#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Πεθαίνουμε σαν… χώρα

 Πως φτάσαμε στο να έχουμε περισσότερους θανάτους απ΄ τις γεννήσεις!

Θανάσης Ηλιοδρομίτης
Το 2012 οι γεννήσεις στην Ελλάδα κρατήθηκαν οριακά σε επίπεδο υψηλότερο των 100.000. Πέρσι το ανάχωμα αυτό διαλύθηκε με πάταγο. Οι γεννήσεις στη χώρα μας, για πρώτη φορά από το 1931, που δημοσιεύει στοιχεία η ΕΛ.ΣΤΑΤ., έπεσαν κάτω από το όριο των 100.000.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ., το 2013 γεννήθηκαν 94.134 μωρά, έναντι 100.37, ένα χρόνο πριν. Από το 2008 και μετά, δηλαδή από την αρχή της ύφεσης, οι γεννήσεις ακολουθούν μια φθίνουσα πορεία, η οποία επιταχύνθηκε μετά την είσοδο της Ελλάδας στη μνημονιακή εποχή. Πιο αναλυτικά:

Γι αυτό γουστάρω τους σοσιαλδημοκράτες!


Βαρσοβία — Ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε την Κυριακή ότι η δυτική συμμαχία μπορεί να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της όπου θέλει, αμφισβητώντας προφανώς τις μεταψυχροπολεμικές συμφωνίες, που ταράχτηκαν από τη δράση της Ρωσίας στην Κριμαία και την Ουκρανία. Ο  Stoltenberg επισκεπτόταν την χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ Πολωνία για να τη διαβεβαιώσει ότι το ΝΑΤΟ θα της παρέξει την προστασία που αναζητά ενάντια στον πρώην κομμουνιστή αφέντη της, τη Ρωσία, η οποία έχει πρόσφατα προσαρτήσει την χερσόνησο της Κριμαίας απ' την Ουκρανία, και έχει κατηγορηθεί από τη Δύση για την αποστολή στρατιωτών και εξοπλισμού για την στήριξη φιλορώσων ανταρτών στην Ανατολική Ουκρανία.

Καφέ, beauté, καράτε…

Καφενεία, ταχυφαγεία, μεζεδοπωλεία, σουβλατζίδικα, αρτοποιεία, κομμωτήρια, μανικιούρ, αρωματοπωλεία του χύμα, σχολές αυτοάμυνας. Α, και «Αγοράζω Χρυσό Τιμαλφή». Ιδού, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Στην Αθήνα της Μεγάλης Υφεσης.

Προ κρίσης, στις οικονομικές σελίδες των εφημερίδων, τα μαγαζάκια που ανοιγόκλειναν σταθερά, Εβγες, μίνι μάρκετ και ψυλικατζίδικα κυρίως, περιγράφονταν ως επιχειρηματικότητα ανάγκης. Θυμάμαι τον όρο από τα τέλης της δεκαετίας ’90. Χωρίς ιδιαίτερες δεξιότητες ενδεχομένως, χωρίς δυνατότητες να εργαστούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ίσως επειδή δεν ήταν επαρκώς ενταγμένοι σε ένα πελατειακό δίκτυο ή επειδή δεν διέθεταν τα τυπικά προσόντα και μόρια, χωρίς δυνατότητες να απορροφηθούν από τον καχεκτικό παραγωγικό ιστό, για πολλούς λόγους τέλος πάντων, πολλοί συμπολίτες αποφάσιζαν να στήσουν δική τους δουλειά. Ενα μαγαζί.

Η επιστροφή των Ασώτων;

Του Βένιου Αγγελόπουλου - "Δρόμος της Αριστεράς"
Πολύς λόγος γίνεται για την επιστροφή στην Κουμουνδούρου στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή και ολόκληρου του κόμματος. Επιστροφή βέβαια σε ένα άλλο κόμμα (τον ΣΥΡΙΖΑ) από αυτό που είχαν φύγει πριν τέσσερα χρόνια (τον Συνασπισμό) επειδή ακριβώς διαφωνούσαν κάθετα με τη διεύρυνση και τη μετατροπή του σε Σύριζα. Ακόμη κι αν καλύπτεται από ρητορικές προφυλάξεις, πρόκειται για την έμπρακτη ομολογία ενός λάθους. Είμαστε λοιπόν όλοι χαρούμενοι.

Σε... 50 χρόνια!

  Νίκος Μπογιόπουλος
0ι κυβερνώντες «σκίζουν μνημόνια» και «βάζουν τέρμα» στην επιτήρηση. Ετσι λένε. Ομως πέρυσι ο τότε επίτροπος της Κομισιόν, ο Ολι Ρεν, ρωτήθηκε πώς θα ενεργούσε η Ε.Ε. μετά την έξοδο της Ιρλανδίας από το δικό της μνημόνιο. Στην απάντησή του ήταν απόλυτα κατηγορηματικός όσον αφορά τη συνέχιση του καθεστώτος ομηρίας της Ιρλανδίας μετά και την ολοκλήρωση του (αντίστοιχου με το ελληνικό) μνημονιακού της προγράμματος: «Μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής (...) σύμφωνα με τον Κανονισμό (Ε.Ε.) 472/2013, ένα κράτος-μέλος της ζώνης του ευρώ υπόκειται σε εποπτεία μετά το πρόγραμμα έως ότου επιστραφεί από τη δικαιούχο χώρα τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής».

Μπρος χαμός και πίσω αίμα

Διονύσης Ελευθεράτος - "Πριν"
          «Αναβάθμιση» σε κολυμπήθρα «αντάρτικων» περιττωμάτων

«Το χρήμα είναι το μοναδικό είδος που αναπαράγεται κάνοντας έρωτα με τον εαυτό του». Το έγραψε κάποτε ο Εντουάρντο Γκαλεάνο, σαρκάζοντας τους κώδικες του λεγάμενου «καπιταλισμού-καζίνο». Ποιος είπε όμως ότι η σχετική αναπαραγωγική μέθοδος, που τόσο συχνά ευδοκιμεί στην οικονομική βάση του συστήματος, δεν εμπνέει και δυνάμεις του «εποικοδομήματος»;

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!

του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

«Η εργατική τάξη ενδιαφέρεται μόνο για την κατανάλωση και όχι για επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας»1
Ανδρέας Παπανδρέου
«Ή θα πρέπει να μειώσουμε δραστικά το δημόσιο χρέος, ή διαφορετικά το δημόσιο χρέος θα αφανίσει την Ελλάδα»2
Ανδρέας Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, για όσους δεν το γνωρίζουν, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω σκόπιμης αποσιώπησης και παραπληροφόρησης, είχε πει κατά καιρούς, είν’ αλήθεια, πάρα πολύ σωστά πράγματα. Οι αναλύσεις του ήταν τις περισσότερες φορές καίριες. Απλώς έκανε τα αντίθετα απ’ ότι έλεγε. Γι’ αυτό και ο τίτλος: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!». Και έκανε τα αντίθετα, γιατί ήξερε πολύ καλά ποια ήταν τα σωστά!!!

Αντιφασιστες και αναρχικοί σε όλον τον πλανήτη συμπαραστέκονται στους Κούρδους μαχητες


Στην Ελλαδα έχουν ιδιωτικοποιηθεί και αυτοί απο την εποχή Σημιτη
…σε επενδυτές τυπου Σορος και Εργενεκον. Απο εποχής Σημίτη. Τότε που φασιστες με φαιοκόκκινη προβιά χτυπούσαν αγωνιστες του ΡΚΚ και κομμουνιστές για να υπερασπίσουν τις προδοσίες Σημιτη και την παράδοση του Οτσαλάν.
Σημερα κάτι ναζιστικα απόβλητα με προβιά αντιφασίστα και πολύ χρήμα, οργανώνουν εκδηλώσεις κατα της… Ισλαμοφοβίας (!!) υπέρ των “ανταρτών της Συρίας” και οτι άλλο βολεύει τους ναζιστες της δύσης και της Τουρκίας. Συμπτωματικά μοιράζοντας χρήμα μέσω ΜΚΟ, οπως γινόταν στην Ουκρανια όπου ο Σορος χρηματοδοτούσε τους νεοναζι. Συμπτωση θα ειναι…

Εκβιάζουν τους βουλευτές τους!

του Γιώργου Δελαστίκ
Πανικοβλήθηκαν δικαιολογηµένα ο Αντώνης Σαµαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος µόλις διάβασαν το πρωτοσέλιδο άρθρο του Βήµατος την περασµένη Κυριακή, το οποίο υπέγραφε ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης. «Φηµολογείται ότι ο ένας δεν θέλει να παραµείνει και ο άλλος δεν επείγεται!» άρχιζε το άρθρο. «Ο λόγος φυσικά για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά και τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα» εξηγούσε. Στη συνέχεια ο Στ. Ψυχάρης πετούσε την πολιτική βόµβα «Πολλές φορές, σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος έχουν διατυπώσει την επιθυµία να παραιτηθούν µη αντέχοντας την πίεση της κοινής γνώµης και την οργή της κοινωνίας»!

Ο Σαµαράς δηλαδή «δεν θέλει να παραµείνει» πρωθυπουργός, ενώ πρωθυπουργοί θέλουν να παραιτηθούν επειδή δεν αντέχουν «την οργή της κοινωνίας» εναντίον τους! Σε ελεύθερη απόδοση το µήνυµα ήταν σαφέστατο: Σήκω φύγε, Σαµαρά, γιατί η κοινωνία έχει οργιστεί εναντίον σου!

Η Ιστορία ως εργαλείο

Του Περικλή Κοροβέση
 Από το 2011 στα γαλλικά λύκεια διδάσκεται στο μάθημα της Ιστορίας: «Οι ολοκληρωτισμοί του 20ού αιώνα». Εκ πρώτης όψεως αυτό το κεφάλαιο της Ιστορίας μοιάζει δημοκρατικό. Είναι όμως έτσι; Ο ναζισμός, ο φασισμός και ο κομμουνισμός, όλα είναι στο ίδιο κεφάλαιο. Αποτελούν μια ομοούσια και αδιαίρετη τριάδα. Και ο άριστος ο μαθητής δεν θα καταλάβει ποτέ γιατί η κομμουνιστική ΕΣΣΔ πολέμησε τόσο σκληρά τον ναζισμό. Στο σχολειό, όλοι πρέπει να παίρνουμε ως σωστό αυτό που λένε οι δάσκαλοι. Αν έχεις μια άλλη άποψη, όσο σωστή και να είναι, τότε μένεις στην ίδια τάξη. ‘Η θεωρείσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως.