#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Όπου Έλληνας, γράψε μαλάκας

 Γιάννης Λαζάρου
Tα επικοινωνιακά παιχνίδια ξεκίνησαν και πάλι. Τριγμοί μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, συσπείρωση των Νδκρατών για την νέα Ελλάδα μετά Μνημονίου, εκλογές τον Νοέμβριο, ο Σύριζα κάνει επίθεση με δελτία τύπου αλλά όλα ένα παιχνίδι είναι να παίρνει ανάσες το πόπολο ελπίζοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αντέξει για πολύ και ο χρόνος για την μεγάλη αλλαγή θα έρθει με σημαίες και λάβαρα.

Γελάει ο κόσμος με τους “επενδυτές” του Πρώτου Θέματος... του κομιστή!


Ελλάδα: “Η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη”!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
   Στοιχείο πρώτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ που ανακοίνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οι Έλληνες που ζουν σε συνθήκες ένδειας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονται στα 6,3 εκατομμύρια!
    Στοιχείο δεύτερο: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο μέσα σε ένα χρόνο, από το 2012 στο 2013, τα νοικοκυριά που είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέρμανση για τα σπίτια τους μειώθηκαν κατά 31,3%...

έτοιμος χώρος που θα μεταφερθούν οι τσιγγάνοι

από το Χαλάνδρι στο πουθενά

Το παρακάτω κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που ψήφισαν και υποστήριξαν την μεταφορά των τσιγγάνων του Χαλανδρίου στην Αμερικάνικη βάση τους όρους Πατέρα ή σε ότι τέλος πάντων έχει μείνει από αυτή.
Θέση: όρος Πατέρας ή καλύτερα Καντύλι
Τοποθεσία: πρώην Αμερικανική Βάση
Υψόμετρο: 750 μέτρα
Θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο: 11ο C μετρημένη σήμερα Σαββάτο και ώρα 14:00

Εθελοντισμός και Χορηγίες διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
«Ενισχύστε τον εθελοντισμό. Αν, ανάμεσά σας υπάρχει κάποιος ηλεκτρολόγος, υδραυλικός ή κάποιας άλλης ειδικότητας και θέλει, ας μας το δηλώσει μήπως τον χρειαστούμε κάποια στιγμή. Επίσης ενισχύστε οικονομικά το Σύλλογο Γονέων για να μπορεί να στηρίζει το σχολείο μας», είπε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους γονείς.
Αν τέτοιου είδους προτροπές δεν συνέβαιναν και σε άλλα σχολεία θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό ή απλώς για μια σκέψη κάποιου διευθυντή.

1.200 εργάτες έχουν ήδη πεθάνει στο Κατάρ χτίζοντας τις υποδομές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022…


Τουλάχιστον 1.200 εργαζόμενοι σε συνθήκες εργασιακής δουλείας, έχουν σκοτωθεί, χτίζοντας τις υποδομές στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ενώ ένα στέλεχος της FIFA ισχυρίστηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί εντέλει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Οι αρχές του Κατάρ από την άλλη μεριά διαψεύδουν αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Theo Zwaniger ανέφερε, ότι πιστεύει, πως το κλίμα του Κατάρ δεν είναι αρκετά ήπιο για να φιλοξενήσει την εκδήλωση. Το Κατάρ ισχυρίζεται όμως ότι θα είναι σε θέση να ρίξει τις θερμοκρασίες στα γήπεδα, ενώ ο Zwaniger υποστηρίζει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο λαμβάνει χώρα σε πολλά μέρη, εκτός από μέσα στα στάδια, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τους τουρίστες.

40 χρόνια νέα δημοκρατία, 40 νάναι οι ώρες σας!


Κρίσιμα ζητήματα για την παραγωγική ανασυγκρότηση

 Του Νίκου Μπάντιου*
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η χώρα έγινε παραγωγικά «μαλθακή» (σταδιακά και μεθοδευμένα) πριν από τα μνημόνια. Είδαμε τις επιδοτήσεις σαν «εισόδημα» και όχι σαν ευκαιρία να εκσυγχρονίσουμε την παραγωγή. Κι όταν αυτές άρχισαν να μειώνονται, είχαμε ξεχάσει να παράγουμε.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ θα έπρεπε να είναι ο συντονιστής και καθοδηγητής της παραγωγικής κατεύθυνσης, με πλάνα και στόχευση σε καλλιέργειες-εκτροφές και καινοτόμα προϊόντα, έγινε παρατηρητής της παραγωγικής αποδιάρθρωσης.

Φυλαχτείτε από τους ρουφιάνους…

Αν είστε πρόσωπο με δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτιμάτε να διαφυλάσσετε την ανωνυμία σας, επιλέξτε προσεχτικά με ποιους συναναστρέφεστε στο διαδίκτυο. Προσέξτε ιδιαίτερα όσους σας προσεγγίζουν με κολακευτικά λόγια απευθύνοντάς σας «αίτημα φιλίας» και εκτός διαδικτύου…

Αποστολή στην Ουκρανία: Πορεία προς τις ρωσικές περιοχές

του Άρη Χατζηστεφάνου, σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας 
Σε μακρά αναμονή βρίσκεται η πολυπληθής διεθνής αντιπροσωπεία περιμένοντας να περάσει από τη Ρωσία στις εξεγερμένες κατά του Κιέβου περιοχές της Ουκρανίας, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, Σάββατο μεσημέρι. Η διέλευση δεν είναι ακόμη βέβαιη.
Σοβαρό ζήτημα έχει εμφανιστεί για την πολυάριθμη ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, η οποία επί ολόκληρους αιώνες κατοικεί σε αυτά τα εδάφη, μετά την απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να κλείσει το προξενείο στην Μαριούπολη και να το μεταφέρει σε άλλη περιοχή της Ουκρανίας, η οποία να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Κιέβου, παρότι εκεί δεν υπάρχει ελληνικό στοιχείο, κατ’ εντολήν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου.