#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Εκεί που κανένας δεν το περίμενε, αφού η θλιβερή αδράνεια που έχει ριζώσει στην πλευρά του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο από τον ιστορικό του μέλλοντος, ξαφνικά φάνηκε μία ελπιδοφόρα αχτίδα εξέγερσης από τους μαθητές των σχολείων.
Μέσα σε λίγες μέρες ξέσπασαν εκατοντάδες καταλήψεις σε κάθε μέρος της χώρας και το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα λαμπρότερο αφού όλοι γνωρίζουμε, από τα ένδοξα νιάτα μας, ότι το φαινόμενο μπορεί κάλλιστα να πολλαπλασιαστεί και να αποτελέσει ένα σοβαρό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στους σιχαμένους νοικοκυραίους που ναι μεν έχουν διαλύσει τα πάντα, αλλά δεν αρκούνται στο χάος που προκάλεσαν και θέλουν να χαντακώσουν και τις επόμενες γενιές.

Δεν φτώχυνες αρκετά; Ψήφισε ξανά Αντώνη Σαμάρass!

Σύμφωνα με φρέσκα στοιχεία της Eurostat το 35,7% των Ελλήνων ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. Άλλοι βρίσκονται λίγο πιο πάνω από το όριο, άλλοι λίγο πιο κάτω από το όριο, άλλοι ακριβώς στο όριο, άλλοι πότε επάνω και πότε κάτω από το όριο, αλλά όλοι εκεί κοντά στο όριο. Αυτοί δεν ψηφίζουν Αντώνη Σαμαρά.

Nαζί και τζιχάντ

Νίκος Παρασκευόπουλος
Σε πρώτο χρόνο το μόνο σχόλιο που μπορεί να γίνει για τον συσχετισμό ναζί και τζιχάντ είναι ότι τους συνδέει η βαρβαρότητα. Περιττή εδώ οποιαδήποτε σχετική υπενθύμιση για τους ναζί. Οσο για τους ακραίους ισλαμιστές, το χαρακτηριστικότερο δείγμα δεν είναι η επίθεση στο Κομπάνι. Ας δεχτούμε για λίγο ότι κάθε πόλεμος σώμα με σώμα εξαγριώνει. Αλλη είδηση ήταν που συντάραξε, όσους συντάραξε: ακραίοι ισλαμιστές, έγινε γνωστό, κυκλοφορούν με μοτοσικλέτες στο Ιράν και ρίχνουν καυστικό υγρό στα πρόσωπα γυναικών που θεωρούν οι ίδιοι ότι δεν είναι ευπρεπώς ντυμένες, δηλαδή πλήρως καλυμμένες.

Το χρονικό μιας πολύ καλά προετοιμασμένης ταινίας καταστροφής

Του Guillame Lachenal*
Μετάφραση: Έρη Σαμικού, Νίκος Λάιος
Το σενάριο της «Παγκόσμιας Υγείας», οι ασκήσεις προσομοίωσης και τα τεράστια κερδοσκοπικά προγράμματα της «ιογενούς επιτήρησης ιών»
Η κρίση Έμπολα είναι το προϊόν δύο δεκαετιών πολιτικών επιλογών και δράσεων
«Είναι περιττή η κοπιώδης ερμηνεία των ταινιών καταστροφής στη σχέση τους με μια “αντικειμενική” κοινωνική κρίση ή ακόμα και με μια “αντικειμενική” φαντασιακή πρόσληψη της καταστροφής», έγραφε ο Jean Baudrillard το 1981. Υπό μια άλλη έννοια, πρέπει να πούμε ότι είναι «το ίδιο το κοινωνικό που οργανώνεται γύρω από ένα σενάριο ταινίας καταστροφής».

«Διαγραφή χρέους και εθνικό νόμισμα αποτελούν τη μόνη λύση»

ΤΟΥ Χ. Ι. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
«Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει επενδύσει τα πάντα στη διαγραφή του χρέους και στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ή κάποιος άλλος από τους αφέντες της Ε.Ε. πει στον κύριο Τσίπρα, όσον αφορά το θέμα της διαγραφής του χρέους: Alexis, forget it;»

Τον Αύγουστο του 1997, ο μεγάλος Βρετανός οικονομολόγος Wynne Godley, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών ως διακεκριμένος μελετητής στο Levy Economics Institute, έγραφε τα εξής προφητικά λόγια σε άρθρο του στον «Observer»: