#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνική αποστολή με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς!

Ελληνική αποστολή στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης στο Ντονμπάς!
Μετά την επιτυχία τόσο της διαδήλωσης αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού στην Αν. Ουκρανία όσο και της εκδήλωσης με το μέλος της οργάνωσης «Μποροτμπά» Σ. Κιριτσούκ, η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία ανακοινώνει πλέον, όχι απλά τη στήριξη, αλλά και τη συμμετοχή ελληνικής αποστολής στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης που θα επισκεφτεί προσφυγικούς καταυλισμούς και περιοχές του εξεγερμένου Ντονμπάς την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Έλληνες, πονηροί μιλιταριστές, βγάζουν λεφτά από το αίμα του Ουκρανικού λαού


Διαφημίζουν ιδιωτικό στρατό-ιδιωτική εταιρεία security για εκπαίδευση μπράβων στα πλοία των εφοπλιστών

Προσφέρουν δουλειά Μισθοφόρου και στην Ουκρανία!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΔΡΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ

Αφενός η ανάγκη προστασίας από ένοπλους μισθοφόρους των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών που ταξιδεύουν στα επικίνδυνα χωρικά ύδατα της Σομαλίας και γενικότερα της Δυτικής Αφρικής. Αφετέρου η προβολή σχετικής εκπομπής από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που εστίασε και στο ζήτημα της υψηλής αμοιβής των μπράβων, άνοιξε την όρεξη σε πολλούς.

Χωρίς ταυτότητα


Ο Αρης Σκιαδόπουλος γράφει για τον «Ημεροδρόμο»

Να συστηθώ.
Δηλώνω Κομμουνιστής.
Δεν είμαι μέλος και δεν έχω ταυτότητα.
Δεν έθεσα υποψηφιότητα στην κρίση κανενός. Συνεπώς δεν κινδυνεύω να με διαγράψει κανείς.
Ψηφίζω ΚΚΕ και θα ψηφίζω με δική μου επιλογή και με βάση τις δικές μου αξιακές αρχές

.Θα μπορούσα να μην έχω και δελτίο ταυτότητας που να βεβαιώνει ότι είμαι Ελληνας γιατί έτσι κι αλλιώς Ελληνας εγεννήθην.

Αυτοί που λείπουν από το καζάνι


Του Τάσου Παππά

Μερικές φορές οι πλούσιοι έχουν χιούμορ. Μαύρο είναι, αλλά αυτοί δεν το συνειδητοποιούν. Μιλάμε για τις περιπτώσεις όπου προσπαθούν να δείξουν ότι νοιάζονται για τα προβλήματα των φτωχών ανθρώπων και ότι συμπάσχουν. Παρουσιάζουν λοιπόν λύσεις που υποτίθεται πως θα βοηθήσουν τους πάντες να βελτιώσουν τη ζωή τους. Τέτοιες λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Δίνουν συμβουλές, κάνουν συστάσεις και εκτοξεύουν προειδοποιήσεις που σχεδόν πάντοτε αφορούν τους άλλους. Οι πολλοί πρέπει να κάνουν θυσίες, να σταματήσουν να διεκδικούν και να μην υποκύψουν στην προπαγάνδα των λαϊκιστών γιατί απειλούνται η οικονομία, η πολιτική σταθερότητα, η δημοκρατία, το σύμπαν όλο.

Πας μη ΚΚΕ βάρβαρος: ο Περισσός κατά του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ γιατί οι εργάτες έγιναν βιομήχανοι! (βίντεο)


Του Γιώργου Δίπλου
Η ΒΙΟΜΕ είναι ένα εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη που ανήκε στον όμιλο της Φιλκεραμ Τζονσον. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν αφού άφησε για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους, παράτησε και την επιχείρηση στην τύχη της.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν μόνοι τους το εργοστάσιο, δημιουργώντας το πρώτο νομίζω πείραμα αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα.

Οι φασιστο-μαφιόζοι της Ρώμης


Ο γνωστός δημοσιογράφος Λίριο Αμπάτε σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του στο ιταλικό περιοδικό “Espresso”για τις φασιστο-μαφιόζικες συμμορίες μάς ξεναγεί σε ένα δίκτυο εγκληματικών ενεργειών, σε μια νέα μορφή μαφίας, που καθοδηγείται από ακροδεξιούς δύο γενεών.
Οι αρχηγοί προέρχονται από τα «μολυβένια χρόνια» και ξέρουν να κινούνται άνετα ανάμεσα στους ντόπιους «νονούς» και στη διαπλοκή με την πολιτική. Η ιδεολογία εγγυάται τη συνοχή και τα πιστεύω της ομάδας. Τα χρήματα επιβραβεύουν την πίστη. Και τα λευκά κολάρα τής επιτρέπουν να φθάνει παντού, με το καλό ή με το άγριο.