#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Τί είδαμε στην Ανατολική Ουκρανία: κεντρική εκδήλωση με τα μέλη της ελληνικής αποστολής του διεθνούς Αντιφασιστικού Καραβανιού


Η ελληνική αποστολή της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία που ταξίδεψε με το Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στην Ανατολική Ουκρανία επέστρεψε και είναι έτοιμη να μας μεταφέρει τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις της. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ...

Η αναγκαιότητα της αριστερής αντικαπιταλιστικής πολιτικής και πώς να την υπηρετήσουμε

Παναγιώτης Μαυροειδής
Τι και πώς να διεκδικήσουμε λοιπόν σήμερα; Τι σημαίνει ‘’διέξοδος’’ ή  ‘’αριστερή πολιτική’’, για τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους νέους;
Δεν είναι κακό να κοιτάξουμε τους απέναντι. Όλες οι πολιτικές επιλογές κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τη σημερινή κοινωνική αθλιότητα, έχουν ξεκάθαρη ταξική στόχευση: Να υποβιβάσουν τη θέση της εργαζόμενης πλειοψηφίας, να αιχμαλωτίσουν θεσμικά και οικονομικά την εργατική τάξη, να τη δέσουν χειροπόδαρα. Και να τη ληστέψουν, αλλά και να της στερήσουν τη δυνατότητα της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα.....
Όσο για το δικαίωμα της ανατροπής αυτού του συστήματος, πρέπει να βγει στην ιδεολογική και πολιτική παρανομία.

Ανήκεστος βλάβη, πλην του… Σάββα

…»Το κράτος από την αρχή της γέννησής του εμφορείται από ένα διπλό χαραχτήρα: Πρώτον, προστατεύει τα προνόμια και την εξουσία της εκάστοτε άρχουσας τάξης, σε βάρος των υπηκόων και δεύτερο, αποτελεί το βασικό εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και αναπαραγωγής του εκάστοτε ταξικού κοινωνικού συστήματος».
Πάνω κάτω αυτό είχαν στο νου τους οι Μαρξ και Ενγκελς όταν επεξεργάστηκαν τη σχέση των τάξεων. Για να φτάσει ο Λένιν να ορίσει το κράτος ως το όργανο για την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης.
Ξεκινάμε με τη απόφαση που καταδίκασε τους τρομοκράτες, άλλοι τούς θέλουν επαναστάτες, της «17ς Νοέμβρη». Τούς μπουζουριάσανε και τους ξαποστείλανε. Για κάποιους απ´ αυτούς, που ήταν συνεργάσιμοι, η ποινή αλλά και ο χρόνος έκτισης ήταν απείρως ελαφρύτερες. Για τους άλλους δεν το συζητάμε.

Το αυτογκόλ των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*
Τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην Συρία και στο Ιράκ, μας προκαλούν θλίψη, κατάπληξη , οργή και ερωτηματικά στο αν οι ΗΠΑ, η παγκόσμια υπερδύναμη, που επιδιώκει  ένα μονοπολικό κόσμο, στον οποίο θα ηγείται, αν είναι ικανή  για τον σκοπό αυτό, ή ανίκανη να προβλέψει, να σχεδιάσει  να επιβλέψει και να εκτελέσει ένα γεωστρατηγικό οραματισμό, που θα εξυπηρετούσε τα δικά της τουλάχιστον σχέδια και συμφέροντα, αδιαφορώντας βέβαια για τις επιπτώσεις σε λαούς και χώρες.

Παραμένει ο κίνδυνος παγκόσμιου κραχ για τις επόμενες ημέρες

Δημήτρης Καζάκης
Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών παραμένουν νευρικές σήμερα Πέμπτη, με τις μετοχές στην Ασία να παρακολουθούν το ξεπούλημα που κορυφώθηκε χθες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια και στη Νέα Υόρκη. Οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, με τον περιφερειακό δείκτη αναφοράς να οδεύει προς τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.
Αν και οι ευρωπαικές αγορές άνοιξαν σήμερα το πρωί υψηλότερα από χθες, που υποδηλώνει εξωτερική χρηματοδοτική παρέμβαση, ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου κραχ δεν έχει ακόμη αποφευχθεί. Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις παγκόσμιες αγορές.

Ο “ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ” ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝΑναγκαία αναδρομή σε ένα αιώνα πραξικοπημάτων,

υποτέλειας, δικτατοριών, εξάρτησης, βίας και νοθείας και ισοπέδωσης του ελληνικού λαού..Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία που ο νεοφασισμός αγιοποιεί τους δικτάτορες

Νίνα Γεωργιάδου

Η Ελλάς αποχωρούσα

Να μην σε διαπερνά τίποτε, να μην σε ενδιαφέρει τίποτε, να μην σε πονάει τίποτε. Αυτό είναι το τρίπτυχο της νεοελληνικής πολιτικής φιλοσοφίας με σημαντικότερο εκπρόσωπό της τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλο. Ένα μοναδικό φαινόμενο πολιτικού που δίνει μεγαλύτερη σημασία στο αν ο κεφτές θα είναι διπλοτηγανισμένος από το αν το σύνορο της χώρας πήρε τον κατήφορο και έφθασε στην Πελοπόννησο. Ο πολιτικός, καθρέπτης των νεοΕλλήνων, που τίποτε μεμπτό δεν βλέπει σε προκλήσεις γειτόνων αλλά και σε δολοφονίες αμάχων Ελλήνων που τούς έλαχε να έχουν υπερασπιστή των αδίκων θανάτων τους έναν πολιτικό τέτοιου μεγέθους κυριολεκτικά.

Ουκρανία: Χιλιάδες ακροδεξιοί στους δρόμους για την επέτειο του UPA ( video )


Μετάφραση από τόukraineantifascistsolidarity 
 Στις 14 Οκτωβρίου χιλιάδες φασιστοειδή διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας για την επέτειο της ίδρυσης του ουκρανικού επαναστατικού στρατού (UPA), ο οποίος συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη ναζιστική Γερμανία και πρωταγωνίστησε στη γενοκτονία εναντία στους Πολωνούς και τους Εβραίους που ζούσαν στη χώρα. Ο πρόεδρος Poroshenko ανακήρυξε τη μέρα αυτή εθνική εορτή.Κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν αρκετές πορείες στο Κίεβο. Μια από αυτές διοργανώθηκε από το ακροδεξιά κόμμα Svoboda, το οποίο συμμετέχει με τρεις υπουργούς στη σημερινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Yatseniuk. Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αίτημα την “απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των οργανώσεών της” καθώς και να “αναγνωριστεί το UPA ως μαχητές για την ελευθερία της Ουκρανίας”. Στην κεφαλή της πορείας ήταν μέλη του κόμματος και τάγμα με τις στρατιωτικές τους στολές.

Ευρωβουλευτές Ν.Δ.: Γλείφουν τις μπότες του Δ΄ Ράιχ!

  Βαθυ Κοκκινο
Πρέπει να έχεις πολύ μεγάλο θράσος για να μιλάς μετά από μια πράξη που σε στιγματίζει για όλη σου τη ζωή ως δωσίλογο και προσκυνημένο στα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου. Και όχι μόνο να μιλάς, αλλά να εγκαλείς αυτούς που ζήτησαν από την Ευρωβουλή το αυτονόητο:

Να αποδοθούν οι αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα από την περίοδο της κατοχής.