#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Ας μιλήσουμε για τρομοκράτες

Aς μιλήσουμε για τρομοκρατία της κοινωνίας...

Σε τρομοκρατεί περισσότερο που κυκλοφορεί ελεύθερος ο Χριστόδουλος Ξηρός, ή που κυκλοφορούν ελεύθεροι στα πάνελ ο Ρογκάκος με τον Πρετεντέρη;

Σε τρομοκρατεί περισσότερο που κυκλοφορούν ελεύθεροι ένοπλοι αντάρτες πόλης που "ληστεύουν" τράπεζες και καίνε ATM, ή που κυκλοφορεί ελεύθερος ο Σάλλας της Πειραιώς....  και δίνει συμβουλές για να βγούμε από την κρίση;

Πολικές Νύχτες!


Alexandros Raskolnick
Νέα παρέμβαση, με αφορμή τα όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με την τρόικα των δανειστών, κάνει ο ακατανόμαστος που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Άλλη μια προφανώς ατελέσφορη όσο και αστεία προσπάθεια επικοινωνίας, που έρχεται ως συνέχεια άλλου άρθρου.
Με το νέο αυτό «piece of art», στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ετούτη τη φορά, επανέρχεται, μαθαίνομε, δριμύτερος. Υπό τον ποιητικό τίτλο «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει», ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, κάνει λόγο για σκληρή και συνολική διαπραγμάτευση! Τονίζει ότι η Ελλάδα έχει πετύχει ρεκόρ μεταρρυθμίσεων (sic) και δημοσιονομικών παρεμβάσεων, ενώ διαβεβαιώνει ότι η χώρα θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους (sic), και ασφαλώς, ο Φον-Αντωνάκης, ζητεί -τι άλλο-  πολιτική σταθερότητα για να συνεχίσει απερίσπαστος το καταστροφικό του έργο! 

Γ. Δελαστίκ για την διεθνή κατάσταση και το νέο Μνημόνιο (Βίντεο)

Για την διεθνή κατάσταση και το νέο Μνημόνιο που έρχεται μίλησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ στην χθεσινή εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου.  Εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει νέο δάνειο που θα συνοδεύεται με μέτρα που θα επιβάλουν οι Γερμανοί.

«Αυτή την φορά δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού με την έννοια του παζαριού.  Αυτά που θέλουν οι Γερμανοί αυτά θα πάρουν» , εκτίμησε γιατί «είμαστε σε μια φάση που σε όλη την Ευρώπη οι Γερμανοί επιβάλουν τους όρους τους».

Πύργος: Παιδιά αγρίμια αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων

Γροθιά στο στομάχι το κείμενο που έχει τίτλο «Πύργος: Παιδιά αγρίμια αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων» και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου.

Είναι κι αυτή μια εικόνα της Ελλάδας όπως την κατάντησε η συγκυβέρνηση κοινωνικής καταστροφής Σαμαρά – Βενιζέλου.
Πίσω από πολύχρωμα λαμπιόνια των Χριστουγέννων που αναβοσβήνουν γιορτινά στα παράθυρα των σπιτιών της πόλης του Πύργου Ηλείας, κάποια παιδιά σχεδόν γυμνά περπατούν ξυπόλυτα ανάμεσα στα σκουπίδια, παίζουν δίπλα τους ανέμελα και αναζητούν κάτι φαγώσιμο.

Ένας Μπαλτάκος μέσα στη σούπα της Δεξιάς

Σταύρος Χριστακόπουλος
Το πολιτικό σύστημα θα υποστεί συντόμως σοβαρό κλυδωνισμό ανεξαρτήτως της μοίρας που θα έχουν Σαμαράς και Βενιζέλος ύστερα από την πλήρη αποδοχή των απαιτήσεων της τρόικας από την κυβέρνηση.Το τι θα σημάνει αυτή η αποδοχή για την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τούτη τη Βουλή ή πότε ακριβώς θα γίνουν εκλογές δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Είναι όμως προφανές ότι η «πολιτική σταθερότητα», έτσι όπως εννοείται στον σημερινό δημόσιο διάλογο, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, μαζί με την «κυβερνητική σταθερότητα».

Τσοπανάκος ήμουνα ψηφοφόρους έβοσκα

Το ότι είσαι ζώον για την κυβέρνηση το γνωρίζεις καλύτερα εσύ που τραβάς το ζόρι να ανέβεις τον ανήφορο της «ανάπτυξης» με σακατεμένα πόδια και υπερφορτωμένος σαν μουλάρι από τα δωράκια χαρατσιών και φόρων που σου επέβαλλε το καθεστώς της «ανάπτυξης». Να ακούς όμως και τον πρωθυπουργό σου, τον μαστιγωτή σου να σε αποκαλεί και καλό ζώο για εκμετάλλευση στα παζάρια του κόσμου, είναι κάτι που δεν καταπίνεται.

Δεν καταπίνεται το ότι ο τύπος που σου βιάζει την ζωή και την ζωή των παιδιών σου να προσκαλεί τους Αμερικάνους επενδυτές λέγοντας:

Η Ουκρανία ταράζει τα λιμνάζοντα νερά


Το ζήτημα της Ουκρανίας για μας στην Ελλάδα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι σημαντικό και κομβικό κυρίως σε ιδεολογικό επίπεδο.
Εξηγούμαστε όχι ότι μια πολεμική σύρραξη και μία ανοιχτή επέμβαση της Νέας Τάξης δεν έχει τεράστια σημασία αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το επίπεδο του κινήματος είναι τόσο χαμηλό που ελάχιστα μπορεί να επηρεάσει τις εκεί εξελίξεις στο άμεσο μέλλον μέσω της "διπλωματίας" των λαών.

Όμως οι αλλαγές, οι διαφοροποιήσεις, οι συγκρούσεις και οι ρήξεις που το ζήτημα της Ουκρανίας επέφερε σε ιδεολογικό επίπεδο είναι διόλου ευκαταφρόνητες.

Γιατί μια κυβέρνηση ένα ολόκληρο κράτος και παρακράτος, ανθρωπόμορφοι βολεμένοι ψυχοφθόροι, τρέμουν ένα παιδί; (Βίντεο)

 Γράφει ο mitsos175.
Ένα από τα πολλά θύματα της κυβέρνησης δολοφόνων είναι ο Νίκος Ρωμανός. Το μίσος των νεοδημοκρατών και των υπόλοιπων ναζί είναι απύθμενο. Μίσος άλλα πάνω απ όλα φόβος. Πανικός.

Αλλά γιατί μια κυβέρνηση ένα ολόκληρο κράτος και παρακράτος, ανθρωπόμορφοι βολεμένοι ψυχοφθόροι, τρέμουν ένα παιδί;

Η καθολική απονομιμοποίηση της κομματοκρατίας

Γεώργιος Κοντογιώργης
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΣΤΑΤ η ελληνική κοινωνία σε ποσοστό που ξεπερνάει το 80% δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτεται συλλήβδην ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, θεσμοί και πολιτικές, δηλαδή στην κυριολεξία όλο το κομματικό σύστημα: κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει πάνω από το 10% του συνόλου του εκλογικού σώματος.
Εάν αυτό συνέβαινε σε μια άλλη δυτική χώρα θα είχε σημάνει συναγερμός, θα είχαν παραιτηθεί κυριολεκτικά οι πολιτικές ηγεσίες, θα είχαν σηματοδοτηθεί μείζονες πολιτικές εξελίξεις. Διότι η απόρριψη αυτή είναι ουσιαστικά καθολική, συνιστά εντολή προς το κομματικό σύστημα να αποχωρήσει για να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κατάσταση. Όντως, η κοινωνία των πολιτών είναι πεπεισμένη όχι μόνο ότι η πολιτική τάξη την πρόδωσε, την λεηλάτησε, την εξαπάτησε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη σημερινή καταστροφή, αλλά και ότι συνεχίζει να πολιτεύεται κατά τον ίδιο με το παρελθόν τρόπο ως εάν δεν συνέβη τίποτε.

Βιολογικά και μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα

Του Δημήτρη Κ. Σαρρή
Τα τελευταία χρόνια εμπλέκονται στην καθημερινή μας ζωή νέες έννοιες και όροι, που προέρχονται κυρίως από το γνωστικό πεδίο της Γενετικής Επανάστασης και ιδιαίτερα εκείνου του τομέα της  Γεωργικής Βιοτεχνολογίας.
Συχνά πληροφορούμαστε για την παραγωγή διαγονιαδιακής τομάτας, σόγιας, αραβοσίτου και άλλων ποικιλιών φυτικών ειδών.
Η Γενετική Επανάσταση στα φυτά έχει συμβάλει στην παραγωγή ποιοτικά βελτιωμένων αγροτικών προϊόντων, ανθεκτικών στις διάφορες φυτασθένειες, τα έντομα, τη ξηρασία, τον παγετό κλπ.

Δεν υπάρχει χρήμα ούτε για τα ΑΤΜ των τραπεζών


Δημήτρης Καζάκης
Οι εγχώριες συστημικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, ώστε ακόμη και η τροφοδοσία των ΑΤΜ έχει γίνει προβληματική. Για τον λόγο αυτό οι εγχώριες τράπεζες αντλούν ρευστότητα από τον μηχανισμό της Φρανφούρτης για να μην «κατεβάσουν ρολά». Αυτά δήλωσε η κυρία Ελένη Λούρη – Δενδρινού σε μια διάλεξη – ομιλία της η οποία έλαβε χώρα στο Cass Business School του πανεπιστημίου του City του Λονδίνου την περασμένη Τρίτη, 25 Νοεμβρίου. Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε εν είδει Private Event το οποίο ήταν ανοιχτό αποκλειστικά για φοιτητές του πανεπιστημίου και σε υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους τραπεζών και εξαιρετικά γνωστών πολυεθνικών.

Γ.Κοντογιώργης: Η χώρα βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν

 Τη βαθιά του ανησυχία για την προσπάθεια εξόδου της χώρας από τη βαθιά σήραγγα όπου και βρίσκεται εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής  Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης.
Ο καθηγητής  μιλά για την πολιτική κατάσταση της χώρας και τις αποφάσεις των πολιτικών που επιτρέπουν την λεηλασία της χώρας , αποκαλώντας τους εντεταλμένους της Γερμανίας και της τρόικας, κατσαπλιάδες με γραβάτα , σε μία Ελλάδα υπό  καθεστώς κατοχής.

Αυτός είναι ο νέος Διοικητής της Αστυνομίας του Κιέβου!


Ένα Tsipraburger απ” όλα

Η Γενιά του Χάμπουργκερ έρχεται με μπροστάρη τον Αλέξη να συνταιριάξει την κέτσαπ της αριστεράς με το μαρούλι της δεξιάς και στην μέση το χείριστης ποιότητας μπιφτέκι που είναι ο παλιός μεταλλαγμένος Συνασπισμός. Στον πανικό μην χάσουν θέση από το ξεβόλεμα οι βολεμένοι και να βρουν σανίδα σωτηρίας οι άνοοι μισοπνιγμένοι δεν θέλουν να ακούσουν αυτά που λέει το χαμπουργκερόπαιδο στις συνάξεις του κόμματος του ανά την Ελλάδα.

Το χαρούμενο τσίρκο του Αλέξη συνεχίζοντας την πενθήμερη, αυτό το σαββατοκύριακο άραξε για γλέντια στα Γιάννενα. Όπου ο Τσίπρας καταχειροκροτήθηκε όταν δήλωσε στους όψιμους  υποστηρικτές και πολιτικάντηδες του ότι θα στηρίξει τις παγκόσμιες αγορές. Βέβαια, οι μάστορες των κειμένων ανακάτεψαν την ομολογία του ανάμεσα στα Venceremos, τα Podemos και στην ανατροπή.

Ενθάδε κείται…νούμερο!

Εικόνα στα υπόγεια του μετρό. Σχεδόν ετοιμοθάνατη, μπαίνει να πεθάνει στη θαλπωρή, την παίρνουν χαμπάρι από τις κάμερες, η Ασφάλεια τρέχει,τη μαζεύει και την…αδειάζει, έξω από το μετρό, να πεθάνει εκεί. Να μην έχει καμιά ευθύνη το μετρό…
Μήτε ΕΚΑΒ έρχεται να μαζέψει την ετοιμοθάνατη. Ειδοποιείται μόνο η Αστυνομία για τα…περαιτέρω.
Πεθαίνει και θάβεται ως ένας αριθμός,συνήθως στό Τρίτο Νεκροταφείο.
Αυτή η αξιακή αρχή , από την αρχαιότητα, του σεβασμού των νεκρών, πάει πια κατά διαόλου…
Στο βωμό της τρόικας θυσιάζονται αξίες πατρογονικές και ποδοπατούνται παραδόσεις, βαθιά ριζωμένες στο ήθος αυτού τού λαού.