#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

33 νεκροί εκ των οποίων 26 παιδιά... 176 τραυματιές! Εθαψαν τα νεκρά παιδιά τους...

Η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που στηρίζει τους εγκληματίες, νομίζουν ότι δεν θα πληρώσουν;
sibilla-gr

Έτσι κηδεύουν τους νεκρούς τους μάρτυρες για την πατρίδα οι Ελληνορθόδοξοι! Αυτοί που δεν ξεπουλήθηκαν στη ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση!

 Τι κανουν οι νενέκοι Βαρθολομαίος & Ιερώνυμος που (δεν) ντρέπονται ???

Οι ελληνορθόδοξοι κηδεύουν το νεκρό τους ήρωα με μπάντες και τιμητικά πυρά που κροταλίζουν καταιγιστικά.
Υψώνουν το φέρετρο, σκεπασμένο με τη σημαία της Αδέσποτης Συρίας, μπροστά στην εκκλησιά κι αρχίζουν και χορεύουν κυκλικά έναν πυρρίχιο, υπόσχεση και όρκο: η Συρία δεν θα πέσει στα χέρια των ιμπεριαλιστών!
 

Ο Θησέας, οι ληστές και… η κακοδαιμονία των εκπαιδευτικών ή αλλιώς: Η μυθολογία στην υπηρεσία των καταπιεσμένων και της κοινωνικής κριτικής


του Μιχάλη Χονδροκούκη
Στο κείμενο αυτό δε γίνεται μια απλή παρουσίαση και ανάλυση των όσων έχουμε πάθει οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της μνημονιακής και γενικότερα της ευρωατλαντικής πολιτικής και στρατηγικής για την εργασία και την εκπαίδευση. Η παρουσίαση και ανάλυση γίνονται κατά τη διερεύνηση του τρόπου και των μορφών δια των οποίων θα μπορούσαν να αναπαρασταθούν συμβολικά η επίθεση και τα πλήγματα που δεχόμαστε και οι υπαίτιοι της κακοδαιμονίας μας. Και αυτό γιατί η αισθητική ως μορφή της κοινωνικής συνείδησης μπορεί να μην αντανακλά τα πράγματα με την αφαιρετική ακρίβεια που το κάνει η επιστημονική, αλλά έχει τη δυνατότητα δια των παραστάσεών της να συγκινεί και να συμπαρασύρει τον άνθρωπο προσφέροντάς του μια αμεσότατη κατανόηση και φορτίζοντάς τον συναισθηματικά.
Προκειμένου να γίνει κατανοητή η ουσία αυτού του κειμένου, πρέπει εν είδει εισαγωγής να εξηγηθεί-δικαιολογηθεί το ιδιαίτερο περιεχόμενό του:

“Η Ελλάδα σε διαδικασία πτώχευσης… 730 δισ. ευρώ το χρέος της χώρας!”

Ιδιαίτερα δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για την Ελλάδα σύμφωνα με τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργου Βάμβουκα.
Διαβάστε τη δήλωση του καθηγητή:
«Αγαπητοί μου φίλοι, από τη θέση αυτή θα ήθελα να κάνω μία δήλωση, μία πρόβλεψη δυστυχώς πολύ φοβούμαι ότι θα επαληθευτεί. Η Δραματική άνοδος των spreads των 10ετών κρατικών ομολόγων στις 560 μονάδες, που είναι αυτή τη στιγμή που σας γράφω αυτές τις γραμμές, σηματοδοτεί χρεοκοπία της πατρίδας. Είναι πασιφανές ότι παιζεται πολύ χοντρό παιχνίδι στις πλάτες της πατρίδας και του ελληνικού λαού».
Το άρθρο του καθηγητή Γ. Βάμβουκα σε εφημερίδα, είναι προφητικό:

Εγώ ο μικροαστός…

Διονύσης Τσακνής
Την ξέρω την αμηχανία του σύγχρονου Αριστερού. Τη μυρίζομαι από απόσταση, την ακούω σε συζητήσεις ατελέσφορες, τη διαβάζω στη πλούσια έτσι κι αλλιώς αρθρογραφία του διαδικτύου. Μια αμηχανία που εξαντλείται στην προσπάθεια της αποκάλυψης των σχεδίων του ταξικού αντιπάλου, στις χιλιοειπωμένες αλήθειες για την ανάγκη ηγεμονίας της εργατικής ιδεολογίας, στις αναλύσεις για τους συσχετισμούς των παικτών στην πολιτική σκακιέρα.
Είναι η αμηχανία του γνώστη. Του γνώστη, που ενώ εκκινεί σωστά, έχοντας παραμάσχαλα το αλάνθαστο εργαλείο του επιστημονικού σοσιαλισμού και της ταξικής ανάλυσης, καταλήγει συνήθως στην «αποκάλυψη» του εχθρού, που βρίσκεται κυρίως, ανάμεσα σε … φίλιες δυνάμεις.

Οταν η μαλακία δεν πετυχαίνει, γίνεται ψήφος εμπιστοσύνης

Αρης Σκιαδόπουλος 
Αίφνης μας ήρθε κατακέφαλα το βεγγαλικό: Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.
Που σημαίνει, η γκόμενα μας κάνει σκέρτσα επειδή δεν τη γουστάρουμε έτσι ρακένδυτη και δύσοσμη με αξύριστα πόδια και λιγδωμένο μαλλί. Μας απειλεί δηλαδή ότι μπορεί να τα μαζέψει και να πάει στη μάνα της.
Ώρα λοιπόν να συνταχθούν οι ακόλουθοι.
Οι ψηφοδεείς ομοτράπεζοι, που αγωνιούν μπας και χάσουν τα μπικικίνια. Είναι πολλά τα λεφτά μάγκες ..

ΔΗΜΑΡ: Αδελφή της αθωότητας ή εξαδέλφη της σκοπιμότητας;

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Διαρκή εγκλήματα, σύμφωνα με τη νομική επιστήμη, είναι εκείνα στα οποία η εγκληματική πράξη έχει διάρκεια τέτοια ώστε να μην επιτρέπει στο έννομο αγαθό να ειρηνεύσει. Για παράδειγμα τα βασανιστήρια δεν είναι ένα στιγμιαίο έγκλημα. Είναι κάτι που έγινε σε μια χρονική στιγμή μεν, αλλά τα αποτελέσματά του κρατούν στο διηνεκές.
Ο ένας χρόνος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ γίνεται προσπάθεια από διαφόρους «κύκλους», να χαθεί στη λήθη,
σαν ένα στιγμιαίο λάθος -και άρα να δοθεί μια δεύτερη πολιτική ευκαιρία στη ΔΗΜΑΡ, για να συνεισφέρει με την «υψηλή πολιτική της κουλτούρα» στο αίτημα της «κοινωνικοποίησης του καπιταλισμού με δημοκρατικά μέσα».

Σουηδός που εργάζονταν για το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό σκοτώθηκε στο Ντονέτσκ


War in Ukraine. Hell in the airport. All is in fire and smoke. The "second Ilovaysk"


Οι Τσιγγάνοι του Χαλανδρίου και ο εξευτελισμός της έννοιας του «διανοούμενου»

«Διανοούμενος είναι αυτός που συντάσσεται με τους αποκλεισμένους»
                  Μισέλ Φουκώ

 του Γιώργου Αλεξάτου
Ξεσάλωσε με άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, με αφορμή την υπόθεση της επιχείρησης κατεδάφισης του καταυλισμού των Τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο, την οποία απέτρεψε η αντίσταση που προέβαλαν. Ξεσάλωσε, χύνοντας το χαρακτηριστικό δηλητήριο της σκέψης ενός κόσμου τόσο απόμακρου από τους αδύναμους και καταφρονεμένους αυτής της κοινωνίας, όσο η έννοια του «διανοούμενου», όπως την προσδιόριζε ο Φουκό, με την πραγματική υπόσταση ανθρώπων σαν τον συγγραφέα Θεοδωρόπουλο.

Κυπριακο: παληές κ;αι νέες "στρατηγικές" (επικίνδυνα παιχνίδια με την κυριαρχία)

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Μια νέα στρατηγική για το κυπριακό θα συζητήσει, λέγεται, το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη.

Τα ερώτημα βέβαια είναι στρατηγική για να πετύχουμε τι; Το 1999-2000, με την πρεμούρα της ‘Αγκυρας να ξεμπλοκάρει η Αθήνα την ενταξιακή της πορεία, υπήρξε η μεγαλύτερη, ίσως μόνη ευκαιρία λύσης του κυπριακού μετά το 1974. Τι έκαναν τότε οι ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδας; Διαπραγματεύτηκαν την αυτοδιάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας! Τώρα τι ακριβώς περιμένουμε να γίνει, στη χειρότερη ίσως στιγμή που βρέθηκε ο ελληνισμός τους δύο τελευταίους αιώνες; Να λύσουμε το κυπριακό; Μάλλον κατενάτσιο χρειαζόμαστε, παρά επιδίωξη οποιασδήποτε λύσης.

"Ανοίγματα" καπιταλιστών στον ΣΥΡΙΖΑ

  Προβληματισμός στην Αριστερή Πλατφόρμα

Η γελοιογραφία που παραθέτουμε είναι απ’ το σημερινό «Ποντίκι». Στο ίδιο έντυπο διαβάζουμε για μια «τάση» που υπάρχει στον «κόσμο του επιχειρείν» -όπως ονομάζει η εφημερίδα τους καπιταλιστές- να κάνει «ανοίγματα» στο κόμμα της Κουμουνδούρου γιατί «αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο "κακός λύκος" της οικονομίας, όπως συστηματικά προβάλλουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ».
«Ενας κεντρικός λόγος της αλλαγής του κλίματος μεταξύ των επιχειρηματιών είναι και οι τελευταίες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την φορολόγηση των επιχειρήσεων» συμπληρώνει η εφημερίδα.

Βρε, τα ζώα!

Του Γιώργου Αλεξάτου

Βρε, τα ζώα! Στις ουρές από τα ξημερώματα για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Τι κι αν έκαψαν τα δικά τους χαρτιά, αρνούμενοι να πληρώσουν, οι βουλευτές της Αριστεράς, τα μέλη Κ.Ε. κομμάτων και οργανώσεων, μέλη Δ.Σ. συνδικαλιστικών φορέων, σε εκείνη τη μεγαλειώδη εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος;

Νέα κοινοβουλευτική πρόζα με τη γνωστή διανομή ρόλων

Του Δημήτρη Καζάκη
Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή η κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Με ποια πρόφαση; Την έναρξη της νέας Συνόδου.
Με το βλέμμα στο εσωκομματικό μέτωπο
Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει πρωτίστως εσωτερικά προβλήματα συνοχής της κυβερνώσας συμμορίας. Είναι το γάντι προς όλους τους "αμφισβιτίες" της κομματικής διαρχίας Σαμαρά-Βενιζέλου. Απευθύνεται λοιπόν πρώτα και κύρια προς το εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια προσπάθεια συσπείρωσης γύρω από την κομματική ηγεσία και αποδόμησης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Οι "άχρηστοι"

Ακούμε εδώ και χρόνια αυτή τη γνωστή, βαρετή αλλά ακατοίκητη από νόημα κουβέντα περί άχρηστων και ανίκανων πολιτικών.
Τι κοροϊδία...
Και μάλιστα μια κοροϊδία που κρύβει την αλήθεια και τους πραγματικούς φταίχτες όλου αυτού του δράματος που ζούμε, όσοι το ζούμε και μας τσακίζει.
Η αλήθεια όμως είναι ακριβώς η ανάποδη.
Όχι μόνο δεν είναι άχρηστοι αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνάνε, αλλά αντίθετα παίρνουν πραγματικά βραβείο, αφού όλοι μαζί έχουν καταφέρει κάτι σχεδόν αδύνατο.
Να συντηρήσουν στη ζωή ένα σύστημα που έπρεπε να έχει σβήσει εδώ και δεκαετίες, ίσως εδώ και 100 χρόνια...

Ληστές τραπεζών

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποδέχθηκαν το σκεπτικό του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και καταδίκασαν τους έξι κατηγορούμενους της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και όχι με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Δηλαδή, οι έξι κατηγορούμενοι θεωρούνται ληστές και αυτό είναι πολύ τιμητικό για αυτούς.
Αν και προσπαθούμε να το ξεχάσουμε, είμαστε απόγονοι κλεφτών, οι οποίοι καλά έκαναν και έκλεβαν.

Ελλάδα, ένα κράτος φτειαγμένο στα μέτρα των εφοπλιστών. Φτάνει…

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Ίσως έχω γράψει περισσότερο απο οιοδήποτε άλλο για το θέμα της φορολόγησης και των προνομίων των εφοπλιστών. Ο λόγος είναι γιατί τα φορολογικά έσοδα απο αυτούς για το κράτος είναι στο επίπεδο των 10 δις. ευρώ το χρόνο ενώ αυτοί πληρώνουν ψίχουλα χωρίς να ανταποδίδουν κάτι σημαντικό στη μικροοικονομία. Για 10 δις ευρώ η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια. Το ξεχνάτε…
‘Εχω ευαισθησία στο θέμα γιατί ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και πέθανε απο καρκίνο δουλεύοντας σε κακές συνθήκες εργασίας στα σαπικάραβά τους.