#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014


Έρχεται πλήρης και απόλυτη υποταγή στις τράπεζες

Δημήτρης Καζάκης 

Βαδίζουμε ολοταχώς προς μια παγκόσμια πολεμική οικονομία; Αυτό φαίνεται να συμβαίνει, καθώς οι ηγέτες των μεγαλύτερων σε μέγεθος οικονομιών του πλανήτη (G-20) συναντώνται στο Μπρίσμπεην της Αυστραλίας. Η συνάντηση γίνεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και φώτα της δημοσιότητας. Είναι, όπως θα έλεγαν οι δημοσιογράφοι, συνάντηση «χαμηλού προφίλ». Γιατί; Διότι οι λαοί δεν πρέπει να πάρουν χαμπάρι για το τι συζητιέται και τι επίκειται να συμβεί.

Το κυρίως ζητούμενο είναι ένα. Να υποταχθούν ακόμη περισσότερο οι οικονομίες στις ανάγκες των αγορών κεφαλαίου. Η παγκόσμια οικονομία δεν ανακάμπτει. Τα τρις δολάρια που διοχετεύθηκαν στις κεφαλαιαγορές μέσω κυρίως της «ποσοτικής χαλάρωσης» δεν έγιναν επενδύσεις στην οικονομία, αλλά χρηματιστική κερδοσκοπία.

Τελικά, το παιχνίδι θα παιχτεί στο δρόμο

Ελάτε να φοβηθούμε. Να σκιαχτούμε κι άλλο που τώρα η Τρόικα δεν θα έρθει να μάς βαθμολογήσει, που αν δεν έρθει θα φορέσουμε τις μαύρες πλερέζες θρηνώντας για αυτό που θα μάς βρει. Χωρίς κηδεμόνα και χωρίς προστασία από τις αγορές πού θα πάει η μαύρη η Ελλάδα. Να ξεχυθούμε στα γερμανικά σούπερ μάρκετ να προμηθευτούμε κονσέρβες και ξηρά τροφή γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Ελάτε να τρομάξουμε όλοι μαζί αντάμα στο πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην γίνουν οι δόσεις 72 από 100 που σού υποσχέθηκαν.

Ελάτε να τούς στηρίξουμε όλοι τους εκλεκτούς μακελάρηδες της δεξιοσοσιαλδημοκρατίας και της «αριστεράς». Μέχρι και ο Παπαδημούλης για να σώσει τους Έλληνες έκανε πρόταση Τσίπρας και Σαμαράς να συναντηθούν, να τα βρουν για να σε σώσουν!

Ανακοίνωση από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δύσκολες στιγμές – Δύσκολες επιλογές για τους Αριστερούς και την Αριστερά


Τα πολλά λόγια και οι μακροσκελείς αναλύσεις ίσως κρύβουν την κρισιμότητα των στιγμών.

Τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο για την Αριστερά, για το λαϊκό κίνημα και κατ’ επέκταση για το λαό και τη χώρα. Ενώ η κοινωνική και οικονομική καταστροφή κάτω από το μνημονιακό πλαίσιο βαθαίνει, η εναλλακτική λύση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείθει ότι θα οδηγήσει σε βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές.

Τι είναι εκείνο που ενόχλησε τον Ριζοσπάστη;

Δημήτρης Καζάκης
Σε επικριτικό σχόλιο του Ριζοσπάστη (14/11) σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επιγραμματικά και τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου κόμματος με το ΕΠΑΜ: “Χτες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ, κατά την οποία συμφωνήθηκε «ότι είναι αναγκαίο επίσης το άνοιγμα διαλόγου στην κοινωνία για την αντιμετώπιση του χρέους»”.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ -Ε-Ε. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝΨυχιατρική "διάγνωση" για τους μπάτσους που "γαμούν πουτάνες"


  Είναι δεκάδες οι καταγγελίες που έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο για την απρόκλητη βαναυσότητα των ένστολων πραιτοριανών του συστήματος σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στις χθεσινές διαδηλώσεις για την επέπειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μερικές χαρακτηριστικές απ’ αυτές:

Λίγη βία ακόμη

Του Αντώνη Αντωνάκου
Να ξέρετε πως όσοι καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν καταδικάζουν τη βία που προέρχεται απ’ αυτούς.
Η βία είναι ο βαρύς χειμώνας.
Η βία είναι τα βαμπίρ της εξωφρενικής φρονιμάδας.
Η ντροπαλοσύνη του Διονυσίου Σολωμού. Ο κόντε κοιμόταν στο μικρό εκκλησάκι των στεναγμών. Με όλο το επτανησιακό του φλέγμα αφομοίωσε την απειλή των τραγωδιών του Μοριά. Λίγο σαν τους αμερικανούς κρουαζιερίστες που χόρευαν φοξ τροτ μυρίζοντας τέφρα Σμυρναίικη. Και λίγο σαν απεσταλμένος του ΟΗΕ στα χασάπικα.
Η βία καταλαμβάνει χώρο και χρόνο. Κυρίως έναν αέρα μυστηρίου στο δωμάτιο της τηλεόρασης.