#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Η ανατροπή δεν θα έρθει με… άδεια αγορών και ΕΕ

Για να ελευθερωθεί ο λαός πρέπει να σπάσει η φυλακή ΕΕ-Κεφαλαίου

Στο καλάθι των αχρήστων έριξε το μίνι χρηματιστηριακό κραχ και η άνοδος των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, σε συνδυασμό με το ξεκαθάρισμα από τα στελέχη της ΕΕ και του ΔΝΤ πως επιτήρηση και κηδεμονία της Ελλάδας θα συνεχιστούν άτεγκτα, την απατηλή «έξοδο από το Mνημόνιο» Σαμαρά-Βενιζέλου. Ταυτόχρονα, δείχνουν ποια είναι τα όρια της «σκληρής διαπραγμάτευσης» που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εντός του πλαισίου της ΕΕ και των αγορών. Οι γύπες και οι τοκογλύφοι του διεθνούς κεφαλαίου μαζί με τους δεσμοφύλακες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ επιχειρούν να επιβάλλουν ξανά την τρομοκρατία των αγορών, την «πυρηνική απειλή» των σπρεντ. «Μη μιλάς, μη γελάς, ακριβαίνει το ομόλογο που πουλάς»! Προσπαθούν να επιβάλουν τη μοιρολατρία στον λαό.

Παραίτηση Διευθυντή Σχολείου: «Αρνούμαι να γίνω χαφιές» !!!

                          Μακαρθισμός, χαϕιεδισμός και “εκβίαση” υποταγής
Κα Διευθύντρια
Η πολιτική ηγεσία έχει αποϕασίσει την υλοποίηση μιας πολιτικής που υποδεικνύεται από κέντρα αποϕάσεων εκτός χώρας, όπως είναι γνωστό και ομολογημένο δημοσίως.
Βασική επιδίωξη αυτών των πολιτικών είναι η δραστική περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, πράγμα που επετεύχθη μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις περί μη περαιτέρω μειώσεων, η κατάργηση των κεκτημένων, μετά από αγώνες χρόνων και η κατασυκοϕάντηση των ηγετών των αγώνων αυτών με τα όποια λάθη τους, η εργασιακή τρομοκράτηση και ανασϕάλεια υπό την δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας, η επαναϕορά σε συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα τελικά.

Η Υπερεθνική Ελίτ ως «συνωμοσιολογία»

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
​Το περασμένο Σάββατο χιλιάδες Ευρωπαίων πολιτών (πλην Ελλήνων!) κατέβηκαν σε διαδηλώσεις ενάντια στη νέα υπερατλαντική συμφωνία (ΕΕ-ΗΠΑ) ελεύθερου εμπορίου που σχεδιάζει η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε), χωρίς βέβαια να ρωτήσει κανέναν. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει τελικά την πλήρη ιδιωτικοποίηση Υγείας και Παιδείας, κατά το άθλιο πρότυπο των ΗΠΑ, των οποίων οι σχετικές πολυεθνικές ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην Ευρώπη. Μια τέτοια συμφωνία θα ήταν βέβαια το σημαντικότερο ίσως βήμα στην ολοκλήρωση της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Όχι τυχαία, την ίδια στιγμή ανώνυμοι λασπολόγοι είχαν αμοληθεί στο διαδίκτυο για να βρίζουν σαν συνωμοσιολόγους αν όχι ως ...αντισημίτες, όσους μιλούν για Υ/Ε που διαχειρίζεται την ΝΔΤ, καθώς και όσους καταγγέλλουν τον ρόλο των πολυεθνικών επιχειρήσεων στην όλη αυτή διαδικασία.

Όταν το ΚΚΕ πανηγύριζε για την νίκη του ΠΑΣΟΚ του 1981!

Έχει κουράσει η πολιτική γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ, που όπου βρεθεί ταυτίζει την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτών των δυνάμεων που χάρισαν την χώρα στους δανειστές της, εξαθλίωσαν εκατομμύρια λαού, με τον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται με ένα σαφές αντίθετο σχέδιο, με τις όποιες αντιφάσεις (αν δεν ήταν αντίθετο δεν θα υπήρχε άλλωστε αυτός ο πόλεμος εναντίον του από όλο το σύστημα). Το ΚΚΕ, έρχεται και λέει ότι σήμερα που μιλάμε στην χώρα κάνουν το ίδιο κακό το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ, αφιερώνοντας την πλειοψηφία του λόγου του σε επιχειρήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας πιο "χαλαρή" την παρούσα κυβέρνηση.
Ας δούμε την παρακάτω φωτογραφία......

"Mην λες αυτό που πρέπει, όταν δεν πρέπει" (αρχαίο ρητό)

Γράφει ο mitsos175
Επαινούσαν κάποτε τον φιλόσοφο Αντισθένη κάποιοι φαύλοι, κι αυτός αναρωτήθηκε:” Μήπως έκανα κάτι κακό;” Όχι δεν έκανε.
Δεν χρειάζεται να πει κάποιος ψέματα, για να επαινεθεί από άχρηστους. Αρκεί αυτή η αλήθεια που αναφέρει, να νομίζουν ότι εξυπηρετεί το δόλιο σκοπό τους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να λέγεται η αλήθεια, αλλά να λέγονται όλες ανεξαιρέτως οι αλήθειες, ώστε να καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει .

Το σχολείο «βλάπτει σοβαρά» την θρησκοληψία!

 Ένας επιπλέον χρόνος εκπαίδευσης, 10% λιγότερη θρησκεία και 11% πτώση στις προλήψεις – Τι δείχνουν έρευνες σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, την Τουρκία και τον Καναδά – Αναλυτική σκέψη και θετικές επιστήμες αδυνατίζουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις

Βασίλης Γαλούπης
Είναι μια είδηση των τελευταίων ημερών που δεν έχει παίξει καθόλου στα ελληνικά ΜΜΕ, όμως παρουσιάζει σίγουρα ενδιαφέρον. Αρκεί, λοιπόν, μόνο ένας παραπάνω χρόνος στο σχολείο για να κάνει κάποιον κατά 10% λιγότερο θρησκόληπτο ή θρησκευόμενο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η μελέτη «Compulsory schooling laws and formation of beliefs-education, religion and superstition» του National Bureau of Economic Research, που δημοσιεύθηκε στις 6.10.14.

Βαλκάνια: Οι αστικές τάξεις αναμοχλεύουν τον εθνικισμό


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΤΙΡΑΝΑ.--
Πρόσφορο έδαφος για την αναμόχλευση και όξυνση εθνικιστικών «παθών» που καλλιεργούν οι αστικές τάξεις στα Βαλκάνια, που διαμελίστηκαν από τους ιμπεριαλιστές, βρήκε η προβοκάτσια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας που σημειώθηκε το βράδυ της 14ης του Οκτώβρη. Χτες, για δεύτερο 24ωρο, συνεχίστηκε ο απόηχος του επεισοδίου με «πρωταγωνιστή» τη σημαία, που μετέφερε τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με το χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» να καλύπτει περιοχές της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας, προκαλώντας τριγμούς στις σερβο-αλβανικές σχέσεις και μπαράζ βίαιων επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Θα φάμε τηλεοπτική «χρυσαυγειάδα» κι όποιος αντέξει …

Σχολιάζει ο Κλεισθένης.
Τελικά ο εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α και όχι μόνο θα οδηγηθεί σε δίκη.
Η κατηγορία: σύσταση και οργάνωση εγκληματικής ομάδας.
Λίγο πριν τις εκλογές.
Πεδίον δόξης λαμπρό για τους τηλεσχολιαστές, τηλεμαϊντανούς, γραφικούς.
Θα μας πρήξουν τα «ούμπαλα» με τις παρόλες τους.

Οι …«αλήθειες» του Σαμαρά και η πραγματικότητα

Του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου
Με μια λίστα που περιέχει δήθεν τις …«αλήθειες» του κυβερνητικού έργου περιφέρεται ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, την οποία παρουσιάζει σε κάθε δημόσια εμφάνιση του, ισχυριζόμενος ότι εμπεριέχει τις «προϋποθέσεις» για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Οι «αλήθειες» του πρωθυπουργού, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από μια χονδροειδή αντιστροφή της πραγματικότητας, με στόχο την δημιουργία κάλπικων προσδοκιών στον ελληνικό λαό.

Η θυμωμένη γενιά...

Σήμερα το blog αποφάσισε να στεναχωρήσει αρκετούς.
Είναι, λένε, θυμωμένη η νέα γενιά αυτή των 20-25-30 ετών, γιατί η δική μας η γενιά τους έκλεψε το μέλλον, το υποθήκευσε, το σκόρπισε!
Πολύ σωστά ως εδώ.
Έτσι είναι, κι έτσι έγινε, και το μέγεθος του λάθους της δικής μας γενιάς (του Πολυτεχνείου) είναι κολοσσιαίο.
Όμως και η δική μας η γενιά ήταν θυμωμένη με την γενιά των πατεράδων μας. Κι όλες οι γενιές λίγο-πολύ τάχουνε με τις προηγούμενες.