#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Κάλπες αίματος

Το πρώτο ανάχωμα σε μια Δημοκρατία υπό Κατοχή είναι οι ίδιες οι εκλογές. Αυτός που κουνάει παντιέρες ζητώντας εκλογές άμεσα γνωρίζοντας ότι το εκλογικό και πολιτικό σύστημα είναι τέτοιο που κρατάει την χώρα από τον λαιμό αντιδημοκρατικά, είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί το ανάχωμα εκλογές για την ισχυροποίηση του συστήματος. Η φράση «να πάμε σε εκλογές» έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το «πάμε τα πρόβατα στο σφαγείο». Μετρήστε τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει από το 2009 και θα δείτε το αποτελέσματα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα: Ισχυροποίηση του συστήματος.

Οι δρόμοι…

Εδώ αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα. Δίχως φτιασίδια κι εξωραϊσμούς. Αληθινή κι ανελέητη. Μουντή και καταθλιπτική. Τα μύρια ντοκτορά της Ψυχανάλυσης να πέσουν πάνω της, θα κατρακυλήσουν μαζί της στην κατηφόρα. Κάθε θεωρία Φρόιντ, Άντλερ και μεταγενέστερων πέφτει στον αδιαπέραστο τοίχο μιας πραγματικότητας, αδιόρθωτης, στατικής και αδιάφορης.
Τι να πεις σε κείνο το ράκος, που στη συμβολή Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς, στη σούδα, απέναντι από το «Νo Name», είναι μόνιμα ξάπλα, από το αριστερό πλευρό, με τα οπίσθια στραμμένα στους περαστικούς;
Δε ζητάει πια ούτε την ελεημοσύνη σου. Κι όταν κάνει διάλειμμα, φουμάρει ένα τσιγάρο, πάντα ξαπλωτός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ήδη τα «Προσεχώς»

Σταύρος Χριστακόπουλος
Η πρόσφατη κρίση στη σχέση της κυβέρνησης με τις «αγορές», τόσο στο επίπεδο των ελληνικών ομολόγων όσο και σε αυτό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, ένα χρήσιμο μάθημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αποφάνθηκε ότι οι αγορές θα είναι εχθρικές προς την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Καθώς ο χρόνος μέχρι την κήρυξη εθνικών εκλογών λιγοστεύει διαρκώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να «ζήσει», μέσα από τις περιπέτειες της κυβέρνησης Σαμαρά, μια προσομοίωση διακυβέρνησης, καθώς μια σειρά ζητήματα τα οποία θα βρει μπροστά του αποτελούν σήμερα τον επίλογο των απερχόμενων διαχειριστών της εξουσίας.

4 Νοεμβρίου 1921, ιδρύονται από τον Χίτλερ τα Τάγματα Εφόδου

Ιδρύονται από τον Χίτλερ τα Τάγματα Εφόδου (SA), παραστρατιωτική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, που βοήθησε τους Ναζί να πάρουν την εξουσία στη Γερμανία. Φορούσαν καφέ πουκάμισα για να ξεχωρίζουν από τα SS, που φορούσαν μαύρα.

Ο θάνατος του κοινωνικού κράτους

Του Βασίλη Βιλιάρδου
Εάν δεν ελεγχθούν οι αγορές, θα ιδιωτικοποιηθούν τα κράτη, μετατρέποντας τους Πολίτες είτε σε θλιβερά, εξαθλιωμένα υποζύγια των αυτονομημένων κεφαλαίων τους, είτε σε υπηκόους απολυταρχικών καθεστώτων
“Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τη Γερμανία, νομίζω ότι δεν αποτελεί τον αληθινό «τρομοκράτη» της Ελλάδας ή της Ευρώπης. Ο λόγος είναι πως, πίσω από την «τευτονική» πολιτική, τις τράπεζες και τη γερμανική οικονομία, κρύβεται ο «μεγάλος αδελφός» – το Καρτέλ. Δεν υπάρχει γερμανική οικονομία, ούτε γερμανικές τράπεζες – όλα, μα όλα, είναι «ξένων συμφερόντων». Ελάχιστοι είναι οι φορείς εξουσίας, οι οποίοι διοικούνται από «Γερμανούς».

.Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οριστική απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει!

Την απόλυση της εκπαιδευτικού που είχε πιάσει πριν από ενάμισι χρόνο τον γιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει αποφάσισε το ΚΥΣΔΕ.
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωμοδότησε για την απόφαση και επικύρωσε την απόλυση της καθηγήτριας του Κολεγίου Αθηνών η οποία είχε πιάσει τον γιο του πρωθυπουργού πριν από ενάμισι χρόνο.
Η εκπαιδευτικός, με 21 χρόνια υπηρεσίας, είχε βρεθεί υπό απόλυση από τον Ιούνιο του 2012 όταν και συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού και είχε ασκήσει αγωγή κατά του κολεγίου ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόλυσή της.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΩΡΑ 18.00

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΩΡΑ 18.00
ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΒΟΥΛΗ – ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.Ε.
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
 
Η τρόικα ξαναγυρίζει ώστε μαζί με την άθλια κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου:
Να απελευθερώσουν τις απολύσεις και να έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέους άνεργους.
Να κατεδαφίσουν ό, τι απόμεινε στο ασφαλιστικό, πηγαίνοντας την βασική σύνταξη στα 360 ευρώ.

Eκατοντάδες τα κατειλημμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

Kύμα μαθητικών καταλήψεων έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να σαρώσει τα μέτρα διάλυσης της Μέσης Εκπαίδευσης που επιδιώκει η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και ο διαπομπευτής αδύναμων γυναικών, υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Οι μαθητές εκατοντάδων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης έχουν καταλάβει τους σχολικούς χώρους και σήμερα πραγματοποίησαν δεκάδες συγκεντρώσεις και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Λύκειο και την... κατάσταση στην Παιδεία.

Στοχοποίηση και φρονηματικές διώξεις – Αστυνομία, Μαφίες, Δικαιοσύνη: Μια αποδεδειγμένη συνεργασία…

Χτες αναδημοσιεύσαμε ένα άρθρο απ’ το «Πριν» που είχε τίτλο: «Κοινοβουλευτική δικτατορία το σύγχρονο κράτος». Αν υπήρχαν κάποιοι που αμφέβαλαν για τις εκτιμήσεις του κειμένου ας διαβάσουν κι αυτή την ανάρτηση.
Σήμερα καλούνται στα δικαστήρια Ευελπίδων να απολογηθούν σε ανακριτή οι σύντροφοι από το Κ* Βοξ Γιώργος Καλαϊτζίδης, Θανάσης Λιακόπουλςο και Θανάσης Πετράτος,
Γιατί κατηγορούνται; Για αρπαγή ατόμου, χωρίς να υπάρχει απαχθέντας και για οπλοκατοχή χωρίς να έχουν βρεθεί όπλα!!! 
Ολο αυτό το θέμα που προέκυψε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ασφαλιτών από έναανώνυμο τηλεφώνημα στην ΓΑΔΑ θα ήταν για γέλια, αν δεν αποσκοπούσε στο να στείλει ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε όλες τις συλλογικότητες των Εξαρχείων που αγωνίζονται ενάντια στις μαφίες της περιοχής.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΞΙΦΗ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ…

«Την επομένη ενός θανάτου σε μια οικογένεια, της κήρυξης ενός πολέμου σε ένα έθνος, το πεδίο των σκέψεων και των στοχασμών μας σίγουρα μετατοπίζεται, αλλά δεν παύουμε να είμαστε σε θέση να ανακαλούμε στην μνήμη εικόνες από τις προηγούμενες ημέρες και να γυρνάμε πίσω από την μια στην άλλη χωρίς να διακόπτεται η συνέχειά τους. Όποια και αν είναι η σοβαρότητα της κρίσης που διανύει μια κοινωνία, οι άνθρωποι συνεχίζουν να συναντώνται, να συναναστρέφονται ο ένας τον άλλον, οι οικογένειες δεν διαλύονται ξαφνικά. Η καταστροφή και ο διαμελισμός μιας κοινωνίας δεν εμποδίζουν τα μέλη της να συμπεριφέρονται σαν να ανήκουν ακόμη σ’ αυτήν όσο διαρκούν οι τελευταίες εσωτερικές επιταγές της· αυτές όμως είναι και οι πιο πρόσφατες».
Maurice Halbwachs, Τα κοινωνικά πλαίσια της μνήμης
Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι άνθρωποι σκέπτονται μόνοι ακόμη και όταν ενθυμούνται ανακατασκευάζοντας συγκεκριμένες εικόνες του παρελθόντος; Μήπως τα «πλαίσια», δηλαδή η γλώσσα, ο χρόνος, ο χώρος και η εμπειρία, απαραίτητα για να αναγνωριστούν και να τοποθετηθούν κάπου οι αναμνήσεις, είναι τα «υλικά» που προσφέρει η κοινωνία;

Ο Φιλελευθερισμός κατά των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων


Σουλτάνης Γρ.
Ο σύγχρονος φιλελευθερισμός δεν αμφισβητεί μόνο το κοινωνικό κράτος, αλλά και τα θεμελιώδη, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει τον αστικό μύθο σύμφωνα με τον οποίο η συνταγματική κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων είναι αποτέλεσμα των κατακτήσεων του φιλελευθερισμού.

Ως κυρίαρχη ιδεολογία, ο φιλελευθερισμός, όχι μόνο αποκρύπτει την ολιγαρχική και αντιδημοκρατική του φύση, μα επιπλέον, έχει οικειοποιηθεί-ρητορικά- κάθε δημοκρατικό θεσμό που έχει επιβάλλει με τους αγώνες της η δημοκρατική κοινωνία, όπως τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Βίλχελμ Ράιχ: Ανθρωπάκο σε περιφρονούν κι εσύ φωνάζεις «ζήτω, ζήτω»

Σαν σήμερα στις 3 Νοεμβρίου του 1957 έφυγε από τη ζωή ο Βίλχελμ Ράιχ, ψυχίατρος και ψυχαναλυτής του οποίου η θεωρία της οργόνης χαρακτηρίστηκε ψευδοεπιστημονική, όμως η επιρροή που άσκησε στα νεανικά κινήματα αμφισβήτησης στις δεκαετίας του ’60 και του ’70, θεωρείται αδιαμφισβήτητη. Άσκησε σφοδρή κριτική στα υφιστάμενα κοινωνικά και σεξουαλικά ήθη ενώ έγινε κυρίως γνωστός από τα βιβλία του «Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού» και «Άκου Ανθρωπάκο».
Ο αγαπημένος μαθητής του Φρόυντ έγραψε το «Άκου, Ανθρωπάκο» το 1946 και το δημοσίευσε το 1948. Πρόκειται για την κραυγή αγωνίας ενός μεγάλου στοχαστή, που βλέπει τα σπέρματα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού μέσα στον κοινό, καθημερινό άνθρωπο.

Διαβάστε αποσπάσματα από το «Άκου Ανθρωπάκο»:

Πανεργατικό Συλλαλητήριο: Ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο