#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

«Πάγωμα» χρέους σημαίνει πληρωμή!

 Ενταφιάζουν το αίτημα διαγραφής του χρέους

του Λεωνίδα Βατικιώτη
Βροχή πέφτουν οι προτάσεις από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος. Κοινός παρoνομαστής ωστόσο όλων των θέσεων που διατυπώνονται από τα στελέχη πρώτης γραμμής (Δραγασάκης, Σταθάκης), τα οποία αύριο θα αναλάβουν τα αρμόδια και κρίσιμα υπουργεία και σήμερα εκφράζουν την πλειοψηφούσα άποψη, είναι η εξαφάνιση της επίσημης και ψηφισμένης από το συνέδριο θέσης του κόμματος για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Η δήλωση αυτή ισοδυναμεί με εκ των προτέρων οικειοθελή και μονομερή παραίτηση ακόμη κι από το δικαίωμα των εκβιασμών, εργαλείο το οποίο αξιοποιούν κατά κόρον οι πιστωτές, ενώ ανοίγει το δρόμο στην αποδοχή των όρων των δανειστών, η οποία θα πλασαριστεί με το ένδυμα της κοινής απόφασης.

Η Χρηματιστικοποίηση του Θανάτου

 Γρ. Σουλτάνης 
Ο θάνατος-το προσδόκιμο του θανάτου-είναι ένα νέος επενδυτικός τομέας, όπου επενδυτικά χαρτοφυλάκια μπορούν να προσφέρουν αυξημένες αποδόσεις. Το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό προϊόν δημιουργήθηκε από την Deutsche Bank και κάθε ανυποψίαστος πολίτης  θα μπορούσε να αποτελεί αντικείμενό του.

Και ενώ, η επέκταση του κεφαλαίου, σε πεδία κερδοφορίας που άπτονται αξιακές σφαίρες της ανθρώπινης ζωής έχει συντελεστεί ήδη από τον 19ο αιώνα (πχ. ασφάλειες υγείας,  θανάτου κτλ.), η κεφαλαιοποίηση του ίδιου του γεγονότος του θανάτου αποτελεί μια πρόσφατη εξέλιξη: μια ασφάλεια ζωής εκμεταλλεύεται το αναπόφευκτο του θανάτου ώστε να εκβιάσει ένα είδος αποταμίευσης από την οποία θα αποκομίσει κέρδος η ασφαλιστική εταιρία και ένα ποσό  οι συγγενείς του ενδιαφερόμενου· αντίθετα, η επένδυση στο θάνατο αφορά την κερδοφορία που επέρχεται από την πιθανότητα του θανάτου χωρίς τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου.

Πρωινή αναφορά της πολιτοφυλακής της Μακίεφκα, στα περίχωρα του Ντονιέτσκ.

Πρωινή αναφορά της πολιτοφυλακής της Μακίεφκα, στα περίχωρα του Ντονιέτσκ. Καθημερινοί άνθρωποι που άφησαν τις δουλειές τους, πιτσιρίκια και γερόντια, μερικοί χοντρούληδες, άλλοι κοντοί, άλλοι ψιλοσακάτηδες, λίγες αλλά υπαρκτές γυναίκες, οι περισσότεροι/ ες άσχετοι από πόλεμο μέχρι πριν κανα εξάμηνο, χωρίς καν ενιαία στρατιωτική φορεσιά.

ΝΤΡΟΠΗ! Ούτε ένα δάκρυ αλληλεγγύης για τα παιδιά των Κούρδων

Στέφανος Μυτιληναίος

Η σιωπή και η αδιαφορία όλων των εγχώριων ευαίσθητων και επαγγελματιών αλληλέγγυων στη σφαγή του κουρδικού λαού είναι προκλητική!
Που βρίσκονται αλήθεια όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» και δήθεν «αριστεροί» υπερευαίσθητοι να διαμαρτυρηθούν για τη γενοκτονία των Κούρδων από το Ισλαμικό Κράτος;
Που είναι όλοι αυτοί που διοργανώνουν διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, σε κάθε ευκαιρία, να πάνε να διαμαρτυρηθούν έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας για τη σφαγή των Κούρδων;

Ο Νόμος και τα λουκάνικα

του Νίκου Καραβέλου*
Έχει ειπωθεί ότι οι λαοί έχουν τους κυβερνήτες που τους αξίζουν. Η ρήση αυτή, ενδιαφέρουσα ως ευφυολόγημα, είναι προφανώς εσφαλμένη. Χρησιμοποιείται βέβαια σε στιγμές θυμού και αγανάκτησης, κυρίως όταν βλέπουμε τους εντολοδόχους μας πολιτικούς να μας αντιμετωπίζουν ως ανδράποδα. Τότε, επικρίνοντάς τους για την παχυδερμία τους, θυμόμαστε την αρχαία ρήση του Ρωμαίου Κάτωνος, του λεγόμενου Τιμητή:

Μέγιστο Γελοιογράφημα, το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού!

Γελάει ο κόσμος με τον εσμό των κάκιστων γελωτοποιών που είναι κατσικωμένοι στους σβέρκους μας παριστάνοντας την ελληνική κυβέρνηση. Φαιδρότερος των ημερών, ο αναπληρωτής «υπουργός» Οικονομικών, ο οποίος με θράσος ανακοίνωσε ότι θα έχουμε για το 2015 ανάπτυξη  της τάξης του 2,9%, μετά από έξι χρόνια ύφεσης.
Αυτή είναι η παραδοχή που έχουν χρεία οι ετοιμόρροποι άθλιοι των Αθηνών για να σουλουπωθεί ο τραγέλαφος του προϋπολογισμού τους για το έτος 2015. Έτσι το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε ο κυβερνητικός θίασος -με την «ανοχή», που θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί και σιωπηρή οργή, των υπάλληλων της Τρόικας- αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο γελοιογράφημα που έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα, μέσα στο 2014!

Ποιός τρομοκράτης;

Του Άρη Σκιαδόπουλου
Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε ν απασχολήσει κάποιους επιστημονικούς συλλόγους. Ας πούμε πχ το Δικηγορικό Σύλλογο.  Τι ορίζουμε ως τρομοκρατία;
Στους χαρακτηρισμένους και καταδικασμένους ως τρομοκράτες, θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κι αυτά έτσι πρόχειρα μπορείς να είναι τα παρακάτω:
1.Ποιο  το προσδοκώμενο όφελος, από τις ενέργειες τους και αν αυτό χαρακτηρίζεται από ιδιοτέλεια.
2. Ποιοι είναι οι λόγοι που προκάλεσαν αυτές τις ενέργειες και εναντίον ποιων στρέφονται.
3. Ποιά είναι η κοινωνική καταγωγή των δραστών καί ποια είναι τα ιδιαίτερα χαραχτηριστικά τους.  Π.χ η παιδεία τους, τυπική και ουσιαστική, η κοινωνική τάξη από την οποία προέρχονται, η γενικότερη συμπεριφορά τους στην κοινωνία (πχ αν είναι άτομα του κοινού Ποινικού Δικαίου).

Πιάσε ένα μοιρολόι

Οι φανφάρες και οι χαρές δεν λείπουν στιγμή από την χώρα. Τι κι αν εσύ, Έλληνα, δεν ξεπέρασες ακόμα το εγκεφαλικό από την δόση των φόρων που έσκασες πριν λίγες ημέρες. Η ΝΔ γιορτάζει τα 40 χρόνια της ιδρύσεως της με στελέχη και οπαδούς να χειροκροτούν τον Σαμαρά, ενώ η νεολαία του Σύριζα «Πολεμάει και τραγουδάει» (όπως δήλωσε ο πρόεδρος Τσίπρας) σε παρτάκια με swing και τσιφτετέλια. Κάπου εκεί ανάμεσα από τα πανηγύρια βρίσκεται και η πραγματικότητα στριμωγμένη, όπως στριμωγμένος είσαι κι εσύ ανάμεσα στην μεταξωτή γραβάτα του Σαμαρά και το μπούστο της νέας οπαδού του Σύριζα. 

Δύο αλήθειες που δεν θα ακούσεις ποτέ στο «Mega»

…Αλλά και όσα η Αριστερά αρχίζει να ξεχνάει
 
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ*
«Ζούμε στη περίοδο του blanco και όχι των κόκκινων διαχωριστικών γραμμών;» αναρωτιόταν ένας σύντροφος πρόσφατα. Η συζήτηση για το χρέος, για τις τράπεζες, για τη διεύρυνση με άλλες πολιτικές δυνάμεις δίνει συχνά την εντύπωση αυτή.
Εκεί όμως που σίγουρα, στο σύνολο της αριστεράς, η ασθενής λήθη έχει κυριαρχήσει «επί της ασθενούς μνήμης» είναι αλλού.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ-ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ISIS ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ 
 Αναρτήθηκε απο τον χρήστη shmayah στο Twitter. Ο άντρας σύμφωνα πάντα με την πηγή ειναι τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους και το θύμα κουρδισα μαχήτρια. Η πηγή δεν εχει επιβεβαιωθεί. 
 

Προσοχή ! Είναι επικίνδυνος

Δόθηκε στη δημοσιότητα η ταυτότητα του σεσημασμένου Βαγγέλη Τούρκογλου

 The Bloopers Team (web radio)