#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Οι «καλοί Έλληνες» του Βορίδη

Στους «καλούς Έλληνες» αναφέρθηκε ο τσεκουροφόρος νεοφασίστας Μάκης Βορίδης.

Ο όρος ήταν σε εξαιρετικά συχνή χρήση και επί επταετίας. Εκείνης της εποχής που τόσο πολύ νοσταλγεί ο τέως πρόεδρος της Νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ.

Η «αριστερή» εργοδοσία…

Δημήτρης Μηλάκας
Είναι προφανές ότι στην προκειμένη περίπτωση το ουσιαστικό (εργοδοσία) υπερισχύει του επιθετικού προσδιορισμού («αριστερή»). Για να αποκατασταθεί η τάξη (της κοινωνικής γραμματικής), θα πρέπει να εξαλειφθούν τα εισαγωγικά και η λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΑ να γράφεται με κεφαλαία.
Για να γίνει ωστόσο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι – άτομα, ομάδες ή κόμματα – ως αριστεροί, κομμουνιστές ή και επαναστάτες να επιδιώκουν να διευρύνουν το πνεύμα, τη δράση και τις αντιλήψεις τους ώστε να τους ταιριάζουν τα «ιερά» αριστερά άμφια και όχι το αντίθετο.

Άρης Καζάκος:Θέλουν την πλήρη υποταγή στην ανάγκη του βιοπορισμού

Τη συνέντευξη πήρε ο Παύλος Κλαυδιανός
Η επίμονη επαναφορά των εργασιακών θεμάτων στη διαδικασία αξιολόγησης της τρόικας παρουσιάζεται σαν εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση. Δύσκολα, όμως, μπορεί να κρύψει τον βαθύτατα αναχρονιστικό στόχο της.
Μεγάλο μέρος των θεμάτων στην αξιολόγηση της τρόικας είναι εργασιακά. Είναι τυχαίο;
Δεν είναι παράδοξο. Τα εργασιακά και γενικά η διατίμηση και οι λοιποί όροι εργασίας είναι το βασικό θέμα της πολιτικής οικονομίας πάντοτε. Το σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης, μέσω της μείωσης των μισθών, έχει ήδη δρομολογηθεί με την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου 6 του 2012. Βεβαίως, συνάντησε εμπόδια, κυρίως το «εμπόδιο» του ΣτΕ με την απόφασή του 2307 του 2014. Ουσιαστικά, μ’ αυτή επανέφερε το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις να έχουμε στη χώρα συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επομένως, δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που τα εργασιακά είναι και πάλι στο επίκεντρο.

Ξυπνήστε! Αγοράζουν χώρες και πουλάνε λαούς!

Του Στέλιου Ελληνιάδη
Η κρίση σε όλες της τις μορφές έχει ένα κοινό παρονομαστή. Σήμερα, αυτός ο κοινός παρονομαστής είναι η υπερσυγκέντρωση του πλούτου, κληρονομικού και παραγόμενου. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν παραγόταν τόσος πλούτος και ποτέ δεν συσσωρευόταν τόσος πλούτος. Τώρα, αυτός ο υπερπλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα «πορτοφόλια». Και υπερίπταται, καθώς τίθεται υπό τον έλεγχο όλο και λιγότερων ανθρώπων, πάνω από τα κράτη και πάνω από τις κοινωνίες.
Ο καπιταλισμός έχει περάσει σε νέα φάση εξαιρετικά ανησυχητική. Μια υπερεξουσία συγκεντρώνει τεράστιο πλούτο απειλώντας να καταβροχθίσει όχι μόνο τον πλούτο των λαών, αλλά και τις χώρες τους ολόκληρες! Και, μάλιστα, όχι μόνο τις φτωχές, αλλά και τις πλούσιες!

Αλλάζει η ψυχολογία. Αρχίζει η ανάπτυξη. Καλυφθείτε και αντισταθείτε.

Από το σΑΤυΡοΠρόΚο
- Μέσα στις γιορτές όσοι κατασκευαστές είχαν λογαριασμούς στο ΕΣΠΑ πληρώθηκαν χωρίς φορολογική ενημερότητα, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα και χωρίς να ελεγχθεί η πορεία του έργου.
- Ούτε καν συμψηφισμός δεν έγινε όπως με τα εκκαθαριστικά των απλών φορολογούμενων πολιτών.
- Με εντολή του υπουργού, για να εμφανίσει αύξηση στην απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Εννοείται ότι οι οφειλές τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εξακολουθούν να υφίστανται!
- Ναι η «ανάπτυξη» άρχισε με εντολή του κυρίου Χατζηδάκη. Αυτή την ανάπτυξη εννοούσε ο Αντώνης. Απλά μαθήματα μεταφοράς πλούτου στις τσέπες των λίγων και αφαίρεσης από τις τσέπες των πολλών.

Υπέρ αδυνάτου

Τούς βλέπεις, σωριασμένους στα πεζοδρόμια, άπλυτους κι ανήμπορους και τους προσπερνάς.  Καμιά φορά μασουλάνε με τα ούλα, γιατί δόντια δεν έχουν, λίγο ψωμί η ένα μήλο. Άλλοι εκλιπαρούν για λίγα λεπτά, αλλά είναι βυθισμένοι στη σιωπή.
Έπειτα, οι άλλοι, αυτοί που είναι έγκλειστοι. Σεργιανάνε πάνω κάτω στην αυλή, συνέχεια, με βλέμμα άδειο, καμιά φορά παραμιλάνε. Μερικοί απ´ αυτούς δεν έχουν κανέναν στον κόσμο, άλλους τους έχουν παρατήσει εκεί οι συγγενείς, σε κάποια ψυχιατρεία ή κλινικές.  Φτάνουν κοντά τις πέντε χιλιάδες, με αυξητική τάση, στην κατάθλιψη και την παράνοια. Ορισμένοι έχουν μια γλίσχρα σύνταξη, άλλοι δεν πρόλαβαν. Και τώρα, η Πολιτεία ετοιμάζεται να τούς πετάξει στο δρόμο. Όλους. Κάπως έτσι όπως στην Αμερική, επί Ρήγκαν, όπου άνθρωποι με ψυχικές παθήσεις, ένας σωρός, ζούσαν εδώ κι εκεί στη Πλατεία Ντιπόν στην Ουάσιγκτον κι άλλοι εκτός εαυτού ξεσπούσαν την επιθετικότητα τους στους περαστικούς.

Εκεί που οι αντάρτες θυσιάζονται και η “πολιτισμένη” Δύση ατιμάζεται

Κώστας Φουρίκος
Η «πολιτισμένη ανθρωπότητα» συγκλονίζεται -δικαιολογημένα- το τελευταίο διάστημα με το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Με τις  στρατιωτικές του επιτυχίες, τις ακρότητες στις οποίες προβαίνει, τους ισλαμιστές κατοίκους των χωρών της Δύσης που πυκνώνουν τις γραμμές του, τους αποκεφαλισμούς, τους βομβαρδισμούς θρησκευτικών χώρων χριστιανών αλλά και (αντιπάλων) μουσουλμάνων. Ποιος θα σταματήσει τις δυνάμεις αυτού του ακραίου μείγματος φονταμενταλισμού, ολοκληρωτισμού και αντιανθρωπισμού; Αυτή η ερώτηση αποτελεί κεντρικό θέμα στις συζητήσεις, σε πάνελ και talk shows, στις δηλώσεις αξιωματούχων και ηγετών από τις ΗΠΑ (Μπάιντεν, Ομπάμα) ως τη Γερμανία (Μέρκελ) και τη Γαλλία (Ολάντ).

Ο κο(μ)πανιστός αέρας του πολέμου κατά των τζιχαντιστών


Η σημαία των τζιχαντιστών ανεμίζει σε λόφο στο Κομπάνι, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης (με έντονο το κουρδικό στοιχείο) της χώρας που κάποτε ήταν η πολιτισμένη Συρία.
Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό ας μου επιτρέψουν να τους διαφωτίσω: 300000 πρόσφυγες, χιλιάδες αποκεφαλισμοί, βιασμοί και φρέσκο κρέας για το παρεμπόριο λευκής σαρκός του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ΙΚΙΣ, ISIS ή ISIL για τους αγγλόφωνους)»

Έρχεται ο Έμπολα!

Μετά το κρούσμα της νοσοκόμας στην Ισπανία και τον θάνατο του Λιβεριανού στις ΗΠΑ, ένας Τούρκος νοσηλεύεται με συμπτώματα του ιού Έμπολα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Ο ιός Έμπολα είναι στην πόρτα μας και απειλεί -εκτός από τα κόκκινα δάνεια- και τους Έλληνες.

Οτσαλάν: Ερντογάν έχεις ακόμη μια βδομάδα αλλιώς τελείωσες

Οριστικό τελεσίγραφο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έστειλε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων εξεγερμένων στην Τουρκία.
Και ότι λέει ο Οτσαλάν το κάνει.
Από εδώ στο Tribune είχαμε γράψει, ότι ο στρατιωτικός διοικητής του PKK με εντολή Οτσαλάν, είχε δώσει το πρώτο τελεσίγραφο στην Τουρκία: Ή σταματάτε να βοηθάτε το Ισλαμικό Κράτος στον πόλεμο ενάντια κατά των Κούρδων αλλιώς θα σας κηρύξουμε πόλεμο. Το τελεσίγραφο αυτό τελείωνε τέλος Σεπτεμβρίου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ


Με την συνδρομή του στρατού και αληθινά πυρά οι δυνάμεις καταστολής στην Τουρκία ενάντια στους διαδηλωτές. 22 οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες. (Βίντεο)

 του Σειτ Αλντογκάν
Αυτές τις μέρες ζούμε ιστορικές στιγμές στην Τουρκία καθώς έχουμε την μεγαλύτερη εξέγερση του Κουρδικού πληθυσμού που έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες. Αιτία η άθλια στάση της Τουρκικής κυβέρνησης που άφησε –στην ουσία συνέργησε- τους ισλαμοφασίστες του ISIS να μακελεύουν τον πληθυσμό στην κουρδική πόλη της Συρίας Κομπάνι. (Δείτε κι αυτή μας την ανάρτηση).

Ανατολική Ουκρανία:Ιστορίες απ'το Αντάρτικο (Βίντεο)


Η ελεύθερη ΕΡΤ3 επικοινώνησε με την αποστολή και οι συμμετέχοντες, μας μεταφέρουν το κλίμα στην εμπόλεμη ζώνη αλλά και τις νέες εξελίξεις που αφορούν το μέτωπο. Αίσθηση κάνει η είδηση ότι παρά την εκεχειρία, ο Δεξιός Τομέας συνεχίζει να κρατεί μαζί με τον Ουκρανικό στρατό το αεροδρόμιο και μάλιστα τις μέρες παραμονής στην περιοχή βομβάρδισε ένα σχολείο και άλλους στόχους, με το θλιβερό αποτέλεσμα των 10 νεκρών...

Πως θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ βάσει του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, εφόσον εφαρμοστεί θα επαναλειτουργήσουν άμεσα τα τρία εθνικά κανάλια της ΕΡΤ (με την ονομασία και τον προσανατολισμό που είχαν μέχρι και το λουκέτο - ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 ), όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣΠΟΡ, Κόσμος) αλλά και το δορυφορικό πρόγραμμα.

Η επαναλειτουργία θα γίνει στην βάση «της πλούσιας αυτοδιαχειριστικής εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά την εξάμηνη κατάληψη του Ραδιομεγάρου και των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ σε ολόκληρη την Ελλάδα» και όσοι εκ των εργαζομένων μπορούν ή επιθυμούν, και οι οποίοι απολύθηκαν την 11η Ιουνίου 2013, θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Ολόκληρη η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Σήμερα… 47 χρόνια από το θάνατο του Τσε Γκεβάρα…


Αντί για βιογραφία-αγιογραφία, ας δούμε τι είπαν γι’ αυτόν εχθροί και φίλοι του.


ΚΚ Ντονιέτσκ: το πρώτο πολιτικό κόμμα που δημιουργείται στο Ντονμπάς


Σήμερα ανακοινώθηκε η δημιουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ντονιέτσκ, το οποίο αποτελεί και το πρώτο πολιτικό κόμμα που δημιουργείται στο Ντονμπάς. Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες. Ηγέτης του ΚΚ Ντονιέτσκ εκλέχθηκε ο Boris Litvinov, νυν Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΛΔ Ντονιέτσκ. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Litvinov (πρώην μέλος του ΚΚΣΕ και του ΚΚ Ουκρανίας) ενημέρωσε πως το νεοσύστατο ΚΚ Ντονιέτσκ, στις επερχόμενες πρώτες εκλογές στο Ντονμπάς (2/11) θα στηρίξει τον σημερινό πρωθυπουργό της ΛΔ Ντονιέτσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο.

Νέο γκάλοπ


ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ "ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ"...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ...

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ;;;
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
μεσω   sibilla-gr

Φρούδες οι ελπίδες!

 
Έχει σημειωθεί και με άλλη αφορμή, ότι εφόσον ως κοινωνία -μετά από την αστοχία που είχαμε με τον Γιωργάκη και την κρυάδα που πήραμε από τον Αντωνάκη- εναποθέσουμε τις ελπίδες μας, εκ νέου, στον Κωστάκη τον εις Ραφήνας κατοικοεδρεύοντα, τότε θα είμαστε ένας λαός και για κλωτσιές και για καρπαζιές και πολύ καλά να μας τα κάνουν, όλα αυτά τα αισχρά που μας κάνουν.