#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Ανούσιοι διακομματικοί καυγάδες - Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα και πλουτοκράτες

Του Γ. Γ
Την άποψη μας για όλα όσα ακούγονται περί «μαύρων ταμείων» και «κουμπαράδων» για να λαδωθούν δουλευτές και να ψηφίσουν σ’ αυτή την βουλή νέο «τελετάρχη», την έχουμε γράψει. Τους ανούσιους καυγάδες που υπήρξαν σήμερα στην βουλή, με αφορμή αυτό το θέμα τους παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Η Κομπάνι είναι οι νέες Θερμοπύλες

Viral έχει γίνει στους λογαριασμούς των Κούρδων η εικόνα που αποτυπώνει την Κομπάνι ως τις σύγχρονες Θερμοπύλες.
Οι «300» Κούρδοι της Κομπάνι στέκονται σε έναν κύκλο στην μέση της εικόνας και είναι περικυκλωμένοι από τις ορδές των τζιχαντιστών, που κρατούν τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.

 tribune

Τα βοθρολύματα τραγουδάνε ακόμα

Εφόσον απέκτησαν όλοι στόμα και ομιλούν κρύβοντας την θρασυδειλία τους πίσω από κομματικές και εξουσιαστικές φούστες δεν γίνεται ο αποδέκτης αυτών των βοθρολυμάτων να κάθεται και να τα ανέχεται χωρίς ανταπαντήσεις. Δεν χρειάζεται κανείς ελεύθερος άνθρωπος καμία δημόσια εκπροσώπηση για να επιτεθεί στις κοτρόνες που πετά το κάθε καλοβολεμένο κωθώνι από τα μπαλκόνια των βασιλικών οίκων τόσο των ΜΜΕ όσο και του κοινοβουλίου.

"Όπου κατουρούν πολλοί μαζί, γίνεται ποτάμι"

Ραχήλ Μακρή:
Η λαϊκή σοφία παρουσιάζει γλαφυρά τα προγραμματικά δομικά στοιχεία των υποτιθέμενωννέων πολιτικών δυνάμεων. Οι πράξεις τους αποκαλύπτουν ότι οι εξαγγελίες για νέα πολιτικά ήθη, ηυποτιθέμενη διαφορετική πρόταση από την ‘’σαπίλα’’ που μας κυβερνά, το ανάθεμα όλου τουυπάρχοντος πολιτικού συστήματος από την εναλλακτική των υποτιθέμενων ανέντακτων,αποδεικνύονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Τους πολλούς της ΝΔ ακολουθούν για να διαπραγματευτούν την προίκα Ελιές και Ποτάμια.

(Και) Η ομορφιά είναι ταξική…

Μιλώντας για ομορφιά δε θα συγκρίνουμε μια γυναίκα με μια άλλη, από αυτές που προβάλλει ως πρότυπο η τηλεόραση, ή έναν άντρα με έναν άλλο, αλλά θα κάνουμε κάτι πιο απλό: θα συγκρίνουμε τον καθένα με τον εαυτό του.
 -

Ζητούνται πρόθυμοι βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (απολαβές ικανοποιητικές)

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου
Αμέσως μετά την παραλαβή του… μηνύματος των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια οργανωμένη επιχείρηση για τη συγκέντρωση των180 βουλευτικών ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Ο επιτελικός σχεδιασμός φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού με την απαραίτητη συμβολή του ΕυάγγελουΒενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πολιτικοί είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που διαθέτουν στη φαρέτρα τους. Ακόμη και τα πιο «δαπανηρά». Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας. «Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται, και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος. Σίγουρα κάτι περισσότερο θα ήξερε για τις πολιτικές διεργασίες του παρασκηνίου.

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ

Στη Μαριούπολη κηρύχθηκε πένθος για τους νεκρούς από βομβαρδισμό κηδείας

Στο χωριό Σαρτάνα, που υπάγεται στη Μαριούπολη, μετά από βολές σκοτώθηκαν 7 άτομα και τραυματίσθηκαν 17.
Κατά το πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι, βάσει δημοσιεύματος της Καθημερινής, το ελληνικό χωριό επλήγη από βολές συστοιχιών πυραύλων «Γκραντ». Τέσσερα βλήματα έπληξαν το χωριό, ένα εκ των οποίων εξεράγη δίπλα σε κηδεία που πορευόταν εκείνη την ώρα προς το νεκροταφείο.
Κατά τα ουκρανικά ΜΜΕ οι βολές προήλθαν από τους πολιτοφύλακες. Ωστόσο, βάσει της 1ης διεθνούς Νοτιο-Ανατολικης ταξιαρχίας των ανταρτών που επιχειρεί εκεί, οι βολές προήλθαν από τον οικισμό Κομιντέρνοβο, που δεν ελέγχεται από δυνάμεις των ανταρτών.

Η νέα Κομμισσιόν (να την χαιρόμαστε)

Στο παραπάνω διάγραμμα μπορείτε να δείτε την σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομμισσιόν), υπό την προεδρία τού νεοεκλεγμένου Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ. Με μια πρώτη ματιά, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι, πλην του προέδρου, υπάρχουν 7 αντιπρόεδροι και 20 επίτροποι, ανάμεσα στους οποίους διακρίνονται τα ονόματα του έλληνα Δημήτρη Αβραμόπουλου και του κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη.

Πέρα απ' αυτά που φαίνονται με την πρώτη ματιά, το παραπάνω διάγραμμα περιέχει αφ' ενός μεν τέρατα και σημεία αφ' ετέρου δε πολλά μουσούδια. Δυστυχώς, όλα αυτά παραμένουν δυσδιάκριτα σε όσους δεν είναι διαβασμένοι και ενημερωμένοι. Κι επειδή υποψιάζομαι ότι αυτοί αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, ας πάμε να κάνουμε μαζί μια σύντομη εξερεύνηση.

Το χρέος!


Μέγαρα 14 Οκτωβρίου 1973: «Αυτή η γη είναι δική μας!»


Το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου 1973 επιτροπή αγροτών από τα Μέγαρα επισκέπτεται το κατειλημμένο Πολυτεχνείο και ο σταθμός «των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων» μεταδίδει:

«Ο λαός των Μεγάρων στέκεται και υπόσχεται να αγωνιστεί στο πλευρό του φοιτητικού και εργαζόμενου λαού. Ο αγώνας είναι κοινός. Δεν είναι μόνο για την πόλη των Μεγάρων ή το Πολυτεχνείο. Είναι για την Ελλάδα. Για το λαό της που θέλει να καθορίσει τη ζωή του. Να πορευτεί στο δρόμο της προκοπής. Βασική προϋπόθεση, η ανατροπή της δικτατορίας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας».

Ποια «έξοδος από το μνημόνιο»; Πλάκα μας κάνετε;

Σταύρος Χριστακόπουλος
«Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά αυτό που θα μείνει είναι μια ισχυρή επιτήρηση». Αυτό είναι το μήνυμα που εισπράττει η κυβέρνηση απ’ όλες τις πλευρές που συγκροτούν την ομάδα των επίσημων δανειστών της χώρας, όταν διατυπώνει το αίτημα για «έξοδο από το μνημόνιο», «αποσύνδεση από το ΔΝΤ» και «επιστροφή στις αγορές».Μπορεί οι δανειστές να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους θέματα, αλλά η επωδός είναι κοινή. Σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το τρέχον μνημόνιο, αυτό θα γίνει υπό όρους: 1. Δεν θα συμβεί τίποτε χωρίς την αποφασιστική γνώμη των δανειστών, οι οποίοι εμφανίζονται εξαιρετικά δύσπιστοι για την προοπτική η Ελλάδα να βγει πλήρως και «καθαρά» από το μνημόνιο κατά το πρότυπο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Καλή πατρίδα σύντροφε!

Αρης Σκιαδόπουλος
Μη μου πεις αν και γιατί ήταν μάταιοι οι αγώνες. Και μη μιλάς για πεσιμισμούς και τέτοια διάφορα. Πες «όλα πήγαν καλά». Πήγες πέρα από το μετέωρο βήμα του πελαργού. Εφτασες ως εκεί που μετεωρίζεται η ίδια η ύπαρξή σου. Καθρεφτίζεσαι στην αντανάκλαση του απόλυτου κενού.
Θυμάσαι τον Τάσσο Ζωγράφο στη Μακρόνησο; Είχε κάψει μπιέλες κι είπε στον Κούνδουρο «δεν αντέχω ρε Νίκο, θα τρέξω στο γκρεμό να πέσω από κει στη θάλασσα, να με περάσουν για τρελό. Όμως, μόλις τρέξω, ας έρθει κάποιος πίσω μου να με προλάβει, γιατί αν δεν με προλάβει θα πέσω»…
Έφυγε πρώτος προς τον γκρεμό και κάποια μέτρα πίσω του ξαμολήθηκε σ ένα τρελό κατοστάρι ο Βέγγος και τον πρόλαβε στο τσακ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ & Ο (ΔΥΣΚΟΛΟΣ) ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΚΡΙΔΗ*
Στις 26 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ουκρανία πρόωρες βουλευτικές «εκλογές». Τα εισαγωγικά στη λέξη, όπως και σε κάθε άλλη λέξη που αναφέρεται σε κρατικά αξιώματα στη χώρα αυτή, υπαγορεύονται, βεβαίως, από την αμφίβολη, έως και ανύπαρκτη νομιμοποίηση που έχουν όσοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 22ης Φεβρουαρίου 2014 και κατέλαβαν βίαια την εξουσία, εκδιώκοντας το νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας, καθώς και την κυβέρνηση της οποίας ήταν μέχρι τότε επικεφαλής.
Οι εκλογές αυτές είναι απόρροια της απόσυρσης της εμπιστοσύνης από την «κυβέρνηση» Ποροσένκο-Γιατσενιούκ δύο εκ των κυβερνητικών εταίρων: του νεοφιλελεύθερου (πλην με έντονα εθνικιστική ρητορεία) κόμματος «Bat’kivschina» («Πατρίδα») της διαβόητης Γιούλιας Τιμοσένκο και του φασιστικού-εθνικιστικού «Ριζοσπαστικού Κόμματος» του ακραίου λαϊκιστή και «δημοσιοσχετίστα» Ολέγ Λιασκό. Οι δύο αυτές «περσόνες», που έχουν τις δικές τους, διόλου ανομολόγητες πολιτικές φιλοδοξίες, μπορεί να επιδιώκουν να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» Πετρό Ποροσένκο, ωστόσο ο τελευταίος φαίνεται να είναι ο ουσιαστικός κερδισμένος από την όλη υπόθεση, αφού έχοντας την κρατική εξουσία και τους μηχανισμούς της στα χέρια του, έχει τη δυνατότητα να φτιάξει μια εκλογική αναμέτρηση «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του.

Οι γερμανικές ελίτ αποικιοποιούν την Ευρώπη

Του Πέτρου Θ. Πιζάνια*
Παρακολουθώντας την καθαίρεση της γαλλικής κυβέρνησης από τον πρόεδρο Ολάντ, επειδή ο υπουργός των Οικονομικών έκανε δηλώσεις εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής πολιτικής της, θυμήθηκα πως το δεύτερο γερμανικό Ράιχ, το γερμανικό εθνικό κράτος δηλαδή, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1871 σε γαλλικό έδαφος: στις Βερσαλίες, όταν οι Πρώσοι υπό τον Βίσμαρκ πολιορκούσαν το Παρίσι. Στις μέρες μας μετακινήθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, όχι προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι το αρμόδιο όργανο, αλλά στην κ. Μέρκελ, ώστε να ζητήσει την άδεια διατήρησης του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του γαλλικού κράτους.

«Αναπολούν» νέα πραξικοπηματικά καλούπια…


«Βάζουμε μερικούς ακόμη φυλακή και βγάζουμε Πρόεδρο με τις δικές μας μόνο ψήφους...»
Η αηδία πολλαπλασιάζεται από την οργή μπροστά στις υποκριτικές υστερίες των κακούργων της κυβερνητικής συμμορίας, τις σχετικές με το χρηματισμό βουλευτών…
Σχίζουν τα ιμάτιά τους, σαν τους Φαρισαίους, οι κυβερνητικές λέρες, λες και ο χρηματισμός των βουλευτών, είναι κάτι το άγνωστο και πρωτάκουστο στην πολιτική μας ιστορία…
Εδώ έχουν αποκαλυφτεί σημεία και τέρατα, χρηματισμοί κομμάτων και μαφιόζικες διαπλοκές πολιτικών με τους νονούς του χρήματος, και ο Σαμαράς με το Βενιζέλο ωρύονται για τη …βλασφημία: για το χρηματισμό των βουλευτών!!!

Το ΝΑΤΟ ξαναστήνει το «σύμφωνο της Βαρσοβίας»

Εισάγουν από κερκόπορτα την Ουκρανία στις δομές του ΝΑΤΟ με δυνατότητα ενεργοποίησης του άρθρου 5

Έχουν περάσει έξι δεκαετίες από την ημέρα που οκτώ χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ συγκεντρώθηκαν στη Βαρσοβία για να υπογράψουν το ομώνυμο σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας, που θα αποτελούσε το αντίπαλο δέος στο ΝΑΤΟ. Η ιστορία όμως φαίνεται ότι έχει μια αρκετά διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ αφού στα μέσα Σεπτεμβρίου η Βαρσοβία φιλοξένησε τους εκπροσώπους τριών χωρών που υπέγραψαν ένα νέο σύμφωνο – αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσουν, όπως λένε, τη Ρωσία.

Ψευδαισθήσεις...


Ο ιός του φόβου

Οι συμπολίτες μας δεν ήταν περισσότερο ένοχοι από άλλους, ξεχνούσαν μόνο να ’ναι μετριόφρονες, αυτό είναι όλο και σκέφτονταν πως όλα είναι ακόμα δυνατά γι’ αυτούς, πράγμα που προϋπέθετε ότι οι συμφορές ήταν αδύνατο να υπάρχουν. Εξακολουθούσαν τις εμπορικές συναλλαγές, ετοίμαζαν ταξίδια και είχαν τις απόψεις τους. Γιατί να σκέφτονταν την πανούκλα που καταργεί το μέλλον, τις μετακινήσεις και τις συζητήσεις; Νόμιζαν πως ήταν ελεύθεροι ενώ κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος όσο υπάρχουν συμφορές.  [Αλμπέρ Καμύ, Η πανούκλα]
 
Διαδίδεται σαν αστραπή, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε πια∙ ο ένας κολλάει τον άλλον σχεδόν ακαριαία. Δεν υπάρχει πλέον τρόπος να ελεγχθεί η εξάπλωσή της. Δεν έχει βρεθεί το φάρμακο κι ίσως να μην προλάβει να βρεθεί, πριν αφανιστεί η ανθρωπότητα. Ο φόβος κι ο τρόμος κατακλύζουν τις συνειδήσεις. Η ακοή δεν είναι αρκετή για ν’ ακουστεί το τέλος που πλησιάζει. Φόβος για τον εαυτό και τον άλλο, το αγαπημένο πρόσωπο∙ κι απ’ την άλλη, τρόπος προστασίας δε διαφαίνεται στον ορίζοντα. Οι ειδήσεις δεν σταματούν να φτάνουν. Εσύ είσαι απ’ τους τυχερούς. Δεν κόλλησες ακόμη. Κι όσοι απ’ τους δικούς σου πάνε στη δουλειά, φαίνονται ακόμη καλά –φεύ! Προς το παρόν! Μην αποθρασύνεσαι! Έχε το νου σου! Ωστόσο, όλοι παίρνουν φάρμακα. Προληπτικά…