#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Ποιος επινόησε τη "θεωρία των δύο άκρων";

Μην απαντήσετε "η δεξιά"...

 


"Φταίνε και οι δύο!": 
Πόστερ του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), 1932
 

Αδερφοφάδες…

Alexandros Raskolnick
Την ώρα που το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά τον βίο και την πολιτεία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας-νέας Δημοκρατίας, ελέγχοντάς τον με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της κατ’ εξακολούθηση απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, την ίδια ακριβώς ώρα, αυτός ο αρχολίπαρος, αντί να πάει κάπου να κρύψει την ντροπή του, τολμάει, ο θρασύτατος, να φοράει την πιο πλουμιστή στολή γελωτοποιού που διαθέτει το βεστιάριο του (απο)κόμματός του και να περιδιαβαίνει στα πλατό της Τηλεδημοκρατίας μας, μιλώντας, ο ανεκδιήγητος, εκ μέρους της κοινωνίας μας:

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Αύξηση φόρων και περαιτέρω μείωση κοινωνικών δαπανών

         Παρατείνεται η έκτακτη εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης  
      κενό γράμμα η υπόσχεση για μείωση του φόρου στα καύσιμα!
 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Χρονιά περαιτέρω φτωχοποίησης θα είναι το 2015, όπως όλα τα χρόνια μετά το 2010 οπότε η Ελλάδα εισήλθε στον εφιάλτη των Μνημονίων. Η μοναδική διαφορά, και δεν είναι καθόλου αδιάφορη, είναι πως το 2015, με βάση το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε η κυβέρνηση στην δημοσιότητα στις 6 Οκτώβρη, τον επόμενο χρόνο θα καταγραφεί αύξηση του ΑΕΠ. Με κάθε βεβαιότητα μικρότερη από το 2,9% που προβλέπει και διατυμπανίζει η κυβέρνηση, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επικοινωνήσει με τα λαϊκά στρώματα που έχουν πληγεί από την κρίση, δημιουργώντας ελπίδες βελτίωσης της θέσης τους. Ακόμη όμως κι έτσι, το 2015 θα είναι σημαδιακή χρονιά επειδή εγκαινιάζει μια νέα περίοδο, στην οποία το προϊόν θα μεγεθύνεται, κινούμενο στην ζώνη του 1 έως 2%, πιθανά να δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας, η θέση όμως των εργαζομένων σταθερά θα επιδεινώνεται! Αντίθετα δηλαδή με ό,τι συνέβαινε ως τώρα που η οικονομία και συγκεκριμένα η ύφεση τραβούσε προς τα κάτω το επίπεδο ζωής, στο εξής θα είναι η πολιτική, δηλαδή τα μέτρα που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, που θα χειροτερεύουν τους όρους εκμετάλλευσης της εργασίας.

Κώστας Λαπαβίτσας: Η ΟΝΕ δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί

Οι συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος μιλούν για βαθιά διαγραφή του χρέους, η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή


Συνέντευξη στον Χρήστο Σίμο
"Η βαθιά διαγραφή χρέους είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς να υπάρξει σύγκρουση με τους δανειστές και τους εταίρους", τονίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Αυγή" της Κυριακής, ο Κ. Λαπαβίτσας σχολιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
* Πώς αξιολογείτε το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας;
Αυτό που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν συνιστά πρόγραμμα, καθώς υπήρχαν σοβαρές απουσίες, όπως ένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για το πρόγραμμα λοιπόν είμαστε εν αναμονή.

Το ISIS παιδί των ΗΠΑ και του ιμπεριαλισμού

 Συνέντευξη του Σεϊτ Αλντογαν

Η Τουρκία φοβάται ότι η αλληλεγγύη στους Κούρδους μπορεί να πυροδοτήσει ευρύτερη εξέγερση του κουρδικού και τουρκικού λαού. Γι’ αυτό και αντιπαραβάλλει τόση βία, υποστηρίζει ο Σεΐτ Αλντογάν* μιλώντας στο Πριν με αφορμή την κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε πολλές πόλεις και τους νεκρούς διαδηλωτές στην Τουρκία.

συνέντευξη στον Γιάννη Ελαφρό

- Τι έκταση έχουν οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τη στάση της κυβέρνησης Ερντογάν – Νταβούτογλου στη Συρία; Ποιες πολιτικές δυνάμεις αντιδρούν; Οι διαδηλωτές είναι μόνο ή κυρίως κουρδικής καταγωγής ή και τουρκικής; Ποια είναι τα αιτήματα των διαδηλωτών;

Αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων στη Συρία

κείμενο της ομάδας ελευθεριακών κομμουνιστών

                                       με την ελευθερία ή με τη βαρβαρότητα


Τους τελευταίους μήνες στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δυο κόσμοι συγκρούονται μετωπικά. Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ο πρόεδρος Άσαντ απέσυρε από τη βόρεια Συρία τα περίσσοτερα στρατεύματα με σκοπό να αντιμετωπίσει την εξέγερση που είχε ξεσπάσει νοτιότερα στη χώρα. Σε αυτή τη στιγμή, οι Κούρδοι της Συρίας ξεσηκώθηκαν σχηματίζοντας στις περιοχές που ελέγχουν τρία καντόνια (περιφέρειες) και συγκροτώντας ένοπλα σώματα αυτοάμυνας με τη συμμετοχή αντρών και γυναικών.
Η μορφή αυτής της οργάνωσης στις κουρδικές περιοχές δεν προέκυψε ξαφνικά. Ένα τμήμα των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας έχει πλέον αναθεωρήσει το αίτημα για έθνος-κράτος και έχει περάσει έμπρακτα στην προσπάθεια διαμόρφωσης περιφερειακών κουρδικών ομοσπονδιών (πρωτίστως σε Τουρκία και Συρία), οι οποίες στη συνέχεια θα συνενωθούν μεταξύ τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων και συνελεύσεων αλλά και η ίση συμμετοχή των γυναικών.

Το Κομπάνι, η Γκουέρνικα των Κούρδων

του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Μια μικρή πόλη περίπου 50.000 κατοίκων στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας έγινε παγκοσμίως διάσημη, τον τελευταίο μήνα, χάρη στην πεισματική αντίσταση των Κούρδων υπερασπιστών της απέναντι στις κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις των φανατικών ισλαμιστών. Στη συλλογική συνείδηση των Κούρδων έχει ήδη πολιτογραφηθεί ως η δική τους «Γκουέρνικα», κατ’ αναλογία προς τη μαρτυρική πόλη του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, που ενέπνευσε τον Πικάσο: σύμβολο ηρωισμού, αλλά και προδοσίας από την πλευρά των γειτόνων και συμμάχων που θα έπρεπε, θεωρητικά, να την προστατεύσουν. Εκείνο που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι ότι η μικρή αυτή πόλη αποτελεί λίκνο μιας σιωπηλής, αλλά πολύ ελπιδοφόρας επανάστασης, που κινδυνεύει να συντριβεί από τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών.

Ένα σίριαλ χωρίς θεατές

Δεν συγκινεί η υπερπαραγωγή «Ελληνική τρομοκρατία, αστυνομία και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, με τη μεταγωγή του Αντώνη Σταμπούλου στις φυλακές της Λάρισας, ολοκληρώθηκε ένας ακόμη κύκλος στο σίριαλ «Ελληνική τρομοκρατία, αστυνομία και ο ρόλος των ΜΜΕ». Μια παραγωγή που φθίνει στα «ποσοστά τηλεθέασης».
Το κοινό δεν «συγκινήθηκε» ιδιαίτερα ούτε από την αποτροπή ενός πιθανού εντυπωσιακού βομβιστικού χτυπήματος ούτε από το προφίλ του «νεαρού συνεργού του Ν. Μαζιώτη», ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την αντιτρομοκρατική, το 2012 είχε επιχειρήσει να εισαχθεί στην πυροσβεστική ώστε, όπως υποστηρίζουν «κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ.», ο Επαναστατικός Αγώνας να αποκτήσει έναν «δούρειο ίππο» στο εσωτερικό των σωμάτων ασφαλείας.

Γιατί οι φτωχοί ψηφίζουν δεξιά

Του Αντώνη Αντωνάκου
Αν κάνουμε μια σούμα των απόψεων που απαντούν στο ακανθώδες ερώτημα: γιατί οι φτωχοί ψηφίζουν δεξιά, θα διαπιστώσουμε πως νεωτερικοί κρυπτοπασόκ φιλόσοφοι που υπήρξαν λάγνοι στα νιάτα τους και ζεμάτισαν κότα σε νεροχύτη μαδώντας τη τελετουργικά για ν’ αποκτήσουν εμπειρία, δίνουν απαντήσεις περί θηλαστικών που σκιάζονται από άλλα και μια βιβλιογραφία θεά για να’ χει το παρδαλό κατσίκι στις ραχούλες λόγο να γελά. Βεβαίως οι σκληρόπετσοι που υπάρχουν ως μοναχικοί παρίες στο σκάμμα λιλιπούτειας πολίχνης με άποψη για τη ντεκαντάνς κουλτούρα νεολαίων που κόβουν με σιδηροπρίονο την εξάτμιση αποθεώνοντας τα μανιφέστα του Μαρινέτι, ομιλούν περί ανακατανομής πλούτου.

Από τη Χούντα στο Μνημόνιο ΙΙ

«Ιερές μπίζνες» στη Χαλκιδική- Τεράστιες εκτάσεις διεκδικεί η Μονή Αγ. Διονυσίου
Της Κατερίνας Μπακιρτζή
Οι υποθέσεις διεκδίκησης εκτάσεων στη Χαλκιδική με χρυσόβουλα από Μονές του Αγίου Όρους είναι παλιά ιστορία και δεν παύουν να εκπλήσσουν οι σκανδαλώδεις λεπτομέρειες κάθε φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι διεκδικήσεις της Μονής Αγίου Διονυσίου στο Δήμο Πολυγύρου και συγκεκριμένα στη περιοχή της Μεταμόρφωσης, είναι αυτές τις ημέρες στην επικαιρότητα, καθώς η κοινότητα αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεγάλου τμήματος της κτηματικής της περιφέρειας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πολυγύρου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζουν το σκεπτικό της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσαν σε απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε εν μέρει τη Μονή.

Κοράκια…


ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΠΕΡΑΣ
Όλοι ξέρουμε – ή μπορούμε να φανταστούμε – τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που κατάντησαν την Ελλάδα ένα απέραντο φτωχοκομείο, με 6,3 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης.

Και όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε με όχημα τα μνημόνια των τοκογλύφων δανειστών, δεν έκανε μόνο τους φτωχούς φτωχότερους, αλλά και τους πλούσιους πλουσιότερους – τα 559 τζάκια που κατέχουν το 45% του πλούτου της χώρας είδαν τα πορτοφόλια τους να ξεχειλίζουν και στο διάστημα της κρίσης.

είναι εύκολο να αλλάξουμε τον κόσμο;;

 Δημήτρης Αργυρός
Έχουμε ελευθερία βούλησης; Έχουμε ελευθερία να αποφασίζουμε ανεξάρτητα από τις εξωτερικές παραμέτρους με βάση το λόγο και τις επιθυμίες;; Ή εν τέλει επικαθοριζόμαστε από τον τρόπο που ζούμε, που παράγουμε, από την κοινωνική και πολιτική διάρθρωση, από τις δομές, τα habitus, από τα ταξικά, έμφυλα δεδομένα;;

Είμαστε δημιουργήματα των συνθηκών, του τρόπου ζωής, του τρόπου παραγωγής, των ταξικών, κοινωνικών, ηθικών και έμφυλων δεδομένων. Ακόμη και όταν αρνούμαστε αυτές τις συνθήκες, δομές και habitus, ακόμη και όταν συγκρουόμαστε με βία με όλο αυτό το αντικειμενικό περίβλημα, το πράττουμε συνήθως με ένα τρόπο που δεν είναι παρά η αντιστροφή, η αρνητική, αντιδραστική έκφραση, του κυρίαρχου αντικειμενικού περιβλήματος.

Τουρκία: Η συγκλονιστική διαμαρτυρία με τα πτώματα


Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσω του twitter οι χρήστες στην πορεία προπορεύεται μια ομάδα που κρατά τυλιγμένα στα σάβανα τα πτώματα από τους νεκρούς των διαδηλώσεων.
Το μόνο που σπάει την σιωπή είναι τα ονόματα των θυμάτων που έπεσαν από τις σφαίρες του παρακράτους.

Η “πρόθυμη” βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχτισε πολυτελές οικογενειακό ξενοδοχείο. Λογικό να επιλέγει “σταθερότητα”

Η κυρία Νικη Φούντα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που δήλωσε πως ενδέχεται να ψηφίσει προεδρο δημοκρατιας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο των προθύμων, εχει κάθε λογο να επιθυμεί “σταθερότητα”.
Η κατασκευή του πολυτελούς ξενοδοχείου της, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και κόστισε εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ.
Ειναι λογικό λοιπόν, με τόσες υποχρεώσεις π.χ. προς τις τραπεζες να μην θέλει να δει την χωρα να μπαίνει σε περιπέτειες. Άλλωστε η... ΔΗΜΑΡ δεν ειναι κάποιο “περιπετειωδες” κομμα. Αν δεν υπήρχαν και τέτοιες επενδύσεις στελεχών, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθει “κώμα”.


Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή από τους τραπεζίτες

Οι Έλληνες φτωχοποιούνται και φορτώνουν χρέος ακόμα και στα εγγόνια τους. Είναι γενναίος και επινοητικός λαός και πρέπει ν΄αντιδράσουν.
Όλη αυτή η ιστορία είναι ΑΠΑΤΗ !
Το γραφείο της τρόικας στην Ελλάδα είναι η εφαρμογή του οικονομικού φασισμού.
Η Ελλάδα θυσιάζεται για κάτι που ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Αυτά και άλλα λέει ο καθηγητής και πολιτικός αναλυτής Rodney Shakespeare ! Παρ΄όλο που το βίντεο είναι από το 2012, αξίζει να το δείτε (έχει υπότιτλους και είναι μόνο 4 λεπτάκια)

Οι πραγματικοί στόχοι της Υ/Ε στη Συρία

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μέσα από νέο ορυμαγδό παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ (που σωστότερα στη ΝΔΤ θα έπρεπε να τα αποκαλούμε ΜΜΠ=Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης) η Ισλαμοφοβία έχει οργιάσει και παίρνει τώρα και ρατσιστικές διαστάσεις. Η αφορμή είναι βέβαια οι τηλεοπτικοί αποκεφαλισμοί δυτικών από τους τζιχαντιστές της ISIS, ενώ τα ΜΜΠ αποσιωπούν ότι οι αποκεφαλισμοί είναι συνηθισμένη ποινή π.χ. στη Σαουδική Αραβία, ένα από τα ισχυρότερα και εγκληματικότερα προτεκτοράτα της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε). Και αυτό, χωρίς καμιά ευαίσθητη ψυχή για τα ατομικά δικαιώματα να συγκινείται, ούτε καν οι λαλίστατες ΜΚΟ που ζητούν το κεφάλι του Ασσάντ, αλλά όχι βέβαια τα κεφάλια των εγκληματιών εμίρηδων της Σαουδ. Αραβίας και του Κατάρ που, με τη βοήθεια της Υ/Ε, κατέσφαξαν κυριολεκτικά τους λαούς του Ιράκ, της Λιβύης και στη συνέχεια της Συρίας, ώστε να καταστρέψουν τα τελευταία κράτη που στηριζόντουσαν σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και αρνιόντουσαν να ενταχθούν στη ΝΔΤ.

Τους έχουν ξεγραμμένους

 Μενέλαος Γκίβαλος*
Για να κατανοήσουμε το πολιτικό εύρος της κίνησης των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το πολύ πιθανό δεδομένο ότι η συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να διασφαλίσει τον περιπόθητο αριθμό των 180 ψήφων στη Βουλή ώστε, μέσω της ανάδειξης μνημονιακού Προέδρου της Δημοκρατίας, να διασφαλίσει την επιβίωση και αναπαραγωγή της. Αυτό το δεδομένο δεν αποτελεί «ευχολόγιο» της αντιπολίτευσης, αλλά μια κρίσιμης, κομβικής σημασίας εξέλιξη, για την οποία ήδη άρχισαν να προετοιμάζονται τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και η χρηματοπιστωτική ολιγαρχία.

Σαν σήμερα στις 12 Οκτώβρη 1944 η απελευθέρωση της Αθήνας απ' τους Γερμανούς κατακτητές

Σαν σήμερα στις 12 Οκτώβρη 1944, το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ ελέγχουν απόλυτα την Αθήνα, αφού οι Γερμανοί κατακτητές κάτω απ’ την πάλη του λαού αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Μια τεράστια λαοθάλασσα ξεχύνετε στην πόλη με συνθήματα για μια Ελλάδα λαοκρατική να δονούν τον αέρα και τεράστια πανό του ΚΚΕ και του ΕΑΜ να γεμίζουν την Αθήνα.
Η σκλαβιά στον φασισμό είχε πια τελειώσει με τους μαχητές του ΕΛΑΣ να ανεβάζουν στην Ακρόπολη την ελληνική σημαία.

Κυρώσεις και στον επικεφαλής της ρωσικής καμπάνιας "Στήριξε την Ελλάδα"

Επιβάλαμε κυρώσεις στην Ρωσία ή στην Ελλάδα; Η περίπτωση του Γκεόργκι Μουράντοφ, επικεφαλής της ρωσικής καμπάνιας “Στήριξε την Ελλάδα”, στον οποίο, εκτός των άλλων, δεν τού επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα μας.
Είναι νωπές ακόμη στη μνήμη μας οι εικόνες των φορτηγών που επέστρεφαν από την Ουκρανία, χωρίς να μπορέσουν να περάσουν στη Ρωσία τα αγροτικά εμπορεύματά τους, λόγω των αντιποίνων που επέβαλε η Ρωσία, για τις κυρώσεις που επιβάλαμε εμείς εναντίον της.

Στο τσίρκο της κατοχικής Βουλής…

Τελείωσαν και οι νέες, το ίδιο με τις προηγούμενες, θορυβώδεις, πληκτικές και ανιαρές παραστάσεις και κοκορομαχίες του τσίρκου της κατοχικής Βουλής, γύρω από την ψήφο εμπιστοσύνης…
Όλο αυτό το θέατρο των κοκορομαχιών που παίζεται, κάθε τόσο, στη Βουλή δεν προσβάλλει απλώς βάναυσα τη νοημοσύνη μας, αλλά ανανεώνει και τη νομιμοποίηση της κατοχικής Βουλής…

Εμείς θα σχίσουμε τα μνημόνια, εμείς και κανένας άλλος


Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Πηγαίνοντας μες στην ανάκαμψη να συναντήσω την αγαπημένη μου ανάπτυξη συνάντησα στη μικρή πλατεία έναν κύριο ψηλό με γυαλιά. Κρατούσε ένα μεγάλο βιβλίο με χοντρό εξώφυλλο που έγραφε απ’ έξω ΜΝΗΜΟΝΙΟ και έσχιζε με μανία τις σελίδες του. Έσχιζε, έσχιζε και σταματημό δεν είχε. Πλησίασα περίεργος να δω καλύτερα και διαπίστωσα ότι στο εσωτερικό του υπήρχαν μικρότερα βιβλία. Τα φύλλα αυτών των βιβλίων έσκιζε με λύσσα ο ψηλός με τα γυαλιά. Πρόλαβα και είδα μερικούς τίτλους:
«Δικαίωμα στην εργασία», «Δωρεάν υγεία», «Κοινωνική ασφάλιση», «Σύνταξη», «Δωρεάν παιδεία», «Εργασιακές σχέσεις», «Δημοκρατικά δικαιώματα».

Τζιχαντιστές, ο πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ

του Άρη Χατζηστεφάνου
Η Ουάσινγκτον επικαλείται σαν πρόσχημα την ανάγκη δημιουργίας ευρύτερης συμμαχίας εναντίον του ISIS, για να ενισχύσει την πρόσδεση χωρών στο άρμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κυρίως να τις απομακρύνει από την επιρροή άλλων κυβερνήσεων, όπως της Ρωσίας.
Πολύτιμο εργαλείο για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της Τουρκίας και αρκετών αραβικών καθεστώτων παραμένουν οι δυνάμεις του ISIS καθώς προελαύνουν τις τελευταίες ημέρες σε κουρδικές περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα. Παρά το γεγονός ότι η αμερικανική πολιτική στην περιοχή παρουσιάζει εκ πρώτης όψεως τα σημάδια ενός ολοκληρωτικού φιάσκου, αφού οι αμερικανικές δυνάμεις καλούνται να βομβαρδίσουν τους ανθρώπους που μέχρι πρότινος εξόπλιζαν, η Ουάσινγκτον επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη νέα κατάσταση.

Απορίες βλακός

Βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας: «Την πουτάνα δεν την λες ποτέ…πουτάνα»

Του Αρη Σκιαδόπουλου
Με αφορμή το επεισόδιο μεταξύ Δραγασάκη και υπουργού κ. Σταμάτη, αλλά και την προτροπή του υπουργού Δικαιοσύνης «στον εισαγγελέα…στον εισαγγελέα», όταν ο πρώτος αναφέρθηκε σε φίλους του Πρωθυπουργού που υπαγορεύουν τροπολογίες, ακολουθούν οι παρακάτω σκέψεις:
  • Εγώ σ αυτή τη Δημοκρατία είμαι ίσος απέναντι στον νομό με τους κ.κ. Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα κ.α γνωστούς παράγοντες της επιχειρηματικής, βιομηχανικής και εφοπλιστικής δραστηριότητας;