#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Έχεις παιδιά; Ψυχή έχεις;

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Ήταν δεν ήταν 17 η κοπέλα. Το μπόι της μετά βίας ξεπερνούσε το 1.55. Στα κιλά, δεν έφτανε τα 50.
Στεκόταν, στην αρχή αμίλητη και παρακολουθούσε. Ένας μεσήλικας, αδύναμος άντρας που κρατούσε το πανό από τη μία του άκρη, έτοιμος να κλάψει από το θυμό του, ζητούσε μια απάντηση από τους «ημίθεους» της διμοιρίας των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης στο γιατί δεν του επιτρέπουν να ολοκληρώσει τη διαμαρτυρία του πηγαίνοντας προς το ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή.
- Θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί είμαι άνεργος και δεν έχω να πάρω γάλα στο παιδί μου, έλεγε ο κοινός θνητός.
- Το δικαίωμά μου στη διαμαρτυρία, προστατεύεται από το Σύνταγμα, συνέχιζε να λέει, μάλλον μάταια, ο αδύνατος άνδρας, αυτή τη φορά απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον ακριανό «ημίθεο» του «τοίχους».

Τα τανκς...υπάρχουν.

 
Η εποχή τους πέρασε...
Λίγο ο...εκσυγχρονισμός...λίγο οι οικονομικές
κρίσεις...και τα τανκς...σκούριασαν...  Οπως σκούριασαν και τα...τσεκούρια.  Οι λοστοί και οι...γροθιές.

Η "ιδέα",όμως, παραμένει...
Ο Φασισμός παραμένει.
Ο Γύψος. Η Βία Τα "νέα" όπλα.

αμα δε γαμησεις ΜΑΤατζη, γλυκο ψωμι δεν τρως

"ΑΜΑ ΔΕ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΜΑΤΑΤΖΗ, ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΤΡΩΣ"
  Λαϊκή θυμοσοφία, νεκρική επιγραφή της Αμφίπολης
 

Ο «Τίγρης» και ο «Βούβαλος» (Εξαιρετικό)

Ένα παραμύθι για μεγάλους
Θα μπορούσε να 'ναι αρχή κάποιου δημοτικού τραγουδιού:
ο Τίγρης και ο Βούβαλος,
τα δυο βουνά μαλώνουν,
το να κρατάει τον Πειραιά
και τ' άλλο Φιλαδέλφεια

μαφιόζοι, ποδοβολητά,
μπούκες και πιστολάδες
και χρυσαυγίτες με παπιόν,
της Νύχτας αφεντάδες!

Ο Τίγρης λοιπόν, παλιά π⓪υτάν@ στο κουρμπέτι, αφού έλειψε μερικά χρόνια για να "ενηλικιωθεί", επέστρεψε δριμύτερος στα παλιά λημέρια, για να πάρει ως άσωτος υιός τη μερίδα που του αναλογεί.

Η Αργεντινή, που μας φέρνουν ως παράδειγμα αποφυγής οι γερμανοτσολιάδες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει στη Σύνοδο των G 20. Κωλόχαρτο δεν έχουν (έτσι δεν μας είπαν τα εγχώρια γερμανοτσογλάνια), αλλά στις 20 ισχυρότερες χώρες του πλανήτη;

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΕΧΕΙ;
Η κυρία κάτω αριστερά στη φωτογραφία,είναι η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ. 

Η φωτογραφία είναι από τη σύνοδο των G 20. Από τη σύνοδο δηλαδή των κρατών με τις πιο ισχυρές Οικονομίες.
Άρα η Αργεντινή για να είναι εκεί η Πρόεδρός της, έχει μια από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου. Κατά τα άλλα, στην Ελλάδα φοβόμαστε μην γίνουμε Αργεντινή.

Πολυτεχνείο: Ονόματα και φωτογραφίες των θυμάτων - Αυτός είναι ο "χάρτης του θανάτου"

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΒΡΕΤΑΚΗΣ
Η προσπάθεια να πληγεί η ουσία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να αποκαθηλωθεί με κάθε τρόπο το μήνυμα αντίστασης ενός λαού έναντι οποιουδήποτε ολοκληρωτικού καθεστώτος, είναι προσπάθεια που συστηματικά βρίσκεται σε εξέλιξη πάρα πολλά χρόνια τώρα. Και τα “επιχειρήματα” όσων υποστηρίζουν με πάθος ότι το Πολυτεχνείο είναι ένας μύθος και τίποτα παραπάνω εστιάζονται στα εξής δύο: σ΄ όσους απλά εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους στην εξέγερση -και οι οποίοι είναι η απόλυτη μειοψηφία- και στην αμφισβήτηση ύπαρξης έστω και ενός νεκρού ως συνέπεια των γεγονότων!

16 Νοεμβρίου 1980: Δολοφονία των Κουμή - Κανελλοπούλου

Από κείμενο του Γιάννη Χοντζέα: Η δολοφονία των Κουμή - Κανελλοπούλου
  Ενώ πλησιάζει η έβδομη επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η επάνοδος της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ (Οχτώβρης 1980), καθώς και η έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των αμερικάνικων βάσεων, έχει φουντώσει τα αντιμπεριαλιστικά-αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση Ράλλη αποφασίζει να απαγορεύσει την πραγματοποίηση της πορείας μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία για την αποφυγή τυχόν "επεισοδίων", και η ΕΦΕΕ σπεύδει να συμμορφωθεί με την απαγόρευση περιορίζοντας την πορεία μέχρι τη Βουλή, ενώ η εξωκοινοβουλευτική αριστερά καλεί το λαό και τη νεολαία να σπάσει την απαγόρευση και να πορευθεί μέχρι την πρεσβεία.

Οι ουκρανοί φασίστες έριξαν το αεροπλάνο, δολοφονώντας 298 ανθρώπους. Σιωπή από τη Δύση…


Δεν αμφιβητείται, πλέον, αυτό που από τότε, από τον περασμένο Ιούλιο, υποστήριζαν τόσο οι αντιφασίστες του Ντονμπάς όσο και η Ρωσία: Το μαλαισιανό αεροπλάνο που έπεσε, προκαλώντας τον θάνατο σε 298 ανθρώπους, το έριξε ο στρατός του νεοφασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας.

Τα αποδεικτικά στοιχεία για τη μαζική δολοφονία, που έγινε για να κατηγορηθούν οι αντιφασίστες αντάρτες, δημοσιοποίησε η Ρωσία, με φωτογραφικό ντοκουμέντο, το οποίο παρουσιάζει ένα ουκρανικό αεροσκάφος να πυροδοτεί και να εκτοξεύει πύραυλο αέρος-αέρος κατά του Boeing, ο οποίος στόχευε το πιλοτήριο. Μάλιστα, τονίζουν ότι πρόκειται για ένα MIG 29.

Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες....

Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ’ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;  
Ν.Καζαντζάκης

Μιά φράση που κλείνει όλα τα μηνύματα που προσπαθούμε να δώσουμε, σε όσους έχουν ακόμα την υπομονή να ψάχνουν την αλήθεια.

Τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, όλοι προσπαθούν να μας σώσουν,όλοι αγωνίζονται για μας, όλοι δουλεύουν για μας, ψηφίζουν τρομονόμους, φορονόμους, έγιναν οι νεκροπομποί μας, στερώντας μας και τον "ύστατον οβολόν".


V for… Voucher-άδες!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
«Είμαστε οι νέοι και οι νέες, έως 29 ετών, “ωφελούμενοι” της επιταγής -voucher-“εισόδου στην αγορά εργασίας” από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Είμαστε οι νέοι-ες που δεν δουλεύουμε, αλλά “μαθητεύουμε”. Εμείς που παράγουμε έργο, αλλά δεν είμαστε εργαζόμενοι, εμείς που περιμένουμε μήνες να πληρωθούμε, εμείς που είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς δεν συμπεριλαμβανόμαστε σε κανένα νόμο, εμείς που φορολογούμαστε κανονικώς, χωρίς να έχουμε ένσημα. Πόσο ακόμα θα τους αφήσουμε να κερδίζουν σε βάρος μας, αφού πρώτα κατασκευάσουν το άνεργο μέλλον μας; Η ανεργία τους δεν μας χωρά. Όπως και τα προγράμματα αυτά δεν χωρούν τις ανάγκες μας για εργασία, μισθό και ζωή με αξιοπρέπεια».

όταν ο μπάτσος βγαίνει …μπουρδελότσαρκα

Αρης Σκιαδόπουλος
Ο μπάτσος αποτελεί μια ειδική κατηγορία πού κινείται στο οριακό πεδίο ζώον- άνθρωπος με την Δαρβινική προσέγγιση. Πρώτα Απ´ όλα ως μπάτσος ορίζεται από τη στιγμή πού φοράει στολή κι αναλαμβάνει το έργο τής καταστολής. Γι αυτό όταν κάποτε σέ μια συνέντευξη ρώτησα την Γώγου αν συμπαθεί τον μπάτσο μού απάντησε » Ναι όταν δεν φοράει στολή.»
Οταν λοιπόν δεν φοράει στολή είναι ένας από μάς πού κινείται στο επίπεδο τού ανθρωπάκου. Ξεχωρίζει ως μέλος τής κοινωνίας για την διστακτικότητα του και την  ύπουλη στάση του στον κοινωνικό περίγυρο. Μην περιμένεις δηλαδή να κανείς μαζί του καμιά βαθυστόχαστη κουβέντα. Συνήθως κάθεται στη γωνιά ακούει τούς άλλους και σημειώνει στο  τεφτέρι του όχι τόσο για να βελτιωθεί όσο για να συμβάλλει στην πληροφόρηση τής «υπερεσίας».Αν και κατά τεκμήριο ο περίγυρός του απαρτίζεται από τούς όμοιούς του.

Έσβησαν τα χρέη -ύψους 1,5 τρισεκ. τουρκικών λιρών- των πολιτών στην τουρκική ΔΕΗ... αριστεροί χάκερς (RedHack)! Καταζητούνται από όλες τις αρχές ασφαλείας του τουρκικού καθεστώτος... ως τρομοκράτες!


Πανηγυρίζουν οι πολίτες στην Τουρκία!

Αυτονομήθηκε και δεύτερη Κουρδική πόλη στην Τουρκία...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, νέα νίκη πέτυχαν οι εξεγερμένοι κούρδοι, καθώς μετά την πόλη Τσίζρε στη Νοτιανατολική Τουρκία, οι κούρδοι αντάρτες κήρυξαν την αυτονομία και της πόλης Σιλόπη, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.

Η Σιλόπι αποτελείται από 3 δήμους και 23 χωριά και
σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει 80 χιλιάδες κατοίκους, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας,οι Κούρδοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν ορύγματα και να στήνουν μπλόκα σε κεντρικά σημεία της πόλης στις γειτονιές Σουρ, Κούντι και Νουρ προκειμένου να εμποδίσουν τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς να μπουν στην πόλη τους.

«Έτσι νικιέται ο φασισμός»: μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή στο Πολυτεχνείο για την Ουκρανία

Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία και η Καμπάνια «Ένα σχολείο για το Ντονμπάς», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

«Έτσι νικιέται ο φασισμός”: Ο αντιφασιστικός – αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του λαού. Το παράδειγμα της Ουκρανίας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι βετεράνοι του αντιφασιστικού αγώνα:

Γιώργος Κηρύκου (1955-1993) – Μια απ’ τις πολλές ιστορίες των άγνωστων “ανώνυμων” ανιδιοτελών αγωνιστών του Πολυτεχνείου

Ονομαζόταν Γιώργος Κηρύκου, καταγόταν από την Ικαρία, ένα από τα 5 παιδιά της οικογένειάς του, και το 1973 ήταν 18 χρονών.Είχε έλθει στην Αθήνα να βρει την τύχη του και δούλευε περιστασιακά οικοδόμος και ελαιοχρωματιστής. Η μεγάλη του αγάπη, όμως, ήταν η μουσική και η κιθάρα. Εραιστέχνης μουσικός, έφτιαχνε στιχάκια και τα έντυνε με τα ακόρντα της κιθάρας του.
Η φωτογραφία που τον δείχνει ανεβασμένο στην πύλη του Πολυτεχνείου, ανεμίζοντας την ελληνική σημαία και φωνάζοντας συνθήματα “Κάτω η χούντα” και “Επανάσταση λαέ“, είναι πασίγνωστη.

Καμιά ομοψυχία με την κυβέρνηση της τρομοκρατίας, του κοινωνικού κανιβαλισμού και του εθνικισμού


Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Επαναστατικής Δράσης


H κυβέρνηση πιστή στο δόγμα της μηδενικής ανοχής κλιμακώνει εν ψυχρώ το κατασταλτικό της μένος ενάντια σε οποιαδήποτε κοινωνική κίνηση θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την ύπαρξή της. Το κράτος έκτακτης ανάγκης είναι εδώ και στέκεται επάξια δίπλα στο κράτος της χούντας και των συνταγματαρχών, κάνοντας επιδείξεις πυγμής ακόμα και στη διάρκεια της επετείου του Πολυτεχνείου.


Ελευθερία Λόγου και Διαδίκτυο *

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το θέμα της σχέσης της ελευθερίας του λόγου με το διαδίκτυο επανήλθε στην επικαιρότητα με δύο πολύ πρόσφατα γεγονότα.

Το πρώτο ήταν οι μικρό-εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, εκτός από κάποιες σημαντικότερες διαδηλώσεις στις Αγγλοσαξονικές χώρες, των γνωστών ως «Ανωνύμων» με τη μάσκα του Guy Fawkes. Το νέο στοιχείο βέβαια σε αυτούς δεν είναι τα σαφώς ρεφορμιστικά αιτήματά τους (παρά την επαναστατική ρητορική και συνθήματα) που δεν έχουν καμιά σχέση με επαναστατικό πρόταγμα και στρατηγική, αλλά είναι απλώς αιτήματα για βελτιώσεις του συστήματος, δηλαδή για λιγότερη διαφθορά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, περισσότερη διαφάνεια κλπ ―θέσεις που βρίσκει κάποιος και στις εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ! Το νέο στοιχείο επομένως με τους Ανωνύμους είναι το μέσο που χρησιμοποιούν για να περάσουν το μήνυμά τους, δηλαδή το διαδίκτυο.

Ένα Μακάβριο Σκηνικό!
Alexandros Raskolnick

 Πράγματι, ήταν εξαιρετικά εύστοχο το σχόλιο του Αλέξη, ο οποίος χαρακτήρισε ως μακάβριο, το ζοφερό πολιτικό σκηνικό που είναι στημένο γύρω μας και μας πλακώνει, ετούτες τις θλιβερές ημέρες.

Διαβάζουμε ότι οι υπάλληλοι της Τρόικας έρχονται με άγριες διαθέσεις και ότι έχουν πετάξει πάνω στο τραπέζι της «διαπραγμάτευσης» θέσεις που συνοψίζονται σε 19 σημεία, γύρω από τα οποία θα εξελιχθεί η συνέχεια των δημοσίων και των ιδιωτικών μας πραγμάτων, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, εν τω μεταξύ.