#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Ο Μάρξ για τις τράπεζες δημιουργούς χρήματος και το δημόσιο χρέος

«Το σύστημα της δημόσιας πίστης, δηλ. των κρατικών χρεών, που τις αρχές του τις ανακαλύπτουμε κιόλας στο μεσαίωνα στη Γένουα και στη Βενετία, διαδόθηκε σ’ όλη την Ευρώπη στη διάρκεια της περιόδου της μανιφακτούρας. Το αποικιακό σύστημα με το θαλάσσιο εμπόριό του και με τους εμπορικούς του πολέμους τού χρησίμευσε σαν θερμοκήπιο. Έτσι στέριωσε πρώτα στην Ολλανδία. Το δημόσιο χρέος, δηλ. το ξεπούλημα του κράτους –αδιάφορο αν είναι απολυταρχικό, συνταγματικό ή δημοκρατικό κράτος– βάζει τη σφραγίδα του στην κεφαλαιοκρατική εποχή. Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού, είναι το δημόσιο χρέος τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Γράφει ο mitsos175
Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια καταπολέμησης ανεργίας ανακοινώνει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις οποίες θα απασχολούνται άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας ή προσόντων.

Πιο αναλυτικά ζητούνται 1.298.713 ρουφιάνοι - καταδότες. Αναλυτικά η προκήρυξη:

Η κυβέρνηση έχοντας υπόψη τις διαταγές της Τρόικα, τα Μνημονιακά Προεδρικά Διατάγματα, και το Σύνταγμα όπως αυτό, τσαλαπατήθηκε και εξευτελίστηκε το 2009-2014 ανακοινώνει την πρόσληψη 1.298.713 πρακτόρων ηλικίας άνω των 18 ετών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας δηλαδή της δυσαρέσκειας εναντίον της κυβέρνησης.

50 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού "Aναγέννηση"

Πολιτικές Εκδηλώσεις για τα «50 Χρόνια από την έκδοση του περιοδικού Αναγέννηση -μια σπουδαία παρακαταθήκη για το κομμουνιστικό κίνημα σήμερα»

​Συμπληρώνονται τον Οκτώβρη του 2014 πενήντα  χρόνια από την έκδοση του περιοδικού «Αναγέννηση».
Η έκδοση της «Αναγέννησης» προήλθε από την πάλη των πρωτοπόρων κομμουνιστών που όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιπάλευαν τη ρεβιζιονιστική στροφή που σηματοδοτήθηκε για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα από το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956. Η έκδοσή της γεννήθηκε από την ανάγκη συνέχισης και ανάπτυξης της πάλης των κομμουνιστών ενάντια στη δεξιά και ρεβιζιονιστική στροφή που βίαια και πραξικοπηματικά επιβλήθηκε τα χρόνια αυτά και στο ΚΚΕ στη βάση των γενικότερων εξελίξεων.

Η τραπεζική μαφία και η δημοσιογραφική καμόρα…

Mεσουρανούν ως τραπεζικά στελέχη ή και τραπεζίτες ακόμη μικρομεσαία στελέχη του κομματικού παρακράτους, που στις τράπεζες ανακάλυψαν ένα πελατειακό σύστημα στο οποίο Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει κι όλοι εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό.
-------------------------------------------------
Όλοι γνωρίζουν ότι οι τράπεζες λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει. Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι οι περισσότερες τράπεζες μετέρχονται μεθόδους μαφίας για να κάνουν τις δουλειές τους. Και τις κάνουν πολύ καλά. Η εκάστοτε κυβερνήσεις τις χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα κι εκείνες με την σειρά τους τρομοκρατούν κι εκβιάζουν τους ανήμπορους πελάτες τους.

GEKAUFTE JOURNALISTEN -ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Εξομολόγηση Best Seller Διαδηλώσεις Μπροστά στο Σπήγκελ
Του Μιχαήλ Στυλιανού
Μεγάλη διαδήλωση εκατοντάδων Γερμανών πολιτών διέσχιζε χθες τους δρόμους του Αμβούργου, με πλακάτ και συνθήματα εναντίον της στρεβλής και ανέντιμης ειδησεογραφίας σε μείζονα γερμανικά όργανα μαζικής ενημέρωσης.
Η διαδήλωση κατέληξε μπροστά στα γραφεία του κάποτε έγκυρου περιοδικού Ντερ Σπήγκελ, το οποίο διακρίθηκε στην παραπληροφόρηση για τα γεγονότα της Ουκρανίας και συνεισέφερε στην αντιρωσική υστερία με εξώφυλλα, όπως τα παραπάνω.

Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν


Σταύρος Χριστακόπουλος
Όταν ο Χαρδούβελης πετούσε έξω από τη συζή­τηση με την τρόικα τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, άθε­λά του σκιαγραφούσε την πιο γλαφυρή εικόνα της κυβέρνησης. Ο ΥΠΟΙΚ δεν θέλησε να παρίσταται κανένας άσχετος με τη διαδικασία, επειδή αυτή η αξιολόγηση, με τα θέματα που αγγίζει, παραείναι σοβαρή για να την αφήσει στο έλεος των επικοι­νωνιακών αναγκών οποιουδήποτε.Δεν μπορεί μέσα στις συσκέψεις να χύνεται αίμα και έξω από αυτές οι Λαζαρίδηδες και οι Πιερρακάκηδες να παριστάνουν τους «καμπόσους» για λογαριασμό του Σαμαρά και του Βενιζέλου διαρ­ρέοντας ότι δήθεν διαπραγματεύονται.

Μας μισούν επειδή είμαστε κομμουνιστές: Η απάντηση του Borotba στις «εξ αριστερών» συκοφαντίες

H συνέντευξη που ακολουθεί έδωσε ο Σεργκέι Κιριτσούκ στον Αντρέι Χούνκο (βουλευτή του Die Linke) στις 9 Ιούλη 2014 και είναι μια απάντηση στις συκοφαντίες που διαδίδονται από “αναρχικές” και “αριστερές” φιλοκιεβικές οργανώσεις εναντίον του Μπόροτμπα και του αντιφασιστικού κινήματος στη ν/α Ουκρανία. Ορισμένα από αυτά τα κείμενα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά (Δήλωση αναρχικών και αριστερών οργανώσεων της Ουκρανίας για την ομάδα “Borotba”Ακυρώθηκε φασιστική εκδήλωση διαμεσολαβημένη από το Μπορότμπα. Σε αυτές τις κατηγορίες απαντάει ο Σεργκει Κιριτσούκ. Να υπενθυμίσουμε σε όσους βλέπουν φασίστες στο Ντονμπάς και τώρα τελευταία (επιτέλους το πήραν χαμπάρι) και στο Κίεβο, ότι πριν λίγες μέρες επέστρεψαν από το Ντονμπας οι σύντροφοι της Αντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία χωρίς και πουθενά δεν ένιωσαν να κινδυνεύουν από κάποιους “Ρώσους” φασίστες. Σημειωτέον ότι η επίσκεψη αυτή είχε δημόσιο και όχι ιδιωτικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας που διεξάγει το Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στον λαό του Ντονμπάς λεπτομέρειες της οποίας μπορεί κανείς να διαβάσει στο ιστολόγιο solidarityantifascistukraine.

Το Ισλαμικό Κράτος γεννήθηκε στα νατοϊκά στρατόπεδα


Andre Vltchek    Μτφρ.: Lenin Reloaded
Οι ΗΠΑ και τα κράτη-πελάτες τους στη Μέση Ανατολή βομβαρδίζουν τώρα τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σκοτώνοντας τόσο ένοπλους όσο και άοπλους, και παραβιάζοντας αμέτρητους διεθνείς νόμους και συμφωνίες.

Οι εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Συρία φλέγονται· η Δύση "πληροφόρησε" τη Δαμασκό ότι η επιχείρηση βομβαρδισμού μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια, λες και είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης της Μέσης Ανατολής.

Θύτες και θύματα: ο έρωτας στους χρόνους της μιζέριας

Οι τάσεις μιας κοινωνίας δε δύνανται να είναι αυθόρμητες, όταν προκαθορίζονται κι ελέγχονται ως συμπεριφορές από το βασικό ιστό που την συνέχει, την ίδια την εξουσία. Η κυριαρχία έχει καταφέρει να μοιάζει απαραίτητη, να καλλιεργεί το αίσθημα ότι είναι αναντικατάστατη κι ότι χωρίς αυτήν οι ζωές των ανθρώπων θα ήταν σε κίνδυνο. Σ’ αυτό τη βοηθούν, μεταξύ άλλων, τα επιθυμητά κι ανεπιθύμητα πρότυπα συμπεριφοράς. Σε περιόδους που γίνεται θελκτική η πολεμική ως τρόπος ζωής, όπου τα άκρα –οφείλουν να– συγκρούονται και οι αντιθέσεις πολώνονται, γίνεται επιβεβλημένη η καλλιέργεια συμπεριφορών, που τείνουν είτε στο ρόλο του θύτη είτε σε αυτόν του θύματος.

Ο μύθος της μετά-μνημονιακής «αλλαγής»

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
 Ο νέος μεγάλος μύθος με τον οποίο παραμυθιάζουν τα θύματα της παγκοσμιοποίησης, τόσο η κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής Χούντας όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η δήθεν μεγάλη αλλαγή που έρχεται και θα μας βγάλει από τα μνημόνια και την οικονομική καταστροφή. Είτε αυτό θα γίνει σαν φυσική εξέλιξη των «προσπαθειών» της Χούντας όλα αυτά τα χρόνια, όπως ισχυρίζεται, είτε θα γίνει χάρη στους πολιτικούς και οικονομικούς χειρισμούς των εγκεφάλων του ΣΥΡΙΖΑ που μολονότι δεν διανοούνται να κτυπήσουν τις αιτίες της καταστροφής αυτής, οι οποίες ανάγονται στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ (όχι απλά στην Ευρωζώνη) και την έλλειψη οικονομικής κυριαρχίας, εντούτοις, σαν νέοι...Χουντίνι, υπόσχονται, αν εκλεγούν, να μας βγάλουν από τη καταστροφή. Όμως, για να δούμε τι είδους αλλαγή και έξοδος από τη καταστροφή είναι δυνατή, πρέπει πρώτα να την ορίσουμε . 

Απελπισία

 
Επειδή κάποιοι αναγνώστες ενοχλήθηκαν που έγραψα πως τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον φέρνει στην κυβέρνηση η ελπίδα, θα το διευκρινίσω:
Είσαι με μια γυναίκα, σου έχει κάνει τον βίο αβίωτο, σου έχει ξεσκίσει τη ζωή, σε έχει κάνει μεταλλαγμένο άνθρωπο, αλλά εσύ εκεί.
Φτάνει μια στιγμή -μετά από πολλά χρόνια- που δεν πάει άλλο, καταλαβαίνεις πως αυτή η γυναίκα θα σε στείλει στη φυλακή, οπότε αναγκαστικά την χωρίζεις και -επειδή δεν έχεις και πολλές επιλογές πια- συνάπτεις σχέση με μια γυναίκα που συνέχεια ήταν γύρω σου όλα αυτά τα χρόνια αλλά δεν της έδινες καμία σημασία.

Σταμπούλος: Ο νέος ήρωας του τρομοκρατικού σήριαλ…

Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με τα νέα χολυγουντιανά επεισόδια του τρομοκρατικού σήριαλ των μυστικών υπηρεσιών, της Αντιτρομοκρατικής και της ΓΑΔΑ: Σήριαλ Μαζιώτη…
Δεν είναι μόνο ότι έχουμε κουραστεί να αναλύουμε ασταμάτητα αυτό το σκηνοθετημένο παιχνίδι του κράτους, του παρακράτους, των μυστικών υπηρεσιών, του πολιτικού και δημοσιογραφικού υπόκοσμου…
Ο βασικότερος λόγος είναι άλλος:

Η Σουηδία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

Η Σουηδία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης της χώρας κ. Στέφαν Λέφβεν, καθιστώντας τηην χώρα του το πρώτο από τα παλαιότερα κράτη μέλη της ΕΕ, που θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Τη δήλωση αυτή την έκανε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας κατά την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο της χώρας όπου παρουσίασε τα μέλη της νέας κεντροαριστερής κυβέρνησης.

Ο «κανονικός» άνθρωπος του καθεστώτος

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 
Εξήντα οκτώ ευρώ και ογδόντα δύο λεπτά. Αυτό είναι το ποσό που ξοδεύει τον μήνα η μέση ελληνική οικογένεια για «Αναψυχή και Πολιτισμό». Εξήντα εννέα ευρώ τον μήνα για θέατρο, για σινεμά, για συναυλίες, για μουσικές σκηνές, για βιβλία. Δεν τα ξοδεύει κάθε μέλος της οικογένειας, τα ξοδεύει ολόκληρη η οικογένεια, εξήντα εννέα ευρώ τον μήνα για τον μπαμπά, τη μαμά, τον αδελφούλη, την αδελφούλα. Δύο σινεμά τον μήνα, χωρίς πατατάκια, ή ένα θέατρο, επίσης χωρίς πατατάκια. Για μουσικές σκηνές δεν γίνεται λόγος, κι από βιβλία δυο-τρία τον χρόνο και πολλά είναι.

Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα: Η άλλη όψη της λιτότητας – Πήραν το καρβέλι, επιστρέφουν ψίχουλα

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Δάφνες φιλολαϊκής πολιτικής θα επιχειρήσει να δρέψει η κυβέρνηση με την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον Σεπτέμβριο σε δεκατρείς δήμους και εντός του 2015 σχεδιάζεται να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα. Το ύψος του ξεκινά από 200 ευρώ το άτομο και αυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Έτσι, οι έγγαμοι θα λαμβάνουν 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και 50 ευρώ για κάθε παιδί. Χαρακτηριστικά, ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα λαμβάνει 400 ευρώ.

μοναδικό επίδικο η ανατροπή!!!

Ολοκληρώνοντας με το ΕΝΦΙΑ την καταστροφή των λαϊκών και  εργατικών στρωμάτων, ζητάνε και μια ψήφο εμπιστοσύνης για να στριμώξουν το πλήρωμα του και να μην πέσει στην θάλασσα, όπως τα ποντίκια, προτού το πλοίο βυθιστεί. Εκτός και αν ετοιμάζουν την άλλη βδομάδα ηρωική έξοδο καταγγέλλοντας αριστερά πραξικοπήματα, με ολίγο από άρωμα τρομοκρατίας και επαναστατικού αγώνα. Κυβέρνηση Μαρινάκη είναι τον Μαρινάκη θα φυλάξει.
Στριμώχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεξιότερες μνημονιακές απαντήσεις, από τι και ο ίδιος έχει αποδεχτεί. Ήδη από την αριστερή κυβέρνηση περάσαμε στην προοδευτική κυβέρνηση.

Απ' τον παππού, στον εγγονό: Ποιοι μας ξαναφόρτωσαν τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη το 1964;

«Είναι λογικό να μην καταλαβαίνετε από λεφτά, γιατί είστε κομμουνιστές.».
Άδωνις Γεωργιάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ.
---------------------------------

Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλα τα χρέη των εμπόλεμων χωρών-συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- διεγράφησαν. Σημειωτέον, ότι η διαγραφή των προπολεμικών χρεών των χωρών, ήταν απ’ τα κυριότερα αιτήματα των αντιφασιστικών εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων αντίστασης, όπως του ΕΑΜ.

Η αθλιότητα κάποιων "αριστερών" ιστοσελίδων και το νέο επεισόδιο τρομοϋστερίας

Του Γ. Γ.
Δεν ξέρω τι εξέλιξη θα έχει το καινούργιο σίριαλ της τρομολαγνείας που ξεκίνησε πριν μερικές μέρες. Μακριά από μένα κάθε σκέψη συνομοσιολογίας, αλλά όλο το σκηνικό που υπάρχει μέχρι σήμερα μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Πέρα απ' αυτό, δεν μπορώ όμως να μην καυτηριάσω την στάση ορισμένων ιστοσελίδων και μπλοκ που θέλουν να χαρακτηρίζονται «αριστερά», που κρέμασαν στο μανταλάκια την φωτογραφία του ατόμου που έχει συλληφθεί προτρέποντας τους αναγνώστες τους να γίνουν χαφιέδες τηλεφωνώντας στους μπάτσους λέγοντας τους ότι «γνωρίζουν σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο… με την διαβεβαίωση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Τα μυστικά της γιάφκας του Βύρωνα

by To Skouliki Tom
Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα σε ποδοσφαιρικό στόχο, χωρίς να αποκλείεται η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γουνάιτεντ, ετοίμαζαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, οι παίκτες της ομάδας Μαζιώτη που είναι πίσω από τη γιάφκα η οποία εντοπίστηκε στον Βύρωνα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ένα άτομο, πιθανότατα ο τερματοφύλακας της ομάδας, ενώ αναζητούνται ο γυμναστής και το παιδί για τα νερά, φερόμενο κι ως “water boy”.

Ζητείται (Γερμανός) μεταρρυθμιστής για την Ελλάδα

 Με αγγελία η Γερμανική Κυβέρνηση ζητά καταρτισμένο στέλεχος για να …μεταρρυθμίσει την Ιμπεριαλιστική για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ, Ελλάδα.
Δημήτρης Μηλάκας
Ποιος (και πως) κυβερνά αυτόν τον τόπο, μάλλον θα έχουν αρχίσει να το ψυλλιάζονται πια και οι πλέον… ανύποπτοι, αυτοί που δε μπορούν ή δε θέλουν να πιστέψουν ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μαριονέτα. Τη χώρα, λοιπόν, κυβερνούν οι «τεχνοκράτες», υπάλληλοι των  δανειστών. Τεχνοκράτες με προσόντα και εμπειρία που προσλαμβάνονται από την αγορά μέσα από αγγελίες στον Τύπο…
Να ένα παράδειγμα, μιας τέτοιας αγγελίας  στην γερμανική αγορά εργασίας, από τον κρατικό οργανισμό  giz (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH). Ο giz (γερμανικός οργανισμός για τη διεθνή συνεργασία) ζητά στέλεχος με το εξής προφίλ: