#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ: ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΩΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...


Μιλάνο και τα παιδιά που κοιμούνται (επί τόπου)  στον κεντρικό σταθμό, ένα χαρτόνι ως καναπές, μεταξύ βρωμιάς και την αδιαφορίας των περαστικών

Εθνικιστική μπόχα μέσα από τα ερείπια της Επιδαύρου

Ο ακροδεξιός εσμός, με αιχμή του δόρατος το αρχαιολογικό ιερατείο, χτύπησε και πάλι στην Επίδαυρο, καταφέρνοντας να κάνει διεθνώς ρεζίλι την αστική Ελλάδα. Μια Ελλάδα που, την ίδια στιγμή που υποκλίνεται στους τοκογλύφους του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και επιβάλλει στον ελληνικό λαό έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, αναζητά στα «κλέη των προγόνων» την απαραίτητη εκείνη «παρηγορία», η οποία τυφλώνει και αποκτηνώνει τις λαϊκές μάζες (όρα και σίριαλ της Αμφίπολης, βασισμένο σε μια ιδέα του Αντώνη Σαμαρά, σε σενάριο Αννας Παναγιωταρέα).

Νίκος Ρωμανός: "Δεν έρχομαι σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύω"

Συνεπής στις αρχές του ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός, κρατούμενος σήμερα στις φυλακές Αυλώνα, για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αρνήθηκε σήμερα να παραλάβει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης το βραβείο που δίνεται στους φυλακισμένους που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Πέτρος Δαμιανός μετέφερε στους δημοσιογράφους την ξεκάθαρη άποψη του αναρχικού κρατουμένου: «Ο Νίκος Ρωμανός δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει»,

Στο κυνήγι της πεπατημένης. Τσίπρας στη ΔΕΘ

ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 21/9/2014
Επιτέλους υπάρχει μια ακόμη συγκεκριμένη πρόταση για το σήμερα ώστε να συζητήσουμε. Μέχρι σήμερα οι μόνοι που έκαναν προτάσεις συγκεκριμένες ήταν οι δανειστές και το ΕΠΑΜ. Οι υπόλοιποι έμεναν στα συνθήματα που δεν λένε τίποτε στην πράξη.

Τις μεν προτάσεις των δανειστών και το καταστροφικό τους αδιέξοδο τις ζει εδώ και τέσσερα χρόνια ολόκληρη η χώρα. Το κόστος τους το μετράμε όχι μόνο με όρους οικονομικής κατάρρευσης, αλλά και με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που εξοντώνονται εν ψυχρώ, με γενιές ολόκληρες που ξεκληρίζονται, ή υποθηκεύονται πριν καν γεννηθούν. Τις δε συγκεκριμένες προτάσεις του ΕΠΑΜ για το τι κάνεις τις πρώτες 100 ημέρες ώστε να ξεφύγεις οριστικά από το σημερινό αδιέξοδο, δεν τολμά να τις συζητήσει κανείς διότι οι μεν κυβερνώντες τρέμουν αυτό το ενδεχόμενο, οι δε αντιπολιτευόμενοι τρέμουν την ρήξη με τους δανειστές.

Ο “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” είναι η ίδια η τρομοκρατία

Πώς οι ΗΠΑ βοήθησαν να δημιουργηθεί η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος

του Garikai Chengu
[Απόδοση - Μετάφραση: Παναγιώτης Κάτσικας

Όπως και η περίπτωση της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος είναι και αυτό κατασκεύασμα της Αμερικής. Είναι ένα “όργανο του τρόμου” σχεδιασμένο για να διαιρέσει και να κατακτήσει την πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, Μέση Ανατολή, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν μία μακρά ιστορία στην υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων, θα εξέπληττε αυτούς που παρακολουθούν μόνο τις ειδήσεις και αγνοούν την ιστορία.

Μέρκελ: «Να περάσει ο… επόμενος»

Σταύρος Χριστακόπουλος
Η χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη αποτελεί… μνημείο αυτοαναίρεσης εκ μέρους μιας κυβέρνησης που επί ημέρες προπαγανδίζει ότι πάει με μεγάλα αιτήματα στο Βερολίνο.Τι ανακοίνωσε η Βούλτεψη; Ότι η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ γίνεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούνται τακτικά μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών, οι οποίες είναι πάντα «ιδιαίτερα χρήσιμες και εποικοδομητικές» για την… «κοινή ευρωπαϊκή πορεία και την συνεργασία μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε.». Συνεπώς, μην περιμένετε κάτι περισσότερο.