#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Λεπτές διαφορές, μέρος δε θυμάμαι ποιο: Συνωμοσιολογίας το ανάγνωσμα

 
Τι είναι συνωμοσιολογία; Τι δεν είναι; Το Lenin Reloaded επιμορφώνει το αναγνωστικό του κοινό με τρία (απ' τα δεκάδες) απλά παραδείγματα:
1. Μη συνωμοσιολογία:

Είναι αδιανόητο να ακολουθεί [το ΚΚΕ] πολιτική ίσων αποστάσεων, παραμένοντας ουσιαστικά έξω από τις εξελίξεις. Δεν είναι επαναστατική γραμμή αυτό. Με όσο επαναστατική φρασεολογία και αν την μασκαρέψεις, εξ αντικειμένου κάποιον βοηθά. Και εν προκειμένω δε βοηθά το λαϊκό κίνημα αλλά τους εχθρούς του. Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λέει πρώτα από όλα ο δικός τους κόσμος.

1α. Συνωμοσιολογία!!!!

Χα Χα Χα Χα Χα Χα Χα Χα .......

«Είμαι απέναντι στο σύστημα», λέει η Γιάννα Αγγελοπούλου, στην πρώτη συνέντευξή της μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην «Καθημερινή». Μιλώντας στον Στέφανο Κασιμάτη, αποκαλύπτει ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι ευχαρίστως θα ψήφιζε ένα κόμμα που φέρνει μία νέα αντίληψη για τα πράγματα.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου δηλώνει επίσης ότι αν και πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία, ποτέ δεν ήταν εγκλωβισμένη στο κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διαδρομή μου είναι το άθροισμα μικρών αντιδράσεων και μικρών επαναστάσεων».

Σήμερα οι λέξεις Κομπάνι – Γκουέρνικα ξαναγράφουν την ιστορία

  ΟΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ

Μιχάλης Χαραλαμπίδης
(Από την ομιλία του στην αίθουσα Αργοναύται - Κομνηνοί)
Την Επιστημονική και Πολιτική δικαίωση δεν την συναντάς μόνο στο απόσπασμα της ομιλίας μου του 1996 όπου προειδοποιώ για την επερχόμενη κατάληξη στο Γερμανικό Λάντ. Ένας νέος άνθρωπος ιδιαίτερα ικανός και υψηλού ήθους ο Δημήτρης Κεχαγιάς πέρασε αυτό το απόσπασμα μέσω διαδικτύου σε εκατομμύρια ανθρώπους, ειδικά νέους. Οι νέοι άνθρωποι αποκτούσαν μνήμη και η ιστορία δια της νέας τεχνολογίας τιμωρούσε τις ένοχες ψευτοελίτ. Φυσιολογικά θα έπρεπε να προσκληθώ σε ένα τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και όχι μόνον, του Πανεπιστημίου για να μιλήσουμε για αυτό. Αλλού θα το έκαναν.

ΜΕΤΡΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΝ

Αν υπάρχει μια εποχή που έχει καταρρίψει ΑΠΟΛΥΤΑ το περίφημο "μέτρον άριστον" είναι τούτη δω η παράνοια που έχουν μεταφράσει σαν καθημερινότητα οι άνθρωποι.  Η υπερβολή σ΄ολο το μεγαλείο της. Υπερβολικές, βουλιμικές επιθυμίες για το οποιοδήποτε σκατό κυκλοφορεί. Κσι δεν μιλάω μόνο για τους εθισμένους αποχαυνωμένους καταναλωτές της ύλης, στο "όλοι" συμπεριλαμβάνεται και η λεγόμενη ελιτ του πνεύματος, της επιστήμης της τεχνολογίας. Που θέλουν να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι επιτέλους? Τι θέλουν να αποκτήσουν? Υπάρχει ένα όριο, έστω και χαμένο κάπου στο βάθος του ορίζοντα,  που να είναι ΤΟ ΟΡΙΟ ΙΚΑΝΟΠΌΙΗΣΗΣ αυτής της απύθμενης και αρρωστημένης απληστίας που έχει θερίσει κάθε έννοια λογικής στον ανθώπινο νου? Αναρωτιέμαι υπήρξε τελικά, ποτέ, ένα τέτοιο όριο?

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ"

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας μια καταγγελία και μια διαφήμιση που προκάλεσαν έντονους προβληματισμούς για τον πραγματικό ρόλο και τον σκοπό επιχειρηματιών στους αλληλεδιαπλεκόμενους-αλληλοτροφοδοτούμενους τομείς άμυνας-ασφάλειας. Πρόκειται για τομείς ιδιαίτερα κερδοφόρους. Που τροφοδοτούνται αφενός από την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας από την κυρίαρχη προπαγάνδα –άμεσα συνδεδεμένη με την μουσουλμανοφοβία και τη δαιμονοποίηση των μεταναστών- αλλά και την συντεταγμένη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση συγκεκριμένα των πιο κερδοφόρων πτυχών του δημοσίου.

Ντοκιμαντέρ: Autonomía Zapatista – Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

Το ντοκιμαντέρ «Autonomia Zapatista» γυρίστηκε από την ανεξάρτητη ομάδα «Arte-Musica-Video» με τη συμφωνία των Αυτόνομων Αρχών των Ζαπατίστας.

«Θέλουμε να επινοήσουμε μια πολιτική από τα κάτω προς τα πάνω. Μια πολιτική που το «κυβερνώ υπακούοντας» θα είναι κάτι παραπάνω από ένα σύνθημα. Μια πολιτική που δεν θα έχει σκοπό την εξουσία. Μια πολιτική που το «δημοψήφισμα» και η «διαβούλευση» θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες ορθογραφικά λέξεις. Μια πολιτική που ο δημόσιος αξιωματούχος θα μπορεί να είναι ανακλητός από το λαό.

Μερικές επικαιροποιημένες σκέψεις : Μέτωπο ή Κόμμα;

του Βασίλη Λιόση
Τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει και πάλι οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις στο διαδίκτυο περί κόμματος, μετώπου και τη μεταξύ τους σχέση. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε δημοσιεύσει ένα σχετικό κείμενο το οποίο αναρτούμε και πάλι προσθέτοντας κάποιες νέες σκέψεις.
*  *  *
Η καπιταλιστική κρίση μπορεί να φέρει κινηματικές εξάρσεις, επαναστατικά ξεσπάσματα ή αναδίπλωση και μιζέρια. Ταυτόχρονα και σε συνάρτηση με τα προηγούμενα προκαλεί πλήθος συζητήσεων για το επαναστατικό κόμμα και την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικοπολιτικών μετώπων. Σήμερα στην ελληνική πολιτική σκηνή ανάμεσα σε κομμουνιστικές, κομμουνιστογενείς και ριζοσπαστικές δυνάμεις ξεδιπλώνεται ένας διάλογος:

Γιορτή για την ελευθερία των σπόρων

«Όποιος ελέγχει το σπόρο ελέγχει την τροφή ελέγχει και την ανθρωπότητα», αναφέρει η εναλλακτική κοινότητα Πελίτι.
φωτο τράπεζα σπόρων

Το σκεπτικό των εκδηλώσεων αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση από την εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, που σχολιάζει: «Εν αρχή ην ο σπόρος! Γιατί ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος της διατροφής μας. Η τροφή και η γη είναι η βάση της ζωής και του πολιτισμού μας.
Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι των πόλεων έχουμε λησμονήσει τη σύνδεσή μας με τη γη και τον σπόρο που μας τρέφει, και που η τροφή μας έχει γίνει έρμαιο σχεδόν των κερδοσκοπικών εταιρειών, εμείς γιορτάζουμε την διατροφική ασφάλεια και ανεξαρτησία που μας παρέχουν οι ντόπιοι παραδοσιακοί σπόροι.

Μήπως χρειάζεται τελικά να μετατραπούμε ολοκληρωτικά σε Γέεννα του πυρός, για να παλέψουμε επιτέλους για τα αυτονόητα;

του Σταύρου Κατσούλη
Γυαλιά καρφιά, κόλαση, χάος και καταστροφή, γης Μαδιάμ. Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να δώσει κανείς στο χειροπιαστό αποτέλεσμα των υποτελών πολιτικών που έχουν επιβληθεί στην χώρα από το καθεστώς, δια μέσου των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και Παπαδήμου μέχρι στιγμής.

Είτε μιλάμε για την κατάσταση της κοινωνίας, όπου πλέον έχουμε τουλάχιστον το ένα τέταρτο του πληθυσμού να μην μπορεί να στηρίξει το νοικοκυριό του, είτε μιλάμε για την οικονομία, δεν μπορεί κανείς πλέον να μιλά για success story.

Δυο κοινά έχουν τα αστικά κόμματα της Ελλάδας με τον Έμπολα

Γράφει ο mitsos175
Δυο κοινά έχουν τα αστικά κόμματα της Ελλάδας με τον Έμπολα: Μεταλλάσσονται σαν όλους τους ιούς και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Ευτυχώς για μας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα απαλλαγούμε αργά ή γρήγορα.

Όταν η πολιτική ανικανότητα συνδυάζεται με τη ρατσιστική βλακεία τότε ο δείκτης επικινδυνότητας φτάνει στο ζενίθ και η καταστροφή είναι αναπόφευκτη.

Ο Έμπολα και η Νέμεσις

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  
  Εχεις δει ένα ζευγάρι μάτια απλανή κι ένα στόμα που πασχίζει απ ένα σκελετωμένο κορμί να ρουφήξει λίγο γάλα;
Θυμάσαι εκείνη τη λιγνή φιγούρα, μ ένα μπεζ μανδύα κι ένα τενεκέ στο κεφάλι γεμάτο λασπόνερο να διασχίζει, ίσως και χιλιόμετρα σ έναν άνυδρο τοπίο, ώσπου να φτάσει σε μια αχυρένια παράγκα;
Πρόσεξες εκείνα τα χέρια που απλώνονται, όλο απελπισία και δέηση, σ ένα φορτηγό που μοιράζει λίγο ρύζι και λίγο αλεύρι;
Ενιωσες το σπαραγμό μιας μάνας, όταν το παιδί της αφήνει τη στερνή του πνοή, πιασμένο από τα στήθια της , κι εκείνη....

Ρατσιστικό σκάνδαλο! Η αστυνομία αποκλείει από τους κόλπους της τους κοντούς χαφιέδες

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο
- Ο ρατσισμός πέρασε και επίσημα την πόρτα της ελληνικής αστυνομίας. Γιατί κύριε υπουργέ αποκλείετε από τους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας τους κοντούς χαφιέδες;
- Μόνο οι ψηλοί μπορούν να ρουφιανέψουν ή να κυνηγήσουν  «εγκληματίες»; Άλλωστε οι ψηλοί ρουφιάνοι είναι μόνιμοι υπηρέτες των κοντών ρουφιάνων. Αυτό δεν λέει η γνωστή ρήση;
- Σε παρόμοιες σκέψεις μπήκαν και οι υπεύθυνοι των άλλων υπουργείων.
- Όποιος καρφώνει συμπολίτη του που δεν κόβει απόδειξη ή αγοράζει προϊόν, χωρίς απόδειξη, σε χαμηλότερη τιμή, θα προσλαμβάνεται στο υπουργείο οικονομικών.

Μίσος

Στη Μυτιλήνη, κάποιοι φωτοτύπησαν ιατρική γνωμάτευση νοσοκομείου των Αθηνών για ασθενή που έχει προσβληθεί από τον ιό του AIDS, και πέταξαν τις φωτοτυπίες στους δρόμους. Οι φωτοτυπίες ανέφεραν το όνομα μιας γυναίκας που κατοικεί στο νησί, ο πατέρας της οποίας διαψεύδει πως η κόρη του έχει AIDS, αναφέρει ως υπεύθυνο για την διαπόμπευση έναν πρώην σύντροφό της και προαναγγέλλει μήνυση.
Μετά την διαπόμπευση από την Αστυνομία και τα ΜΜΕ των οροθετικών γυναικών το 2012 -με τη δημοσίευση των ονομάτων τους, των φωτογραφιών τους, των ονομάτων των γονιών τους και τις διευθύνσεις τους-, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι κάποιος επιλέγει να διαπομπεύσει μια γυναίκα με την «κατηγορία» ότι είναι φορέας του AIDS.