#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Κοινοβουλευτική δικτατορία το σύγχρονο κράτος

Δημήτρης Γρηγορόπουλος - "Πριν"
 Η κοινοβουλευτική δικτατορία (ολοκληρωτικός κοινοβουλευτισμός) είναι κράτος έκτακτης ανάγκης. Δηλαδή, δεν θεσπίζεται ως ανώτερη κρατική μορφή σε μιαν αντίστοιχη μορφή κοινωνικής εξέλιξης. Υπάρχει όμως η εξής σημαντική διαφορά. Το κράτος έκτακτης ανάγκης αυτορίζεται ως παροδική μορφή και επαγγέλλεται την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής ομαλότητας, όταν ακριβώς θεραπευτεί και παρέλθει η έκτακτη ανάγκη. Αυτή τη θέση υιοθετεί κατά κανόνα και η στρατιωτική δικτατορία που ορίζεται ως μεταβατικό καθεστώς. Απεναντίας, το κλασικό φασιστικό καθεστώς αυτορίζεται ως κρατικό μόρφωμα ανώτερο της αστικής δημοκρατίας, που την απαξιώνει σαν εκφυλισμένη πολιτική μορφή. Καταργεί επομένως τον κοινοβουλευτικό θεσμό, υποκαθιστώντας τον συχνά με ένα ελεγχόμενο και εκλεγόμενο συμβούλιο των τάξεων, φεουδαρχικού τύπου.

ΛΑΟΣ-ΕΘΝΟΣ-ΠΑΤΡΙΔΑ(Ηχητικό)


Το μεγαλείο του κινήματος του ΕΑΜ

Δημήτρης Καζάκης
Ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε συχνά πώς αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ θα είχε παραμείνει θύμα της ΕΟΝ, της οποίας ήταν πρόεδρος στο σχολείο του και για την οποία είχε γράψει τα πρώτα του δημοσιευμένα ποιήματα. Αυτό ισχύει για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που εντάχθηκαν στις γραμμές του ΕΑΜ. Ποιος ξεχνά τον ήρωα της Πίνδου, ο οποίος ήταν – βασιλόφρων ον – ένας από τους πρώτους αξιωματικούς που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ με αποστολή να πείσει τους συναδέλφους του να μην φύγουν για Αίγυπτο και να μείνουν στην Ελλάδα προκειμένου να πολεμήσουν από τις γραμμές της αντίστασης.

Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ... ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ!


Μπράβο στο ΚΚΕ!!!


Πέτρος Αργυρίου
  Η χθεσινή μέρα θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που έκανε την μεγαλειώδη του πορεία το ΚΚΕ!
3 μέρες μετά την παρέλαση του ΟΧΙ, τέσσερα χρόνια μετά από το πανηγύρι των ατελείωτων ΝΑΙ, το ΚΚΕ κούνησε το μυώδες δάχτυλό του.
Τρέμει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος το ΚΚΕ fest. Τύφλα να χει το gay pride.
Ναι , το ΚΚΕ απέδειξε ότι έχει δύναμη. Μεγαλύτερη δύναμη από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή μαζί.
Ότι έχει και μηχανισμό και κομματικό στρατό όπως και τα μεγάλα κόμματα μονάχα που το ΚΚΕ δε χρειάζεται να λαδώνει τα μολυβένια στρατιωτάκια του.

Παραγωγοί ή σερβιτόροι;...

Χρῆστος Γιανναρᾶς
Μικρομαγαζάτορας στη Ρόδο, οξυνούστατος και προσγειωμένος, καταθέτει:Την περασμένη χρονιά (2013) καταγράφηκαν στη Ρόδο τρία εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες διανυχτερεύσεις επισκεπτών. Το ελάχιστο από όσα θα καταναλώσει ένας επισκέπτης σε κάθε εικοσιτετράωρη παραμονή του στο νησί, είναι, οπωσδήποτε, ένα ψωμάκι – ένα από τα μικρά στρογγυλά αρτίδια που συνοδεύουν κάθε πρόγευμα – γεύμα – δείπνο σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα.
Για να παράγονται στη Ρόδο καθημερινά 3.800.000 ψωμάκια (η ελάχιστη αναγκαία για τους επισκέπτες ποσότητα)
χρειάζονται περίπου 500 φούρνοι. Τόσοι φούρνοι για να λειτουργήσουν, ως παραγωγή και εμπορία, προϋποθέτουν και συνεπάγονται τουλάχιστον 1.500 έως 2.000 θέσεις εργασίας.

Νίκη των ΗΠΑ στις εκλογές της Ουκρανίας

του Άρη Χατζηστεφάνου
Αντίθετα με το Βερολίνο, η Ουάσινγκτον σε διάστημα λίγων μηνών όχι μόνο κατάφερε να δημιουργήσει από το μηδέν ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές αλλά πρόλαβε να τοποθετήσει δικούς της ανθρώπους σε κρίσιμα πόστα του κρατικού μηχανισμού.
Τον άνθρωπο που επέλεξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ηγηθεί της Ουκρανίας, μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του Γιανουκόβιτς, ανέδειξαν νικητή των εκλογών οι κάλπες της περασμένης Κυριακής. Το κόμμα του Αρσένι Γιατσενιούκ ήρθε πρώτο με 22,17% των ψήφων έναντι του μπλοκ του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, που συγκέντρωσε 21,81%. Παρά το γεγονός ότι η κατανομή των εδρών ευνοεί την παράταξη του Ποροσένκο, ο πρόεδρος της χώρας έδωσε ουσιαστικά το χρίσμα του πρωθυπουργού στον Γιατσενιούκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του.

‘Τα δικαιώματά σου, να τα απαιτείς πάντα, με οποιοδήποτε κόστος’

Της BlackCat
Ελλάδα, 2014. Η τρομοκρατία της κρατικής μηχανής, υψώνει το ανάστημά της για πολλοστή φορά. Με φωτογραφίες που κρατούμενοι έχουν διοχετεύσει στα μέσα ενημέρωσης βλέπουμε συνθήκες τρομοκρατίας μέσα στις φυλακές, που διαιωνίζονται από το κράτος ως έμμεση καταστολή γι’ αυτούς που είναι έξω, ενισχύοντας μια κλίμακα αξιών που περιθωριοποιεί, υποδουλώνει, εξεφτελίζει και στην κυριολεξία αφαιρεί τη ζωή αυτών που δεν υιοθέτησαν την μεσοαστική ιδεολογία του ‘καλού παιδιού’ και του νομοταγούς πολίτη.

” ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ “

 της Κατερίνας Παπαφώτικα 
Έχετε αναρωτηθεί γιατι τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει ; Γιατί ενω δουλεύετε ασταμάτητα τα χρήματα απλά δεν φτάνουν; Γιατί το 0,016% κατέχει το 66% του παγκόσμιου πλούτου (ενώ εσείς δεν έχετε για το νοίκι); Γιατί το κυνήγι της ευτυχίας δεν έχει εφαρμογη σε εσάς? (σίγουρα το σκεφτήκατε, απλά δεν το πιστεύετε!!!!!)
    Ειναι το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα (πεζό και κοινό για κάποιους)που σε έχει κάνει να πιστεύεις οτι ο πλόυτος αποκτάται και «καλά» με σκληρή εργασία, φιλότιμο και αθέμιτο ανταγωνισμό. Αν ήταν όμως έτσι, θα έπρεπε οι κινέζοι να είναι ο πιο πλούσιος λαός, είναι ; (όχι … αλλά έχουν άλλο οικονομικό σύστημα!!!!!!(νομίζετε)
Τότε πως εξηγείται ;

Νέο γύρο λεηλασίας του δημόσιου χρήματος ετοιμάζουν οι τράπεζες

  Λεωνιδας Βατικιωτης
Στην αντεπίθεση πέρασε η τραπεζική ελίτ, πριν καν κλείσει μια εβδομάδα από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των «τεστ αντοχής» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αξιοποιώντας στο έπακρο το σκανδαλωδώς ευνοϊκό για τα συμφέροντά της κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Έτσι, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο που εξέδωσε μόλις προχθές Παρασκευή 31 Οκτωβρίου η Άλφα Μπανκ χαρακτηρίζει ως επιτακτική την ανάγκη «ταχείας αποκατάστασης του ιδιωτικού ιδιοκτησιακού χαρακτήρα» των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Ταυτόχρονα ανοίγει και την ατζέντα του επόμενου διαστήματος που σχεδόν μονοπωλείται από το στόχο άντλησης εκείνων ακριβώς των κεφαλαίων για κάθε μία τράπεζα που θα μειώσουν την συμμετοχή του δημοσίου σε επίπεδα κάτω του 50%.

Νίκος Ζαχαριάδης: Ολοι ξέρανε για την ιστορία, κανένας δεν μίλησε!

Η  συζήτηση πραγματοποιήθηκε Στο Κόκκινο 105,5(18 και 19 Οκτωβρίου) μεταξύ του οικοδεσπότη Στέλιου Ελληνιάδη,του ιστορικού Γιώργου Πετρόπουλου και του Σήφη Ζαχαριάδη, γιου του Νίκου Ζαχαριάδη, με αφορμή την έκδοση δύο τόμων με δημοσιευμένα κείμενα (1940-47) του επί 25 έτη Γ.Γ του ΚΚΕ από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στο πρώτο μέρος, (Διαβάστε το εδώ) οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην μεταπολεμική εκ των έσω απαξίωση πολλών αγωνιστών του κομμουνιστικού κινήματοε, έως και τη «δαιμονοποίηση» του ζαχαριάδη που σφραγίστηκε με την πολυετή εξορία του στη Σιβηρία και τον επακόλουθο θάνατό του κάτω από ένα πέπλο αποσιώπησης.
Πογκρόμ εναντίον των Εαμιτών

Σ.Ε.: Ρίχνοντας μια ματιά σ’ αυτούς τους τόμους, θα έλεγα ότι περνάει η ιστορία της δεκαετίας του ’40. Όλα τα δραματικά γεγονότα, γιατί ο Ζαχαριάδης αποδεικνύεται πολυγραφότατος.

Ριζοσπάστης: Τι Φορτσάκης τι αγωνιζόμενοι φοιτητές …


Με τίτλο «Στημένο σκηνικό μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών» κάλυψε ο Ριζοσπάστης την κινητοποίηση των φοιτητών στην Πρυτανία του Πανεπιστήμιου Αθήνας ενάντια στην πολιτική Φορτσάκη.

Για το επίσημο όργανο του ΚΚΕ, δεν υπάρχουν ο αυταρχισμός του νέου μνημονιακού πρύτανη, η τρομοκρατία των ΜΑΤ και των σεκιουριτάδων, οι διαγραφές φοιτητών, και η μετατροπή των σχολών σε «αποστειρωμένες» ζώνες υπακοής στην καθεστωτική πολιτική.


Ο Μεσαίωνας αναβιώνει στην Βρετανία

Ομάδες πολιτών, κυνηγημένες από την αστυνομία και τους δικαστικούς κλητήρες, κάνουν κατάληψη σε εγκαταλελειμμένες φάρμες που ανήκουν στην Βασίλισσα, γύρω από το κάστρο του Ουΐνδσορ.

του George Monbiot
Το να είσαι νέος στην εποχή της χρεοκρατίας σημαίνει να είσαι αποκλεισμένος από παντού. Αποκλεισμένος από τα προνόμια που απολάμβαναν οι προηγούμενες γενηές, αποκλεισμένος από την εργασία, αποκλεισμένος από την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, αποκλεισμένος από το δικαίωμα να ορίζεις τον εαυτό σου.
Η σημερινή κατάσταση στην Βρετανία θυμίζει Μεσαίωνα, την εποχή της Μάγκνα Κάρτα που υποχρέωσε τον βασιλιά Ιωάννη να παραχωρήσει μερικές από τις εξουσίες του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΗΓΑΣ για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ


"Τι θα πει ευτυχία; Να ζεις όλες τις δυστυχίες. Τι θα πει φως; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια"


Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.
Ευθύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή, ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός, κάθε στιγμή πεθαίνουμε.
Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.
Μα κι ευθύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή, κάθε στιγμή γεννιόμαστε.
Γι’ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.
Στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα τα δυο τούτα ρέματα παλεύουν:
α) ο ανήφορος, προς τη σύνθεση, προς τη ζωή, προς την αθανασία
β) ο κατήφορος, προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς το θάνατο….


“Terra Nullius” και σύγχρονη αποικιοκρατία

Η παγκόσμια νεοφιλελεύθερη δικτατορία επιβάλλει πολιτικές 
                              χωρίς να λογαριάζει καθόλου τους ανθρώπους
 
Μια ενδιαφέρουσα αφήγηση από τον Γιάννη Βαρουφάκη*
Ο όρος “Terra Nullius”, είναι νομικός, Αγγλοσαξονικής προέλευσης. Οι ρίζες του βρίσκονται στη φιλοσοφία του Τζον Λοκ, ο οποίος ανέδειξε τη σχέση του ανθρώπινου μόχθου-της εργασίας, με το δικαίωμα στην ιδιοκτησία γης.

Το ερώτημα που έθεσε ο Λοκ ήταν το εξής: Πότε έχει κάποιος πραγματικό δικαίωμα σε ένα κομμάτι γης; Για να απαντήσει φιλοσοφικά, μας ζητά να φανταστούμε τι γίνεται στην υποθετική περίπτωση που κάποιοι ανακαλύπτουν ένα ερημικό νησί, πάνω στο οποίο έως τώρα δεν έχει πατήσει άνθρωπος, δεν είναι καν στο χάρτη.

Η «Αυτοκρατορία» κλιμακώνει την επίθεση στον Ελληνισμό

 Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου 
Που κρύφτηκε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία; Σε τι ακριβώς χρησιμεύουν τα πολεμικά μας σκάφη και αεροπλάνα, πιο ακριβά από το βάρος τους σε χρυσάφι, αν, τη στιγμή που η Τουρκία προκαλεί στην Κύπρο, εξαφανίζονται από προσώπου Γης;!

Μόνο για «μίζες» και εξάρτηση χρειαζόμαστε αυτή την τεράστια, πανάκριβη στρατιωτική μηχανή, που δεν θέλουμε όχι να χρησιμοποιήσουμε, αν ό μη γένοιτο χρειαστεί, αλλά ούτε καν να επιδείξουμε; Δεν εννοούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν, σε αυτή την φάση, τη manu military ανακοπή των τουρκικών «δραστηριοτήτων» στις κυπριακές θάλασσες.

Προς μια νέα δημοκρατική διεθνή Τάξη

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το θεσμικό πλαίσιο που έχει εγκαθιδρυθεί σήμερα σε όλο τον κόσμο, δηλαδή σε όλες τις χώρες που έχουν ενσωματωθεί στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, αποτελείται από ένα μοντέλο στο οποίο η οικονομική ανάπτυξη, (αν όχι η «ανάπτυξη γα την ανάπτυξη»!), είναι ο θεμελιώδης οικονομικός στόχος. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχιση της ανάπτυξης εξαρτάται από μια διαδικασία περαιτέρω διεθνοποίησης της οικονομίας, που αποτελεί ένα συνεχώς ανανεούμενο φαύλο κύκλο. Η καταστροφή της οικονομικής αυτοδυναμίας δημιουργεί ανάγκες για όλο μεγαλύτερες εισαγωγές και, επομένως, για μεγαλύτερες εξαγωγές για την χρηματοδότησή τους.