#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

«Κάθε καρδιά είναι ένας επαναστατικός πυρήνας»


Το τελευταίο γράμμα του Νεζάτ

«Εζησα μια ολόκληρη ζωή και διδάχτηκα πολλά από όσους πέρασαν από τη ζωή μου. Με βάση όσα διδάχτηκα, έκανα μια επιλογή. Γνώρισα την αλήθεια ή τις αλήθειες και, με τη διαλεκτική της ζωής, πέρασα στον πόλο της αντίστασης. Ελπίζω να ήταν για καλό. Γεννήθηκα ένας απλός καθημερινός άνθρωπος κι ως τέτοιος σας αποχαιρετώ.


Η Άφωνη Αθήνα και το Proktagon

 Πέτρος Αργυρίου
Η Αθήνα έχασε τη φωνή της.
Κανείς πια δεν μπορεί να ακούσει το παράπονο του γέρου που του κλέψαν το βιός και του ζητάνε και τα ρέστα, τον άνεργο νέο που βλέπει ένα μέλλον χωρίς καμιά θέση για αυτόν και την τάξη του, το μεσήλικα που τον καταπίνει το σήμερα.
Την τελευταία ανάσα αυτών που καθημερινά αυτοκτονούν και τα μοιρολόγια των ανθρώπων τους.
Μα όχι καλέ. Αυτοί δεν είχαν ποτέ φωνή, τι να λέμε τώρα. Οι περισσότερες από αυτές τις πολύαριθμες τραγωδίες παραμένουν βουβές όσο κι ο Σαρλό.
Άσε που άμα μιλήσεις γι αυτά σε λέει και λαϊκιστή.
Το να υπερασπίζεσαι τους φτωχούς είναι χάσιμο χρόνου. Και ο χρόνος είναι χρήμα.
Μόνο τους πλούσιους πρέπει να υπερασπίζεσαι.

Όταν η διαφθορά και η διαπλοκή ξεπερνά τα εθνικά σύνορα

του Δημήτρη Καζάκη
Όπως είναι γνωστό οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και ήρθαν οι Ευρωπαίοι, κυρίως οι Γερμανοί, για να διορθώσουν τα πράγματα. Αξίζει να το θυμόμαστε αυτό ειδικά σήμερα, καθώς ξεσπά ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαπλοκής και διαφθοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για έγγραφα που διέρρευσαν και αποκαλύπτουν μυστικές συμφωνίες φορολογικής ασυλίας γνωστών πολυεθνικών με το κρατίδιο του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν η Pepsi, το ΙΚΕΑ, η Federal Express και 340 άλλες, μαζί και 9 ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως Eurobank και Wind, διεθνείς εταιρείες έχουν εξασφαλίσει μυστικές συμφωνίες από το Λουξεμβούργο, επιτρέποντας να μειώσουν παγκόσμια τη φορολογική τους επιβάρυνση, διατηρώντας παράλληλα μικρή παρουσία στο μικροσκοπικό ευρωπαϊκό δουκάτο.

Κ.Λαπαβίτσας: Μόνη λύση η διαγραφή του χρέους (Ηχητικό)

Μόνη λύση για την Ελλάδα η διαγραφή του χρέους , λέει σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο  πανεπιστημιακός καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας.

''Κυβέρνηση , συγκυβέρνηση και αυριανή κυβέρνηση οφείλει να ζητά μόνο τη γενναία διαγραφή του καθώς δεν είναι βιώσιμο, η επιμήκυνση του δεν λύνει το πρόβλημα της πίεσης που ασκεί στους Έλληνες και η μείωση των τόκων δεν θα μας ανακουφίσει'', αναφέρει , μετά και τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, που προανήγγειλε από το Eurogroup  ως το διάδοχο σχήμα του μνημονίου την Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις (ECCL) καθώς και τη συμμετοχή του ΔΝΤ με ρόλο που απομένει να ξεκαθαριστεί.

Κατάσταση τρόμου στην Υγεία: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δίχως “ok” από τρόικα»

 Γ.Γ υπ. Υγείας: Οι δανειστές είναι αυτοί που καθορίζουν το μπάτζετ της φαρμ. δαπάνης  
Σε μια «ωμή» παραδοχή του ασφυκτικού πλαισίου που έχει επιβάλει η τρόικα στην Υγεία προχώρησε η Γενική Γραμματέας Δημοσίας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power».
Η κα Παπανικολάου ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα χωρίς το “ok” της τρόικας.

ΦΙΛΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑ

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Ναι, ρε φίλε. Ελπίζω πια να το έχεις καταλάβει κι εσύ ο ψύχραιμος, ήπιος, μετριοπαθής, συμπαθής, γλυκούλης, μικροκαταθέτης, με τις ριγέ πυτζάμες. Δεν πάει άλλο, φίλε μου. Με εκλογές, με ξεσηκωμό, με ξεσάλωμα, με κάθε τρόπο πρέπει να φύγουν.
Δεν αντέχω ρε φίλε τον Σαμαρά να λέει σήμερα ότι «φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά». Και δεν το αντέχω γιατί πριν από ακριβώς 22 μήνες, τον Ιανουάριο του 2013, έλεγε το ίδιο ακριβώς ο Βενιζέλος.