#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Άρτζι μπούρτζι και λουλάς…

του Αρη Σκιαδόπουλου
Σ αυτή τη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα ακόμα κι η τραγωδία έχει οσμή  φαιδρότητας.
Στα κλειστά γραφεία σημερινών κοτζαμπάσηδων γίνονται σχεδιασμοί επί χάρτου και ποικίλης προέλευσης,  μαλιστάνθρωποι, με κάποια πιστοποιητικά μεταπτυχιακών σπουδών,  συμφωνούν με τούς σχεδιασμούς των αφεντικών κι αναλαμβάνουν την υλοποίηση τους. Στόχος: Η χειραγώγηση τής χώρας, κάτω από οποιασδήποτε μορφής διακυβέρνηση.
Κι αυτοί οι κοτζαμπάσηδες αποτελούν συνήθως το μακρύ χέρι των ισχυρών Πρεσβειών με πρώτη και καλύτερη την Αμερικανική. Πάγια τακτική της τελευταίας είναι η «συμμόρφωση» οποιουδήποτε κόμματος ξεπεράσει το οριακό ποσοστό και δείχνει τάση μελλοντικής διακυβέρνησης τής χώρας. Το μόνιμο μοτίβο είναι «δεν με νοιάζει τι σκέφτεστε, αρκεί να μην διαταράξετε δεδομένες συμμαχίες»…
Και απ´ αυτή τη σύσταση δεν θα γλυτώσει, ως φαίνεται, μήτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τιμή και δόξα στον πεσόντα Έλληνα αντιφασίστα μαχητή του Ντονιέτσκ!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΣΣΕ: ΕΠΕΣΕ ΣΤΙΣ 18-11-2014 ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
«Με λένε Θανάση, οι φίλοι με φωνάζουν Φάνια, κατάγομαι από την Κριμαία, είμαι Ρωμιός της Αζοφικής και γεννήθηκα στο Ραζντόλνιε, έξω από το Ντονιέτσκ. Έζησα είκοσι χρόνια στην Ελλάδα κι άφησα πίσω μου τη γυναίκα μου την Ελένη, το γιο μου τον Πέτρο και την κόρη μου την Αφροδίτη. Είμαι 49 ετών, ορίστε η ταυτότητά μου. Δεν πρόκειται να γυρίσω στην Ελλάδα μέχρι να νικήσουμε. Σας περιμένω όλους εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη. Οι δικοί μου διαμαρτυρήθηκαν, γκρίνιαξαν, αλλά ήξεραν ότι δεν μπορώ να αλλάξω την απόφασή μου … Τώρα δεν είναι η ώρα για ουδετερότητα. Τώρα πρέπει να χτυπηθούν οι φασίστες κι οι...
εγκληματίες κατακέφαλα! » – Θ. Κοσσέ, Ιούλιος 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ

 ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 
ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ; 
 
Όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα θα πραγματοποιηθεί «Μεταστάθμευση 18 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F 16, τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα. Τα αμερικανικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν σε ελληνική βάση με πιθανότερη αυτή τη στιγμή την Ανδραβίδα. Το προσωπικό που θα τα πετά και θα τα υποστηρίζει σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι περίπου 300 άτομα! Ο μανδύας της μεταστάθμευσης θα είναι σίγουρα κάποια ελληνοαμερικανική άσκηση. Μόνο που όπως επεσήμανε σε ενημερωτικό μέσο πηγή της ΠΑ “θα πρόκειται για κάτι παραπάνω αφού το αίτημα για την παραμονή των 18 αεροσκαφών σε ελληνικό έδαφος ξεπερνά τις 30 ημέρες. Επιπλέον η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν είναι συνηθισμένο να γίνονται τέτοιου είδους συνεκπαίδευσης μέσα στον χειμώνα με καιρικές συνθήκες δύσκολες και απρόβλεπτες. Δεν έχει αποφασιστεί σε ποια αεροπορική βάση θα φιλοξενηθούν τα 18 αμερικανικά F 16 αλλά η ελληνική πλευρά προτείνει ως καλύτερη λύση αυτή της Ανδραβίδας».

Google, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών στον κόσμο

Βάλια Μπαζού
Σε λίγο καιρό η Google θα γνωρίζει πώς είναι το σπίτι μας, τι διαρρύθμιση και πόσα δωμάτια έχει, πόση ενέργεια καταναλώνουμε, τι θερμοκρασία υπάρχει εντός του σπιτιού και εάν πρέπει να ανεβάσει ή να κατεβάσει το θερμοστάτη, ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, σε τι απόσταση βρισκόμαστε από το σπίτι μας όταν είμαστε εκτός, πού θα πάμε και με ποιόν, τι θα φάμε και πού.
Και κάπως έτσι θα συμπληρώσει το πάζλ και θα ξέρει τα πάντα για μας ακόμα και για δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με το διαδίκτυο!
Οι νέες πληροφορίες που θα συλλέγει η Google έρχονται να προστεθούν σε αυτές που ήδη γνωρίζει για εμάς και συγκεκριμένα: 

Οι επίμαχες παράγραφοι που καίνε το φιλελληνισμό του Ρίχτερ

 Γιώργος Παπαδάκης
Επειδή όλοι πρέπει να ξέρουν: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκτέλεση ανταρτών χωρίς δικαστική εξέταση δεν παραβαίνει μόνο το Διεθνές Δίκαιο της εποχής αλλά και το γερμανικό στρατιωτικό νόμο 3/13, σύμφωνα με τον οποίο αλλοδαποί οι οποίοι προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις κατά του γερμανικού στρατού δεν είναι δυνατόν να τιμωρηθούν χωρίς να προηγηθεί η σύσταση στρατιωτικού δικαστηρίου. Από την άλλη, είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο ότι και οι πράξεις των ανταρτών παρέβαιναν το δίκαιο του πολέμου. Τα δύο εγκλήματα είναι αλληλένδετα». Απόσπασμα από το κεφάλαιο "Η έναρξη του ανταρτοπόλεμου και οι συνέπειές του", από το βιβλίο του καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ "Η μάχη της Κρήτης", Εκδόσεις Γκοβόστη, Αθήνα 2011.

Λυπηθείτε μας σύντροφοι

Του Σωκράτη Μαντζουράνη - "Δρόμος της Αριστεράς"

 Μια πορτοκαλάδα, ρε παιδιά... Από πορτοκάλι

Δεν νιώθετε ένα κόμπο στο λαιμό;
Η κυβέρνηση τιμά το Πολυτεχνείο αποκαλώντας τους φοιτητές «θρασίμια», ο Φορτσάκης 41 χρόνια μετά, ξανακαλεί τα ΜΑΤ στη Νομική, ο απόγονος δικτάτορα τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο λαός τιμά την επέτειο φρουρούμενος από 7.000 αστυνομικούς.

Για Ψωμί πάλευαν τότε, και τα παιδιά σήμερα λιποθυμούν από ασιτία.
Για Παιδεία πάλευαν τότε, και σήμερα κλείνουν 1.000 σχολεία.
Για Ελευθερία πάλευαν τότε, και σήμερα είσαι πια ελεύθερος να πας μετανάστης.

Ασκήσεις απολογητικής εκ Περισσού

Δημητρης Καζακης
Είναι πραγματικά εντυπωσιακοί οι εκ Περισσού. Ενώ ανακαλύπτουν παντού "οπορτουνιστές" που ταυτίζονται, ή δίνουν εξετάσεις στον καπιταλισμό, δεν τους ενοχλεί καθόλου να ταυτίζονται οι ίδιοι με τα ζωτικά ψεύδη του καθεστώτος. 'Ετσι δεν τους νοιάζει διόλου το γεγονός ότι ταυτίζονται με την επίσημη προπαγάνδα που εναγωνίως προσπαθεί να σβήσει το στίγμα του χούντας και του δοσιλογισμού από το καθεστώς της.

Εξοπλισμοί – Μίζες- Offshore! Πως μας τα «πήραν» σ΄ ένα αποκαλυπτικό κείμενο που εξηγεί τα πάντα!

Για μίζες ακούμε,αλλά το χρήμα δεν το βλέπουμε να επιστρέφει στα ταμεία τουλάχιστον με την ροή που το πήραν από τις τσέπες μας. Οι υποθέσεις των εξοπλισμών είναι σκόπιμα… μπερδεμένες. Για να μην τις καταλαβαίνουμε. Ξέρουμε ότι μας έκλεψαν, αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πως.
Ο απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ και συγγραφέας Αντώνης Κακαράς τα βάζει όλα σε μια σειρά. Με πολύ απλά λόγια διαβάστε πως μας τα πήρανε και δεν ξέρουμε πως να τα πάρουμε πίσω.
Διαβάστε το αποκαλυπτικό του κείμενο για να καταλάβετε τους όρους του «παιχνιδιού» του μαύρου χρήματος.

Καταγραφή κλαπέντων από τους Ναζί

Παρατείνονται οι εργασίες της Επιτροπής Διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, εν αναμονή της τελικής έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου τους Κράτους επί των ελληνικών απαιτήσεων και του καταλόγου των κλαπεισών αρχαιοτήτων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Οι εργασίες παρατείνονται μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2015, ενώ διοργανώνεται και διεθνές συνέδριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, με απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω, τα μέλη της Επιτροπής σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των υπολοίπων Κοινοβουλίων.
Προσκεκλημένος της Επιτροπής, ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές ενός τέτοιου συνεδρίου, το οποίο, όπως τόνισε, θα είναι σε θέση να φέρει στην Ελλάδα «ανθρώπους που θα είναι πολλαπλασιαστές του ελληνικού αιτήματος»:

10 μύθοι για τα γενετικά τροποποιημένα που θέλουν να πιστεύουμε

ΜΥΘΟΣ # 1: Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι τα γενετικά τροποποιημένα είναι βλαβερά για τον άνθρωπο 
Οι γίγαντες της βιοτεχνολογίας επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι τα γενετικά τροποποιημένα είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η αλήθεια είναι ότι δεκάδες έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων συστατικών με: ανάπτυξη καρκινικών όγκων, προώρους θανάτους, καταστροφή νεφρών και συκωτιού, αλλεργίες και άλλες δυσλειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Κυβέρνηση - χορηγός της Digea. O λογαριασμός στους πολίτες

Όσοι νόμιζαν ότι τα πλούσια δώρα της κυβέρνησης στην κοινοπραξία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, την Digea, τελείωσαν με την παραχώρηση του φάσματος συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης, έναντι πινακίου φακής, κάνουν μεγάλο λάθος.
του Νίκου Μιχαλίτση 
Η Digea, τα ήθελε όλα για να ελέγξει σε απόλυτο βαθμό το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Κατόρθωσε να το πετύχει, αφού σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση έστησαν μια υποτιθέμενη δημοπρασία, έναν "πλειοδοτικό" διαγωνισμό, στον οποίο δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει κανένας άλλος, λόγω των πολυάριθμων διατάξεων των προδιαγραφών που φωτογράφιζαν με ακρίβεια την Digea. Θα μου πείτε, αυτό έρχεται σε σύγκρουση και με τον ίδιο τον ορισμό της δημοπρασίας ή του πλειοδοτικού διαγωνισμού, αφού για να πλειοδοτήσει κάποιος απαιτούνται τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες. Και τί μ' αυτό;

Αλφαβήτα

Εν αρχή ην...

Η ενωμένη σοσιαλδημοκρατία. 1863 Allgemeiner Deutscher Arbeiterverein (Λασάλ), 1869 Sozialdemokratische Arbeiterpartei (Λίμπνεχτ πρεσβύτερος, Μπέμπελ), 1875 Γκότα και ένωση σε SAPD, 1890 SPD. Διεθνές όργανο: Δεύτερη Διεθνής.
Μετά...
ήρθε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Κάουτσκι εναντίον Λένιν, Δυτικοί σοσιαλδημοκράτες υπέρ ιμπεριαλισμού και εναντίον Μπολσεβίκων, σχίσμα. 
Εφεξής...
Σοσιαλδημοκράτες και Δεύτερη Διεθνής.
Κομμουνιστές και Τρίτη Διεθνής.

Κάτω η Σάπια Διανόηση!

Alexandros Raskolnick
«Δεν μπορεί να ήταν λιγότερες οι διαφορές Ανδρέα  Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη απ' ό,τι είναι οι διαφορές που χωρίζουν τον Σαμαρά και τον Τσίπρα. Και όμως οι Παπανδρέου και Μητσοτάκης κατάφεραν και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι», δήλωσε η θυγατέρα του Μητσοτάκουλα με το γνωστό θράσος που διακρίνει όλην αυτήν τη βλαπτική οικογένεια, όπως όλοι έχουμε πολύ πρόσφατα διαπιστώσει -κι αμόλησε, μάλιστα, και στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και τον κομματάρχη σύντεκνό της, για να υποστηρίξει κι αυτός την ίδια άποψη, υπονομεύοντας έτι περεταίρω τη σαθρή θέση του Φον-Αντωνάκη, που παριστάνει τον άτεγκτο (sic) πρωθυπουργό μας.