανία προσπαθούν να το προωθήσουν, υπογείως μεν, αλλά δυναμικά. Δεκαετία τη δεκαετία, οι « σαφείς επιτυχίες » των φεντεραλιστών συνιστούν ισάριθμα τετελεσμένα γεγονότα.

No pasaran Αλέξη!

Πέτρος Αργυρίου
Έι Αλέξη!

Σου χω νέα.
Τα δικά σου μαντάτα.
Γιατί Αλέξη μου, δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι. Δεν είμαστε όλοι λοττοφάγοι.
Δεν είμαστε όλοι οπορτουνιστές που περιμένουμε τη μεγάλη γκανιότα που θα γυρίσει τον τροχό της της ζωής πίσω στα μαγικά νούμερα του 2006.
Το 2012 Αλέξη δήλωνες δημοσίως ότι δεν υπάρχει τίποτα να διαπραγματευτούμε στο μνημόνιο γιατί δεν διαπραγματευόμαστε με την Κόλαση.
Ένα χρόνο μετά από ένα αμφιλεγόμενο ταξίδι σου στις ΗΠΑ είπες ότι θα μιλούσες ακόμη και με το διάβολο.

βίντεο από την μεγαλειώδη πορεία για το Νίκο Ρωμανό

Τέρατα: Η οργανωμένη φασιστική καμπάνια μίσους σε βάρος του Ρωμανού και οι μαρτυρίες στη δίκη του Βελβεντού

Τον άνθρωπο που απήγαγε για να πάρει το αυτοκίνητο τον ρώτησε κανείς τί τρομάρα πήρε;
Κάνανε ληστεία για να χρηματοδοτήσουν τρομοκρατικές πράξεις δηλαδή εν δυνάμει δολοφονίες;
να σπουδάσει σε μια άλλη ζωή που θα γεννηθεί κανονικός ανθρωπος γιατι τωρα ειναι ενα τέρας
Πώς έχουμε πλέον καταντίσει να διαστρεβλώνουμε τα πάντα και να βλέπουμε κοινούς εγκληματίες ή επικινδυνους ψυχωπαθεις σαν επαναστάτες ήρωες????
Αν θέλει πραγματικά να σπουδάσει μπορεί να το κάνει και με το διαδίκτυο και με την ευκαιρία να μάθει ότι το τελευταίο δεν είναι μόνο Indymedia και μαθήματα κατασκευής βομβών
Όταν κάποιος ληστεύει μία τράπεζα και "κολλάει" το όπλο του στο πρόσωπο κάποιου δεν παίρνει το ρίσκο να λείψει από κάποια μαθήματα.

Σχόλια στην εφημερίδα "Τα Νέα". Ανάλογα υπάρχουν σε όλα τα μέσα του διαδικτύου, κατά εκατοντάδες.