#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Πως οι απατεώνες της Eldorado Gold «κλέβουν» νομότυπα το ελληνικό κράτος…

Ο χρυσός της Χαλκιδικής αποδεικνύεται άνθρακας για το ελληνικό δημόσιο το οποίο εκτιμάται ότι έχασε 1.000.000 ευρώ από παρακράτηση φόρων και σχεδόν 2.000.000 ευρώ από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αφού η Eldorado Gold εκμεταλλευόμενη με μαεστρία διάφορα νομικά «παραθυράκια» και μέσα από μια πολυδαίδαλη δομή θυγατρικών εταιρειών, απολαμβάνει τον φορολογικό παράδεισο των νησιών Μπαρμπάντος.

Μόνο με νέο ανένδοτο του λαού μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες


Δημήτρης Καζάκης 

Η καθημερινή πράξη δείχνει πώς κανένας σώφρων Έλληνας δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην αποκαλούμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για να ανατρέψει την κυβέρνηση, αλλά λειτουργεί ως μηχανισμός διαδοχής που απλά περιμένει τη σειρά της. Με τον κόσμο βέβαια να βυθίζεται όλο και περισσότερο στα αδιεξοδα και στην απελπισία.
Όπως το δίλλημμα δεξιά-αντιδεξιά στήριξε την δικομματική εναλλαγή στο μεγαλύτερο μέρος της μεταπολίτευσης και οδήγησε στη σύμπραξη των δυο μονομάχων υπό καθεστώς χρεοκοπίας και αποικιακής κατοχής, έτσι και σήμερα προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στο διλλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο ώστε να αναστηθεί ξανά ο δικομματισμός. Πρέπει επειγόντως να δημιουργηθεί ένας τρίτος πόλος, που θα διεμβολίσει το νέο δικομματισμό, το νέο έξωθεν και άνωθεν στημένο διπολισμό, προκειμένου να μην βρεθούμε τελικά με μια αποκαλούμενη αντιμνημονιακή ή αριστερή κυβέρνηση ικανή για τα χειρότερα.

Δημοκρατορίσκοι Τζιχαντιστές

Η Δημοκρατική Παράταξη των παλιών και αιωνίων δημοκρατορίσκων που δρουν ως ομάδα τζιχαντιστών εδώ και 70 χρόνια στην Ελλάδα όχι μόνο δεν νιώθουν ίχνος ντροπής για όσες σφαγές έχουν κάνει χρόνια ολόκληρα, ακονίζουν τα μαχαίρια τους εκ νέου σε πολυτελείς γιάφκες με γεύματα και σμόκιν. Με πρωτοπαλίκαρο τον κατοχικό συγκυβερνήτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στην εξαγγελία της «Δημοκρατικής Παράταξης» ως νέο πολιτικό χώρο που θα χωρέσει όλες τις τρομοκρατικές κομματικές ομάδες των «δημοκρατών» πρώην «σοσιαλιστών», απείλησε τους Έλληνες λέγοντας: « Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920 και διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις μιας ολόκληρης καταστροφής».

Η τιμή, τιμή δεν έχει, ή μήπως άλλαξε και αυτό;

Από παιδί είχα αναζητήσεις σχετικά με τους πολιτικούς , την πολιτική, το αν είναι λειτούργημα ή μία δουλειά σαν όλες τις άλλες και άλλα τέτοια ερωτήματα που στο παιδικό μου μυαλό φάνταζαν έξυπνα και έδειχναν έναν προβληματισμό , μη σας πω δύο προβληματισμούς!

Περνώντας τα χρόνια τα ερωτήματα γίνονταν όλο και πιο βασανιστικά.
Τι είδους πετριά πρέπει να φάει κάποιος για να ασχολείται σε όλη του τη ζωή με τα προβλήματα του τόπου,να τον αποκαλλούν προδότη, να αποκαλεί τους αντιπάλους του προδότες, να τσακώνεται στη βουλή , να τον μαυρίζουν στις εκλογές να βγαίνει στα κανάλια βλοσυρός, στομφώδης και φυσικά σωτήρας όλων υμών των αδαών, να μιλά ασταμάτητα να ψεύδεται ασύστολα και με θράσος να υποστηρίζει όλα όσα την προηγουμένη ξόρκιζε ως αντιπατριωτικά!

Μην πυροβολείτε τους ολιγάρχες


Άρης Χατζηστεφάνου
Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ολιγάρχες που ελέγχουν την Ελλάδα. Ποιος περίμεναν να κυβερνά; Το αόρατο χέρι του Ανταμ Σμιθ;
Δημοκρατία, έλεγε ο Αριστοτέλης, είναι το καθεστώς στο οποίο κυριαρχούν οι ελεύθεροι και φτωχοί, ενώ ολιγαρχία, όταν κυριαρχούν οι πλούσιοι και ευγενούς καταγωγής. Ο ορισμός είναι τόσο ξεκάθαρος ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να τον ξεχάσεις. Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, πολλοί ήταν οι πλούσιοι και ολιγάριθμοι που προσποιούνταν ότι δεν τους αρμόζει ο τίτλος του ολιγάρχη. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης ο όρος «ολιγάρχες» έφτασε να χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για τους νέους επιχειρηματίες της Ρωσίας και του πρώην ανατολικού μπλοκ που θησαύρισαν σε διάστημα λίγων ημερών λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία.

Νέοι άστεγοι

 
Θα έχετε ακούσει οπωσδήποτε πολλούς πολιτικούς -και πολλούς αριστερούς πολιτικούς- να λένε πως «ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δικαιούνται να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι». Εννοούν πως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσουν δικά τους γήπεδα. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που το λένε αυτό, είναι και πολλοί πολίτες.
Κανένας πολιτικός δεν είπε ποτέ πως «κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι». Μόνο για τον τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ το λένε. Για τον Ολυμπιακό δεν το λένε πια, γιατί του έφτιαξαν το σπίτι που δικαιούταν και δεν είναι άστεγος πια ο καημένος.

Μόνον αν τους βοηθήσει ο Άγιος Πηγάσιος!


Alexandros Raskolnick
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που διαβάζαμε στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να επισημαίνεται ότι η εισροή των άμεσων φόρων κατέγραψε σημαντική υστέρηση κατά το τελευταίο εννεάμηνο. Οι υστερήσεις στους έμμεσους φόρους, δεν είναι κι αυτές αμελητέες, σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, υποδηλώνοντας αφενός την εκτεταμένη φοροαποφυγή, μαζί και την προβληματική ρευστότητα των επιχειρήσεων, αφετέρου την όλο και περισσότερο μειούμενη κατανάλωση από τα καθημαγμένα ελληνικά νοικοκυριά. Την ίδια ώρα, η εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι οικτρή, δείχνοντας κι αυτή, μιαν ακόμα σκοτεινότερη όψη της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα βυθισμένη ολόκληρη η Ελλάδα, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ήδη υπερκαλύψει τις ετησίως προβλεπόμενες πιστώσεις τους.

Homo Fucker…

Όλοι σχεδόν οι βιογράφοι του Χίτλερ συμφωνούν σε ένα σημείο: Ο Αδόλφος ήταν σεξουαλικά ανίκανος. Δεν είχε καμία σχέση πριν παντρευτεί την Εύα Μπράουν, αλλά και με αυτή δεν έφτασε ποτέ στην ολοκλήρωση.
Έτσι, αφού ο mein Herr δεν μπορούσε να κάνει σεξ, αποφάσισε να πηδήξει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και σχεδόν τα κατάφερε.
Ο Βίλχελμ Ράιχ, στο μνημειώδες έργο του «Η μαζική ψυχολογία του φασισμού»,αναλύει τα σύμβολα και τις τακτικές προπαγάνδας των Ναζί.

Δείχνουμε το δέντρο ενώ το δάσος κάηκε!

Και ενώ αποτελεί σημαντική είδηση και αποκάλυψη το παρακάτω: