#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους


Δημήτρης Καζάκης
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ναζί κατακτητών σε μια πρωτοφανή επίδειξη εθνικής υποτέλειας. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου η Γερμανική πρεσβεία οργάνωσε εκδήλωση μνήμης στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ναζί που σκοτώθηκαν στην ελληνική επικράτεια κατά τον πόλεμο και την κατοχή. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό νεκροταφείο βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή του Διονύσου και είναι ένα από τα δυο στρατιωτικά νεκροταφεία που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο. Το άλλο βρίσκεται στο Μάλεμε. Στο νεκροταφείο του Διονύσου βρίσκονται 9.973 νεκροί στρατιώτες των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής της Ελλάδας.

Όταν κλωσσάς αυγά φιδιού...

απο sibilla-gr

Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και μέτωπο: Δρόμος για πορεία εκτός ή κυβερνητικό όριο εντός του καπιταλισμού;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Δεν χρειάζονται ηχηρές περιγραφές για να  αποδοθεί η κρισιμότητα της περιόδου. Έκδηλες οι  δυσκολίες αγωνιστικής ανάτασης και  αντεπίθεσης των εργαζομένων για την ανατροπή της αντεργατικής λαίλαπας, αλλά και της υπερ-αντιδραστικής στροφής που την περιβάλει και την στηρίζει στο σύνολο των κοινωνικών σχέσεων.
Αλλά, γιατί να μιλάμε ουδέτερα και όχι ουσιαστικά και με το χρώμα που πρέπει; Μας δυναστεύει μήπως   σήμερα  η καταθλιπτική εικόνα ενός εύπιστου λαού που σε ποσοστό 80-85% στηρίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάξ; Κάθε άλλο.

41 χρόνια πριν, κάποιοι έδωσαν ελπίδα. Τώρα;


41 χρόνια μετά, η Ελλάδα για άλλη μια φορά στα κάγκελα, οι μπάτσοι πήραν θέσεις μάχης.Τις ημέρες που προηγήθηκαν προπονήθηκαν αρκετά.

Με έναν περίεργο τρόπο αυτός ο Νοέμβρης θυμίζει πολύ το 73.
Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα, τα αιτήματα του λαού είναι ακόμα τα ίδια.
Ψωμί-παιδεία-ελευθερία.41 χρόνια πέρασαν και σε αυτό το πέρασμα κατακτήσαμε και χάσαμε τα απλά και τα αυτονόητα.

Και το αίτημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία μας κλείνει πονηρά το μάτι.Στην αρχή το ψιθυρίζαμε, τώρα έγινε κραυγή, όπως τότε.
Και το ερώτημα, είναι ένα

Αλλο η φανέλα και άλλο τα μπουρδέλα

 Θανάσης Καρτερός
Και ξαφνικά π ελληνική πολιτεία ξύπνησε, όταν ο Κώστας Κατσούλης, φίλαθλος του Εθνικού αν έχετε το Θεό σας, δολοφονήθηκε στη Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης. Τότε έγινε ο συνήθης θρήνος, εκτοξεύτηκαν οι συνήθεις κατάρες και ο επί του Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αποφάσισε και έκλεισε τα γήπεδα για ένα σαββατοκύριακο. Για να έρθει, πριν λίγες μέρες, η δολοφονική επίθεση εναντίον του Χριστόφορου Ζωγράφου, της Επιτροπής Διαιτησίας. Και ο Ανδριανός αποφάσισε να ξανακλείσει τα γήπεδα, να αναβάλει δηλαδή τους αγώνες ποδοσφαίρου, για άλλη μια εβδομάδα. Λες κι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.

Δολοφονία Έλληνα δημοσιογράφου απ” τον ουκρανικό στρατό στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ!

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η είδηση για τον θάνατο του Έλληνα δημοσιογράφου Αθανασίου Κοσσέ από τον ουκρανικό στρατό, στις 18/11, στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ. Ο «Φάνια» που έχει ανήλικο παιδί στην Ελλάδα, και επί τέσσερις μήνες κάλυπτε τα γεγονότα στην Ανατολική Ουκρανία ήταν ένα ακόμα θύμα της φασιστικής πολεμικής μηχανής που έχουν στήσει ΗΠΑ-ΕΕ κι ουκρανικό καθεστώς.
Μέλημα του «Φάνια» ήταν να συλλέξει υλικό για να εκδώσει τη Λευκή Βίβλο με τα εγκλήματα του ουκρανικού στρατού.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (20/11)

"Κι εχθές κάναμε μία έκκληση να δούμε επιτέλους τον κ. Χαρδούβελη στη Βουλή. Το νομοσχέδιο είναι δικό του νομοσχέδιο. Αυτός είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος Υπουργός. Ούτε και σήμερα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βουλή, να έρθει να κάτσει για λίγο στα έδρανα, να μας κάνει μια τοποθέτηση; Τι είναι ο κ. Χαρδούβελης; Αυτοκράτορας; Υπεράνω της Βουλής είναι; Όποτε έρχεται μας διαβάζει ένα κειμενάκι εδώ και ό,τι και να λέμε εμείς, «Δεν πειράζει, δεν βαριέσαι, εγώ έχω το κείμενό μου, μου το έχουν ετοιμάσει από το Υπουργείο και τελείωσε η υπόθεση». Δεν είναι, όμως, έτσι διότι ζούμε κρίσιμες στιγμές και κρίσιμες ώρες και διακυβεύονται ύψιστα συμφέροντα για την πορεία της χώρας και την προοπτική της.

Δροσούλα, σ΄ έχασα…

Αρης Σκιαδόπουλος
Που λες Δροσούλα, χθες έγινε μία πορεία ως εκεί… Μ΄ εφτά χιλιάδες μπάτσους στό δρόμο, συνοδεία. Κάποιοι απ΄ αυτούς είχαν πιάσει από την προηγούμενη τα πόστα στη ταράτσα της Σούζη, απέναντι από την Πρεσβεία. Μια άλλη ομάδα κατέβηκε από μια κλούβα, σαν κι αυτές που κουβαλάνε άλογα στον Ιππόδρομο, με πολιτικά και τσάντες πλάτης, σαν κι΄ αυτές πού φοράει ο Θεοδωράκης (ο Σταύρος).
Μην θαρρείς πως έγινε κάνα νταραβέρι. Πειθαρχημένοι όλοι, στη σειρά, και με περιφρούρηση μην και τούς ξεφύγει κανένας. Όλα κάτω από τον απόλυτο έλεγχο, με τάξη. Δεν διαταράχτηκε η Τάξη, δεν άνοιξε μύτη, δεν ανησύχησε καθόλου η Αμερικανική Πρεσβεία, που παρακολουθούσε τα πάντα μέσα από το δικό της μόνιτορ…
Κάποια κωλόπαιδα πήγαν κάτι να σκαρώσουν αλλά τούς την πέσανε με τα χημικά και κείνες τις κρότου λάμψης.
Από συνθήματα που λες, άλλο τίποτα. Λόγια του αέρα, που τα παίρνει ο αέρας και χάνονται…

Μια σύμπτωση,ένα παράπονο και λίγη ψυχανάλυση

Του Κώστα Βαξεβάνη
Μια σύμπτωση ψάχνει το παράπονο για να βγει. Η σύμπτωση ήταν το αποτέλεσμα της δράσης δύο διαδυκτιακών φίλων. Του Πιτσιρίκου και της Niemandsrose. Και αφού μου μένει λίγος χρόνος, μια που σήμερα δεν έγινε μια από τις πολλές μου δίκες λόγω στάσης των δικηγόρων, είπα να γράψω για αυτή τη σύμπτωση.

Έγραψε λοιπόν ο φίλος @pitsirikos ένα άρθρο με τίτλο: «Πώς να εξοντώσετε έναν κανονικό δημοσιογράφο» ( δείτε το εδώ http://goo.gl/gLDKbH ) στο οποίο αναφέρεται σε μένα και την προσπάθεια που γίνεται να εξοντωθώ μέσα από μηνύσεις και αγωγές. Τον ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψε. Πάντα με φέρνουν σε δύσκολη θέση τα καλά λόγια για μένα αν και μερικές φορές ανησυχώ γιατί πλέον μόνο σε μνημόσυνα τα ακούς. Θέλω να πιστεύω πως είμαι ακόμη ζωντανός.

Εκκενώσεις ψήφων

Γιάννης Λαζάρου
Ό,τι βολεύει τον καθένα, μην σκάτε. Περάστε το με νομοσχέδια, με τροπολογίες, με εγκυκλίους με ό,τι σάς γουστάρει. Τι κάθεστε και ψηφίζετε μέσα στην Βουλή γιατί σπαταλάτε χρόνο με τι ερωτήσεις κάνει ο ένας και με τι απαντάει ο άλλος; Μην χαλάτε τζάμπα χαρτιά και μελάνια και ώρες πολύτιμης τηλεοπτικής θέασης με το να αναλύεται την πουστιά που κάνετε νόμιμα. Βάλτε κώλους στις οθόνες να χαζεύει ο κόσμος και πίσω από τους κώλους κάντε εσείς την δουλειά σας ανενόχλητοι.