#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Bρες τις διαφορές...


Γιουνκέρ κερνούσε, Λάτσης, Wind κι όχι μόνο έπιναν: Πώς το Λουξεμβούργο έγινε ο αγαπημένος φορολογικός παράδεισος των εγχώριων κροίσων

Προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι το Λουξεμβούργο υιοθέτησε, επί πρωθυπουργίας του σημερινού προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ φορολογικό σύστημα το οποίο επιτρέπει σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες να πληρώνουν ελάχιστο έως και μηδενικό φόρο. Όπως αποκαλύφθηκε από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, μετά από μελέτη 28.000 σελίδων από έγγραφα των φορολογικών αρχών, 340 μεγάλες εταιρίες, ανάμεσα στις οποίες η Apple, η Credit Agricole, η Ikea και η Amazon, επωφελήθηκαν από μυστικές συμφωνίες με τις αρχές του Λουξεμβούργου.

Βρώμικοι άνθρωποι,καθαρές δουλειές στο Λουξεμβούργο

Του Κώστα Βαξεβάνη
Αν κλέβεις λίγα είσαι κλέφτης. Αν κλέβεις πολλά είσαι συνεταίρος. Αυτό που χωρίζει τις δύο κατηγορίες κλεφτών, είναι η ικανότητα των δεύτερων να παράγουν νομιμότητα γι’ αυτά που κάνουν. Να μπορεί δηλαδή ο Βουλγαράκης να πει στη Βουλή «δεν είναι ηθικό αλλά είναι νόμιμο». Η υγεία των «αγορών» που γεννά στις ημέρες μας την κοινωνική αρρώστια, στηρίζεται ακριβώς στην ευχέρεια να ξεγελά, να εξαπατά και στη συνέχεια να αμνηστεύει τον εγκληματικό εαυτό της.
Όσα αποκαλύπτονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) για το Λουξεμβούργο είναι συγκλονιστικά. Η χώρα η οποία είχε επί 20 χρόνια πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αποτελεί το διεθνές πλυντήριο εισοδημάτων.

Παραγωγοί ή σερβιτόροι;

του Χρήστου Γιανναρά
Μικρομαγαζάτορας στη Ρόδο, οξυνούστατος και προσγειωμένος, καταθέτει:
Την περασμένη χρονιά (2013) καταγράφηκαν στη Ρόδο τρία εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες διανυχτερεύσεις επισκεπτών. Το ελάχιστο από όσα θα καταναλώσει ένας επισκέπτης σε κάθε εικοσιτετράωρη παραμονή του στο νησί, είναι, οπωσδήποτε, ένα ψωμάκι – ένα από τα μικρά στρογγυλά αρτίδια που συνοδεύουν κάθε πρόγευμα – γεύμα – δείπνο σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα.

Για να παράγονται στη Ρόδο καθημερινά 3.800.000 ψωμάκια (η ελάχιστη αναγκαία για τους επισκέπτες ποσότητα) χρειάζονται περίπου 500 φούρνοι. Τόσοι φούρνοι για να λειτουργήσουν, ως παραγωγή και εμπορία, προϋποθέτουν και συνεπάγονται τουλάχιστον 1.500 έως 2.000 θέσεις εργασίας.

Ένας χρόνος από την χουντική έφοδο στο Ραδιομέγαρο

 Όλοι στη Συγκέντρωση στις 4 μ.μ. έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Όλοι στον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την κατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ και την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Αφού προετοίμασαν μεθοδικά το κλίμα με απειλές, ‘τροχειοδεικτικά’ δημοσιεύματα και ψέματα για αστοιχείωτους περί δήθεν επικίνδυνης ακτινοβολίας, χτύπησαν την 7η Νοέμβρη 2013, στις 4:20 τα ξημερώματα τη φωνή που ενημερώνοντας αδιάλειπτα επί πέντε μήνες, έδειχνε ταυτόχρονα στην πράξη τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα.

Zaptiye: Το επάγγελμα που αναβιώνει στην εποχή της τρόικας

Λένε πως καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά έχουμε τις αμφιβολίες μας.
Αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία, σταθμό που στηρίζει τον αγώνα της ΕΡΤ ενάντια στο "μαύρο".
 

Πάνε χρόνια που μια ηλικιωμένη τότε και συγχωρεμένη πια, θεία μου, μιλώντας υποτιμητικά για κάποιους τους αποκάλεσε «ζαπτιέδες». Τη λέξη δεν την ήξερα και τη ρώτησα, γιατί μίλαγε τα παλιά και βαριά καριώτικα με αρκετούς ιδιωματισμούς άλλων εποχών.
Ζαπτιές (Zaptiye) ήταν ο υπηρετών στην τουρκική χωροφυλακή της περιόδου της οθωμανικής αυτοκρατορίας και λόγω των βιαιοτήτων που έκανε ήταν μισητός και απεχθής, χώρια που ήταν και κατακτητής.

Δύσκολοι καιροί για "σουπιές"

Γράφει ο mitsos175
Ο ένας κασσιδιάρης παραιτήθηκε. Από υφυπουργός. Όμως παραμένει στη συμμορία της νέας δικτατορίας. Γιατί μπορεί θέλει ο κλώνος του κασσιδιάρη, ο σαμαράς, να κάνει άνοιγμα στους κεντρώους ψηφοφόρους, μπορεί να θέλει να κρύψει το ναζισμό του, αλλά η χαρά δεν τον αφήνει.
Εντελώς υποκριτικά ζήτησε την παραίτηση του νεοναζί όχι γιατί είναι αντίθετος, αλλά ακριβώς για να "θολώσει τα νερά". Δύσκολοι καιροί όμως για "σουπιές" δοσίλογε πρωθυπουργέ και μαριονέτα δανειστών. ΔΕΝ συμφωνώ με την άποψη ότι ο πρωθυπουργός "έκανε το αυτονόητο" γιατί ΔΕΝ το έκανε. Έκανε μια αναγκαστική κίνηση.

Τόμας Σανκάρα: ο Τσε της Αφρικής

Για τους αριστερούς λιβανιστές του ιμπεριαλισμού, η παλιά Ευρώπη, η Ευρώπη της δεκαετίας του '70 και του '80, είχε ένα προοδευτικό δρόμο, σε αντίθεση με τώρα που τον έχασε και έπεσε στην λακκούβα του νεοφιλελευθερισμού. Διότι, για δαύτους, πρόκειται περί λάθους και όχι περί μιας ενιαίας συγκεκριμένης πολιτκής γραμμής η οποία αναπτύχθηκε στην μορφή που έχει σήμερα.

"Μας λείπει ένας Μιττεράν, ρε παιδί μου, σήμερα στην Ευρωπαική Ένωση", θα ακούσετε πολλούς τέτοιους να λένε. Αυτός ο μεγάλος ηγέτης λιβανίζεται από σοσιαλδημοκράτες πάσης κοπής (και όχι μόνον). Στο πρόσωπό του η αριστερά της Ευρώπης έβλεπε μια Ευρώπη των αξιών και των αρχών, της Ευρώπης που βλέπει η δεξιά για παράδειγμα με ηγέτιδα την Μέρκελ σήμερα. Για τους αριστερούς δημοκράτες, ο Μιττεράν αντιπροσωπεύει μια νοσταλγική, χαμένη, αίγλη ενός δυνητικού μέλλοντος που χάθηκε στην μπόρα (διότι ήρθε και η κρίση από το πουθενά, βρε αδερφέ).

Ενα παιδί μετράει τ'άστρα......Ας του επιτρέψουμε να ελπίζει, να ονειρεύεται, να ζήσει!!

Κωνσταντίνος Μανίκας ! Ο μαθητής του απόλυτου 20: «Δάσκαλοί μου, ούτε βήμα πίσω»... «Καταλήψεις σε όλα τα σχολεία»!
 
 Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.

Κι η πολιτισμένη" δύση... εκδημοκράτισε την "απολίτιστη"¨χώρα...


Είμαστε τα μελλοντικά “θρασίμια”

by To Skouliki Tom
Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση, η διαπίστωση ότι οι μαθητές που έχουν κλείσει τα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα δε συχνάζουν τα βράδια στα Εξάρχεια, που ως γνωστόν αποτελούν ορμητήριο βίας κ εγκληματικότητας, αλλά μπορεί να έχουν μεγαλώσει και σε καθωσπρέπει περιοχές, όπως η Γλυφάδα κι η Πεύκη.