#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Ιδιοκτήτες καταπατημένης γης Χαρδούβελης και σύζυγός (Ηχητικό)

Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc, ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του Σούζαν Μπεζτζιάν, είναι κάτοχοι μιας τέτοιας δημόσιας έκτασης, πράγμα το οποίο πιθανότατα γνώριζαν όταν την αγόρασαν.
Το ζεύγος Χαρδούβελη κατέχει, την πλαγιά ενός βουνού με προνομιακή θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για οικόπεδο 40 στρεμμάτων στα Πούλιθρα Αρκαδίας, κοντά στο Λεωνίδιο, τα 20 εκ των οποίων, αποτελούν δημόσια γη.
Η ερευνητική ομάδα του περιοδικού, μάζεψε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την αγοραπωλησία του οικοπέδου από τη σύζυγο Χαρδούβελη το 2006. Συγκέντρωσε επίσης, τις διαδοχικές αεροφωτογραφήσεις της περιοχής που εμφανίζουν την καταπατημένη έκταση ως δασική.

"Είμαι εναντίον...'

 Του Ντίνου Χριστιανόπουλου
Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία, απ' το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο «υπείροχον έμμεναι άλλων», που μας άφησαν οι αρχαίοι.

Είμαι εναντίον των βραβείων, γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου -και κάποτε θα πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά -και κάποτε θα πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από τη ζωή μας.


ΝαζιστόμουτραΠρέπει να στείλουμε όλοι οι Έλληνες ευχαριστήριες επιστολές τόσο στον Σαμαρά ως αντιπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Γιούνκερ στην Ελλάδα , όσο και στον φανατικό οπαδό του Γιούνκερ, Τσίπρα. Ευτυχώς που ήταν αυτά τα δύο πιόνια των Βρυξελλών που έδωσαν αγώνα σε όλη την Ευρώπη να στηρίξουν το ναζιστοειδές που έβγαλε όλο το άχτι που είχε χρόνια κρυμμένο μέσα του απέναντι στη Δημοκρατία αλλά και απέναντι στους θεσμούς κάθε χώρας μέλους -κράτους της ΕΕ.

Θα μας κλάψουν μόνο οι ψείρες

Βάλια Μπαζού
Εάν αύριο το πρωί ως δια μαγείας εμείς οι άνθρωποι εξαφανιζόμασταν από τον πλανήτη, θα θρηνούσαν μόνο οι ψείρες, τα παράσιτα και τα βακτήρια.  Για την ακρίβεια, θα μας κλάψουν μόνο οι Pediculus humanus capitis (η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής) και Pediculus humanus humanus (η ψείρα του σώματος).Ανέτρεξα στο βιβλίο του Άλαν Γουάισμαν « Η Γη χωρίς εμάς», εκδόσεις Polaris, με αφορμή, την ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη ότι ακόμα 31 είδη θα ενταχθούν στο κατάλογο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών και ανάμεσά τους η πολική αρκούδα, ο ζιφιός (Cuvier’s beaked whale), το γιγαντιαίο σαλάχι (Reef Manta Ray), το αφρικανικό λιοντάρι, ο σφυροκέφαλος καρχαρίας (Hammerhead Shark) και ένα είδος γαζέλας (Red-fronted Gazelle) που ζει σε κάποιες χώρες της Αφρικής.

Η παγίδα

Άρης Οικονόμου
Έχω δυστυχώς την εντύπωση ότι, οι Έλληνες Πολίτες δεν κατανοούν τους κινδύνους, στους οποίους εκτίθενται, όσον αφορά τα απλήρωτα χρέη τους – με αποτέλεσμα δυστυχώς να επικεντρώνονται στον τρόπο εξόφλησης τους (μακροχρόνιες δόσεις), αντί στα ίδια τα χρέη.
Δεν αντιλαμβάνονται δηλαδή πως τα χρέη, ακόμη και αν ρυθμιστούν από την όποια κυβέρνηση, θα αυξάνονται συνεχώς από τους τόκους – καθώς επίσης από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται, εάν οι οφειλέτες δεν θα είναι συνεπείς με τις ρυθμίσεις, λόγω κάποιας ενδιάμεσης οικονομικής αδυναμίας.

Καπιταλισμός και δημοκρατία – δρόμοι ασύμπτωτοι

«Η πλουτοκρατία στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας». Ο τίτλος θα μπορούσε να προέρχεται από πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη ή του κομματικού οργάνου κάποιου κομμουνιστικού κόμματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν όμως γραμμένος στις εσωτερικές σελίδες των New York Times και έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Πολ Κρούγκμαν. Στο άρθρο του ο νομπελίστας οικονομολόγος αναφερόταν σε πρόσφατες δηλώσεις του ηγέτη του Χονγκ Κονγκ, Λεούνγκ Τσουν-Γινγκ,  ο οποίος όταν τον ρώτησαν γιατί δεν δέχεται την παροχή καθολικής ψήφου στους πολίτες απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η πολιτική ατζέντα θα καθορίζονταν από ανθρώπους που κερδίζουν λιγότερα από 1800 δολάρια το μήνα! Ο Κρούγκμαν συγκρίνει τα λόγια του Λεούνγκ Τσουν-Γινγκ με τις θέσεις που ακούγονται όλο και συχνότερα και στις ΗΠΑ για την ανάγκη να μην συμμετέχουν τα φτωχότερα στρώματα στην εκλογική διαδικασία. Είναι, όπως λέει, η πεποίθηση των οικονομικά ισχυρών ότι η δημοκρατία είναι επικίνδυνη για την οικονομία.

Το «μαύρο κουτί» των μαθητικών κινητοποιήσεων

Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας
Τότε...
«Και α και ου, κατάληψη παντού»!
«Μαριέττα - Κωστάκη, τα ‘χετε χαμένα, ξυπνάει ο εφιάλτης του ‘91» (Μάιος-Ιούνιος 2006)
«Μαριέττα Γιαννάκου, τις καταλήψεις άκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει» (Μάιος-Ιούνιος 2006)
...και τώρα

Να σταθούμε δίπλα στην αγωνιζόμενη νεολαία, στα παιδιά μας, στο μέλλον μας!


Ο νεοδημοκράτης πολιτικός έχει δυο κύρια γνωρίσματα

Γράφει ο mitsos175

Το πρώτο είναι η σκατοψυχία του. Αδιαφορεί για τους πάντες εκτός του εαυτούλη του. Κοιτάζει να βολευτεί, να τα κονομήσει ακόμα και με πλάγιο τρόπο, να αρπάξει όσα περισσότερα μπορεί εις βάρος των άλλων. Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό το σκοπό. Θα πατήσει επί πτωμάτων, αν πιστεύει ότι χρειάζεται. Φανατικά ατομιστής, καταντά ένα σαδιστικό κάθαρμα, ένα παράσιτο.

Το άλλο που τον αντιπροσωπεύει είναι η ηλιθιότητα. Νομίζει πως αυτά που κάνει θα έχουν συνέχεια, πως δεν θα έχει επιπτώσεις για τη φρίκη την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος.

Υποκριτές! Μιλάτε για "χαμένες" ώρες αδιαφορώντας για τις χαμένες ζωές!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Με αφορμή τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών
Κυβέρνηση, παρατρεχάμενοι, και υπαλληλίσκοι "δημοσιογράφοι" έπεσαν πάνω στους μαθητές που ξεσηκώθηκαν. Τους εκβιάζουν, τους συκοφαντούν, τους τρομοκρατούν, τους απειλούν με τιμωρίες και ποινές, τους στέλνουν τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα! Πραγματικό επιχείρημα δεν έχουν κανένα.
Τι να μας πουν και για ποιο σχολειό να μιλήσουν αυτοί, που το σχολείο το έκαναν να μην είναι σχολείο!

Ποιος θα βγάλει το πολιτικό σύστημα από την «κυκλοφορία»;...

Από το 1821 μέχρι σήμερα, το σάπιο και κλειστό πολιτικό μας σύστημα, με τους θεσμούς του και τα πολιτικά του πρόσωπα, κάνει κύκλους οδηγώντας συνεχώς σε χρεοκοπίες και αδιέξοδα. Μέχρι το 1967, τρεις ήταν οι δυνάμεις που το απέσυραν από την «κυκλοφορία» και το έβγαζαν από το αδιέξοδο. 1) Το παλάτι, 2) ο στρατός και 3) η εθνική περιπέτεια.

Το κρυμμένο μυστικό για τον ορυκτό πλούτο δισ. ευρώ

Του Γιώργου Σαχίνη
Η Ελλάδα είναι χώρα με ορυκτό πλούτο συνολικής αξίας εκατοντάδων δισ. ευρώ. Για αυτό τον ορυκτό πλούτο οι από κοινού εκτελεσθέντες στη μετεμφυλιακή Αθήνα κομμουνιστές στα 1952, ο οικονομολόγος και νομικός Δημήτρης Μπάτσης και ο “άνθρωπος με το γαρύφαλλο” Νίκος Μπελογιάννης, μίλησαν με τα βιβλία τους από το 1947 και μετά από 5 χρόνια μελέτης, πολλά σημεία εκ των οποίων έγιναν μέσα στις φυλακές και εξορίες ιδίως για τον Μπελογιάννη. Το “Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα” του Μπάτση, αν και “απαγορευμένο” μετεμφυλιακά επισήμως, στις βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων και του ΣΕΒ υπήρχε ως το απόλυτο ντοκουμέντο για την ύπαρξη ορυκτού πλούτου και βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα που μπορούσε να αναπτυχθεί, παρά τον “αστικό μας μύθο” ότι είμαστε χώρα μόνο για αγροτικά και τουρισμό.


Νέο Μνημόνιο με αυξημένη επιτήρηση!

Τι προβλέπει η «εργαλειοθήκη» του ΕΜΣ
 
Νέο Μνημόνιο και μάλιστα με αυξημένη επιτήρηση  και ελέγχους από την Τρόικα προβλέπει η θεσμοθετημένη «εργαλειοθήκη» του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας όπως αποκαλύπτει το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe, αναφερόμενο στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν δύο προληπτικές γραμμές πίστωσης  στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης: μία για χώρες που έχουν υγιή οικονομικά και μία για χώρες που  έχουν προβληματική οικονομία. Στην δεύτερη περίπτωση, όπως αυτή της Ελλάδας,  τα χρήματα που δίδονται συνοδεύονται και από όρους, δηλαδή Μνημόνιο.

Το δάνειο του Όθωνα για το παλάτι του που το πληρώνεις ακόμη...

Τα μαθητικά βιβλία της ιστορίας στα χρόνια τα δικά μου -δε ξέρω για σήμερα-πέρναγαν στο ντούκου την εποχή της Βαυαροκρατίας,όχι αθώα.Κι όμως ούτε μικρή είναι-κράτησε πάνω από 30 χρόνια-ούτε ασήμαντη.Είναι η περίοδος που στήθηκε η παράγκα-προτεκτοράτο που λέγεται Ελληνικό κράτος.Και παράγκα παραμένει πού όποτε θέλουν τη ξηλώνουν όποτε θέλουν τη μερεμετίζουν. Ουσιαστικά πάντα οι ίδιοι και οι κληρονομικώ δικαίω εγχώριοι συνεργοί τους.

Τρία αγαπημένα κλισέ για την κρίση

Του Καπυμπάρα
Το άρθρο αυτό αφορά, αγαπητέ αναγνώστη, κάποια κλισέ που κυκλοφορούν στο δημόσιο λόγο για την κρίση, όχι απαραίτητα τα πιο διαδεδομένα ή τα πιο σημαντικά, αλλά αυτά που επέλεξε με το δικό του αόρατο χέρι το προσωπικό μεράκι του γράφοντος. Ας τα δούμε λοιπόν από κοντά:

«Ο λαός φταίει γιατί τους ψήφιζε»


Πολύ διαδεδομένο κλισέ του καιρού της κρίσης είναι αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως το τελευταίο καταφύγιο όσων θέλουν να καταστήσουν συνένοχο το λαό σε ό,τι του συμβαίνει και ταυτόχρονα να παρουσιάσουν τα αντικοινωνικά μέτρα που λαμβάνονται εναντίον του περίπου σαν δίκαιη τιμωρία ή σαν εξιλέωση.

Τώρα βρίσκομαι χιλιάδες μιλιά μακριά από την χώρα μου, όχι διότι το επέλεξα, αλλά γιατί τα θρασίμια που την κυβερνούν με έδιωξαν...

Μετανάστρια μητέρα από την Κρήτη απαντά στον Αντώνη Σαμαρά για τα «θρασίμια»...


Με μία ανοιχτή επιστολή-κόλαφο, μετανάστρια μητέρα από την Κρήτη απαντά στον Αντώνη Σαμαρά για τα «θρασίμια» που κατήγγειλε από το βήμα της επετείου για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ.
Η επιστολή δημοσιεύθηκε στο agonaskritis.gr
‘κύριε‘ Σαμαρά,
Στην εκδήλωση της Ο.Ν.Ε.Δ αποκαλέσατε τα παιδιά μας: «Θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους».
Θεωρώ απαράδεκτο από ένα πρωθυπουργό μιας χώρας να εκφράζετε με χυδαίες εκφράσεις για τους πολίτες της χώρας όπου κυβερνάει. Η ύβρις προσβάλει αυτόν που την λέει και όχι τον αποδέκτη. Αυτό, δεν σας το δίδαξαν στα πανάκριβα κολέγια που σπουδάσατε;
‘κύριε’ Σαμαρά,
Ονομάζομαι Νίκη Λατινάκη.

¡Venceremos!

Τους είδα προχθές το μεσημέρι, έτσι όπως διασταυρωθήκαμε τυχαία στην Πλατεία Συντάγματος. Ήταν κομμένη η κυκλοφορία και η φίλη με την οποία είχαμε περάσει μαζί ένα βαρετό πρωινό, δεν μπορούσε να με πετάξει απέναντι, μέχρι το σπίτι. Έτσι κατέβηκα από το αυτοκίνητο στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Προχώρησα πεζός προς την πλατεία, χωρίς στην αρχή να καταλαβαίνω γιατί είχε σταματήσει η κυκλοφορία και γιατί ο άτεγκτος τροχονόμος, δεν άφηνε να περάσει ούτε ποδήλατο.