#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η Δημοκρατία στον Πάγο

Αμάσητα καταπίνουμε όσα εγκληματικά συμβαίνουν έχοντας επικεντρωθεί στα καθημερινά μας προβλήματα. Όσο εμείς μετράμε τις δεκάρες μας έχοντας τον πέλεκυ των (παρα)νόμων πάνω από το κεφάλι μας, οι τρομοκράτες ξεσκίζουν χωρίς καμία αντίσταση τα θεμέλια που θεωρούμε ότι θα μείνουν στέρεα ακόμα κι αν όλα γκρεμιστούν ξαναχτίζοντας αυτόν τον τόπο.
Γιάννης Λαζάρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες ξεθεμελίωσε με μία του διαταγή το βασικό συστατικό της κοινωνικοπολιτικοοικονομικής σταθερότητας της χώρας. Έστησε στο σκαμνί του Αρείου Πάγου πέντε Δημάρχους. Το προπέτασμα καπνού για αυτή την άκρως φασιστική απόφαση της Πολιτικής και Δικαστικής Εξουσίας της χώρας είναι ότι οι συγκεκριμένοι Δήμαρχοι δεν έστειλαν τις λίστες δημοτικών υπαλλήλων προς αξιολόγηση για την νόμιμη μονιμότητά τους.

Καλόν εστί το γλείφειν κώλοις

Αρης Σκιαδόπουλος
Αποκάλυψε σ΄ επιστολή του, Ο Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, δημοσιογράφος κ. Αντρέας Ζούλας, ότι:

«Η ΝΕΡΙΤ, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει μέσα ζωντανής κάλυψης, αρνήθηκε, με εντολή της υπουργού κυρίας Βούλτεψη, να καλύψει ζωντανά τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, κάλυπτε δυόμιση ώρες ζωντανά τις εκδηλώσεις τιμής για τον Παύλο Βαρδινογιάννη,που διοργάνωνε ο «Όμιλος βρακοφόρων Κρήτης».

Εν πρώτοις έρχεται ο θυμός κι ακολουθεί το σύγχρονο χαρακτηριστικό τής Ρωμιοσύνης, η κατάθλιψη. Και ατάκα το ερώτημα:

Αναθεώρηση για την ολιγαρχία ή νέο Σύνταγμα από τους πολίτες;

Η ανακοίνωση της εκκίνησης της αναθεωρητικής διαδικασίας από τον πρωθυπουργό, αποτελεί ακόμη μια κίνηση επικοινωνίας χωρίς αντίκρισμα, ένα ακόμη επεισόδιο της πολιτικής μυθολογίας του success story. Όσα ανακοινώθηκαν αποτελούν ξαναστεζαμένες και άνευρες επαναλήψεις όσων υποστήριζε ο κύριος Σαμαράς ήδη από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Το σημαντικότερο: η απόπειρα είναι εξαρχής θνησιγενής. Και τούτο γιατί για να γίνει η Βουλή αναθεωρητική, απαιτούνται τουλάχιστον 151 ψήφοι βουλευτών, τις οποίες ο πρωθυπουργός δεν έχει, μετά το μεγαλοπρεπές άδειασμα του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Επί της ουσίας, όσες από τις προτάσεις δεν συνιστούν ευθέως νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση (όπως η νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων) συγκροτούν
έναν άνευρο και χωρίς κεντρική ιδέα αχταρμά. Εντελώς ενδεικτικά:

Η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στο χάος της Μέσης Ανατολής

Η Ελλάδα συμμετέχει στον (αμερικανικό) πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους. Αναμένεται η «απάντηση» της Αγκυρας

Δημήτρης Μηλάκας
<<Η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο – μετά και από σχετικήεισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας – με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις>>.

Με αυτήν την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποιεί την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στην δυτική «σταυροφορία» κατά του ισλαμικού κράτους που με τα όπλα ακραίοι μουσουλμάνοι δημιουργούν σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Η ανατομία του τρίτου Μνημονίου

Γιάννης Βαρουφάκης - "Hot Doc"
Ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν σαφής: «Τρίτο Μνημόνιο δεν υπογράφουμε!». Τον πιστεύω. Ο κ. Χαρδούβελης έχει δίκιο σε ένα πράγμα.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τρίτο Μνημόνιο. Το τρίτο Μνημόνιο, που είναι αναπόφευκτο, θα το πουν κάπως αλλιώς, μόνο και μόνο επειδή π λέξη Μνημόνιο είναι πλέον επικοινωνιακά δηλητηριώδης. Μην ξεχνάμε ότι από την αρχή της κρίσης το 2010, η Ευρώπη έχει δείξει μεγάλες ικανότητες στην παραγωγή ευφημισμών:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Κάθε τέλος (τους) και μια νέα αρχή (μας)

Η Καρχηδόνα πρέπει να διατηρηθεί;
Φόβος. Έσωθεν και έξωθεν Φόβος. Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Γιατί τα έρμα ψοφούν όταν έχουν κάτι. Όχι στο σώμα. Άλλα στο μυαλό. Φόβος. Ο φόβος ενώνει. Τους πάντες. Τα πάντα. Τα όμοια και τα ανόμοια. Τα πάνω και τα κάτω. Ο φόβος είναι η καλύτερη κόλλα. Ο φόβος είναι η τελευταία ανάλυση. Φόβος του εχθρού. Φόβος του λαού. Φόβος του διαφορετικού. Φόβος του εαυτού. Φόβος για τη ζωή σου. Φόβος μπας και ζήσεις. Μπας και ζήσεις αλλιώς.

Aυτά τα γερμανοτσογλάνια... μπορείς να τα ξεχάσεις;

Κυπροδοσία!

Πέτρος Αργυρίου
 Το νησί της Αφροδίτης, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Το όνομα που η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση αρνείται να αναφέρει περισσότερο ακόμη και από το μέσο Έλληνα.
Τα μνημονιακά χρόνια σήμαναν το τέλος της επιδίωξης ενός ενιαίου χώρου για τον Ελληνισμό.
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Κύπριους για αυτό: Η Κύπρος έχει προδοθεί από τους Ελλαδίτες δύο φορές. Την πρώτη από το πρακτόρεμα της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών που άνοιξε το δρόμο στον Αττίλα και τη διχοτόμηση της Νήσου και τη δεύτερη με την εξαγωγή χρηματοπιστωτικής διαφθοράς και κακών πρακτικών από την Ελλάδα στη νήσο που οδήγησε αυτή τη φορά σε εισβολή όχι από τους Τούρκους αλλά από την τρόικα και το διεθνές κεφάλαιο.Και εκεί η κοινή μοίρα που δημιουργήσαμε τελειώνει.

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ ...

του Κώστα Παπαδάκη 
 Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν κατέγραψε παράσταση νίκης για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρά την πόλωση που με σχετική επιτυχία επέβαλε τουλάχιστον στην αριστερά. Η μείωση, όχι μόνο ποσοστιαία, αλλά και αριθμητική, κατά 130.000 ψήφους από αυτές του Ιούνη 2012, κάθε άλλο παρά απεικόνιζε δυναμική κόμματος εξουσίας. Αντί για απογείωση πτώση και καθήλωση και μάλιστα ύστερα από τη σκληρότερη διετία όλων των περιόδων μνημονιακής πολιτικής. Και επιπλέον πλήρης αδυναμία επιρροής, όχι στην αριστερά την οποία ξανά αφαίμαξε δεόντως, αλλά στο άλλο.... στρατόπεδο, το οποίο προέβλεψε και διαχειρίστηκε την ήττα του, κατόρθωσε να αποτρέψει τη μετατροπή της σε νίκη του αντιπάλου της και ανέδειξε πληθώρα κομμάτων - μπαλαντέρ ως εναλλακτικές λύσεις. Ενα κόμμα που αδυνατεί να διαρρήξει τις τάξεις του αντιπάλου του και να γοητεύσει τον "μεσαίο χώρο" και τους συντηρητικούς αναποφάσιστους δεν φτάνει ποτέ σε νικηφόρα εκλογικά ποσοστά.

Ένας χρόνος μετά: Το κράτος έκτακτης ανάγκης είναι εδώ, η αριστερά αλλού

Ως γνωστόν οι εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατέληξαν σε ένα πογκρόμ των δυνάμεων καταστολής όχι μόνο στην κεντρική διαδήλωση στο Κερατσίνι, αλλά σχεδόν σε όλες τις διαδηλώσεις που έγιναν πανελλαδικά. Αν πιστεύει κανείς ότι η συμπεριφορά αυτή της αστυνομίας έχει κάποια σχέση με τις άκυρες και εκτός τόπου και χρόνου επιθέσεις στο ΚΕΠ Κερατσινίου, σε ένα κρεοπωλείο, σε ένα ανταλλακτήριο χρυσού, την κάμερα μιας τράπεζας και τέλος τις 3 πέτρες που έπεσαν στο τοπικό Δημαρχείο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Δύο μέρες πριν το Κερατσίνι σε μια απολύτως ειρηνική πορεία στους δρόμους του Βύρωνα, οι συμμορίες της Δέλτα άδειασαν όλες τις κρότου λάμψης που διέθεταν πάνω στους διαδηλωτές την ώρα που τελείωνε η εκδήλωση πέριξ της Λαμπηδόνας, αφού πρώτα με τσαμπουκά επιχείρησαν να υποβάλλουν τον κόσμο σε έλεγχο στοιχείων.