#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Δ. Καζάκης: Τολμήστε να ξέρετε!

Του Δημήτρη Καζάκη
Αυτοί που μας τάζουν ότι θα φύγουμε από το μνημόνιο δεν λένε κουβέντα για το μόνιμο καθεστώς της "νέας ευρωπαϊκής διακυβέρνησης" με βάση την οποία το κράτος-μέλος δεν μπορεί ούτε καν να συντάξει τον δικό του προϋπολογισμό. Η αποικιοκρατία τώρα δικαιώνεται. Μια αποικιοκρατία απρόσωπη, υπερεθνική, αλλά και ως εκ τούτου ακόμη πιο αδίστακτη και προκλητική για το μέσο νου.

Λέμε για το μέσο νου, γιατί το πρώτο βήμα προς την ελευθερία ήταν πάντα η τόλμη στην σκέψη. Sapere aude, έγραφε ο Οράτιος το 20 μ. Χ. "Στοχάσου, και αρκεί" επαναλάμβανε στο προοίμιο της “Ελληνικής Νομαρχίας, ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας” ο Ανώνυμος Έλληνας το 1805. Το 1784 ο Ιμμάνουελ Καντ απάντησε περίπου με τον ίδιο τρόπο όταν του ζήτησαν να απαντήσει στο ερώτημα, τι είναι διαφωτισμός;

Επίθεση με νεκρούς σε ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας

Επίθεση με ρουκέτα δέχτηκε ελληνική κοινότητα κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 17 να τραυματιστούν.
Η ρουκέτα έπεσε δίπλα από το νεκροταφείο στο χωριό Σαρτανά, το οποίο απέχει 10 χλμ από τη Μαριούπολη, την ώρα που δεκάδες πολίτες βρίσκονταν εκεί για μία κηδεία.

Η νύχτα που κάηκε ο προσφυγικός καταυλισμός


Στις 12 Ιουλίου του 2009 στην Πάτρα, αστυνομική επιχείρηση κατεδάφισε και έκαψε έναν καταυλισμό προσφύγων. Την επόμενη ημέρα τοπική εφημερίδα έγραψε: «Το απόστημα έσπασε». Ως εμπρηστές κατηγόρησαν τους ίδιους τους πρόσφυγες, χρησιμοποιώντας ψευδομάρτυρες, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η 14χρονη Μαντώ Αθανασοπούλου, μαθήτρια του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών, θυμάται τη νύχτα που κάηκε ο προσφυγικός καταυλισμός δίπλα στο σπίτι της. Το κείμενό της διαβάστηκε σε τιμητική εκδήλωση του σχολείου για τον Πατρινό λογοτέχνη Βασίλη Λαδά.

Παγκόσμια αλληλεγγύη για την αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι


 Παγκόσμια αλληλεγγύη για την αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι. Από το Αφγανιστάν ως την Αργενιτνή και από την Αυστραλία ως τη Ν. Αφρική, χιλιάδες διαδηλώνουν κάθε μέρα και δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην κουρδική αντίσταση κατά του ISIS.

Η βία και η τρομοκρατία αναπόσπαστο μέρος όλων των θρησκειών

Γράφει ο mitsos175
Μου έκανε εντύπωση ένα άρθρο για το τι θεωρεί αμαρτήματα η εκκλησία. Κυκλοφορεί ένας κατάλογος 156! αμαρτημάτων. Δεν είναι ο μοναδικός κατάλογος υπάρχουν κι άλλοι που εμπλουτίζουν τον συνολικό αριθμό "αμαρτιών". Εκείνο όμως που κάνει εντύπωση είναι πως μαζί με σοβαρά εγκλήματα όπως φόνου, βιασμού, παιδεραστίας, κοκ, βρίσκονται "αμαρτίες" που ούτε καν περνούν από το μυαλό ενός σύγχρονου ανθρώπου.

"Λαδώνονται" οι βουλευτές;

 Αποκλείεται. Μας το είχε βεβαιώσει στο παρελθόν ο Τσοχατζόπουλος, μας το επιβεβαίωσε ο Μαντέλης, μας το ανέλυσε ο Παυλίδης, είχαμε διαβάσει την διατριβή που είχε κάνει για το θέμα ο Τσουκάτος και πρόσφατα το εμπεδώσαμε με την διάλεξη Μιχελάκη.

Του Γ. Γ.
Κοκκορομαχίας το ανάγνωσμα για άλλη μια φορά. Ερέθισμα η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του Σύριζα Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι υπάρχει δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο «γαλάζιοι» επιχειρηματίες έφτιαξαν «ταμείο» για να εξαγοράσουν βουλευτές ώστε να γίνει κατορθωτή η εκλογή νέου «τελετάρχη» απ’ αυτή τη βουλή.

ΕΛΤΑ: Νέα σειρά γραμματοσήμων - "Ελληνική Χρεοκρατία" (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

http://www.jodigraphics.net/?p=5941
 

Πέφτοντας απ’ τα σύννεφα…

Γράφει ο Δημητρίου.Δ
Πολύς θόρυβος ‘χτες και σήμερα για το θέμα των εξαγορών των ψήφων των βουλευτών. Στο χωριό μου λένε «ανατρίχιασα» δλδ «ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι».
Πρώτη φορά ακούμε ότι κάποιος βουλευτής τα πήρε και έριξε την κυβέρνηση ή ψήφισε κάποιο νομοσχέδιο κτλ. ; Πρώτη φορά ακούμε για συναλλαγές ανάμεσα σε βουλευτές και συμφέροντα;
Φυσικά δεν υπάρχουν παραστατικά, αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με τιμολόγια και αποδείξεις.